Evo mali update... 1000 km nakon servisa i novog ulja idem u grad, auto hladan totalno, ne dizem ga nikad dok ne dođe na 60 stupnjeva iznad 3000 okretaja a dok ne dođe na 90 iznad 4000, dakle nije ubijan na hladno...
I tako laganini vozim hladan auto i on onako zacuka da se cijeli auto protrese, kao i svaki put na hladno, ali ovaj put se nešto čudno čuje, stanem sa strane, radi ko traktor, tuče nešto za krepat

Niš, uzmem drugi auto i drugo jutro zovem mehaničara, objasnim mu simpome i vozim auto pomalo do njega, tuče svjetski ali ima normalno snage i dobiva okretaje kako spada. Slušamo odozgo, malo nam se čini slijeva, malo s desna, ali nikako skužit izvor zvuka, auto na dizalici, čuje se jasno i isključivo iz kartera, iliti radilice

Savjet je gas u pod dok se ne razleti a drugi motor je naručen već... Jučer me neki kolega alfist na semaforu za zaobilaznicu čudno gledao i valjda samo čekao da zariba auto :hehe:
Dosad sam imao neku ideju u glavi da su ljudi kojima auti zaribaju ili vrlo nemarni u smislu da ne mijenjaju ulje kad treba, ili da tjeraju auto na hladno i da je u pravilu zaribavanje auta rezultat greške vozača/vlasnika. Mojoj je ulje mijenjano svakih 7 ili manje tisuća km i to je uvijek išla ful sintetika s novim filterima, auto sam zaista pazio i nisam ga nikad ganjao na hladno ni ništa čime bih izazvao raspad stroja. Sad vjerujem da nije baš uvijek tako.
Trebalo je uzet hondu

: