@bero: vezano za onu tvoju tezu da nemre svatko kupiti novo vozilo,ar ili sta ja znam... To dobro kazes, ali...ja sam gledao bas to, dosta razbijao glavu, i odustao. Postoji jedna izreka, ako ti ke dobro i sve sljaka, ne diraj, i tako je i bilo.
@ledo: kao prvo, auto je uvoz iz IT, i tu je kraj svake price da ima 130t. Hoces da ti kazem kolko je moj imao :hehe:
Tezu da je motor konstrukcijski promasaj je debelo pretjerivanje, jer je motor konstrukcijski hebeno dobro slozen, i mogu ti napisati diplomski rad na tu temu ak hoces,iak mi to nije struka.
E sad, lezajevi

to sta si ulijevao "kvalitetno" mobil1 ulje, pa da kosta 110kn litra, ne znaci nista ako je kriva gradacija. Mene je svojevremeno za motor uvjeravao lik (vlasbik,prodavac i zastupnik ovdke) da uzmem ippon 0-30 ful sinterika jer on to toci u svoju R1

a ide skroz suprotna gradacija

:
Dal je tebi majstor nakon prolupancije dijagnosticirao zasto se to desilo? Moze biti xy razloga koji bas nemaju veze sa samom.kvalitetom motora. Kod kupovine ti ga spojili ma dijagnostiku, dal su odradjeni i ostali radovi provjere motora, sa manometrima? Vjerijatno nisu jer to nitko ne radi. Evo, nedavno beri meho radio polgeneralnu a da nije nis izmjerio prije i nakon, pa da vidi em bero, em da mi ostali vidimo, jer su to neki pokazatelji.
Moze auto i imat papire,servisnu ovjerenu i sve, al recimo, presuceno da je mjenjana masina ili nesto slicno

Dijelovi, kak kaze bero (a jako dobro govoro) imas prek ebaya za djabe, ja narucio original (prva ugradnja) zadnje glanc nove amortizere haube od Ti modela, ovdje su me trazili prsten i zlatni lanac, a dobio ih s postarinom za 200 i kusur kuna

Vile otisle nakon 30t km...pretpostavljam kugla otisla? Jel auto spusten,jer na slikama jest?!
Ovo sta si naveo nije nista sta se na drugim ne desava. Za motor i i getribu ne mozes garantirati km da bis mogao tvrditi to. Imas tila tu u rijeci, ja citao pred brdo godina, lik sa 145 1.7 16v u godini dana zamijenio 4 getribe

pa sta je potreban tu kakav komentar, i to onak sljedeci sta je kupio se sigurno nije bas usrecio

:
Nije bitno kako si ti vozio auto, nego oni prije tebe. Ako je neki klinjo talijan volio palit gume na "skretanjima", ti placas cijenu za njegov nestasluk, nema alfa nikakve veze s tim.
Opcenito je problem je sta se ljudi doslovno ufuraju u tezu "cuore sportivo", pa kako je to slucaj sa svakom karmom, na kraju ispasta netko nit kriv nit neduzan. Na kraju krajeva, kolko ih se na susretima laganini gira na grobniku, onak 5.brzina?!

Ak u par zescih djireva sjebes gume, sta je s ostalim sta se ne vidi

Potrosnja? Racunaj da je to (iako je zagusen) poprilicno jak sohc dvoventilac, mpi sa pocetka 90tih, i to u dosta teskoj sasiji, tako da ne mozes ocekivati da trosi 7 prosjek. Sta mislis da bravo 1.6 16v iste snage, laksi skoro 100kila, trosi manje? Pugovi i renole 90tih sa 1.6 8v sa 10-15ks maanje?!
Sjeti se clija 1.6 16v 107ks kad je izbacen pred 15god., to je em islo,em nije trosil nis, al je drasticno laksi, vise vemtila,puno moderniji sustav kontrole ie motora, a bil je sta, par konja jaci.
Vozio sam dosta auta iz tog vremena, kako bi se reklo "vrsnjaka" alfe 145/6, i u laksim sasijama sve ovo do 1.6 nije vrijedno usporedbe, a racunaj da je 146 bila najtezi auto.