Kolege, hvala na čestitkama i lijepim željama.
Napravio sam prve kilometre s Alficom i oduševljen sam njenim ponašanjem na cesti. Vidim, neki vlasnici se žale na njenu tromost, na što se ja, srećom, ne mogu požaliti. Unatoč njenoj masi, Alfica je dovoljno živahna i zaista nemam potrebe za živahnijim motorom.
Svakako, sviđa mi se osjećaj koji mi pruža Alfa na cesti i nadam se da će tako i ostati.
Eh sad... Ima par stvari koje mi se nisu svidjele.
Preglednost... Vjerojatno je stvar navike, ali nikako nemam osjećaj gdje mi je koji kut dok vozim unatrag ili se npr. parkiram.
Mjenjač... Nažalost, čini se da je i moj primjerak pogođen problemom zvanim M32. U vožnji, osjetim lagano zujanje, ne preglasno, ne prejako, ali dovoljno iritantno da već ludim od straha što će me dočekati s mjenjačem.
Ručica mu je precizna, ali to nesretno zujanje me ubija u pojam. Najviše ga osjetim u drugoj brzini, prilikom kočenja motorom, potom u prvoj brzini i šestoj brzini (u kojoj je najtiše i gotovo neprimjetno). Treća i četvrta brzina zvuče normalno, a dok sam u petoj, zvuk mjenjača je potpuno drukčiji (u odnosu na ostale brzine) i također, ne ulijeva mi povjerenje. Naprotiv!
Primjetio sam cupkanje ručice mjenjača (cca. 1 cm prema dolje i odmah natrag u ispravni položaj) prilikom dodavanja gasa u prvoj i petoj brzini, dok u ostalim brzinama ručica miruje.
Što se ostalog tiče, nisam više primjetio niti jednu jedinu manu. Motor radi mirno, ne mogu primijetiti bilo kakav nepoznati ili zabrinjavajući zvuk vezan uz njega.
Da je žedan - jest! U prvih 70 km (40 km autoceste, 15 km otvorene ceste i 15 km grada) prosjek prema BC-u je 10.1 litra/100 km, što je u skladu s očekivanjima.
Toliko za početak... Nemojte me odmah prepadati s ovim bolesnim zvukom iz mjenjača, nego mi savjetujte što mi je činiti i kako proći najbolje da bi se riješio tog neugodnog zvuka?!
Hvala svima još jednom na svakom savjetu.