18-01-2025, 04:06:24

Autor Tema: Pitajte Seba  (Posjeta: 1913435 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Seb

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #60 u: 08-11-2006, 16:10:02 »
Seb, hvala na savjetu !

Sada te molim mišljenje o nečemu što me puno brine :sad:
Oprao sam motor prije pet dana, ali ne pod mlazom, već lagano, nadajući se da voda neće doprijeti do svjećica.
Uglavnom, motor je pet dana radio savršeno, ali jutros mi je trokirao na putu za faks i slabo je nabirao okretaje. Sjetio sam se savjeta prijatelja koji me upozorio da se motor nakon pranja ne može upaliti zbog nakupljanja vode u onim kanalima u glavi motora (op: prijatelj forumaš Leteća Alfa). Provjerio sam lulice svječica i mokre su - pretpostavljam da je to uzrok.
Pitanje: može li 7 kilometara kojih sam odvozio s takvim autom (jer ipak sam morao doći do faxa) imati kakve značajnije posljedice na motor? Pretpostavljam da je izgaranje bilo nepotpuno (valjda je auto ipak radio zahvaljujući onim drugim svječicama za koje mi se čini da nisu bile u kontaktu s vodom).

možeš...neče se niš dododit

Offline robi v6

• Član Alfa Kluba 6
  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • *
    • Buzet
« Odgovori #61 u: 08-11-2006, 16:51:26 »
Meni su u ovlaštenom servisu Etradex u Zminju kod redovnog servisa, bez da sam trazio oprali motor i to pod pritiskom. Motor je bio posprican sa silikonskim sprejem i izgledao je super. 20km je radio super, pa na 3 cilindra, pa 2 i onda sam stao. Zovem servis a oni nemaju vozilo da odslepaju auto pa sam ga vozio doma. Svjecice su skroz plivale u vodi pa nisam stigao ni do doma. Kad sam sve to osusio auto je upalio i radio ok ali mu je falilo malo snage. Ponovo skidam svjecice i vidim da je probijena jedna bobina. Stavim novu bobinu, auto ide super 10km i raspadne se katalizator koji je usput zastopao cijeli ispusni sistem pa sam ga morao zamjeniti. Nakon toga sve super ali nikad vise tamo na servis. (Alfa 145 1.6 ts)

Kiko

• Gost
« Odgovori #62 u: 08-11-2006, 21:22:54 »
Hvala puno na savjetima!

Offline Hondo

• Pripravnik
  • **
  • AR 145 1.6TS
    • Bjelovar
« Odgovori #63 u: 09-11-2006, 13:34:50 »
Ja sam na svojoj GTA u ove tri godine nekoliko puta prao motor sa miniwashem i nikada nisam imao problema.
Prilikom pranja treba paziti da se što manje poljevaju električni skolopovi i sve će biti OK.
...i sve to dođe na svoje...

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #64 u: 09-11-2006, 13:43:10 »
PS: malo mi je cudno da auto nakon pranja samo izgubi na snazi, a da se nista drugo popratno ne dogadja
Citat:

ovisi gjde dođe voda

Offline Igor-jts

• Trade Count: (+3)
  • Pripravnik
  • **
  • GT 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
« Odgovori #65 u: 09-11-2006, 18:30:29 »
Moj 2.0 TS (GTV 2002.) kod paljenja (po hladnom vremenu) neprima gas prvih 10tak sekundi. Kod dodavanja gasa se guši (padaju okretaji). Nakon kratkog vremena cca 10 - 15 sec. sve proradi normalno.
Dal je moguće da su dizne ili nešto sa "čokom"?

čok kao čok ne postoji...sustav ubrizgavanja/paljenja radi ovisno o uvjetima tj podacima raznih senzora...trebo bi znat koji model elektronike imaš ali recimo da bi mogli bit razlozi:injektori,tlak goriva,debimetar,sonda lamdba....

Najvjerovatnije ti je debimetar,probaj ga ispolirat ili kupi rabljeni ali da je u jako dobrom stanju ili kupi novi!Ja sam svog samo ispolirao i radi kao nov!!!

Offline veron

• Starosjedioc
  • Doblo JTD
    • Zagreb
« Odgovori #66 u: 09-11-2006, 22:14:59 »
Ja sam na svojoj GTA u ove tri godine nekoliko puta prao motor sa miniwashem i nikada nisam imao problema.
Prilikom pranja treba paziti da se što manje poljevaju električni skolopovi i sve će biti OK.

Kak možeš pazit perući s miniwashom motor, di bu došla, a di ne, voda??

Kiko

• Gost
« Odgovori #67 u: 10-11-2006, 10:56:24 »
Bok!
Moram mijenjat donje vilice( 1350kn po kom.),diskove (510kn. po kom.) i pakne (349kn. dva para) na prednjim kotačima (možda ne bude više škripalo). Da li mogu proć jeftinije ili su ovo uobičajene cijene i da li se mogu kupiti seleni posebno (to je valjda onaj dio kod kotača  :?:). Vozim 156 2.0 TS, 99.god.,broj šasije - ZAR9320000110873.
Thanks!

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #68 u: 10-11-2006, 11:08:39 »
može ako kupiš neorg djelove...seleni se nedaju posebno mjenajt

Kiko

• Gost
« Odgovori #69 u: 10-11-2006, 11:33:53 »
Koliko je pametno stavljat neorg. djelove u ovom slučaju? Da li postoje neorg. a da su približno  kvalitetni kao org. ?

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #70 u: 10-11-2006, 14:03:48 »
Koliko je pametno stavljat neorg. djelove u ovom slučaju? Da li postoje neorg. a da su približno  kvalitetni kao org. ?

možda...neznam...ja imam samo org

childintime

• Gost
« Odgovori #71 u: 12-11-2006, 16:52:42 »
Molim za savjet!
Auto mi slabo vuče i cuka kod dodavanja gasa i čuju se kao neke eksplozijice u auspuhu (kao da je zaštopan). Da li bi mogla biti samo stvar u auspuhu, loncima ili možda katalizator ili lambda? Katalizator i lambdu sam mijenjao prije godinu dana a sve lonce sam izmjeno u zadnjih godinu i pol.
Da li bi možda moglo imati neke veze sa maf senzorom? (jer mi već duže vrijeme slabo hvata gas prvih 30-tak sekundi ako je vani hladno ili vlažno pa mislim da je to do maf senzora)
Molim za vaše mišljenje...
146 1,6ts
« Zadnja izmjena: 12-11-2006, 16:54:18 od childintime »

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa 146 1.4ts & Lancia Musa & Alfa 155 TD & V6
    • Fiume (RI)
« Odgovori #72 u: 12-11-2006, 17:34:01 »
ne kužim što joj je :?:

Riječ je o 155 1.7ts

u kolektoru usisa zraka mi se događaju eksplozije,auto slabo vuče i gasi se na malim okretaima,
neki govore da je motor izletio iz faze a neki da je začepljen auspuf
dali je imao tko takav problem

unaprijed hvala  :mah:

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #73 u: 12-11-2006, 18:53:14 »
seb imam mali problem 

na mojoj 147 jtd na lijevoj poluosovini je jedan uteg obučen u gumu. sad je počeo grebat po vilici kad zaokrenem volan udesno i to samo kad vozim, kad podignem auto na dizalicu onda ništa. dali ga se smije skinut jer smo ga pokušali gurat prema mjenjaču ali neide. ne grebe stalno nego samo kad napravi puni krug i grebe samo prilikom parkiranja kad je volan zaokrenut više od pola. kako prolazi kroz vilicu grebe samo po onom u smjru vožnje ako me razumiješ.

hvala

AlfaRi

• Gost
« Odgovori #74 u: 13-11-2006, 08:30:39 »
Sinoć poslije posla dođem do auta, upalim, izlazim sa parkirališta... malo mi neš čudno... mračno... Kad on ne rade svijetla, ni kratka ni duga (iako na instrument tabli ne javlja grešku da je neka žaruljica pregorila). Svjetla od pozicije rade i maglenke (tak sam je vozil doma, ko zemljak :wal: :wal: :wal:) Osigurači nisu... možda prekidači na ručici? Iako napominjem da poziciju normalno upali, ali dalje ne... Di bi još mogao pogledati prije nego se najavim kod električara? Relej neki? Konektor?

Anybody? Seb?  :sad: :sad: :sad:

childintime

• Gost
« Odgovori #75 u: 13-11-2006, 08:57:44 »
Molim za savjet!
Auto mi slabo vuče i cuka kod dodavanja gasa i čuju se kao neke eksplozijice u auspuhu (kao da je zaštopan). Da li bi mogla biti samo stvar u auspuhu, loncima ili možda katalizator ili lambda? Katalizator i lambdu sam mijenjao prije godinu dana a sve lonce sam izmjeno u zadnjih godinu i pol.
Da li bi možda moglo imati neke veze sa maf senzorom? (jer mi već duže vrijeme slabo hvata gas prvih 30-tak sekundi ako je vani hladno ili vlažno pa mislim da je to do maf senzora)
146 1,6ts
Pregledao auspuh i sve je u redu, eksplozije su navodno zbog previše benzina u smjesi......ne gine mi servis i komp. dijagnostika....Koliko se kreću cijene dijagnostike? U čemu bi mogao biti problem?

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #76 u: 13-11-2006, 11:21:31 »
Molim za savjet!
146 1,6ts

jesi siguran da puca u auspuhu...prije bi reko u usinoj grani...ako je tak onda ti fali benzina zbog slabog tlaka,injektora,debimetra,senz. temp. vode,....

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #77 u: 13-11-2006, 11:22:10 »
ne kužim što joj je :?:

Riječ je o 155 1.7ts

u kolektoru usisa zraka mi se događaju eksplozije,auto slabo vuče i gasi se na malim okretaima,
neki govore da je motor izletio iz faze a neki da je začepljen auspuf
dali je imao tko takav problem

unaprijed hvala  :mah:
najvjerojantije injektori

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #78 u: 13-11-2006, 11:23:48 »
seb imam mali problem 

na mojoj 147 jtd na lijevoj poluosovini je jedan uteg obučen u gumu. sad je počeo grebat po vilici kad zaokrenem volan udesno i to samo kad vozim, kad podignem auto na dizalicu onda ništa. dali ga se smije skinut jer smo ga pokušali gurat prema mjenjaču ali neide. ne grebe stalno nego samo kad napravi puni krug i grebe samo prilikom parkiranja kad je volan zaokrenut više od pola. kako prolazi kroz vilicu grebe samo po onom u smjru vožnje ako me razumiješ.

hvala

ne...to je za balans poluosovine...vrati ga na mjesto gdje je bio (pozna se trag) i učvrsti ga tako da na poluosovinu sa svake strane utega staviš šelnu da nemože šetat lj-d

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #79 u: 13-11-2006, 11:24:37 »
Sinoć poslije posla dođem do auta, upalim, izlazim sa parkirališta... malo mi neš čudno... mračno... Kad on ne rade svijetla, ni kratka ni duga (iako na instrument tabli ne javlja grešku da je neka žaruljica pregorila). Svjetla od pozicije rade i maglenke (tak sam je vozil doma, ko zemljak :wal: :wal: :wal:) Osigurači nisu... možda prekidači na ručici? Iako napominjem da poziciju normalno upali, ali dalje ne... Di bi još mogao pogledati prije nego se najavim kod električara? Relej neki? Konektor?

Anybody? Seb?  :sad: :sad: :sad:

ak se ne kužiš preterano u struju odi kod električara

childintime

• Gost
« Odgovori #80 u: 13-11-2006, 11:32:58 »
Molim za savjet!
146 1,6ts

jesi siguran da puca u auspuhu...prije bi reko u usinoj grani...ako je tak onda ti fali benzina zbog slabog tlaka,injektora,debimetra,senz. temp. vode,....
Puca otraga na izlazu iz zadnjeg lonca....navodno može biti i zbog loše kvalitete benzina, to se je počelo događati nakon šta sam natankao na Ini no ja sam nekak' skeptičan prema toj soluciji jer nemam iskustva da bi baš toliko problema radio loš benzin.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa 146 1.4ts & Lancia Musa & Alfa 155 TD & V6
    • Fiume (RI)
« Odgovori #81 u: 13-11-2006, 16:16:31 »
Hvala Seb :ok:  danas ću znat točno što je

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #82 u: 14-11-2006, 07:51:28 »
Molim za savjet!
146 1,6ts

Puca otraga na izlazu iz zadnjeg lonca....navodno može biti i zbog loše kvalitete benzina, to se je počelo događati nakon šta sam natankao na Ini no ja sam nekak' skeptičan prema toj soluciji jer nemam iskustva da bi baš toliko problema radio loš benzin.

probaj ga potrošit pa vidi sa drugim

childintime

• Gost
« Odgovori #83 u: 14-11-2006, 11:22:41 »
Pri kraju sam sa ovim benzinom pa ću danas na OMV-u tankati super 100 i staviti kruti aditiv u rezervoar pa ću vidjeti da li će biti razlike.
Seb, puno hvala za strpljenje i volju za svakodnevno odgovaranje na sva ta naša pitanja.  :ok:
« Zadnja izmjena: 14-11-2006, 11:25:36 od childintime »

Juniorka

• Gost
« Odgovori #84 u: 14-11-2006, 14:42:18 »
Seb ima kod tebe za kupit zimske gume 195/60/15?
Preporuka, cijena?
Ja sam mislio ULRA GRIP 7??

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #85 u: 14-11-2006, 15:38:15 »
Pri kraju sam sa ovim benzinom pa ću danas na OMV-u tankati super 100 i staviti kruti aditiv u rezervoar pa ću vidjeti da li će biti razlike.
Seb, puno hvala za strpljenje i volju za svakodnevno odgovaranje na sva ta naša pitanja.  :ok:
:ok:

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #86 u: 14-11-2006, 15:41:10 »
Seb ima kod tebe za kupit zimske gume 195/60/15?
Preporuka, cijena?
Ja sam mislio ULRA GRIP 7??

dunlop winter sport 3d m+s 88t     739,32 kn   komad
montaža,balans i ventil oko 50 kn po komadu
za ovu moram vidjet cjenu...

Marac_21

• Gost
« Odgovori #87 u: 15-11-2006, 13:57:47 »
alo seb

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #88 u: 15-11-2006, 14:47:18 »

Offline Mario

• Učim polako
    • Sisak
« Odgovori #89 u: 16-11-2006, 14:05:41 »
Seb, prije 2 tjedna kupio sam kod tebe 147 1.9 JTDm emozione. Pitanje kad prva zamjena ulja?  :?: