Ove tri kontstatacije nisu ni blizu istine. Ja imam 105 hp i trosi mi u prosjeku 9.5l po gradu dok ova od 120hp ne moze se spustiti ispod 10l uz normalnu voznju, sto su vlasnici istih potvrdili, duze traje, hm... nebi rekao, statisticki pogledaj opet sa foruma koliko je tih alfi od 120hp odsviralo svoje a koliko ovih od 105hp, plus na sve varijator koji mozes max jednom reparirati i poslije daj novi koji kosta kao jos jedna registracija. Neko rece za Alfu treba 500-700evra godisnje za odrzavati je??? Ljudi sta vam je sa autima, pa meni da toliko nesto rikava nebi je nikad ni vozio, mogao bi se sloziti da treba godisnje od 200-400evra (mada ja sam ispod 400evra za dvije godine sa sve kvarovima i odrzavnjem). (naravno u to ne ulaze feluge ili tako neki vizuelni efekat)
Kolega kolega....stvarno će neko steći dojam da se ne volimo, ali fakat nisi u pravu......
Idemo redom, alfa od 105 konja sa motorom od 77kW troši u prosjeku pola litre do litru više od one sa 88kW - provjereno, zašto, zato što je teška i lijena i motor se teže bori sa njenih 1300 kila. Tu dolazi do izražaja taj famozni varijator faze za koji ti očito misliš da je samo jedan dio više koji se kvari...vjeruj nije. Nadalje alfa od 88kW se itekako može spustiti ispod 10l po gradu, može i ispod 9l po gradu ali to je smrt vožnja, prelistaj malo moju temu gdje imaš slike moje alfe od 145 konja koja po gradu troši manje od 9l. Dalje, motor od 77kW je konstrukcijski okljaštrena verzija onog od 88kW i to imaš detaljno objašnjeno u XY tema na ovom forumu. Model od 77kW izdržljiviji od onog od 88kW, hmmm ne bih rekao, na ovom forumu imaš dva ako me sjećanje ne vara sa 77kW koji su pregurali 170 hiljada KM....i to ti detaljno piše ako hoćeš da čitaš. Varijator faze nov košta 150e i jeftiniji je i od velikog servisa koji je redovan trogodišnji servis a malo je skuplji od standardnog godišnjeg servisa ulja i filtera, nadalje taman da voziš na 14" alfu zamjena guma će ti biti skuplja od tog famoznog varijatora. Registracija AO osiguranja koja je zakonska kategorija i u svakom osiguravajućem društvu u bosni je ista za alfu od 1.6ccm je sa svim davanjima 637KM tako da je to malkice skuplje od varijatora faze.
Da ne dužim, pokušao sam da ne reagujem na napisano ali mi disciplina nije jača strana....ja sam izračunao da mene alfa 147 košta dnevno oko 2KM taman da stoji u garaži i da se nikad ne voza, goriva sam mjesečno trošio 120e a amortizacija svakog vozila je matematska kategorija i računa se X2 u odnosu na trošak goriva.
I za kraj ja nikog ne odgovaram od alfe, ovo je moj komentar na tvoj komentar.....nemoraš odgovarati....ajd uzdravlje