Pozdrav svima,
moj prvi post, pa vec problemi...
Prije 2 mjeseca sam uzeo 156icu 2.0 JTS 2002/2003 od prijatelja (dapace kuma). Vozio ju 2 dana i krene warning da je Low OIL Pressure.
provjerim ulje, taman na pola, dodam ga na max i kao sve ok dok se ne zagrije motor. nakon toga opet isti vrag na ler gasu.
OK odfurao auto do frenda u edi servis i veli auto fino sklepan da zgleda dobro, rijesi ga se cim prije. Medjutim povrat novca nemoguc pa otisli do valencica koji prvo reko da mi je auto osto bez ulja, medjutim nakon objasnjenja problema krenuli rastavljati motor.
Da skratim pricu, frendu je zupcasti puko prije 3 mjeseca, odfuro auto u dubravu nekom ediu/edinu koji tvrdi da je zamijenio ventile, bregastu, svjecice, karike....
Uglavnom sve orginal dijelovi gore, karike u tezoj banani, leteci unisteni, nakon otvaranja glave ispalo da bregasta nije promijenjena i da je u banani i treba zamijenu (usisna kolko tolko navodno ok), vodilice ventila pokidane....
uglavnom nova bregasta 4k kn, reko nebum mijenjo samo jednu kada sigurno mi ta godina ima problem sa usisnom bregastom takodjer.
Auto eto jos uvijek na servisu, rekli se u pon dogovoriti oko bregaste sta cemo raditi pa reko da pitam ima ko kakav savjet? Mislio sam staviti radje Colombo & Bariani bregaste onda (model ARJTS.SM1) kada vec mijenjam. Stupio u kontakt sa njima pa ce me ispasti na kraju jeftinije sa shippingom i uvozom od serijskih novih.
Zanima me dali ima neko ko bi mi mogo fino potweakati ECU onda i pofixat mozda odmah onaj problem sa gubitkom snage na tim motorima zbog lose usisne bregaste i lose mape.?
Ili moram mijenjati kompletnu centralu?
Vec mi je sada lagano puna kapa motora, jer svaki puta kada se cujem sa mehanicerem nesto novo nastane, a cijena se samo penje i penje...
Ima li itko uopce iskustva sa Colombo & Barianiem?
pozz