21-04-2025, 04:24:50

Autor Tema: Pitajte Seba  (Posjeta: 1941975 vremena)

0 Članova i 28 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #30 u: 06-11-2006, 07:26:18 »
Pozz Seb.Posto sam imao dva puta do sarajeva i nazad po ovim nasim "dobrim" putevima oslabile su mi desna kugla i na lijevoj strani iznad tocka ono rame.Koliko se isplati upresavati druge jer imaju ovdje ljudi koji rade to a i ako bi slucajno ispala koja nema ni mene ni alfe.
Cijena novih iznosi?
Cujem da je dobro na pun rezervoar goriva nasuti ATM ulje zbog injektora.Interesuje me je li ova glasina tacna?

S obzirom kakve su nam ceste u Bosni bojim se da cu kupiti vise ramena izici ce me jeftinije  :pivo:

da  mi šasiju na pp...ne uprešavaj nove kugle,nije sigurno...ne toči to u naftu,nije dobro za injektore....tvoj auto nema dizne ko nekad obični dizeli
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #31 u: 06-11-2006, 07:30:14 »
Pozdrav!

Nije u pitanju kvar, samo tražim mišljenje.
Naime, ne gine mi izmjena auspuha uskoro, pa me zanima koja je kupnja najisplativija.
Ne bih imao ništa protiv otvorenijeg sistema, ukoliko ne bi negativno utjecao na rezultate tehničkog pregleda i na sâm motor, naravno.
Je li inox kao materijal isplativ zbog trajnosti, unatoč većoj cijeni? Je li moguće uzeti auspuh bez srednjeg lonca, a da takav ipak prođe na tehničkom (pretpostavljam da takav i manje košta zbog manje materijala i ručnog rada), ili je srednji lonac neizbježan?
Pretpostavljam da je originalni auspuh ipak manje isplativa investicija...

Hvala!

jedni od vodećih proizvođača su supersprint,remus,....to ako imaš viška love...što se tiče inoxa defintvno je materijal koji če potrajat dugo i ispalti se ugradit ga...auspuh si možeš dat napravit u servisima za auspuhe tipa lastovčić,sole,šakal...oni ti mogu napravit kombinaciju lonaca kak ti paše zbog buke...mislim da buka još kod nas nije upitna za prolaz na tehničkom...ili?.....
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #32 u: 06-11-2006, 07:31:34 »
Pozdrav,
zanima me koliko otprilike košta  balans štang za 156 2,4 jtd 2002 ?
Da li se mora cijela mijenjati ili se mogu samo gumice promjenit?

671 kn...nedaju se mjenjat samo seleni

Tom

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #33 u: 06-11-2006, 10:26:38 »
Pozdrav Seb,
pregledom kod svog mehanicara skuzili smo da su mi otisle obje donje vilice i lijeva gornja vilica te termostat :sad: :sad:, raspitao sam se u autocommercu to bi me bez ruku doslo oko 3400 kn,jel imas ti mozda neku akciju za dijelove ili su ti iste cijene?.
I daj mi reci jesu li seleni na gornjoj ili donjoj vilici,jer mi se jako cuje skripanje pa ako cu mjenjati donje vilice da mi se to bar odmah rijesi isto.

pozdrav,
Tom

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #34 u: 06-11-2006, 12:32:12 »
...meni je isto cvililo i shkripalo (pogotovo ujutro kad je hladnije) i zamjenio sam samo gornje vilice i sad je sve 5... :hap:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

drax

• Gost
« Odgovori #35 u: 06-11-2006, 15:00:54 »
...meni je isto cvililo i shkripalo (pogotovo ujutro kad je hladnije) i zamjenio sam samo gornje vilice i sad je sve 5... :hap:

isto 147? koliko te izašlo? da li si mijenjao na svima ili...?

thnx za pomoć i sebu i tebu ;)

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #36 u: 06-11-2006, 19:11:18 »

isto 147?

...ne, 156-ica...poshto radim u firmi sa autodijelovima (uglavnom za kamione i buseve), uspio sam skemijat originalne vilice nekaj povoljnije, tochnije 350kn po komadu... :da:

BigSaint

• Gost
« Odgovori #37 u: 06-11-2006, 19:18:05 »
Moj 2.0 TS (GTV 2002.) kod paljenja (po hladnom vremenu) neprima gas prvih 10tak sekundi. Kod dodavanja gasa se guši (padaju okretaji). Nakon kratkog vremena cca 10 - 15 sec. sve proradi normalno.
Dal je moguće da su dizne ili nešto sa "čokom"?

Znam da nije moj kutak, ali identični simptomi - > lambda sonda! :mah:

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #38 u: 06-11-2006, 19:35:27 »
...uups, pardonchek ako je ovo samo kutak od majstora Seba, samo sam mislio svojim nedavnim iskustvima nekome pomochi... :redf:

...spreman sam na kaznu... :sado: :)))

BigSaint

• Gost
« Odgovori #39 u: 06-11-2006, 21:59:28 »
...uups, pardonchek ako je ovo samo kutak od majstora Seba, samo sam mislio svojim nedavnim iskustvima nekome pomochi... :redf:

...spreman sam na kaznu... :sado: :)))

Ne kužim, pa i ja sam dao savjet u tuđem kutku!

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #40 u: 07-11-2006, 07:38:04 »
Pozdrav Seb,
pregledom kod svog mehanicara skuzili smo da su mi otisle obje donje vilice i lijeva gornja vilica te termostat :sad: :sad:, raspitao sam se u autocommercu to bi me bez ruku doslo oko 3400 kn,jel imas ti mozda neku akciju za dijelove ili su ti iste cijene?.
I daj mi reci jesu li seleni na gornjoj ili donjoj vilici,jer mi se jako cuje skripanje pa ako cu mjenjati donje vilice da mi se to bar odmah rijesi isto.

pozdrav,
Tom

i ja uzimam djelove od ac-a...probaj nazvat kod mene na djelove pa se raspitat

Tom

• Gost
« Odgovori #41 u: 07-11-2006, 08:38:46 »
Ok hvala nazvat cu.
A daj mi reci gdje se nalaze ti seleni zbog kojih mi se auto uzasno cuje cim je malo vlage u zraku pivo:

pozdrav

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #42 u: 07-11-2006, 08:47:45 »
Ok hvala nazvat cu.
A daj mi reci gdje se nalaze ti seleni zbog kojih mi se auto uzasno cuje cim je malo vlage u zraku pivo:

pozdrav
Ti koji škripe na hladno (npr ujutro) su na prednjem djelu ,pod blatobranom ,vidit češ uz oprugu da se nalazi jedan aluminijski trokutasti profil (to je gornja vilica) koja je pričvrščena na dva mijesta,tu su seleni koji strašno škripe dok je zima .grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

dslavisa

• Gost
« Odgovori #43 u: 07-11-2006, 09:07:07 »
Pozdrav,
Koliko kosta varijator faze za AR156 i koliko dodje zamjena? Da li je zamjena komplikovana?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #44 u: 07-11-2006, 11:12:00 »
Ok hvala nazvat cu.

pozdrav

pa ili na balansici ili gornjim vilicama

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #45 u: 07-11-2006, 11:12:37 »
Pozdrav,
Koliko kosta varijator faze za AR156 i koliko dodje zamjena? Da li je zamjena komplikovana?

da se i repariat

Tom

• Gost
« Odgovori #46 u: 07-11-2006, 11:33:46 »
Ok hvala nazvat cu.

pozdrav

A jel mogu ja to skuziti na kojem dijelu skripi ili jedino u servisu kad ga dignu na dizalicu :pivo:

dslavisa

• Gost
« Odgovori #47 u: 07-11-2006, 13:09:38 »
Pozdrav,

da se i repariat

Koliko je nov?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #48 u: 07-11-2006, 13:57:41 »
Ok hvala nazvat cu.

pozdrav

A jel mogu ja to skuziti na kojem dijelu skripi ili jedino u servisu kad ga dignu na dizalicu :pivo:

moraš imat iskustva i probat auto u vožnji...pa sad si bio kod mene kaj nisi reko da probam

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #49 u: 07-11-2006, 13:58:20 »
Pozdrav,

da se i repariat

Koliko je nov?

1100 kn

Tom

• Gost
« Odgovori #50 u: 07-11-2006, 14:17:51 »
Ok hvala nazvat cu.

pozdrav

moraš imat iskustva i probat auto u vožnji...pa sad si bio kod mene kaj nisi reko da probam

nisam bio ja,to je bio neki drugi Tom   :pivo:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #51 u: 07-11-2006, 15:15:29 »
Ok hvala nazvat cu.

pozdrav

stavrno il me zezaš?bordo 156 2.0?

Tom

• Gost
« Odgovori #52 u: 07-11-2006, 15:29:56 »
Ok hvala nazvat cu.

pozdrav

stavrno il me zezaš?bordo 156 2.0?

stvarno ja ti imam crvenu 156 1.9 jtd,bio sam kod tebe jednom prije pola godine negdje mjenjao obje sajle za rucnu kocnicu :mah: :mah:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #53 u: 07-11-2006, 17:12:49 »
oooo...onda imamo 2 tom-a.... :crazy:

Offline veron

• Starosjedioc
  • Doblo JTD
    • Zagreb
« Odgovori #54 u: 07-11-2006, 22:14:48 »
 :da: :da:
imali smo, ovaj 2. / 1. /  :))), se više ne bu zvao Tom tu.......zauzet nick....

Mookie

• Gost
« Odgovori #55 u: 08-11-2006, 00:17:38 »
Seb je li moguce tu skripu selena umiriti na neki drugi nacin a da to nije zamjena :pivo:

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 GTA
    • Zagreb
« Odgovori #56 u: 08-11-2006, 00:24:56 »
nemoj se vozit i nebu škripalo :))) ili pojačaj muziku :)))
GTA

Mookie

• Gost
« Odgovori #57 u: 08-11-2006, 07:22:42 »
nemoj se vozit i nebu škripalo :))) ili pojačaj muziku :)))
Kako da je ne vozim.To bi bila najveca kazna za mene  :henker:
Ti seleni su stvarno cudni pa bih volio znati malo vise o njima.Na starom forumu je bilo govora o nekom materijalu od kojeg bi se mogli praviti ali sad je novi forum pa :?:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #58 u: 08-11-2006, 11:40:11 »
Seb je li moguce tu skripu selena umiriti na neki drugi nacin a da to nije zamjena :pivo:

podmazat ih...ali je to privremeno rješenje

Pinjo

• Gost
« Odgovori #59 u: 08-11-2006, 12:28:16 »
Seb, hvala na savjetu !

Sada te molim mišljenje o nečemu što me puno brine :sad:
Oprao sam motor prije pet dana, ali ne pod mlazom, već lagano, nadajući se da voda neće doprijeti do svjećica.
Uglavnom, motor je pet dana radio savršeno, ali jutros mi je trokirao na putu za faks i slabo je nabirao okretaje. Sjetio sam se savjeta prijatelja koji me upozorio da se motor nakon pranja ne može upaliti zbog nakupljanja vode u onim kanalima u glavi motora (op: prijatelj forumaš Leteća Alfa). Provjerio sam lulice svječica i mokre su - pretpostavljam da je to uzrok.
Pitanje: može li 7 kilometara kojih sam odvozio s takvim autom (jer ipak sam morao doći do faxa) imati kakve značajnije posljedice na motor? Pretpostavljam da je izgaranje bilo nepotpuno (valjda je auto ipak radio zahvaljujući onim drugim svječicama za koje mi se čini da nisu bile u kontaktu s vodom).
« Zadnja izmjena: 08-11-2006, 15:20:58 od Pinjo »