Da vam se i ja javim, nakon tjedan dana godišnjeg...
Alfica i ja smo se sretno vratili natrag u Njemačku... Nakon 3700 kilometara u tjedan dana, red je da je barem malo pohvalim.
Uglavnom... Prvo ozbiljnije putovanje Alfica je savladala besprijekorno. Bez i jednog jedinog problemčića ili neugodnosti. Štoviše, bilo je iznenađenja, ali ugodnih...
Npr., potrošnja... Bez obzira koliko su mi neki od vlasnika 2.2 JTS govorili da potrošnja nije toliki bauk, dok se osobno nisam uvjerio, nisam ni povjerovao.
Nakon ukupno 3700 km, prosječna potrošnja iznosila je 8,3 litre na 100 km što je i više nego zadovoljavajuće za njenu veličinu, snagu i masu. Uz spomenuti prosjek, valja napomenuti da je prosječna brzina iznosila neloša 72 km/h.
Također, mjerio sam prosjek u povratku iz Kupresa u Njemačku (Mühlheim am Main) gdje je, nakon 1205 km, prosjek bio čak i mrvicu manji, 8,2 litre, a prosječna brzina nešto veća (83 km/h).
Da ne bi bilo sve na riječima, evo i par fotkica.
Ne brinite se... Brojke koje prikazuje BC su prilično precizne jer se točno poklapaju s količinom natočenog i potrošenog goriva.
Da rezimiram...
2.2 JTS nije nikakav bauk od motora. Prilično je uglađen i ne pretjerano rastrošan. Tko je naviknut na dizele ili druge benzince s više snage i momenta, na trenutke se čini da pomalo čudno razvija snagu. Ipak, riječ je o solidnom komadu tehnike koji svoj zadatak, pokretanje automobila, odrađuje izvrsno.