05-10-2024, 18:08:43

Autor Tema: LPG  (Posjeta: 277088 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Morski Vuk

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Spol: Muški
  • Giulietta 1.6 JTD
    • Dalmacija
Odg: LPG
« Odgovori #2970 u: 31-05-2021, 21:38:42 »
170 je Multiair, ima drugi turbo, i dužu getribu ako se ne varam.

Offline Bulldog

• Na probi
  • *
  • 156 1.9 16v sw Grande Punto 1.4 Tjet
    • Rijeka, Viskovo
« Odgovori #2971 u: 01-06-2021, 07:02:46 »
120 je t-jet da a m air je novija generacija

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2972 u: 01-06-2021, 13:55:37 »
T-jet i plin rade odlično. Samo treba kvalitetno izmapirati plin.

Multi air osim turba i getribe ima skroz drugačiji način rada upravljanja ventila i načina ubrizgavanja, od t-jeta.

Za to plin mora imati neke dodatne opcije, moj Lovato ima neku opciju ioja mora biti uključena za MA motor

Na direktaše osobno nikad nebih stavljao "običan"  plin s ubrizgavanjem u usisnu granu

Jedino ovo, al još uvijek nikakvih vijesti.
https://www.vialle.nl/en/directblue

Navodno bi sustav koštao oko 20 000 kn
« Zadnja izmjena: 01-06-2021, 13:57:59 od Mike20 »

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20v/166 2.0 tb/156 2.5 24v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #2973 u: 01-06-2021, 14:08:05 »
Bitno je uzet nešto jaci i kvalitetniji isparivac i dobre dizne (brze te sa odgovarajucom snagom), ecu je bitna stavka također ali vise manje vecina novijih sistema drzi sve.
Par puta sam imao lpg auto i vecinom ak je sistem bio graničan je bilo gluposti.
Ak je sistem cca 20% jaci od max snage auta bilo je sve top.
Sad isto na 2.5 v6 mi je oslabio ili je jednostavno preslab isparivac jer par puta pri poklapanju gasa je izbacilo sa plina pa cu stavit jaci isparivac i vece novo crijevo od boce do isparivaca..

Šeme da je sistem za 150ks na 150ks autu odgovarajuc mi se nikad nisu pokazale točnim, mozda dok je sve novo ali nakon 30-40000km pocinju problemi koji nerviraju.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2974 u: 01-06-2021, 14:49:26 »
Točno tako.

Inače većinu ecu-a što poznatijih ili manje poznatih radi AEB.

Recimo Lovato ima manji isparivač do 160ks. Taj za t-jeta od 150ks nije dovoljan, za 120ks je. Za turbaka treba malo više rezerve od atmosferca, npr turbo na 120ks t-jet na 1800 rpm već puše na maksimumu

Offline Bulldog

• Na probi
  • *
  • 156 1.9 16v sw Grande Punto 1.4 Tjet
    • Rijeka, Viskovo
« Odgovori #2975 u: 01-06-2021, 16:25:57 »
Ja imam Landirenzo na Gp tjetu 120,potrosnja 7l,performanse kao na bengi neznatna razlika. Do sad nikakvih problema ali bas nikakvih. Na bengu vozim dok se ne ugrije ili kad zaboravim tankati plin. Sve normalno funkcionira bez ikakvih boljki plinasa. A dok zadnjih 15 god vozim iskljucivo plin i uvjek je bilo nekih zajebancija sa plinom,znaci tjet prvi auto koji je samo toci vozi i nepitaj.

Offline Toya

• Starosjedioc
  • 156 2.5 V6 BLU TANDER, GIULIA 2.2 JTD Q4
    • Senj / Zadar
« Odgovori #2976 u: 07-07-2021, 13:54:01 »
Opet akcija za ugradnju plina

https://www.ina.hr/pametna-alternativa-vozi-i-stedi-s-ina-autoplinom/?utm_source=google&utm_medium=gsn&utm_campaign=ina_lpg&gclid=CjwKCAjwqIiFBhAHEiwANg9szuVGkE74mDXqwlkAuuQcT3eBmtYDXTdg6mhAhkyUl1oRF_35PEtddhoC1qYQAvD_BwE

Ekipa,

može li mi netko preporučiti nekoga sa tog popisa ovlaštenih servisera ?
Imate li nekoga tko stvarno dobro radi i stoji iza svoga posla ?

Svaka preporuka je dobrodošla  :ok:

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 10
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #2977 u: 07-07-2021, 13:55:03 »
Ekipa,

može li mi netko preporučiti nekoga sa tog popisa ovlaštenih servisera ?
Imate li nekoga tko stvarno dobro radi i stoji iza svoga posla ?

Svaka preporuka je dobrodošla  :ok:
Meni je u 3 auta ugradio Mišić iz ZG ali navodno više mu nema glavnog mehe e sad ne znam kakva je situacija bez njega

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2978 u: 07-07-2021, 14:35:18 »
Nije li Brešković bio na dobrom glasu?

Offline Toya

• Starosjedioc
  • 156 2.5 V6 BLU TANDER, GIULIA 2.2 JTD Q4
    • Senj / Zadar
« Odgovori #2979 u: 07-07-2021, 14:41:58 »
Nije li Brešković bio na dobrom glasu?

Zvao sam ga i dogovorio termin ali svejedno bi volio znati ako postoji netko još da je pouzdan. :hshake:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2980 u: 07-07-2021, 14:57:19 »
Mislim da je on čisto ok, bar je bio. A i btno je da ti je blizu za eventualne reklamacije/podešavanja

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Toya

Offline willyz

• Član Alfa Kluba 5
  • Starosjedioc
  • *
  • 147 TS + LPG
    • Karlovac
    • moj hobi - galerija
« Odgovori #2981 u: 07-07-2021, 17:12:33 »
Izbjegavati Cepelin, a Tidala je navodno o.k..
- It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses. - Hit it.

http://www.zippo-friends-croatia.com/galerije/willyz/index.php

Online Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #2982 u: 07-07-2021, 20:34:33 »
Pa evo recimo…
Meni je cepelin rijesio sve probleme sa plinom, koje mi nitko drugi nije znao rijesiti…

Od stalnih curenja, do reparacije dizni, do dobrog mapiranja, da auto napokon radi i trosi normalno na plin…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Darkside

• Starosjedioc
  • Nemam alfu
    • Varaždin
« Odgovori #2983 u: 07-07-2021, 21:47:13 »
Boyski

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa 156swJTD, GTA,155wb,Punto,850 tc,Aprilia
    • zagreb
« Odgovori #2984 u: 07-07-2021, 22:51:25 »
Meni je u 3 auta ugradio Mišić iz ZG ali navodno više mu nema glavnog mehe e sad ne znam kakva je situacija bez njega

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk
E a triba platit dobrog mehu  :tooth

The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Offline willyz

• Član Alfa Kluba 5
  • Starosjedioc
  • *
  • 147 TS + LPG
    • Karlovac
    • moj hobi - galerija
« Odgovori #2985 u: 08-07-2021, 00:38:07 »
Pa evo recimo…
Meni je cepelin rijesio sve probleme sa plinom, koje mi nitko drugi nije znao rijesiti…

Od stalnih curenja, do reparacije dizni, do dobrog mapiranja, da auto napokon radi i trosi normalno na plin…

Da, jbg...ja kupio polovnjaka sa plinom ugrađenim kod njih i nikako riješit probleme...a osim stručnosti i odnos prema mušteriji je bio nikakav.
- It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses. - Hit it.

http://www.zippo-friends-croatia.com/galerije/willyz/index.php

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2986 u: 08-07-2021, 12:11:54 »
Ovisi kad je to bilo. Ja sam ko njih ugradio plin tamo negde 2000tih, i odvrtio 200 000km bez ikakvog problema uz redovno održavanje. Prije toga su bili na lošem glasu, jer su nabrzinu štancali aute.

Imao sam velikih problema sa Landi Renzom ugrađenim kod AutoTima, kada mi se instalacija plina zapalila radi fuš ugradnje.

Tidala je u to vrijeme uglavnom slagao što su ovi u Cepelinu i AutoTimu sfušali i loše izmapirali  :smijeh

Tidala zna svoj posao o dobar je stručnjak. Od njega sam dosta toga naučio, jer se potrudi objasniti.

Sad u Lancii imam plin ugrađen u toj Ina akciji, slagao mi ga je Auto Robi Nedelišće. Čovjek je odlično odradio posao, prihvatio sve moje sugestije i prijedloge, tako da je plin složen odlično i vizualno i funkcionalno.
« Zadnja izmjena: 08-07-2021, 12:14:13 od Mike20 »

Online Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #2987 u: 08-07-2021, 12:52:12 »
Velim, ja sam bio kod 3 majstora u zadnje 4 godine sa 156, nitko nije uspio izmapirati auto da radi kako treba i da ne trosi 20 litara plina, nitko nije rijesio sve probleme curenja, nitko nije znao detektirati kvar…

Odem slucajno u Cepelin, reko aj da probam i kod njih, ljudi rijese sve…
Za simbolicnu cijenu…

E sad, kakvi su bili prije i kakva netko drugi iskustva ima sa njima, ne znam, ja sam od njih otisao zadovoljan…

Auto dela, ne curi nigdje, detektirano i zamijenjeno sve sto je bilo problem, auto izmapiran, potrosnja na Bussu je cca 13-14 normalne voznje po ZG…

Prije njih je bila minimalno 20-25…

Offline gorki 9

• Učim polako
    • Zagreb, Dubrava
« Odgovori #2988 u: 08-07-2021, 22:51:38 »
On topic;

Ono sto je meni jedan mestar objasnio, a nakon svih koje sam prosao, on mi je jedini slozio plin da radi kako treba i detektirao sve kvarove...

Dakle, 3-4 boce max i onda barem pola, ako ne i puni tank benzina...

Gdje god da ides, 1-2 kilometra prije nego znas da ces stat ili kada si blizu odredista, prebaciti na benzin i ugasiti auto na benzin, sto nije bas moguce uvijek, ali kada god je moguce...
A u najgorem slucaju, kad se sparkiras, ugasiti plin i pustiti ga ko turbaka, da malo odradi na ledu i onda ugasiti...

Od kada se tako ponasam prema plinu, auto mi vise ne trokira, ne baca missfire (pogotovo je ovo obozavao raditi na hladnim startovima zimi), puno manje trosi i benzina i plina...
I podjednako ide na plin i na benzin...

Pa evo recimo…

Oprostit ćeš mi ali ova dva komentara su za mene proturječna s obzirom na moja iskustva s plinom i "majstorima" koja ću navesti.

Dakle tamo negdje 2006-7 kupio sam 156 1,8TS po "popularnoj" cijeni. Nakon odrađenog velikog servisa prilikom kojega je promijenjen i set varijatora (za 30 kn) te bregasta i par hidropodizača (auto je zapravo bio u odličnom stanju za te novce, ali šoderašu TS nije bio jača strana) te uvjerenja da je auto ok odlučio sam u nju ugraditi plin. Na moju nesreću imao sam vezu u cepelinu (a ruku na srce bili su i najjeftiniji) te su "stručnjaci" u nju stavili svoju tada uobičajenu kombinaciju STAG 300, Tomasetto, žuti Valtek (na kojem su izbušili veću rupu od standarda, ali se to kasnije pokazalo korisnim zbog trimova).

Prvi dan nakon ugradnje plina sve je bilo ok. Već drugi dan prilikom žešće brdske vožnje auto je počeo trokirati, da bi ubrzo prestao raditi na plin uz osjetni smrad iz katalizatora na benzinu i žešću potrošnju istog. Dolaskom u čuveni cepelin za nastalu situaciju su bili krivi debimetar, lambda sonda, bobine, benzinske dizne ili čak benzinski kompjuter ali nema šanse da su oni shebali. Odlaskom do mehaničara i skidanjem dekla ustanovljeno je kako su "stručnjaci" u cepelinu jednu žicu od dizne gurnuli između glave i dekla pa je probila izolacija od te žice i dizna stalno bila otvorena. Naravno prilikom odlaska na reklamaciju u čuveni servis rečeno mi je kako je to nemoguće i da je sigurno kvar u benzinskoj instalaciji, ali da će mi ipak besplatno remapirati plinski komp što baš i nije najsjajnije odrađeno (remap je odrađen na mjestu u servisu).
Prilikom odlaska na redovni servis (koji im je podrazumijevao samo zamjenu filtera kod isparivača) dobro su me oženili nakon čega sam odlučio zahebati garanciju (koja im je ionako mrtvo slovo na papiru) a onog shupka od buraza koji je šatro završio elektrotehniku sterao u 3pm.

Idući servis odlučio sam napraviti kod lika na Karažniku koji mi je konačno složio mapu kako treba, ali me također oženio za servis (naravno da nije složio i indikaciju količine plina "jer je to nemoguće"). Ponukan tim iskustvima, a s obzirom da sam tehnički pismen, odlučio sam se sam pozabaviti mapiranjem i složio si mapu po kojoj je 1,8TS na plin išla 222 km/h po navigaciji (a i ledice od boce su svjetlile kako sam htio).

Na iduće servise išao sam kod dečki u Jazbini koji su me oduševili i znanjem i željom za savjetima i cijenom.
S bratićem sam išao na ugradnju plina u njegovu 1,8TS cf3 kod čovjeka na Sloboštini (on je u to vrijeme imao 159 na plin sa Opelovim motorom) koji je to odradio i odlično i povoljno uz ugodan razgovor.

Ovaj navod "onda barem pola, ako ne i puni tank benzina" mi je smiješan jer od kako sam si sam štelao mapu i to s prebacivanjem na plin na 30°C s tim da sam ju po ljetu znao i paliti na plin (STAG 300 je to mogao), auto u 80 000 km ni jedan put nije zatrokirao, a kamoli da bi izbacio grešku. Ali ako ti smatraš kako ti je "majstor" u Cepelinu sve riješio...
Ti više voliš ovaj auto (Silvija 1.8 lpg) nego mene?
Paaa....   da.

Online Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #2989 u: 09-07-2021, 01:07:31 »
Ova 2 posta koja si replicirao, se odmose na istoga mestra iz Cepelina…

Kod kojega idem i dan danas…

Prvo sam isao u pcz, gdje je moj tartarini i ugradjen u moj auto, nisu napravili nista…

Pa sam isao preko poznanstva kod mestra kod Misica, pa par puta kod njega doma i u servis, pa se auto i dalje ponasao isto…

Pa sam isao u auto tim, na preporuku, pa su opet uzeli pare i napravili nista…

Pa sam vise bio lud, otisao u Cepelin i oni su slozili i ja se vec vise od godinu dana bezbrizno vozim..,

E sad, mozda je individualno, mozda sam imao srece, ne znam…

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 4
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #2990 u: 06-10-2022, 09:10:57 »
Trebam prodati plinsku instalaciju iz gtv 2.0 ts

Uopce nemam ideju koliko to sve moze vrijediti.

Mislim da je lovato, boca je od 60L.

Kako se krecu cijene toga?

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2991 u: 06-10-2022, 13:31:57 »
Ovisno o starosti. Jer ako ima dosta km (150-200 000km, onda možda treba mijenjati dizne i isparivač.
Jel to Lovato Easy (Fast)?
Dizne su kvadratne ili valjkaste?
60l je cilindar (tzv bojler oblik) ili toroid (oblik gume)?

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 4
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #2992 u: 06-10-2022, 13:37:09 »
isparivac imam novi jos nije koristen.
ne znam kakve su dizne.
i boca je bojler oblik.

prodao bi jednom frendu ali ni ja ni on ne znamo koliko to vrijedi. naravno da mu necu uzeti onoliko koliko se inace prodaje.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2993 u: 06-10-2022, 14:10:46 »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: robertsk