04-10-2024, 01:11:02

Autor Tema: Moja nova ljubav  (Posjeta: 3595 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

SoloFlight

• Gost
  • Trade Count: (0)
Moja nova ljubav
« u: 16-03-2011, 17:59:13 »
Kako sam u predstavljanju najavio, počastio sam se sa AR159 SW 2,4 JTDM, Qtronic. Obzirom da nisam ulovio priliku slikati ju opranu i blistavu, stavit ću fotke iz oglasa, a kasnije slijede bolje fotke.
Još malo detalja o autu Alfi. 08/2007, 75kkm, kupljena u AutoPrikratki, tamo je i bio prodan kao novi, auto je bio na firmu (buy back ili leasing nisam ziher), sve uredno servisirano, prošli servis napravljen na 70kkm, auto u odličnom stanju, .... pitajte ako sam nešto propustio. E da, opreme brdo ali mi je promaknuo Alfin naziv tog paketa. Pored klasične opreme ima xenon, el. podešavanje prednjih sjedala sa memorijom za vozačeva, grijana prednja sjedala, svijetli Alfatex, 17" sa zimskim gumama + ljetne gume, ...
Link na originalni oglas - ne znam stoji li još na www.autoprikratki.hr, ali na njuškalu je http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-159-sw-2.4-m-jet-ca-automatik-oglas-2393620
Do sad (7 dana otkako sam ju podigao) sam odvozio oko 800 km i ne skidam osmjeh sa lica  :)
E da, u oglasu stoji kako je 154kw, no u prometnoj stoji 147kw. Po broju šasije, proizvedna je 07/2007, pa vjerujem da je u oglasu krivo, a u knjižici ispravno.
Heh, sad sam se sjetio da mi je na staroj AR 146 1,4TS u knjižici stajalo manje kw od stvarnog stanja - šogor nešto muljao da upadne u niži rang osiguranja.
Prije kupovine prevrnuo sam podosta zastupnika pa tako i AC Zagreb. Na papiru su neke iz njihove ponude dobro zvučale, ali uživo sasvim druga priča. Osim toga, pod račun sam dao Fiat Bravo 1,9 Fashion 03/2008 sa 45kkm kojeg su u AC procijenili ravno 10kkn manje nego u AutoPrikratki. Prilično bezobrazno obzirom da je spomenuti Fiat kod njih kupljen novi i kod njih uredno servisiran, no dobro. Ovim putem i pohvale Auto Prikratki koji su mi i po pitanju isporuke izašli u susret, a poslovanje sa njima je bilo vrlo ugodno. Što se ostalih dilera rabljenih tiče, prekrižio sam sve aute koji su iz uvoza, sve koji su stariji od 4 god., sve koji su bez servisne dokumentacije, sve što je imalo ogrebano ili sumnjivo i sve što ima više od 120kkm, tako da se izbor prilično stanjio. Znam da sve ovo nije nikakva velika garancija da je moj bolji i pouzdaniji od drugih, ali mislim da sam podosta smanjio "izlete u nepoznato".

Ok, dosta tipkanja, evo malo fotki iz tog oglasa (za slučaj da je oglas maknut).

Zagy

• Gost
Odg: Moja nova ljubav
« Odgovori #1 u: 16-03-2011, 18:01:38 »
 :love:  :ok:

Offline joe957al

• Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Našice
« Odgovori #2 u: 16-03-2011, 18:02:48 »
najs  :love:
Those who dares, wins

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #3 u: 16-03-2011, 18:31:29 »
 :love:

...premještam temu u galeriju 159... :ok:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline Suki_san

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTDm 16V SW SP
    • Đakovo
« Odgovori #4 u: 16-03-2011, 20:06:32 »
...od svih polovnih kupnji vjerujem da je ovakav način kupnje polovnog naj "sigurniji". Čestitam na kupnji i želim ti puno uživancije s novom pilom zavaljenom u fotelju dok automatik radi svoje :ok:

Puno sretnih kilometara i samo peglaj...

PS
Sažvači list fikusa da ti skupi usta.
Kad sam se ja ponovio kad god bi ju pogledao ili vozio izgledao sam kao dijete na ringišpilu. Osmijeh od uha do uha. :craz
Ni doktori mi nisu mogli pomoći.
Fikus je provjeren :)
Every night  I have the same dream
I'm hatching some plot, scheming some scheme!

Alfa-Dodo

• Gost
« Odgovori #5 u: 16-03-2011, 20:25:58 »
 :clap2: :clap2: :clap2: :clap2:
Tako bi si ja pazario nešto kad bi i dalje mislio uzet 159

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #6 u: 16-03-2011, 20:34:29 »
 :clap2: odlicna kolica  :love: i ja bih takvo nesto samo mi fali 17 milja eura  :hehe: :)
Varijator sekta

Offline Sinke

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 156 GTA
    • Čakovec
« Odgovori #7 u: 17-03-2011, 14:08:56 »
 :love: :love:

Offline ST-alfija

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • junior,alfetta,159,punto,ducati.
    • Split
« Odgovori #8 u: 17-03-2011, 14:37:35 »
To je pravi potez(moja slijedeća stepenica)za koju godinu  :ok:  :clap2: :mahm
ALFA je ALFA i omega svega cega.

chelsea

• Gost
« Odgovori #9 u: 18-03-2011, 11:14:27 »
sad kad se navučeš na q-tronic ne budeš više nikad htio ručno šaltat
Čestitam na pametnoj kupnji. Puno sreće :wz

Offline kiD

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • Alfa Romeo 222 jtdmts
    • Split
« Odgovori #10 u: 18-03-2011, 12:24:30 »
ma nista nevalja daj je meni i skrati muke  :hap:  :love3:
"" Jebiga Alfa Romeo 222  ""

Offline rpichler

• Član Alfa Kluba 4
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta 1.4 Tjet
    • Rijeka
« Odgovori #11 u: 18-03-2011, 15:17:02 »
Čestitke!  :clap:  :hello:  Neka te lijepo služi!  I ta mi je bila u užem izboru ali me automatik odvukao.... Auto je divan ali Alfa i automatika ne idu zajedno, bar meni. Nema nis ljepseg od dolijetanja pred lakat zavoj i saltat par brzina nize...  :da:  :da:  :da:
Photographer with a love/hate relationship with Alfa Romeo :ar: :love:

Trenutni auto: Peugeot 508 SW 2.0 HDi

Offline alfa145

• Pripravnik
  • **
  • Alfa romeo 145
    • Zaprešić
« Odgovori #12 u: 18-03-2011, 15:21:41 »
 :o000: :love: :hello: :ling:

Offline sasa.baska

• Član Alfa Kluba 2
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #13 u: 18-03-2011, 15:22:35 »
Čestitke!  :clap:  :hello:  Neka te lijepo služi!  I ta mi je bila u užem izboru ali me automatik odvukao.... Auto je divan ali Alfa i automatika ne idu zajedno, bar meni. Nema nis ljepseg od dolijetanja pred lakat zavoj i saltat par brzina nize...  :da:  :da:  :da:

pa sta  q tronic nema opciju da sam mjenjas? :?:

chelsea

• Gost
« Odgovori #14 u: 18-03-2011, 16:06:06 »
ma još je bolje pred zavojem prešaltat ako ne moraš skidat ruke s volana  :wz ljudi ne znaju, ali taj q tronic fenomenalno šalta. Mnogi ga povezuju sa osrednjim selespeedom, a nisu probali da vide da je to drugi svijet
« Zadnja izmjena: 18-03-2011, 16:08:19 od chelsea »

Offline luka05

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #15 u: 18-03-2011, 17:36:57 »
Zmaj! :mah:

SoloFlight

• Gost
« Odgovori #16 u: 20-03-2011, 11:59:45 »
sad kad se navučeš na q-tronic ne budeš više nikad htio ručno šaltat
Čestitam na pametnoj kupnji. Puno sreće :wz

ma prije sam imao 500SEC automatik i Passat V6 Tiptronic 4motion, u USA sam se navozao automatika (koji su btw smeće spram q-tronica) tak da mi je q-tronic jedan veliki plus. kad se navučeš na to  :happ:

pa sta  q tronic nema opciju da sam mjenjas? :?:

ima, ali to te brzo prođe. automatika full dobro radi, a kick down je za sve ostalo  :love:

ma još je bolje pred zavojem prešaltat ako ne moraš skidat ruke s volana  :wz ljudi ne znaju, ali taj q tronic fenomenalno šalta. Mnogi ga povezuju sa osrednjim selespeedom, a nisu probali da vide da je to drugi svijet

ja sam zadovoljan kak radi i čini mi se da u usporedbi sa tiptronicom radi dosta brže, a kod žešćeg kočenja ful oštro reagira i šalta časkom dvije niže. u sport modu je još brutalniji.  ranije sam na tiptronicu eksperimentirao sa kočenjem sa lijevom nogom. nakon puno vježbe dođe se do solidne oštrije vožnje. no 99,9% vremena to me ne drži nego samo uživam bez manualnog šaltanja. a i žena je zadovoljna što mi je desna ruka slobodna  :hehe:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 10
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #17 u: 05-04-2011, 15:37:53 »
ma prije sam imao 500SEC automatik i Passat V6 Tiptronic 4motion, u USA sam se navozao automatika (koji su btw smeće spram q-tronica) tak da mi je q-tronic jedan veliki plus. kad se navučeš na to  :happ:

ima, ali to te brzo prođe. automatika full dobro radi, a kick down je za sve ostalo  :love:

ja sam zadovoljan kak radi i čini mi se da u usporedbi sa tiptronicom radi dosta brže, a kod žešćeg kočenja ful oštro reagira i šalta časkom dvije niže. u sport modu je još brutalniji.  ranije sam na tiptronicu eksperimentirao sa kočenjem sa lijevom nogom. nakon puno vježbe dođe se do solidne oštrije vožnje. no 99,9% vremena to me ne drži nego samo uživam bez manualnog šaltanja. a i žena je zadovoljna što mi je desna ruka slobodna  :hehe:

kakvi su dojmovi nakon nekog vremena sada?
Nije bolest sve što boli

SoloFlight

• Gost
« Odgovori #18 u: 09-04-2011, 14:07:35 »
kakvi su dojmovi nakon nekog vremena sada?

I dalje ne skidam osmjeh s lica  :)
Sad se dvoumim da li samo da stavim ljetne gume koje imam na ovu felgu ili da idem na 18". Mislim da će ovo ljeto ipak odvoziti na 17", a iduće proljeće ide 18".
Pokušat ću sa frendom dogovoriti da stavim njegove 18" za test prije nego pređem na 18" jer ne bih želio izgubiti na udobnosti. Imam loša iskustva sa prelaskom sa 17" na 19" (kolatrazi voze auto umjesto mene, ovjes trpi, ...) tako da se ovaj puta ne bih zaletavao.
Sve ostalo  :ok:

XariX

• Gost
« Odgovori #19 u: 09-04-2011, 20:29:22 »
I dalje ne skidam osmjeh s lica  :)
Sad se dvoumim da li samo da stavim ljetne gume koje imam na ovu felgu ili da idem na 18". Mislim da će ovo ljeto ipak odvoziti na 17", a iduće proljeće ide 18".
Pokušat ću sa frendom dogovoriti da stavim njegove 18" za test prije nego pređem na 18" jer ne bih želio izgubiti na udobnosti. Imam loša iskustva sa prelaskom sa 17" na 19" (kolatrazi voze auto umjesto mene, ovjes trpi, ...) tako da se ovaj puta ne bih zaletavao.
Sve ostalo  :ok:

Iz prve ruke, 18'' je prava mjera za 159-ku ljeti  :da:

I onda pravu šlapu na barem 2.8 bara, i deri miškooooooo  :hehe:

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 R 2018
    • Istra
« Odgovori #20 u: 09-04-2011, 22:55:37 »
 :love: :love3: :love: