18-03-2025, 04:55:20

Autor Tema: Turbina  (Posjeta: 2515 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Pramuk

• Gost
  • Trade Count: (0)
Turbina
« u: 02-12-2007, 21:04:33 »
Pozdrav kolege, Evo ja sam ovdje novi na forumu, pa nemojte zamjerit ako sam sta krivo napravio??? :wal:

Imam jedno pitanje, oduvjek mi se svidjalo kad vidim onaj satic u kabini sta pokazuje pritisak u turbini, a kako imam AR156, 2.4 jtd zanima me dje se to ( na turbini) prikapca, ili sta vec, jer nisam nikad imo kontakta s tim....

Pa ako netko zna, a sigurno zna :clap: nek javi

ps. odlican forum

Boxer

• Gost
Odg: Turbina
« Odgovori #1 u: 02-12-2007, 21:09:50 »
Daj se prvo predstavi u temi Predstavljanje a za ovo mislim da će ti SEB najbolje znati :ok:

Pitajte Seba

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2 u: 03-12-2007, 06:45:15 »
treba izbušit usisnu granu,narezat navoj i zašarfait nasatavk za cijevčicu...
ja sam sebi stavio metalne cijevi pa sam na njoj napravio to da nemoram bušit granu...

Pramuk

• Gost
« Odgovori #3 u: 03-12-2007, 09:46:37 »
Ahaaaa, ma tako nekako... ma gle, stari mi je mehanicar i stvarno imam dosta iskustva, al ovako nesto nisam imo prilike radit, a nije me sramota pitat ono sto neznam...
 :happ:

e a trebo bi te pitat jos nest.... u vezi masine...
pa ako imas zeita????? bio bi zahvalan :ok:

Suhara

• Gost
« Odgovori #4 u: 03-12-2007, 13:37:54 »
treba izbušit usisnu granu,narezat navoj i zašarfait nasatavk za cijevčicu...

Koliko bi došlo kod tebe da se ovo napravi na mojoj 2.4?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5 u: 04-12-2007, 06:44:25 »
Koliko bi došlo kod tebe da se ovo napravi na mojoj 2.4?

izbušit rupu i narezat navoj 100 kn + pdv

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #6 u: 04-12-2007, 06:44:41 »
Ahaaaa, ma tako nekako... ma gle, stari mi je mehanicar i stvarno imam dosta iskustva, al ovako nesto nisam imo prilike radit, a nije me sramota pitat ono sto neznam...
 :happ:

e a trebo bi te pitat jos nest.... u vezi masine...
pa ako imas zeita????? bio bi zahvalan :ok:

pitaj

Pramuk

• Gost
« Odgovori #7 u: 04-12-2007, 16:02:39 »
Evo ovako: Nedavno sam kupio 156-icu 2,4JTD sa 173tkm, i to je ta kilometraza, ali nisam prije imo puno kontakta sa alfama pa me zanima jel normalno da ujutro kad ja masina hladna kad mu malo odrezem gas da malo baci plav dim)) :?: :?:
a kasnije kad se masina zagrije nema nigdje dima ni kad ga stiskam????
i

i jos nesto, kad mi auto radi na leru nekad cujem lagano tuckanje u prednjoj desnoj strani, a nekad se necuje nista,(a zvuk je onak ko u starijih dizela kad hidropodizav nekad stek... tako nest slicno)

E sad, POMAZI :craz :) :sad: ako ide

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #8 u: 05-12-2007, 06:36:00 »
Evo ovako: Nedavno sam kupio 156-icu 2,4JTD sa 173tkm, i to je ta kilometraza, ali nisam prije imo puno kontakta sa alfama pa me zanima jel normalno da ujutro kad ja masina hladna kad mu malo odrezem gas da malo baci plav dim)) :?: :?:
a kasnije kad se masina zagrije nema nigdje dima ni kad ga stiskam????
i

i jos nesto, kad mi auto radi na leru nekad cujem lagano tuckanje u prednjoj desnoj strani, a nekad se necuje nista,(a zvuk je onak ko u starijih dizela kad hidropodizav nekad stek... tako nest slicno)

E sad, POMAZI :craz :) :sad: ako ide
[/quote

normalno je i mislim da nij euzrokovan uljem nego malo zaprljanim injektorima i našom lošom naftom...po ljeti če to biut manje vidljivo
vjerojatno se čuje remenica na radilici ili neki španer
« Zadnja izmjena: 06-12-2007, 06:35:54 od Seb »

Pramuk

• Gost
« Odgovori #9 u: 05-12-2007, 20:06:01 »
Ok to sad za to sta malo baca dim to mi je jasno, al evo danas sam bas skino microremen i remenicu na radilici i opet se cuje... imam osjecaj da je uljna pumpa?? :?: :?:
Postoji li mogucnost spanera uljne pumpe  ( dal je to onaj saraf s prednj strane kartera?) da se izmjeni il tako nesto???
 Taj zvuk je bas specifican, onako sitan ko da se cuje hidropodizac :?: :?: Taj se zvuk cuje negdje unutar kartera u predjelu uljne pumpe :wal: :wal:
Hvala ti :mah: :mah:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #10 u: 06-12-2007, 06:37:15 »
Ok to sad za to sta malo baca dim to mi je jasno, al evo danas sam bas skino microremen i remenicu na radilici i opet se cuje... imam osjecaj da je uljna pumpa?? :?: :?:
Postoji li mogucnost spanera uljne pumpe  ( dal je to onaj saraf s prednj strane kartera?) da se izmjeni il tako nesto???
 Taj zvuk je bas specifican, onako sitan ko da se cuje hidropodizac :?: :?: Taj se zvuk cuje negdje unutar kartera u predjelu uljne pumpe :wal: :wal:
Hvala ti :mah: :mah:

moguće je...rijeđa pojava ali je moguće...možda još neki španer od zup remenea

Pramuk

• Gost
« Odgovori #11 u: 06-12-2007, 09:20:57 »
A naem pojma, zupcasti i spaneri su mjenjani prije15tkm :?: :?:
 neam pojhma sta da radim.... da gledam spaner od uljne pumpae ili?? vise nisam pametan :wal: :wal:

Boxer

• Gost
« Odgovori #12 u: 06-01-2008, 22:14:44 »
Uljna pumpa nema španer, ako nisu natezači iliti španeri ili remenica u pitanju onda je pumpa, ja sam je mjenjao :ok:

Pramuk

• Gost
« Odgovori #13 u: 10-01-2008, 01:28:41 »
Ma promijenio sam je i opet mi se isto cuje.... al kako je meni ovo prva alfa :clap: :clap:  ja danas u gradu sretnem nekog dedeka kako se vozi u istoj 156ici ko u mene i isto 2,4JTD i malo poslusam zvuk(bio je na parkingu) i skuzim da se i u njega tak slicno cuje..... znaci mozda je normalno?????

Sad dal sam ja lud :) il neznam :?: :?: :?: