Kako sam u predstavljanju najavio, počastio sam se sa AR159 SW 2,4 JTDM, Qtronic. Obzirom da nisam ulovio priliku slikati ju opranu i blistavu, stavit ću fotke iz oglasa, a kasnije slijede bolje fotke.
Još malo detalja o
autu Alfi. 08/2007, 75kkm, kupljena u AutoPrikratki, tamo je i bio prodan kao novi, auto je bio na firmu (buy back ili leasing nisam ziher), sve uredno servisirano, prošli servis napravljen na 70kkm, auto u odličnom stanju, .... pitajte ako sam nešto propustio. E da, opreme brdo ali mi je promaknuo Alfin naziv tog paketa. Pored klasične opreme ima xenon, el. podešavanje prednjih sjedala sa memorijom za vozačeva, grijana prednja sjedala, svijetli Alfatex, 17" sa zimskim gumama + ljetne gume, ...
Link na originalni oglas - ne znam stoji li još na
www.autoprikratki.hr, ali na njuškalu je
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-159-sw-2.4-m-jet-ca-automatik-oglas-2393620Do sad (7 dana otkako sam ju podigao) sam odvozio oko 800 km i ne skidam osmjeh sa lica
E da, u oglasu stoji kako je 154kw, no u prometnoj stoji 147kw. Po broju šasije, proizvedna je 07/2007, pa vjerujem da je u oglasu krivo, a u knjižici ispravno.
Heh, sad sam se sjetio da mi je na staroj AR 146 1,4TS u knjižici stajalo manje kw od stvarnog stanja - šogor nešto muljao da upadne u niži rang osiguranja.
Prije kupovine prevrnuo sam podosta zastupnika pa tako i AC Zagreb. Na papiru su neke iz njihove ponude dobro zvučale, ali uživo sasvim druga priča. Osim toga, pod račun sam dao Fiat Bravo 1,9 Fashion 03/2008 sa 45kkm kojeg su u AC procijenili ravno 10kkn manje nego u AutoPrikratki. Prilično bezobrazno obzirom da je spomenuti Fiat kod njih kupljen novi i kod njih uredno servisiran, no dobro. Ovim putem i pohvale Auto Prikratki koji su mi i po pitanju isporuke izašli u susret, a poslovanje sa njima je bilo vrlo ugodno. Što se ostalih dilera rabljenih tiče, prekrižio sam sve aute koji su iz uvoza, sve koji su stariji od 4 god., sve koji su bez servisne dokumentacije, sve što je imalo ogrebano ili sumnjivo i sve što ima više od 120kkm, tako da se izbor prilično stanjio. Znam da sve ovo nije nikakva velika garancija da je moj bolji i pouzdaniji od drugih, ali mislim da sam podosta smanjio "izlete u nepoznato".
Ok, dosta tipkanja, evo malo fotki iz tog oglasa (za slučaj da je oglas maknut).