Alfa 8C mi je savr¹ena i rekao bih da ne mo¾e bolje, ali kada sam vidio Disco Volante pao sam na dupe. I ono ¹to mene tu sada muèi je to ¹to je to potpuno nedosti¾na umjetnina jer mora¹ biti trostruko bogat da bi je vozio: mora¹ kupiti 8C koja sama za sebe sada ko¹ta dvostruko od cijene za koju je prodavana, onda mora¹ platiti jo¹ toliko za Disco Volante konverziju, a onda jo¹ mora¹ imati sa strane love u klasi "servisiranje Maseratija". Znaèi u Hrvatskoj æe¹ to te¹ko èak i ako si velik entuzijast - osim ako spada¹ u tajkunsku klasu.
I onda ako se sjetimo onoga ¹to je Alfa nekada bila - sportska marka koju si mo¾e priu¹titi normalan obiteljski èovjek iz srednjeg sloja, onda vi¹e nisam siguran da mi se sviða taj Alfin otklon u najvi¹u klasu. Nekada smo mogli birati jurilice koje su u dosegu na¹e kupovne moæi, aute koji su bili upotrebljivi i svaki dan, a ovako mo¾emo samo ma¹tati ili kupiti jedan jedini model koji nude - i to limuzinu.
Da vodim Alfu dogovorio bih s Superleggerom otkup ovog dizajna i slo¾io na bazi jeftine Giuliette identièan ovakav coupe i spider "za narod", s jeftinim ulaznim motorima, prednji pogon, sve jednostavno i poznatno do sada, minimalno razvoja, i da auto bude u rasponu od 28.000 do 45.000 €, nekakva zamjena za GT i Breru i u toj klasi cijene. Sigurno bi ih prodali vi¹e nego kada zaðu u egzotiku. Pa sada nova GTA samo 500 komada, pa onda GTAm, pa Formula 1... samo boostaju image, a za koga? Na kraju kada èovjek ¾eli ne¹to kupiti nema ¹to kupiti!
Ok, netko æe reæi da su imali planove, da je dijelom to trebala biti nova GTV na bazi Giulije, ali koliko se dalo naslutiti to je opet bio neki auto u skoro supercar klasi, 600 ks i te fore....