Evo konačno da predstavim svoju 159 2.4 Q4 SW. Pisao sam o njoj nesto u temi vrline i mane pa necu duljiti.
Uglavnom, kupio sam ju u svibnju sa 157tkm i sada ima malo preko 168tkm. Za sada je bilo sve super i nadam se da ce tako i ostati.
Oprema je Bussines+ s dodatkom crne Momo koze. Sve je ostalo valjda serijala za tu opremu (Bose ozvucenje, CD changer, prednji i zadnji park senzori, itd.).
Prvi ju je vlasnik kupio 2007. u AC-u i tamo je odrzavana svakih 10tkm (sve sam servisne listice dobio).
Jedino sto treba napraviti je zamjena straznjeg znaka (za staru 156 sam nabavio kvalitetne znakove koji nisu 5 godina boju promijenili pa cu valjda naci takav i za ovu), a razmisljam i o farbanju prednje haube koja je ostecena od kamencica.
Sto se potrosnje tice osjeti se da je Q4, da su otpori veci ali sve to i nije tako pretjerano. Do sada je prosjek 8.8l, s 80% otvorene ceste i autoceste. Najvise me odusevljava autocesta gdje je za razliku od 156 (1.9, 85kw) puno tisa i naravno puno lakse odrzava visoke brzine.
Po zavojima se osjeti tezina ali impresionira prenosenje momenta i snage na podlogu i nacin na koji ubrzava kroz zavoj i "izbacuje" van.