Guzda bok, de mi reči, bio danas na Tehničkom i zamolim d ami upiše gume jer sam zadnji puta zaboravipo.
Dakle umjesto 175×14 da ljetne budu 195/5 r15 85v i zimske 185/60 r15 91T. Kontorlor veli nema problema nije to niš exravagantno, no na šalteru mi striček veli da 1. nemr eobe upisat u napomenu ( zakaj?) i 2. da mu sustav ne da upist gume, i nek se pazim murije.
195/55r15 je najveća tvornička dimenzija kaj je išla na 75icu i sad to nemrem upisat, tko je tu lud a tko glup?
Stričeki neznaju raditi na računalu.....
Jer kada nadzornik upiše dodatne gume u formi npr: 195/55R15, (stavi zarez i u istom redu doda) 185/60R15
Tada to u Prometnoj dozvoli ispada: "Dodatne gume: 195/55R15, 185/60R15" u rubriku napomena.
Striček ili teta na šalteru, samo pritisnu red (1, 2 ili 3), u kojem se taj text bude ispisal u PD i KV pod napomena.
Ja sam na jedno vozilo stavio 4 veličina guma. Naprijed uže, nazad šire, pa takav zimski komplet.
Jer onda nebi mogli upisati gume za npr. Porsche ili nekaj sl. kaj na prednjoj i stražnjoj osovini ima drugačije dimenzije.
Sustav ne upozorava na veličinu guma... i nije do onoga na šalteru da komentira odluku i upis kontrolora.