06-11-2024, 16:42:48

Autor Tema: Tup udarac sa lijeve strane trapa  (Posjeta: 817 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Sinisa166Fl

• Gost
  • Trade Count: (0)
Tup udarac sa lijeve strane trapa
« u: 22-09-2021, 21:32:06 »
Pozdrav kolege.Muku mucim vec jedno vrijeme na alfi 166 2,4 jtdm .Pri nailasku lijeve strane tj lijevog tocka na vecu neravninu ili ulegnuce na putu cujem i osjetim tup jaci udarac sa lijeve strane mosta.Sad ne mogu tacno detektovati jel most tocak ili nesto drugo.Uradio sam skoro sve sto se moglo zamijeniti novim dijelovima.Donje i gornje vilice nove,Gumice balansice nove,stabilizatori novi,amortizeri i opruge sa zakretacima nove,krajnice,nosaci motora centralni i desni prednji  sve promjenjeno prije neki dan i danas jos nosac motora sa lijeve strane sto drzi mjenjac.Auto je super udobno kao da vozim nov potpuno nista ne skripi niti se cuje krckanje sve izgleda u voznji po ravnom super utegnuto i pri sporoj voznji i na rupama manjim.Ali kad naiđe na neku udubinu malo samo vecu koja njoj ne paše odjednom taj tupi udarac sa lijeve strane ne znam vise sta da mu radim.Da li je neko imao slican problem i da ga je uspio rijesiti i sta bi moglo biti savjeti sta da jos pregledam prije nego mi sijede krenu :-)

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Alfa 156swJTD, GTA,155wb,Punto,850 tc,Aprilia
    • zagreb
Odg: Tup udarac sa lijeve strane trapa
« Odgovori #1 u: 22-09-2021, 23:07:41 »
Letva volana?
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Sinisa166Fl

• Gost
« Odgovori #2 u: 22-09-2021, 23:27:34 »
Letva volana?
Jedino sam krajnice stavio nove nisam onu sponu od krajnica do letve.Volan miran nista ne trese kontam da je do letve osjetio bi nesto dok vozim na volanu.Sve ok nista djeluje utegnuto odziv volana nista ne skripi.A udarac cujem bas na samo lijevoj strani mosta vise do lijevog tocka.

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Alfa 156swJTD, GTA,155wb,Punto,850 tc,Aprilia
    • zagreb
« Odgovori #3 u: 23-09-2021, 03:08:29 »
Tu ti može lupati!dokrajnik je iz tri dijela i kad se guma nutra raspadne on može lupat!
« Zadnja izmjena: 23-09-2021, 03:09:44 od litlebastard »
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Sinisa166Fl

• Gost
« Odgovori #4 u: 27-09-2021, 02:22:03 »
Ma meni vise lici kao da štosuje amortizer ali opet ne kontam nove sam stavio.Dok nisam uradio prednji trap ti su udarci bili boze sacuvaj da bubreg otpadne :-) .Sada je to svedeno na povremeno kao da se desi bas pod nekim uglom ili nezgodno udubljenje na cesti.Morace kod drugog majstora da bas utvredi sta je.Da nije štos guma stradala pa se sabije i lupi tako mi izgleda zvuk.Sad ne znam nema na njima oznala lijevi desni mogu li se zamijeniti mjesta da stavim lijevi i oprugu na desnu stranu a desnu na lijevu da testiram ako se pocne to desavati onda na desnoj strani znacu 100 % sta je.