Dakle kako sam tražio nešto novije pa se nisam našao ni u jednoj 159 a na ex 156 20v su mi smetale i falile neke stvari odlučio sam potražiti 156 Ti za dijelove da presložim interijer u svoju. Pa sam kupio u AT dvije, jednu 2.4 20v i jednu 1.9 16v, iste boje, podjednaka kilometraža. Kad su auti stigli shvatio sam da su bolje osnove od moje ex 156 pa sam ju odlučio prodati. Onda sam vagao u koju treba manje uložiti odnosno koja je zdravija i odluka je pala na 1.9 16v, auto ravan kao staklo nikad udaren, nikad lakiran, kupljen od prvog vlasnika.
Nakon kupovine napravio sam uvoz, zamjenio kvačilo, napravio veliki servis, zamjenio križeve i dao auto parcijalno polakirati odnosno branici, jedna stranica i jedan blatobran. Čekam na red za dobar detailing i to je to, mehanički smo top stanje, limarija također, ostali su neki sitni friževi godina ali to nisam dao dirati jer bi trebalo onda cijeli auto lakirati a nije da je loš pa da se mora. Auto je na sportline ovjesu skupa s balansicama od Eibacha, vozi se odlično, ide super i ono najbitnije svaka plastika, svaka šelna, svaki šaraf, sve je na mjestu.
Zanemarite zamazanost iznutra, taman je došla od limara