Evo kratkog osvrta na novi HU.
Konačno je stigao canbus adapter za HU, do sad je bio spojen kemijanjem, to je sada vraćeno u serijalu jer je adapter tako napraviljen da ništa posebno ne treba kemijati, samo plug & play, osim što kod žica za komande na volanu, gdje su na adapteru ženski konektori iz radija idu samo žice pa treba na te žice pripasati odgovarajući muški konektor, ali sve je označeno tako da nema nagađanja i improvizacija.
HU se sada automatski pali i gasi davanjem odnosno oduzimanjem kontakta i ide u full shut down, osim ako se na njemu ne definira da ode u sleep mode iz kojeg se onda pali instantno, inače cold boot je nekih 15ak sec.
Yoke je spominjao neke šumove, pa da se i na to osvrnem, dok nisam imao canbus adapter čim bih sa MUTE pojačao na VOLUME makar i na samo 1, čuo bi se onaj neki tihi pozadinski šum, kad muzika krene onda ga ona naravno nadglasa pa se više ne čuje, sada s adapterom taj šum više ne primjećujem.
Što se radio prijama tiče morati ću još malo testirati, sada kada konačno ne moram pržiti CD-e, slabo slušam radio stanice, u serijali sam ih puno više slušao.
Zvuk je puno bolji nego u serijali, muzika se može slušati puno glasnije a da ništa ne krči.
GPS hvata odlično, na uređaju je preinstaliran iGO, a ja sam si još stavio i Navigon.
Inače, uređaj ima na sebi Android OS i playstore, pa se može bilo što instalirati kao na tablet.
Sve u svemu, za te pare, mislim da nisam mogao dobiti bolji radio s više mogućnosti, stoga tko razmišlja o 2din, toplo preporučam.
...i da...nije vezano uz HU, ima već jedno mjesec dana, ukrali mi kuku