otišao mi je grijač na alfici, pa sad teško pali (ili nikako danas ujutro na -5) dobro vergla jer je novi akumulator, a javlja grešku grijača tako da nema sumnje šta je.
koliko dođe novi grijač zna li netko? mislim da je u tokiću oko 150-200 KN, ne znam zna li netko za povoljnije. alfa je 156 1.9 jtdm 103kw 10/2003.g.
i još važnije pitanje - ako mi neće htjet upalit sutra KOLIKO JEDNOSTAVNO JA TO MOGU SAM PROMIJENIT I KAKO DA ZNAM KOJI NE RADI?
ovak...ja sam neki dan mjenjal na 2.4 ali 10 v motor...grijac je bil bosch duratrerm nekih 130 kn.
ja sam imal srece kaj mi je odapel onaj na petom cilindru pa je jos kak - tak pristupacan, drugi su mi zlgedali gore.
grijaci su sa zadnje strane glave (blize kabini pa je veselje dojti do njih)
nekad a i ovaj put test koji je krepal je bila stara dobra metoda komad zice diretk sa + pola akumulatora na grijac, pa koji iskri(trosi) taj radi, onaj koji ne iskri na dodir plusa je banana.
s tim da je kod starih auti trebalo skinut onaj komad metalne trake koji je vezal grijace jer su inace svi u spoju
kod ovog 2.4 sam uzel zicu(konektor) koja ide s releja grijaca prema samim grijacima i s obzirom da ima odvojene kontakte za svaki grijac posebno i probaval jedan po jedan.
enivej, ak nisi to nikad delal, tesko bus to sam napravil, pogotovo zato jer se grijaci znaju zapec pa tu zna bit veselja.
isto tak kak veli Dodo, tesko da je problem u JEDNOM grijacu...ili je vise toga krepalo ili je nekaj drugo u pitanju (nekak citajuci alfiste zakljucil sam da je akumulator cesci krivac za tesko paljenje od samih grijaca)
eto sretno u popravku