29-07-2026, 19:34:31

Autor Tema: èi¹æenje EGR ventila na jtd-m jet  (Posjeta: 18437 vremena)

0 Èlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Vicic

• Gost
  • Trade Count: (0)
èi¹æenje EGR ventila na jtd-m jet
« u: 16-02-2011, 08:43:11 »
pozdrav alfisti i alfistice

Dali ima ko iskustva sa èi¹èenjem EGR ventila pa dami malo pojasni kako se to radi dali to mogu sam i kako ???!!!
 :undd: :pivo: :wal:

Offline LO©A

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Mu¹ki
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
Odg: èi¹æenje EGR ventila na jtd-m jet
« Odgovori #1 u: 16-02-2011, 08:50:24 »
pozdrav alfisti i alfistice

Dali ima ko iskustva sa èi¹èenjem EGR ventila pa dami malo pojasni kako se to radi dali to mogu sam i kako ???!!!
 :undd: :pivo: :wal:

Koristi search !

http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=43198.0

Offline Seb

• Èlan Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2 u: 16-02-2011, 08:52:15 »
skine¹ ga i oèisti¹ gare¾ u njemu
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline LO©A

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
« Odgovori #3 u: 16-02-2011, 09:26:48 »
skine¹ ga i oèisti¹ gare¾ u njemu

Gare¾ u njemu i nije toliki problem, ona æe se ionako opet brzo nakupiti.

Problemi sa EGR-om nastaju kada aktuator za¹teka u elektromagnetu i EGR ostane stalno u otvorenom polo¾aju, onda auto nema snage ispod 2000rpm...

Offline Seb

• Èlan Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #4 u: 16-02-2011, 09:37:56 »
Gare¾ u njemu i nije toliki problem, ona æe se ionako opet brzo nakupiti.

Problemi sa EGR-om nastaju kada aktuator za¹teka u elektromagnetu i EGR ostane stalno u otvorenom polo¾aju, onda auto nema snage ispod 2000rpm...
istina ali to nije bilo pitanje...on je pito kak se èisti EGR  :batin
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline LO©A

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
« Odgovori #5 u: 16-02-2011, 09:43:35 »
istina ali to nije bilo pitanje...on je pito kak se èisti EGR  :batin
O0

Vicic

• Gost
« Odgovori #6 u: 16-02-2011, 12:58:10 »
Nema ¹to Seb hvala ti na imformaciji o Egr ventilu èi¹èenju svemu  stvarno si frend za po¾elit svakome :henker:

Offline alfista147

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 kombajn edisn
    • Rijeka
« Odgovori #7 u: 16-02-2011, 14:20:22 »
Preporucam kad se vec cisti EGR ventil da se i one cijevi pociste i usisna klapna koja bude isto usrana od èaðe,meni je bio sloj prljavstine od 2-3 mm na klapni....sad je sve cisto.. :ok:
trazim plug za kombajna marke alfa ,tip 147 i prikolicu za ¾ito

ijuric

• Gost
« Odgovori #8 u: 16-02-2011, 18:26:41 »
Nema ¹to Seb hvala ti na imformaciji o Egr ventilu èi¹èenju svemu  stvarno si frend za po¾elit svakome :henker:

seb ima temu gdje pomaze u ovakvim pitanjima vjerovatno nisi vidio pa kad imas tako neko pitanje mozes i tamo postaviti sigurno ce ti pomoc ko i svakome...a ponekad treba znat i salu procitat  :craz

Offline Seb

• Èlan Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #9 u: 17-02-2011, 06:50:09 »
seb ima temu gdje pomaze u ovakvim pitanjima vjerovatno nisi vidio pa kad imas tako neko pitanje mozes i tamo postaviti sigurno ce ti pomoc ko i svakome...a ponekad treba znat i salu procitat  :craz
vidi¹,vidi¹ ja sad tek sku¾io onaj smajliæ na kraju i da je to jedna onak malo sarkastièna poruka :hehe:

pa evo prijatelju ak nezna¹ ni dije EGR ventil onda ni ne preporuèam da ga ide¹ skidat i èistit jer ti je znanje oko auta vjerojatno vrlo slabo pa onda to prepusti nekom ko zna...¹ta da ti nacrtam kak se èisti ???  :?:

ijuric

• Gost
« Odgovori #10 u: 17-02-2011, 07:21:37 »
joj seb daj ne sitnicari...tako je meni stekal cd na 147ici i nazovem ja kolegu joketa jer on kao kuzi mjuzu i pitam sta napravit i covjek si da truda pol ure mi objasnjava sta i kako skinut van cd plejer itd...i nakon tog ja postavim neko glupo pitanje tipa a s kojim srafcigerom da osrafam i covjek u cudu pita mene a jesi ikad ti to vadila i jel znas opce o cem pricam  :smijeh velim ja njemu ne al imam volju  :kosa: on puko okani se corava posla bla bla  :hehe: i znas sta je baba napravila isla raskopat i sve shebala  :smijeh

naravoucenije  /  vicicu ako ne znas ne diraj il zovi nekog ko zna sta radit jel nece dobro zavrsit znam ja po sebi  :hap:

Offline Mihailo89

• Sa sta¾om
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #11 u: 28-02-2011, 13:32:25 »
Da ne otvaram novu temu a tice se EGR ventila zanima me gdje se on nalazi na Alfi 156 1.9 JTD 98 godiste 77kw,znaci gledao sam slike na drugim temama i ne nalazi se kao na JTD-m ili na 1.9 jtd 16 V ,tako da ako neko zna dobro bi dosla slika,jer namjeravam isti ocistiti jer u ispod 2000 auto mi slabo vuce a skidao sam cijev od IC do usisa i kada pogledam u usis u katastrofalnom je stanju tako da je vjerovatno EGR ostao bloikiran.Hvala unaprijed

Offline Seb

• Èlan Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #12 u: 28-02-2011, 13:36:34 »
Da ne otvaram novu temu a tice se EGR ventila zanima me gdje se on nalazi na Alfi 156 1.9 JTD 98 godiste 77kw,znaci gledao sam slike na drugim temama i ne nalazi se kao na JTD-m ili na 1.9 jtd 16 V ,tako da ako neko zna dobro bi dosla slika,jer namjeravam isti ocistiti jer u ispod 2000 auto mi slabo vuce a skidao sam cijev od IC do usisa i kada pogledam u usis u katastrofalnom je stanju tako da je vjerovatno EGR ostao bloikiran.Hvala unaprijed
na modelu poput tvog egr ne stvara probleme...jaaaaako rijetko...nije elektronski...nalazi se na ispu¹noj grani...raðe ga blindiraj nego ¹to èe¹ se zezat sa èi¹èenjem

Offline Mihailo89

• Sa sta¾om
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #13 u: 28-02-2011, 13:39:40 »
Predpostavio sam da nije elektronski a nis onda ga budem blindirao jer u usisnu imam jako puno smeca ne znam sta da radim moracu ga negdje malo zesce voziti da se to barem malo ocisti.Jos jedno me samo zanima da li zaprljana usisna moze prouzrokovati nemiran rad na leru tj kada dam gas, i kada ga pustim obrtajui malo padnu,auto se jace zatrese i onda se vrati na normalan broj obrtaja.SEB HVALA PUNO IMAS DODAJ OD MENE :ok: :pivo:

Offline Seb

• Èlan Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #14 u: 28-02-2011, 15:12:01 »
sama grana ne...zbog prljave grane tj onog uskog djela di je leptir i kod spoja na glavi ako se previ¹e smanji protok zraka usljed nakupina èaði dolazi do restrikcije pa auti gube na snazi i poèinju dimit...svu tu gare¾ ima¹ na ventilima i injektorima pa tamo nakupljena radi probleme oko paljenja, rada,snage,...

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljma¹
« Odgovori #15 u: 28-02-2011, 16:33:47 »
ako ima¹ volje oèisti i granu  i EGR,ako nema¹ blindiraj i vozi dalje(ja bi prije prvu soluciju)

Offline Mihailo89

• Sa sta¾om
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #16 u: 28-02-2011, 18:33:59 »
A volje imam ali nemam alata a ni bas toliko znanja jer treba skidati koliko sam vidio CR pumpu sto povlaci i skiodanje remenja.... a to je previse ipak posla,ma najgore mi je sto mi okretaji variraju,ne bas toliko puno ali se ipak osjeti i sto je ler gas po meni dosta nisko e sada ne znam da li se to moze nekako povecati da li znate?Adanas sam isao malo produvati auto na pocetku je dimilo dosta al zato poslije ni malo i dosta bolje je islo ali je i dalje prisutan problem sa odstupanjem okretaja na ler gasu.

Offline Seb

• Èlan Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #17 u: 01-03-2011, 12:58:50 »
okretaji se nedaju podiæ...problem oko variranja je vjerojatno do injektora koje bi trebalo izservisirat eventualno probat prije kemiski oèistit...vidjet i zazor na ventilima da nije poremeèen
grana da bi se kvalitetno oèistila mora se skinut dole kontra tome mo¾e¹ samo onaj dio na poèetku oèistit ako je ba¹ jako zmazan...za malo zmazanoèe se ne isplati zezat

Offline Mihailo89

• Sa sta¾om
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #18 u: 01-03-2011, 13:15:54 »
okretaji se nedaju podiæ...problem oko variranja je vjerojatno do injektora koje bi trebalo izservisirat eventualno probat prije kemiski oèistit...vidjet i zazor na ventilima da nije poremeèen
grana da bi se kvalitetno oèistila mora se skinut dole kontra tome mo¾e¹ samo onaj dio na poèetku oèistit ako je ba¹ jako zmazan...za malo zmazanoèe se ne isplati zezat
Vjerojatno je problem i u injektorima i isto i u zazoru ventila mada auto vuce odlicno ali ima 245 tisuca km sto bas i nije malo a predpostavkljam da to niko nije radio,auto je kod mene od 180 tkm tako da predpostavljam da nije nista prije radjeno,a sto se ticne usisne ocistio sam juce malo onaj ulaz gdje ceijevo od IC ulazi i bilo je dosta masnoce a za neko detaljnioje ciscenje stvarno ne mislim.Hvala Seb puno stvarno znas i uvijek pomazes. :ok:

Offline Ivanov

• Sa sta¾om
  • AR 156 1.8ts & AR 159 1.9 8v
    • Zagreb
    • NA-VI Objekti
« Odgovori #19 u: 22-12-2018, 19:10:20 »
Jel moguce nekakvo preventivno ciscenje sistema prije tehnickog posto mi je u ponedjeljak pa nestignem to sve napravit. Mozda sprej na mjestu dok je vruc pa onda visi obrtaju na 5 min ili sta vec.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: VTEC

Offline majstor

• Pripravnik
  • **
    • Pitomaèa
« Odgovori #20 u: 19-01-2019, 12:01:54 »
Ja sam juæer na svojoj 156 Ðurði EGR blokirao mehanièki pa softverski. Sada je super. Pozdrav Sebu - pomogao mi je prije par godina kad sam kupovao zama¹njak za 166 Mjet.  :hat:

Offline Seb

• Èlan Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #21 u: 19-01-2019, 12:43:07 »
 :pivo: