14-06-2025, 06:49:50

Autor Tema: 156 2.0 JTS 2002 pomoc?  (Posjeta: 1847 vremena)

0 Èlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

jdjurici

• Gost
  • Trade Count: (0)
156 2.0 JTS 2002 pomoc?
« u: 04-11-2011, 13:27:58 »
Pozdrav svima,

moj prvi post, pa vec problemi...

Prije 2 mjeseca sam uzeo 156icu 2.0 JTS 2002/2003 od prijatelja (dapace kuma). Vozio ju 2 dana i krene warning da je Low OIL Pressure.

provjerim ulje, taman na pola, dodam ga na max i kao sve ok dok se ne zagrije motor. nakon toga opet isti vrag na ler gasu.

OK odfurao auto do frenda u edi servis i veli auto fino sklepan da zgleda dobro, rijesi ga se cim prije. Medjutim povrat novca nemoguc pa otisli do valencica koji prvo reko da mi je auto osto bez ulja, medjutim nakon objasnjenja problema krenuli rastavljati motor.

Da skratim pricu, frendu je zupcasti puko prije 3 mjeseca, odfuro auto u dubravu nekom ediu/edinu koji tvrdi da je zamijenio ventile, bregastu, svjecice, karike....

Uglavnom sve orginal dijelovi gore, karike u tezoj banani, leteci unisteni, nakon otvaranja glave ispalo da bregasta nije promijenjena i da je u banani i treba zamijenu (usisna kolko tolko navodno ok), vodilice ventila pokidane....

uglavnom nova bregasta 4k kn, reko nebum mijenjo samo jednu kada sigurno mi ta godina ima problem sa usisnom bregastom takodjer.

Auto eto jos uvijek na servisu, rekli se u pon dogovoriti oko bregaste sta cemo raditi pa reko da pitam ima ko kakav savjet? Mislio sam staviti radje Colombo & Bariani bregaste onda (model ARJTS.SM1) kada vec mijenjam. Stupio u kontakt sa njima pa ce me ispasti na kraju jeftinije sa shippingom i uvozom od serijskih novih.

Zanima me dali ima neko ko bi mi mogo fino potweakati ECU onda i pofixat mozda odmah onaj problem sa gubitkom snage na tim motorima zbog lose usisne bregaste i lose mape.?

Ili moram mijenjati kompletnu centralu?

Vec mi je sada lagano puna kapa motora, jer svaki puta kada se cujem sa mehanicerem nesto novo nastane, a cijena se samo penje i penje...

Ima li itko uopce iskustva sa Colombo & Barianiem?

pozz

Offline alfa156sarajevo

• Starosjedioc
  • Spol: Mu¹ki
  • AR 147FL 1.9JTD 2005
    • Sarajevo, BiH
    • Dijagnostika Fiat, Lancia i Alfa Romeo
Odg: 156 2.0 JTS 2002 pomoc?
« Odgovori #1 u: 04-11-2011, 13:47:29 »
bez uvrede ali predlo¾io bih ti prvo da se predstavi¹ u ovoj temi da te aministratori ne bi kritikovali...
http://alfisti.hr/forum/index.php/board,2.0.html
 :mahm

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #2 u: 04-11-2011, 15:22:48 »
lijepo ti ga je kum uvalio :mad:
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Jo¹ nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili

jdjurici

• Gost
« Odgovori #3 u: 04-11-2011, 15:34:19 »
bez uvrede ali predlo¾io bih ti prvo da se predstavi¹ u ovoj temi da te aministratori ne bi kritikovali...
http://alfisti.hr/forum/index.php/board,2.0.html
 :mahm

Nema frke, eto ucinjeno... :)

Offline mauroar

• Donator kluba
  • Trade Count: (+7)
  • Starosjedioc
  • *
  • ALFA 147SS,trenutno i 147jtd
    • PULA
« Odgovori #4 u: 04-11-2011, 18:14:55 »
evo me
ja imam zastupnistvo za colombo bariani
i mogu ti ih rijesit bez problema,
i imam na svojoj 147ci cb bregaste, :love: :love3: :ok:
ALFA147SS,SUPERSPRINT,OZ-ULTRA,SPRINTFILTER,CSC,COLOMBO&BARIANI
TAR-OX
SPEED-DAY.HR

jdjurici

• Gost
« Odgovori #5 u: 04-11-2011, 20:27:47 »
Pa evo ovo sam dobio od njih za taj par bregastih (ARJTS.SM1 - middle/high set for sport/road use):

Citat:
There is no problem for us to send to either to Croatia or Slovenia, as you wish.
To send to Slovenia the delivery costs are less, but we have to add the 21% Vat to the invoice (EU) ; to send to Croatia the delivery costs are higher, you don't have the Vat, but you have the custom duties.
The camshafts are available in stock ; the code is ARJTS.SM1 and it is a middle/high set for sport/road use.
The price is eur 701,10 + Vat (the pair of steel camsfhafts, with lifetime warranty).
Delivery costs (courier 2-3 days) : Slovenia eur 40,00 + Vat , Croatia eur 80,00.

Znaci po mojoj nekoj racunici oko 1000 EUR/a bi trebali izaci. Sto je zapravo cak i ponesto jeftinije nego orginal alfini dijelovi za koje jos uvijek cekam cijenu ali je otprilike 4000kn exhaust camshaft, a za intake mi jos nisu rekli kolko je....

Postoji doduse jos jedna zanimljiva opcija (medjutim potreban je tuning zbilja svega u tome slucaju)....
Citat:
for your car there is the possibility of a step up set, intermediate road/race ; this is made after special order, with delivery time 30 days and price : eur 940,00 + Vat.
But we suggest this set only for higly tuned cars : full exhaust system, tuned head with valve, seats, port&polish, ECU, etc etc (otherwise it will work worse than the other profile).

Puno/malo neznam sta bih reko, meni se cini dakako daleko bolja opcija nego ugradjivati stock ones. Ono sto sam jos zanimljiv odgovor dobio oko problema sa cadjenjem i kombinacijom sa tim bregastim je slijedece:
Citat:
These camshafts have been fully tested for your engine and the do not give this type of problems (otherwise it would be a disaster for the engine!!); also, they were designed to work well without ECU remap.
Of course, if you did the remap you would do a perfect job ( together with air filter and rear exhaust).

mauroar - Sta ti kazes na sve to?

Anton

• Gost
« Odgovori #6 u: 04-11-2011, 20:33:37 »
kad te krene  :rolll:

Offline mauroar

• Donator kluba
  • Starosjedioc
  • *
    • PULA
« Odgovori #7 u: 04-11-2011, 21:24:00 »
Pa evo ovo sam dobio od njih za taj par bregastih (ARJTS.SM1 - middle/high set for sport/road use):

Znaci po mojoj nekoj racunici oko 1000 EUR/a bi trebali izaci. Sto je zapravo cak i ponesto jeftinije nego orginal alfini dijelovi za koje jos uvijek cekam cijenu ali je otprilike 4000kn exhaust camshaft, a za intake mi jos nisu rekli kolko je....

Postoji doduse jos jedna zanimljiva opcija (medjutim potreban je tuning zbilja svega u tome slucaju)....
Puno/malo neznam sta bih reko, meni se cini dakako daleko bolja opcija nego ugradjivati stock ones. Ono sto sam jos zanimljiv odgovor dobio oko problema sa cadjenjem i kombinacijom sa tim bregastim je slijedece:
mauroar - Sta ti kazes na sve to?
poslao sam ti pp,,pa cim stignes mi odgovori
neznam engleski pa moram cekat si zenu da mi malo prevede
pa ti javim a i cijenu,,bit ce manje od 1000eu
TAR-OX
SPEED-DAY.HR

jdjurici

• Gost
« Odgovori #8 u: 04-11-2011, 21:48:13 »
eto vratio ja odgovor...ali da prevedem usput sva cuda...

Citat:
There is no problem for us to send to either to Croatia or Slovenia, as you wish.
To send to Slovenia the delivery costs are less, but we have to add the 21% Vat to the invoice (EU) ; to send to Croatia the delivery costs are higher, you don't have the Vat, but you have the custom duties.
The camshafts are available in stock ; the code is ARJTS.SM1 and it is a middle/high set for sport/road use.
The price is eur 701,10 + Vat (the pair of steel camsfhafts, with lifetime warranty).
Delivery costs (courier 2-3 days) : Slovenia eur 40,00 + Vat , Croatia eur 80,00.
Ukratko kazu da nema problema sa slanjem u hrvatsku ili sloveniju. ako se salje u sloveniju cijena slanja je manja ali treba dodati 21% poreza. Za hrvatsku kazu da su troskovi slanja veci, veli da nema poreza (sto nema smisla) ali da postoje carinski troskovi.
Cijena je 701.10 eura bez poreza a slanje u sloveniju 40 EUR/a u HR 80 EUR

Citat:
for your car there is the possibility of a step up set, intermediate road/race ; this is made after special order, with delivery time 30 days and price : eur 940,00 + Vat.
But we suggest this set only for higly tuned cars : full exhaust system, tuned head with valve, seats, port&polish, ECU, etc etc (otherwise it will work worse than the other profile).
Veli da za 2.0 JTS postoji i varijanta step up set-a, intermediate road/race; radi se po posebnoj narudzbi sa isporukom u roku 30 dana. cijena je 940 eura + porez. Medjutim predlazu taj set za jako tunirane aute: citav exhaust, tunirana glava i ventili....inace u protivnome je losiji od onog drugog.

Citat:
These camshafts have been fully tested for your engine and the do not give this type of problems (otherwise it would be a disaster for the engine!!); also, they were designed to work well without ECU remap.
Of course, if you did the remap you would do a perfect job ( together with air filter and rear exhaust).
Ovo je malo specificno posto sam ga pitao oko problema sa JTS-om oko kojeg je Seb imao post, kada se zacadji, jer bregasta i centrala u kombinaciji sa visokim okretajima ne funkcioniraju -- tocnije dolazi do zapaljenja smjese dok su ventili jos otvoreni. Poprilican pad snage u pitanju pa je rekao da sa colombo bregastom tog problema nema jer bi to bila katastrofa za motor i da je dizajnirana da radi dobro i sa orginal tvornickim ECU mapama. Naravno ako napravim remap u kombinaciji sa drugim zracnim filterom i ispuhom to bi bio savrsen posao.

eto da ne cekas na zenu ;)

Offline mauroar

• Donator kluba
  • Starosjedioc
  • *
    • PULA
« Odgovori #9 u: 04-11-2011, 22:59:27 »
eto odlièno
slazem se s njime,,,ja sam pre zadovoljan sa colombo bariani ,tot drugo auto,samo trega ga znat slozit,pogotovo ako uzmes neke trkace verzije
onda treba imat hrpu zivaca i novaca,ali ipak zivci su vazniji :ok:
TAR-OX
SPEED-DAY.HR