17-03-2025, 08:54:52

Autor Tema: Projektorske bixenon leće  (Posjeta: 24120 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
Odg: Projektorske bixenon leće
« Odgovori #120 u: 24-04-2009, 13:02:45 »
Ajd, nemoj tako "prestrogo"  :rolll:

Ovo ću shvatiti kao ironiju iz čega pretpostavljam da i ti imaš xenone i da misliš kako je to superiška i da nikome ne smeta... :rolll:

Ajd primjer - kako bi se tebi svidjelo da ja upalim duga svjetla i prednje maglenke i tak se vozim okolo tebi u susret jer ja bum super vidio to uopće nije upitno... :metak

Ljepo ima u redovom threadu onaj postupnik stavka koja navodi - tehnička neispravnost (ostali uređaji) (oni koji nisu upravljač, gume, kočnice i još par) je nagradnih 700kn + ako odstupaju na plavo vjerojatno bi prošlo i pod raznobojna svjetla na vozilu (led i sl) koji su još 500kn pa na to još i ako je sa par desetinki promila još parsto i ako je u prekršaju snage još 1000 pa da vidimo kako bi se vozili xenoni...

Ništa ne velim za atestirane i uredne xenone makar bili i naknadno dodani - one koji su prošli tehnički i zadovoljavaju kriterije ali nema ŠANSE da takva svjetla kakva su ova na koja ja mislim prolaze atest, nema jednostavno šanse, kad velim da ja ne vidim ništa osim farova ne pretjerujem to je sve ekipa koja pred tehnički vraća obične žarulje a onda čim je odradio regu unutra idu xenoni i tak se vozi godinu dana i to bi trebalo adekvatno nagraditi uopće da ne spominjemo kako ovima gore uglavnom kratka svjetla tuku duplo dalje nego bi trebala i to najčešće bude desno, uglavnom je ljevo kolko tolko ok vidine ali desno dere koda je dugo i još je xenon unutra, kad krene iz zavoja u susret misliš da ti je leteći tanjur sletio na cestu...
« Zadnja izmjena: 24-04-2009, 13:14:55 od yedwy »

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #121 u: 24-04-2009, 13:14:20 »
Dobio bičem ili ne ali je** ma*** onome ko smisli te čajna xenone i onome ko im dade ideju da ih stavi u farove bez leća ko i policiji koja to ne nagrađuje kako treba, u zadnje vrijeme svako malo imbecil is suprotnog smjera ima dotične i kad ide prema tebi već u sumrak ne vidiš ništa osim njegovih farova pred sobom...

...ali ovo je tema o ksenonima sa lećama...jest da su čajna, ali su odlična... :mah:

...offtopic: jučer ja idem doma i sjetim se da bi trebao poštelat visinu farova (nekaj sam mrdao, pa sam raštelao) i vidim u Dubravi tablu autoelektričar...stanem ja, dobar dan - dobar dan, izvolite - trebao bi poštelati visinu farova - a neeee, nemogu štelati snop na tako NISKIM svjetlima  :o000: :funny:, a i ovi farovi imaju leću, pa je nemoguće naštelati snop - ja pras u smjeh, doviđenja... :metak
« Zadnja izmjena: 24-04-2009, 13:16:15 od mareo »

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #122 u: 24-04-2009, 13:15:06 »
a kaj se čudiš, pa dubrava  :hehe:

ja ih znam par u donjoj dubravi kaj su fušeri...  :rolll:
:cigara: :cigara:

Offline brambass

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • ALFA 156 JTD
    • Mraclin, Velika Gorica
« Odgovori #123 u: 07-05-2009, 23:13:22 »
sve pet, samo renault 4, 2900 kuna nije malo za dva pim-peka od pepeljarki, dobpr izgleda, ali malo sam tražio po netu i imaš za naručit origigi farove sa day light diodama za 2450 kn, pa ko voli nek' izvoli, ima u crnoj i crome boji, kontakt adresa:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     www.topauto.com/en/shop.pl?id=zOYC9cFPlgdmUYcYDVA6rq6IUma9XSUp;la=en;cu=EUR;co=GB;sh=1;mc=7;cs=509;ca=509 , po meni se više isplati, ali to je samo moje mišljenje...
Plastic surgery rules!!!

Offline ivan2809

• Pripravnik
  • **
  • *147 jtd*
    • VK-ZG
« Odgovori #124 u: 08-07-2009, 16:39:07 »
jel se mogu te leche ugradit u 147?
Volim čađu...

Offline Greco

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • 156 sp 2.4 m-jet
    • Apsyrtides
« Odgovori #125 u: 09-07-2009, 11:59:01 »
Možda već po stoti put, pa ako neko ima volje da mi napiše ponovno, tražim i ja leće
za moju đurđu, vidim da u top autu nemaju, vidim da ih je i par samo ugrađivalo, ja bi ipak
kupio cijeli far, jel postoji uopće kao za staru 156 što imaju u top autu, 286eura još i prolazi
nekako za far samo da nije oriđiđi, ili sam osuđen na svijetla kakva već imam???
"There's nothing the world needs less and there's, nothing I want more..."

Offline dusan147

• Pripravnik
  • **
  • Giulia Veloce 2.2 210KS Q4 AT8
    • Novi Sad
« Odgovori #126 u: 18-07-2009, 23:54:45 »
Može li neko ko je već montirao "projector lens" da snimi, na primer, zid osvetljen farovima, jer se tu najbolje vidi razlika u odnosu na klasične farove sa reflektorom... Sledeće pitanje je: kako se menja bi-xenon sijalica kad pregori - ponovo se otvara far ili nekako jednostavnije...
Pozdrav. Dušan.
Biti Merlin, ne Artur!

Offline TOMMY_BOY

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 8v GTB2256v
    • Croatia Križevci
« Odgovori #127 u: 20-07-2013, 16:58:11 »
Evo našao sam jedan zanimaljiv video ako koga zanima

Alfa Romeo 147 Bi Xenon projector Mini H1 retrofit installation process

Offline bullet

• Na probi
  • *
  • 156 2.5 V6
    • Split
« Odgovori #128 u: 20-07-2014, 15:11:36 »
brambass, ti farovi sa diodama su grozni, da su napravili far sa lećom bez dioda onda ok, ali ovo je ružno. ja sam sebi kupio leće i ugradio, razlika je ogromna

Offline mariohibl

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 147 Q2
    • Velika Ludina
« Odgovori #129 u: 13-02-2021, 20:09:49 »
Pozdrav. Pitanje za one koji su ugradivali bi Xenon.  Da li se lijevi i desni snop trebaju preklapati u sredini( mislim na ove prijelaze zaokružene) ili odvojeno kako je sad?

Offline ..miha..

• Sa stažom
    • N. Marof
« Odgovori #130 u: 13-02-2021, 21:11:48 »
Oba trebaju biti na jednakoj visini.

Offline mariohibl

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 147 Q2
    • Velika Ludina
« Odgovori #131 u: 14-02-2021, 20:31:50 »
Znam da, nego me sad muči što se sredina snopa od desne leće pomiče s desna na lijevo kako se udaljavam od zida, a lijeva stoji normalno i ne znam u čemu je problem