Pozdrav svima,
nisam siguran je li ovo bas mjesto za ovaj moj post, ali imam velikih problema i nadam se da ce mi netko moci pomoci svojim odgovorom i savjetom.
Vlasnik sam Alfe 156 2.4 JTD, 2003. godina. Auto ima svega 46 000km, dakle, gotovo nov. Međutim, iako je uredno odrzavan u ovlastenom servisu, imam problema sa motorom. Naime, ponekad se pojavljuje cukanje i motor gubi snagu bez ikakvog meni objašnjivog razloga. Najprije sam sumnjao na gorivo, i dalje mislim da je gorivo krivac svemu, ali isprobao sam i gorivo OMV-a, Tifona i Ine i problem je i dalje prisutan. U servisu tvrde da je sve sa autom OK i da nema nikakvih problema. Naravno sad kad je isteklo jamstvo pojavile su se neke price od strane servisera da je mozda rijec o turbini. Razgovrao sam sa drugim kolegama koji imaju dizelase i jedan kolega koji ima VW golfa 5 imao je istih problema. Otisao je u Sloveniju na servis, buduci da su mu u Zagrebu rekli da je otisla turbina i da kvar kosta 12 500 kuna. U Sloveniji su mu ocistili cijeli sustav za dovod goriva i od tada vise nema nikakvih problema sa autom. S obzirom na simptome koje mi je on opisao, mislim da je i na mojoj Alfi isti problem u pitanju. Moze li mi netko reci je li imao ili ima istih problema i kome da se obratim. Autocommerce jednostavno tvrdi da je sa autom sve Ok i da nema razloga za ciscenje sustava za dovod goriva unatoc tome sto ja to zahtijevam. Jednom su nesto malo napravili i bilo je dobro nekih 5 000-10 000 kilometara, no, sada se opet vratilo na staro. To samo meni dokazuje da turbina nije u kvaru, jer, ili radi ili ne, jer ne moze 10 000 km raditi savrseno, pa onda opet ne i tako ispocetka. Molim pomoc i savjet.