12-06-2025, 13:39:36

Autor Tema: Ko¾na sjedala  (Posjeta: 46895 vremena)

0 Èlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline adventurer

• Trade Count: (+7)
  • Sa sta¾om
  • Spol: Mu¹ki
    • Zapre¹iæ
Odg: Ko¾na sjedala
« Odgovori #60 u: 27-01-2011, 18:14:56 »
da.... isti je sistem ko i na dasilvi.... :rolll:
a ni¹,budem nekaj iskemijal,hvala na slikama.... :ok:
...CUORE SPORTIVO...

Offline siljori

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • 156 SW
    • Rijeka
« Odgovori #61 u: 27-01-2011, 18:50:57 »
da.... isti je sistem ko i na dasilvi.... :rolll:
a ni¹,budem nekaj iskemijal,hvala na slikama.... :ok:
:ok:
RI BANDA

Cid

• Gost
« Odgovori #62 u: 28-01-2011, 12:31:28 »
Ej ekipa  :mah:, zanima me dali je neko ima iskustva sa tapiciranjen siceva i onih djelova na vratima, naime mislija san obuc unutrasnjost u kozu i zanima me dali je to isplativo tj. isplativije nego nabavit origigi kozne siceve? Znaci zanima me kvaliteta izrade i cijena naravno. Iman Alfu 147 sa plisanin interijeron sa vec postojecin grijacima siceva , zato ih nebi minja nego tapicira. I posto je bile boje isa bi u kombinaciju crno/bila koza.
Fala unaprid  :pivo:

Offline alfa156sarajevo

• Starosjedioc
  • AR 147FL 1.9JTD 2005
    • Sarajevo, BiH
    • Dijagnostika Fiat, Lancia i Alfa Romeo
« Odgovori #63 u: 28-01-2011, 13:11:32 »
Ej ekipa  :mah:, zanima me dali je neko ima iskustva sa tapiciranjen siceva i onih djelova na vratima, naime mislija san obuc unutrasnjost u kozu i zanima me dali je to isplativo tj. isplativije nego nabavit origigi kozne siceve? Znaci zanima me kvaliteta izrade i cijena naravno. Iman Alfu 147 sa plisanin interijeron sa vec postojecin grijacima siceva , zato ih nebi minja nego tapicira. I posto je bile boje isa bi u kombinaciju crno/bila koza.
Fala unaprid  :pivo:
Moj stari se bavi ko¾om zadnjih 30-35 godina. I radio je jako puno enterijera i na razlièitim vozilima...
Po meni je isplatnije kupiti drugi enterijer i prebaciti iz jednog vozila u drugo vozilo! Jer je taj proces brz, povoljan i efikasan! :da:
Ako se odluèi¹ za presvlaèenje svog postojeæeg enterijera u ko¾u raèunaj da je potrebno minimalno 15tak dana rada i minimalno 400€. Ova cijena je ako je sve u jednoj boji, a ako se kombinuju 2 ili vi¹e boja ko¾e posao je malo veæi malo du¾e traje, a i cijena je VEÆA!  :rolll:

Eh da jo¹ jedna stvar, za tapaciranje ide posebna ko¾a, najèe¹æe "MEBL teleæa ko¾a", koja je mnogo izdr¾ljivija u odnosu na ostale ko¾e (npr. ko¾ne jakne)!  :da:

Offline alfa16v

• Trade Count: (+3)
  • Sa sta¾om
    • zapre¹iæ
« Odgovori #64 u: 28-01-2011, 13:16:17 »
kaj nisu i drukèiji nasloni za ruke,na prvim da silvama je samo naslon,ja na redizajnu imam i naslon koji se otvara pa je pretinac u njemu,mo¾da je zato drukèije :mah:

Offline siljori

• Pripravnik
  • **
  • 156 SW
    • Rijeka
« Odgovori #65 u: 28-01-2011, 17:14:24 »
kaj nisu i drukèiji nasloni za ruke,na prvim da silvama je samo naslon,ja na redizajnu imam i naslon koji se otvara pa je pretinac u njemu,mo¾da je zato drukèije :mah:
je drugaciji je naslon, ali ti je isti sistem drzaca za sjedalo, razlika je samo u pretincu koji je na samom naslonu i nema veze sa nosacem
RI BANDA

Offline adventurer

• Trade Count: (+7)
  • Sa sta¾om
    • Zapre¹iæ
« Odgovori #66 u: 03-02-2011, 23:45:56 »
Na¾alost,sjedala idu u prodaju i stavljaju se natrag stara.... Imam jednu kombinaciju za motor(motocikl) i sad skupljam lovu da ne moram posuðivati.
Zainteresirani nek mi se jave na PP... :sad:
...CUORE SPORTIVO...

electroboy

• Gost
« Odgovori #67 u: 05-02-2011, 17:17:36 »
danas ugraðena koza u 166, zadnje klupe se promjenu bez ikakvih problema dok za prednja ipak treba malo vise vremena radi zracnih jastuka i konektora.

Nova sjedala su dosla sa 4 konektora( dva za napajanje i 2 od airbaga) za stare su mi trebala samo 2 konektora.

prilikom ugradnje sam mislio da cu morati lemiti i prespajati ali na moju srecu alfa je ipak ostavila dodatne konektore tako da sam samo morao "plug and play"

evo rezultata stari vs novi:

Offline damir 166

• Starosjedioc
  • 166 2.4 JTD 20 V
    • Domaljevac, BIH
« Odgovori #68 u: 05-02-2011, 20:12:07 »
legla ko¾a,bravo majstore èestitam.P.S. nisi mogao siva uganjati  :hehe:

electroboy

• Gost
« Odgovori #69 u: 05-02-2011, 20:29:20 »
legla ko¾a,bravo majstore èestitam.P.S. nisi mogao siva uganjati  :hehe:

kako mislis uganjati? odmah mi je draze auto sa kozom... nekako ju vise cijenim...

Offline damir 166

• Starosjedioc
  • 166 2.4 JTD 20 V
    • Domaljevac, BIH
« Odgovori #70 u: 05-02-2011, 21:12:21 »
po¹to su ti sivi tapacirunzi na vratima srednjem grebenu i tepisi sivi onda bi bilo sve origigi,al dobro je ovako,ni¹ta bez ko¾e  :)

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 BOX & 156 V6 SW & 159 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #71 u: 05-02-2011, 22:40:39 »
 :clap2: :clap2: :clap2: :clap2:  super je ispalo, sada ih samo lijepo namazati sa kremicom da se malo ko¾a obnovi, jer ovak na slikama djeluje suha i utegnuta  :ok:

a sad jo¹ proba¹ nabaviti od redizajna origigi ko¾ni volan i drugu ruèicu mjenjaèa i onda æe bit unutra¹njost za 5  :ling: :ling: :da: :ok:
:mahm QVMember of  U B OQV

electroboy

• Gost
« Odgovori #72 u: 06-02-2011, 05:50:57 »
po¹to su ti sivi tapacirunzi na vratima srednjem grebenu i tepisi sivi onda bi bilo sve origigi,al dobro je ovako,ni¹ta bez ko¾e  :)
da ali ima ih sa sivim tapacirunzima i crnom kozom tvornicki ... nek ima malo kontrasta da nije sve mracno... jos samo naslon crni nisam stavio i to ce biti to...

electroboy

• Gost
« Odgovori #73 u: 06-02-2011, 05:52:54 »
:clap2: :clap2: :clap2: :clap2:  super je ispalo, sada ih samo lijepo namazati sa kremicom da se malo ko¾a obnovi, jer ovak na slikama djeluje suha i utegnuta  :ok:

a sad jo¹ proba¹ nabaviti od redizajna origigi ko¾ni volan i drugu ruèicu mjenjaèa i onda æe bit unutra¹njost za 5  :ling: :ling: :da: :ok:

u pravu si malo je suha ali je dobro ocuvana...cime bi kozu bilo dobro prvo prebrisati pa onda kremicom namazati?
imam kremu na bazi pcelinjeg voska za koznu garnituru u kuci pa me zanima jel bi to odgovaralo?

rucicu mjenjaca trazim vec duze vrijeme ali nikako da mi poðe za rukom a sto se tice volana to moze pricekati jer je ovaj tek presvucen...
 :mah: :mah:
« Zadnja izmjena: 06-02-2011, 05:55:55 od electroboy »

Cid

• Gost
« Odgovori #74 u: 07-02-2011, 23:41:42 »
Moj stari se bavi ko¾om zadnjih 30-35 godina. I radio je jako puno enterijera i na razlièitim vozilima...
Po meni je isplatnije kupiti drugi enterijer i prebaciti iz jednog vozila u drugo vozilo! Jer je taj proces brz, povoljan i efikasan! :da:
Ako se odluèi¹ za presvlaèenje svog postojeæeg enterijera u ko¾u raèunaj da je potrebno minimalno 15tak dana rada i minimalno 400€. Ova cijena je ako je sve u jednoj boji, a ako se kombinuju 2 ili vi¹e boja ko¾e posao je malo veæi malo du¾e traje, a i cijena je VEÆA!  :rolll:

Eh da jo¹ jedna stvar, za tapaciranje ide posebna ko¾a, najèe¹æe "MEBL teleæa ko¾a", koja je mnogo izdr¾ljivija u odnosu na ostale ko¾e (npr. ko¾ne jakne)!  :da:
Fala na savjetima , ali mislija san upravo radi te crno/bile kombinacije nebi mi bilo zaj para... :ok:

Offline siljori

• Pripravnik
  • **
  • 156 SW
    • Rijeka
« Odgovori #75 u: 08-02-2011, 20:47:29 »
u pravu si malo je suha ali je dobro ocuvana...cime bi kozu bilo dobro prvo prebrisati pa onda kremicom namazati?
imam kremu na bazi pcelinjeg voska za koznu garnituru u kuci pa me zanima jel bi to odgovaralo?

rucicu mjenjaca trazim vec duze vrijeme ali nikako da mi poðe za rukom a sto se tice volana to moze pricekati jer je ovaj tek presvucen...
 :mah: :mah:
super su sjedala, daj mi reci jesi i prije imao ele. sjedala, ako ne kako si to rijesio??
Kozu mozes namazat i kremom za ruke, ja je obrisem barem jednom tjedno sa bebi maramicama, a svaki drugi ili treci mjesec sa kremom za kozu od mafre
RI BANDA

electroboy

• Gost
« Odgovori #76 u: 08-02-2011, 20:53:37 »
sjedala su dosta ocuvana iako jos nisu kakva bi trebala biti jer su dosta suha... jucer sam malo brisao i mazao i razlika je odmah vidljiva.... nakon par tretmana bi trebalo biti znatno bolje.
nisu bila el. a ugradio sam ih jednostavno jer su mi bili ostavljeni tvornièki kablovi za el sjedala...valjda je tako kod svih....

Offline Punto Sportying

• Uèim polako
    • zagreb
« Odgovori #77 u: 07-03-2012, 20:17:29 »
Imam sjedala od Alfe 147 sa grijaèima, po¹to sam ih ugradio u Punta, zanima me kako se spajaju grijaèi ?
Ja pijem da zaboravim, ja kockam da se umorim. Moj je broj odavno pao kad sam tebe upoznao, al to tada nisam shvatio!

Offline Denis46

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 156 2.4jtd 2002g.& 145 2.0td, 98g.
    • Vara¾din, Trnovec
« Odgovori #78 u: 10-03-2012, 18:57:07 »
sjedala su dosta ocuvana iako jos nisu kakva bi trebala biti jer su dosta suha... jucer sam malo brisao i mazao i razlika je odmah vidljiva.... nakon par tretmana bi trebalo biti znatno bolje.
nisu bila el. a ugradio sam ih jednostavno jer su mi bili ostavljeni tvornièki kablovi za el sjedala...valjda je tako kod svih....

kako to misli¹ da su ostavljeni tvornièki kablovi za el sjedala, misli¹ za grijanje ili??? imam i ja ne¹to ispod sjedala al neznam èemu to,.. :?:
Tamburom protiv cajki...............................................

Offline Bandit

• Èlan Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #79 u: 07-05-2012, 13:50:46 »
Kako ili gdje bi se moglo ovo srediti ?

Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #80 u: 07-05-2012, 13:52:46 »
mislim da je kolega 164 na svojoj gt radio nesto slicno samo kod nekog u zagrebu a nije ti bas blizu

Offline Bandit

• Èlan Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #81 u: 07-05-2012, 13:54:22 »
mislim da je kolega 164 na svojoj gt radio nesto slicno samo kod nekog u zagrebu a nije ti bas blizu

Vjeèni problem .....  :wal:

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #82 u: 07-05-2012, 13:58:15 »
ma sta je to gta popije nesto sitno do zagreba i nazad  :hehe:

Offline Bandit

• Èlan Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #83 u: 07-05-2012, 14:14:46 »
ma sta je to gta popije nesto sitno do zagreba i nazad  :hehe:

:da: :hehe: :hehe:

Ako bude kakav meet u ZG onda bih mogao spojiti ugodno s korisnim  :love3:

Offline Marekk

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovèina
« Odgovori #84 u: 07-05-2012, 14:15:02 »
Imam GTA ko¾ne siceve, imaju i grijanje i naslon na struju, ispod sica ima jack koji se mo¾e za¹tekati i spojoti s sicem, i tad radi i pode¹avanje i grijanje

ALI

nakon par minuta pregori osiguraè 10A onaj kaj su 2 za istu stvar dolje na ploèi osiguraèa (neki text pi¹e na talijanskom) i ugasi se ASR i neradi rikverc lampe  :wal: :wal:
Moram novu struju potegnuti izgleda od aku do siceva :)

Offline mali

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
« Odgovori #85 u: 07-05-2012, 14:43:30 »
Imam GTA ko¾ne siceve, imaju i grijanje i naslon na struju, ispod sica ima jack koji se mo¾e za¹tekati i spojoti s sicem, i tad radi i pode¹avanje i grijanje

ALI

nakon par minuta pregori osiguraè 10A onaj kaj su 2 za istu stvar dolje na ploèi osiguraèa (neki text pi¹e na talijanskom) i ugasi se ASR i neradi rikverc lampe  :wal: :wal:
Moram novu struju potegnuti izgleda od aku do siceva :)

pa ¹ta ti nije 10A premalo, meni je na 155-ici  30A za siceve
u¾ivam u vo¾nji

Offline Marekk

• Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovèina
« Odgovori #86 u: 07-05-2012, 16:55:50 »
pa ¹ta ti nije 10A premalo, meni je na 155-ici  30A za siceve

standard je 10A na tom mjestu, i nije mi nijedan osiguraè izgorio na autu u oih godinu dana kolko ju imam. A sad u roku jednog popodneva 2 komada tih na kojem su sicevi ASR i rikverc lampe, neèu ipak kopèati siceve na tu instalaciju

Online Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20v/166 2.0 tb/156 2.5 24v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #87 u: 07-05-2012, 17:39:59 »
sa ugradnjom siceva mozda se prelazi na jaci osigurac tipa 20amp
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Disconnected

• Sa sta¾om
    • Sesvete
« Odgovori #88 u: 07-05-2012, 17:52:43 »
« Zadnja izmjena: 07-05-2012, 17:57:16 od Disconnected »

Offline Marekk

• Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovèina
« Odgovori #89 u: 07-05-2012, 18:28:19 »
http://www.fiat-lancia.org.rs/Manuals/AlfaRomeo/156&156GTA/GTAOwner%27sManual.pdf

Stranica 206 u manualu od GTA ka¾e 30A

samo kaj obièna 156 ima drugaèije rasporeðene osiguraèe  :?: Ova gornja 3 boxa su na mojoj drugaèiji

meni prgori ovaj na 201 stranici, slika 71, donji srednji 10A, services  :da: