Več dugo nisam ništa novo objavio, pa evo malo za nazad
Lijeva stran gotovoa
Brzi test fit
I konačno nazad na kotače polako
Počel kablove stavljat
Farovi gore provizoriš, zbog dušine kabla itd
Kot spuštanja avta, bili su neki čudni zvukovi. Semering amortizera je bio suh i spustal cudne zvukove. Malo silikon spreja i sve tiho. Budemo vidjeli za kolko dugo. Zaboravio sam očistit ovaj semering i namazat kod slaganja..
Konačno došlo vrijema za zalijepit prvi prozor. Očistil temeljito original staklo koje imam i skužio, da je smeče. Izgrebeno užasno i puno rupica od kamenčiča
Malo na luft van, kot promjene motora
Kolega mi posudio klešta u koje su konačno išle čeljusti za završit konektore na kablima paljenja
U međuvremenu dogodilo se najgore. Kad sam radio na jednom motoru i odtezal jedno jeba*u, pao sam, i udario ogromnim ključek po avtu.. Išlo je naravno preko barve do šprickita..
Nabavio barvu od avta
I došo kolega da pokušava riješit ovo kolko se da
Nakon 1 tjedna traženja, zvanja, mailova, itd. Kolega mi sredio novi prozor za 164. 2 mjeseca čekanja i konačno došlo. Najsigurnije je bilo, da se što prije zalijepi na avto
Firma stakla je Shatterprufe, koji je neka firma od Pilkingtona i također nalijepnica na staklu je pilkington
Prvo je trebalo nalijepit dihtung šajbe unutra, koji drži silikon, da ne uđe u kabino i vidno polje. Uspio nabavit novi original.
Dalje trebalo zmontirat sve letvice i dihtunge oko šajbe. Kojih ovaj avto ima puuno
Zatim je bilo par pokušaja na suho, da se sve nastavilo držače šajbe i sve kak treba na prave višine i razmake. I onda primer na avto i staklo
Največja jeba. Silikon za šajbe ručni pištolj. Jakooo težko za stiskat
I onda akcija. Havba skinuta, jer je blo puuno lakše. Nema popravaka, kak jo spustiš to je to više manje. Kaji mm je previše u desno, ali nebi smijelo radit nekih problema. Još gurtne na lagano, da drže staklo, dok se dobro osuši silikon.
Nakon 3 dana, odpustio sam gurtne
Ipak se izkazalo, da nije baš ovo tolko svejedno ovaj mm, itd. Trebal bi prvo očito ove crne letvice sa netima fiksirat na avto, kot štelanja šajbe na suho..
Gornji dihtung namontiran
Pripreme za zadnje staklo. Višak silikona odrezan
Kolega do kraja sredio bok oštetu
I napravio čudež. Treba jako dobro tražit, da se nađe gdje je bila ošteta
Pripreme na montažu stakla
Skinut gepek, jer bez toga i ne možeš stakla zalijepit. Ovdje nisam išao kao na prvi šajbi sa original dihtungom, nego je kolega donesu svoje trake za stakla
Primer
Akcija silikon. Ovaj put zagrijan, da je išlo 10x lakše. Briljantna ideja moja kak zagrijat silikon
Staklo unutra. Stražnje staklo je vrlo jednostavno u usporedbi sa prvim
I gepek nazad
Treba jedino ovaj konektor antene zalijepit nazad
Nakon par dana sve skinuto opet
I dodan još donji dihtung
Oba stakla temeljito očiščena
Netko prije mene je uspio dobro oštetit zadnje staklo, ali osim toga je sve super stanje
Napravil veču rupu za prednju letvicu kod stakla, ali sad je problem, da i pištol za netanje ne dolazi do rupe, jer je predebel
A desna sve paše bp
Malo je opet se pokazalo ovih par mm stakla, da nije idealno, ali se nadam da bude ok
To je bilo i to onda od stakla i dihtunga, nisam više dalje se bavio sa time. Počel radit strop na novo. Naručio ne znam kolko uzoraka, ništa nije ko original. Slao mailove, slike, uzorke, nema sličnog ništa. Tak da sam na kraju otišo u Svetmar u Zagreb i kupio imitaciju alkantare sive i lijepilo.
Strop je bio jako bogi, ali najbolji od svih kaj sam jih imal. Ovaj je još od moje TS
Nakon skidanja plastika, vidjelo se, da je original bilo još puno svijetlije
Stara svinjarija skinuta. Sa usisivačem stara pijena i lijepilo skinuto. I onda još sa nitrom lagano pobrisano sve
Onda je slijedilo youtube, forumu, upote lijepila itd, da se malo naučio kak se to radi. Ovak. Je ok, ali nije 100% ok. Napravio par pogreška, jer kad prvi put radiš, ne znaš sve kaj i kako. Na kraju mi je bilo več sve jasno, ali tad je bilo več par početniških treška. Jedna pikica došlo lijepilo preko i ostalo par odtisaka od prsta i to, jer nisam čekal lijepilo kak treba 10 min, da se u biti posuši i onda tek staviš skupa. Ali mi je bila panika, da se to brzo suši, prestalo bit lijepljivo, pa nisam čekal i to je bila greška. Onda nije primilo, pa sam stiskal sa prstima previše, ušle lijepilo u penu i pena se zalijepila skupa. Pa onda ostane otisak prsta.
Slijedilo je rezanje viška blaga i odlučio sam zalijepit blago preko ruba prema gore.
Nije slabo, ali nije 100% po mom standardima. Neče se u avto ništa vidjet te greške, ali ipak
Onda je slijedio zabavni dio. Radit rupice u blago..
I lijepljenje plastike okrasne koja uvijek cijela razpadne, a nove nema naravno, niti polovne dobre za nač. Dao napravit 3D print nosače, i zalijepio jih sa 2k lijepilom
Kod kontaže, jer su rupice u blago jako male i ne točne 100%, naravno par jih je opet puklo, pa trebam na novo zalijepit. I trebam još okvir fara na stropu tapicirat u kožu, pa da onda mogu strop montirat na avto konačno.
I to je to ove godine kod avta. Nema napredka, ima puno posla drugog u životu i dogodka. Kupio kućo krajem prošle godine u kojoj bio u najamu do sad. Pa se sad dodal još projekt obnove kuče koji traje. Onda mi je iz nenada umro mačak star 6 godina samo (kap), pa me to ubilo totalno. Onda imal vjenčanje u početku 7 mjeseca. I puno posla sa firmo i obnovama motora. Tak da do zime, mislim, da se neče ništa puno radit na avtu više.