Već sam jednom čistio egr prije nekih 6 mjeseci ali tad je javljalo grešku za egr. Nakon čišćenja sve je bilo u redu.
Sad kad mi se ovo dogodilo da slabo vuče u 1.-2.-3. brzini onaj mjerač pritiska u turbini je pokazivao max 0.8 bar na nekih 4000 obrtaja i nije moglo preko 4000 u leru, kao da ima blokadu. Možda je to bio safe mode?
Ponovo da napomenem da je i tad u 4.-5.-6. brzini auto imalo normalnu snagu a pritisak turbine je išao do 1,55 pa se malo smanji na oko 1,5.
Negdje sam pročitao da se iskopča MAP i ako bolje prima gas da je kvar na MAP-u. To sam i napravio i stvarno je auto puno bolje primalo gas ali tad je registrirana greška za MAP. Pokušao sam očistiti MAP ali nije pomoglo. Zamjenio i napravio već opisano i sad nema nikakvih problema.
Samo da kažem da sam u zadnjih 6 tjedana prešao oko 500km ukupno a najdulja relacija je 7 km. Odnosno na posao 7km i u povratku 7km. Praktički se auto ne ugrije a ja "pazeći" na turbinu rijetko preko 2500 vozim dok se ne ugrije auto.
Još da kažem da sada kada radi sve normalno a i prije dok me nije počelo zezat ubrzanje je bilo ravnomjerno, znači nema sjeckanja ili nekih rupa u ubrzanju. Dijagnostika ništa ne pokaziva nakon zamjene MAP-a.
Još samo jedno pitanje. Mislio sam svakako zatvoriti egr, e sad, mogu li ga fizički zatvorit pa tek naknadno softverski?
Jer ako ga fizički zatvorim javit će grešku. Smeta li ako se vozi auto s tom greškom neko vrijeme? Jer nema u blizini netko tko bi to mogao napraviti, morao bih do Splita ili Mostara.