29-05-2026, 21:04:43

Autor Tema: Alfa GT - remote start  (Posjeta: 2915 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mknok

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Spol: Muški
  • Alfa GT
    • Lipik
Alfa GT - remote start
« u: 04-08-2015, 15:40:25 »
Pozdrav,
imam dosta toga što planiram izmjeniti na svojoj Alfi GT ali jedna modifikacija zahtjeva nekog sa malo dubljim znanjem oko struje, planiram napraviti daljinsko "remote start" paljenje bez kljuća i na tipku u autu, sami sustav je trivialno za dizajnirati, može se kupiti ali je i dosta jednostavno napraviti uređaj koji će dati signal za paljenje ako su ostali parametri zadovoljeni (poput podignute ručne i da auto nije u brzini)... ali... kako prevariti imobilizator? A da se ne ostavi kljuć u kontaktu?

Ako je netko radio neka podjeli svoje znanje i ideje... a ako netko ima glupo pitanje poput "Zašto to radit?" odgovor je "Zato što mogu, produži dalje!"

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
Odg: Alfa GT - remote start
« Odgovori #1 u: 04-08-2015, 16:01:28 »
Fora ideja, mislim da je Seb tak nesto slozio u 145ici
Spider 115

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #2 u: 04-08-2015, 16:03:08 »
Ampulu za imobilizator zalijepiti ispod volana i nikome ne govori... :)
When life gives u lemonade, make lemons!!

Offline mknok

• Na probi
  • *
  • Alfa GT
    • Lipik
« Odgovori #3 u: 04-08-2015, 16:14:48 »

Ovaj momak koristi Viper, oni sigurno znaju kako to ugradit i sredit ali problem je što nema zastupnika u ovoj našoj prekrasnoj zemlji gdje nitko ne želi poslovati..

Offline IvanGT

• Administrator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #4 u: 04-08-2015, 17:20:22 »
kao što je već kolega napisao ampulu smjestiš kod brave..tako da kad dobije kontak očita kod iz nje..
ostalo je sve struja i slaži si kako želiš...imaš i gotova rješenja
http://www.c-mod.hr/hr/ponuda/auto-elektronika/auto-alarmi/auto-alarm-tw9010/547

ovaj uređaj na jednoj hondi typeR radi jako dobro i bez problema...

Offline draak

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #5 u: 04-08-2015, 18:35:41 »
kao što je već kolega napisao ampulu smjestiš kod brave..tako da kad dobije kontak očita kod iz nje..
ostalo je sve struja i slaži si kako želiš...imaš i gotova rješenja
http://www.c-mod.hr/hr/ponuda/auto-elektronika/auto-alarmi/auto-alarm-tw9010/547

ovaj uređaj na jednoj hondi typeR radi jako dobro i bez problema...
Taman sam to htio napisati. A uredjaj sa ugradnjom i nije tako skup, 1800kn

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

:ar:

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #6 u: 04-08-2015, 19:00:41 »
Samo pitanje, molim bez pljuvacine.

Osim za kurcenje pred kafanom i fore radi, cemu to?

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #7 u: 04-08-2015, 19:06:33 »
Odgovoreno u prvom postu... "Zato sto moze.. "  :smijeh

Offline franjo-fritz

• Sa stažom
    • zagreb hrvatska
« Odgovori #8 u: 04-08-2015, 19:12:09 »
Moje iskustvo sa tim je ovakvo.. Dok radi ok.. Kad krepa j... Sam si sve po spisku... Auto nit upalit nit ugasit. Pada u mod... Itd, itd. Al ko voli nek izvoli

Offline mknok

• Na probi
  • *
  • Alfa GT
    • Lipik
« Odgovori #9 u: 05-08-2015, 00:08:59 »
Taman sam to htio napisati. A uredjaj sa ugradnjom i nije tako skup, 1800kn

Za te novce promjenim kompletnu instalaciju na toj grobini! Još ugradim kuhalo za kavu, fritezu i kvantni teleporter..  :smijeh

Samo pitanje, molim bez pljuvacine.
Osim za kurcenje pred kafanom i fore radi, cemu to?

Kao što je prdes odgovorio, zato što mogu, premda postoji jednostavno objašnjenje... Hlađenje kože na trenutnim temperaturama i grijanje iste na niskim jer nedaj bože da dobijem hemoroide i da me boli guza!

Moje iskustvo sa tim je ovakvo.. Dok radi ok.. Kad krepa j... Sam si sve po spisku... Auto nit upalit nit ugasit. Pada u mod... Itd, itd. Al ko voli nek izvoli

To paljenje neće i ne smije biti primarni sustav za paljenje, auto idalje mora paliti regularno na ključ..

Offline IvanGT

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #10 u: 05-08-2015, 00:18:19 »

sve to skupa je bezveze i nema smisla tu je samo kao što si rekao u prvom postu..jer ti se može..  ::)

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #11 u: 05-08-2015, 06:43:39 »
Nisam mislio nista lose, nego me cisto zanima.

Osobno, ne bi to radio na autu s puno elektronike nikad. Na nekoj starudiji koja je jednostavna mozda i da, tu i ako zeznes se lako rjesi.
A i na manualcu mi to nije neka opcija, ja sam navikao na auto u brzini + rucna apsolutno uvijek i svugdje.

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #12 u: 05-08-2015, 08:07:52 »
Jel Tony P. radio nesto slicno na svojoj 156ci?

Offline mknok

• Na probi
  • *
  • Alfa GT
    • Lipik
« Odgovori #13 u: 05-08-2015, 11:15:15 »
Nisam mislio nista lose, nego me cisto zanima.

Osobno, ne bi to radio na autu s puno elektronike nikad. Na nekoj starudiji koja je jednostavna mozda i da, tu i ako zeznes se lako rjesi.
A i na manualcu mi to nije neka opcija, ja sam navikao na auto u brzini + rucna apsolutno uvijek i svugdje.

Pa to Alfa, dirao ja po njoj ili ne ona će imati problema sa strujom i to ne može negirati nitko, nije mi to prva Alfa i ne poznam samo jednog alfistu tako da definitivno znam kakve su to grobine, 147, 156, GT i 166 su modeli koje sam dulje vozio, od čega su 147 i GT moje, 156 i 166 od cimera bivšeg pa smo se nekad mijenjali.. Sve do jedna je imala kretenskih problema sa recimo podizačima stakala.

147... Suvozačev prozor, morao si stisnuti tipku 2345 da se zatvori mic po mic, ali kad stisneš da se otvori ide u šusu bez štekanja... sl. problem na 156, moralo se držati da bi se prozor podignuo ili spustio (isto sam primjetio kod frenda na GT)... moja GT ima probleme sa senzorima, krenem podizati prozor dođe na pola i onda se spusti sam.

Dakle to je nešto što nebi trebalo brinuti nikoga, gdje su problemi koje mi je 147 i GT stvarale sa paljenjem i engine check lampicom bez razloga? I svejedno, budala sam... vrati me 7 godina unazad i opet ću kupit 147...

No da se vratimo na temu, osim ostavljanja kapsule u dometu antene ili bacanja 1800kn na nešto što zalemim i izprogramiram za 220kn... Jel ima netko znanje kako napraviti taj immobilizer overdrive?

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #14 u: 05-08-2015, 12:00:29 »
Da se moze napraviti taj imobilizer overdrive bilo bi puno vise ukradenih alfi... :)

Dok statistike pokazuju drugacije... :)

Offline IvanGT

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #15 u: 05-08-2015, 12:02:57 »

No da se vratimo na temu, osim ostavljanja kapsule u dometu antene ili bacanja 1800kn na nešto što zalemim i izprogramiram za 220kn... Jel ima netko znanje kako napraviti taj immobilizer overdrive?

javi se alfa166tuner (Toni) na forumu, ako netko može onda on može to riješiti...

Anton

• Gost
« Odgovori #16 u: 05-08-2015, 13:24:01 »
a ako netko ima glupo pitanje poput "Zašto to radit?" odgovor je "Zato što mogu, produži dalje!"

::)

i like you  :ok:

Offline mknok

• Na probi
  • *
  • Alfa GT
    • Lipik
« Odgovori #17 u: 05-08-2015, 19:57:55 »
Da se moze napraviti taj imobilizer overdrive bilo bi puno vise ukradenih alfi... :)

Dok statistike pokazuju drugacije... :)

Pa dobro, razumijem da sigurno nije jednostavno ga prebrikati "on the go" kad kradeš auto, nego ono, možda postoji metoda kad imaš vremena sjesti jedno 2-3 sata i pokazati mu tko je gazda!

javi se alfa166tuner (Toni) na forumu, ako netko može onda on može to riješiti...

Sutra sam u ZG idem do jednog frenda koji je master bajca za struju i modove pa ćemo vidjeti šta on kaže, ali kontaktirat ću i Tonia..

::)
i like you  :ok:

Hvala, kako slatko hahahahaha  :smijeh
ne znam jel znaš onu? Ali moju omiljenu...

Why?
Because fuck you that's why!!!

Offline mknok

• Na probi
  • *
  • Alfa GT
    • Lipik
« Odgovori #18 u: 05-08-2015, 20:04:22 »
btw: ekipa koaj vozi GT, ne znam za vas.. ali mene užasno živcira što je svjetlo za rikverc samo na jednoj strani i što recimo svijeća bolje svijetli... tako da ću zamjeniti lampe za rikverc i maglenku.. za rikverc (kak volim to izgovorit) ću koristit 2x 10W LED 12V koja se vidi sa međunarodne svemirkse postaje  :hehe: a za maglenku još nisam siguran moram izmjeriti koliko trenutno luxa udara pa zamjeniti sa više malih ledica na obje strane jer maglenka ipak treba biti dulje upaljena u određenim uvjetima dok se u rikverc valjda nitko ne vozi 2km da bi ova od 10W stigla otopiti plastiku (premda sam već pripremio male bakrene hladnjake kao što idu na chipove radne memorije)

Offline IvanGT

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #19 u: 05-08-2015, 20:04:56 »
 :ok:
igraj se s tim kad imaš volje..  :respect:
jedina dobra stvar bi mi bila kasnije gašenje da ne čekam u autu da turbo malo ohladi,
al navikao sam na to..pa usporim u vožnji par minuta prije nego mislim stati... :hap:

ovo sve ostalo je po meni ne iskoristivo na GT..

Offline IvanGT

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #20 u: 05-08-2015, 20:06:57 »
btw: ekipa koaj vozi GT, ne znam za vas.. ali mene užasno živcira što je svjetlo za rikverc samo na jednoj strani i što recimo svijeća bolje svijetli... tako da ću zamjeniti lampe za rikverc i maglenku.. za rikverc (kak volim to izgovorit) ću koristit 2x 10W LED 12V koja se vidi sa međunarodne svemirkse postaje  :hehe: a za maglenku još nisam siguran moram izmjeriti koliko trenutno luxa udara pa zamjeniti sa više malih ledica na obje strane jer maglenka ipak treba biti dulje upaljena u određenim uvjetima dok se u rikverc valjda nitko ne vozi 2km da bi ova od 10W stigla otopiti plastiku (premda sam već pripremio male bakrene hladnjake kao što idu na chipove radne memorije)

e ovo je već zanimljivo, samo riješi i CANBUS da ti ne javlja stalno jebeni kvar na žarulji..koja je nebitna..
meni je rikverc čak OK, neam potrebe za neka jača svjetla, al kad napraviš rokni sliku da vidim kako izgleda
pa možda se odlučim za taj upgrade..

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #21 u: 05-08-2015, 20:07:44 »
Druze, da bi skinuo kod moras skinuti centralu, istu spojiti nekakvim zicama na mjesto nekog cipa i izvuci code, napraviti nekakav file i sa Zed Bull-om "prekopirati" na ampulu koja mora biti bez ikakvih programiranja, i tek onda mozes upaliti auto, ali kad prijavis kljuc, sto moras uraditi sa drugim programom... Ima tu zajebancije pun kofer...

Nista nije nemoguce, ali bas se moras zabaviti tim ako neces ampulu zalijepiti negdje blizu kljuca... :) A to nek ti bude zadnja opcija, ako to mozemo nazvati opcijom uopste...

Offline Boki

• Starosjedioc
  • Brera Spider Tbi
    • Kraljevica
« Odgovori #22 u: 05-08-2015, 20:22:09 »
Čuj nije loše imati, evo ja npr. izlazim iz firme, pila parkirana ispred porte, ribe tamo ćikaju cigare konstantno, uvijek nabacim s njima kakvu šprehicu, a ovako upalim pilu na putac, kao da se zagrije motor i te fore, znači i praktičko i kurčenje, ja sam za  :ok:  :Crazy

Offline mknok

• Na probi
  • *
  • Alfa GT
    • Lipik
« Odgovori #23 u: 05-08-2015, 20:29:55 »
:ok:
igraj se s tim kad imaš volje..  :respect:
jedina dobra stvar bi mi bila kasnije gašenje da ne čekam u autu da turbo malo ohladi,
al navikao sam na to..pa usporim u vožnji par minuta prije nego mislim stati... :hap:

ovo sve ostalo je po meni ne iskoristivo na GT..

mislio sam da se podrazumjeva i remote stop :D u tom cijelom cirkusu! a lampe ću svakako slikati, ništa to posebno nije samo mrvica dodana na funkcionalnost, jer osobno slabo vidim sa trenutnim svjetlom na jednoj strani

Offline IvanGT

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #24 u: 05-08-2015, 20:34:42 »
Čuj nije loše imati, evo ja npr. izlazim iz firme, pila parkirana ispred porte, ribe tamo ćikaju cigare konstantno, uvijek nabacim s njima kakvu šprehicu, a ovako upalim pilu na putac, kao da se zagrije motor i te fore, znači i praktičko i kurčenje, ja sam za  :ok:  :Crazy

:funny: :funny:
al grijanje pomaže samo ljeti, i da klima malo rashladi...
zimi je problem jer auto ne smije bit u brzini, moraš potegnit ručnu, i onda ti smrznu sajle ručne
i imaš problem..  :funny:
u GT nema hlađenja siceva, a grijanje se može upalit samo ručno... pa ni to nema efekta...

al fora je imat na daljinski sve, pogotovo ako se može relativno jeftino složiti..
ja nisam nikad bio voljan platit da mi to slože, a neam ni volje sam se s tim igrat..  :funny:

mknok treba to složit pa ponudit cjelokupno riješenje ovdje..i eto zarade...  :ok:
i da naravno da se podrazumjeva i remote stop u cijelom sustavu..  :hap:

anyway pratim da vidim kako ćeš izvest konačno riješenje..
i ne mogu naći nigdje temu tvoje GT pa daj otvori i stavi koju sliku da vidimo o čemu se radi..  :ok:

Offline mknok

• Na probi
  • *
  • Alfa GT
    • Lipik
« Odgovori #25 u: 05-08-2015, 22:21:12 »
Ovo ti je moja drljava kuja! Normalno 1.9 JTraktorDm jer sam sirotinja uboga pa ne mogu imati 3.2V6 što je i bolje jer sam debil i morao bi slagati turbo na tome, odnosno biturbo i vjerojatno bi izginuo...

A šta inaće otvarate teme za svaka kola ili imate neku generalnu temu gdje svi šibate slike?
« Zadnja izmjena: 05-08-2015, 23:53:18 od mknok »

Offline IvanGT

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #26 u: 05-08-2015, 22:37:33 »
odi ovdje
http://alfisti.hr/forum/index.php?board=83.0

i tu otvori novu temu gdje predstaviš auto, pišeš šta želiš, stavljaš slike..itd..
 svaki auto ima svoju temu...  :ok:

Offline Rossi46

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #27 u: 04-10-2015, 00:02:06 »
eto ako kog jos zanima remote starter a da nije kinez iz c-moda koji crkne dok pojedes burek i popijes pivu... obratite se mom kolegi... ugradio sam ih, ne brojim kolko  :ok:
http://www.globis.hr/?p=591
Ugradujem daljinska centralna, alarme i parking senzore!!!!

Offline IvanGT

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #28 u: 04-10-2015, 00:13:27 »
eto ako kog jos zanima remote starter a da nije kinez iz c-moda koji crkne dok pojedes burek i popijes pivu... obratite se mom kolegi... ugradio sam ih, ne brojim kolko  :ok:

cijena?

Offline draak

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #29 u: 04-10-2015, 07:25:06 »

Pa nije bas da ovi iz c-moda crkavaju samo tako...lako pljuvati po konkurenciji

cijena?

Ako je kvalitetan, ovo sto globisov alarm nudi, ostali obicno kostaju 2-3 puta vise od c-modovog+ugradnja
:ar: