Ovako je to islo kod mene od trenutka odabira do tablice:
Kupljena u Sloveniji od preprodavatelja (auto uvezeno iz Njemacke), firma. Na racunu (fakturi) trazio sam da bude iskazan DDV, neto + DDV = bruto, da ne podlijeze porezu na stjecanje od 5% u hrvatskoj. Sa svim papirima otisao na tehnicki u Sloveniji, za 90 eura sam kupio privremene tablice I osiguranje na 15 dana na svoje ime. Originalna Njemacka prometna ostala kod njih te su mi dali ovjerenu fotokopiju iste. Od autocommerca dobio sam "potvrdu proizvodjaca" - CoC, cijena izdavanja 400 kn, cekao original sest dana iako su mi poslali kopiju na mail isti dan. Njemacku kopiju CoC-a ni Slovensku homologaciju ne priznaju. Za izdavanje "potvrde sukladnosti" (homologacije) na tehnickom trazili original Hrvatskog CoC-a, kopiju Njemacke I original Slovenske prometne. Troskovi homologacije 625 kn uplata opcom uplatnicom (dobije se od njih) na posti i 70kn taksenih maraka. Bolje je doci prije 08:00 sati da se uhvati bolji broj. Ja sam dosao u 08:00 I bio gotov u 11:00. Prometne vracene, CoC ostao njima.
Na carini u pisarnici dobio "poreznu prijavu..." (jedna strana A4), ispunio je podacima iz homologacije, kopiju sve dokumentacije predao u pisarnicu (ostaje njima). Nakon desetak minuta carinik pregledao auto na parkingu , s njim sam se vratio u kancelariju na izracun I dobio uplatnicu. Zakazao mi zadnji termin, nakon uplate, za tri sata. Uplatu sam izvrsio preko internet bankarstva bez provizije. Dosao na dogovoreni termin, preuzeo "porezno rjesenje" I "zapisnik" I pravac tehnicki. Dalje se zna: tehnicki, osiguranje, policija, registracija.....