ove kamere imaju senzore upustene u asfalt i to je bas ocigledno vidi se di je rezana cesta bar kod nas ovdje u bih ali mislim da je isti princip a mjerac je udaljen nekih max 50 metara od kamere
A to mi se cini neisplativo jer ustvari ako u tih 1-2m gdje je senzor u asfaltu vozis brze/sporije odredjujes koju ces cestitku dobit.

Bilo bi logicnije da radar konstantno radi i okida kameru kada izmjeri vecu brzinu.

Bas sam danas prosao pored ove kamere na "brzoj" cesti prema Trogiru i nesto mi nije jasno (ili je, ako uzmemo u obzir da smo u Hr). Stanica koja bi mogla pokrivati 4 traka (barem je tako pisalo u clanku) lagano je zakrenuta tako da pokriva samo dva traka prema Trogiru a ne i ulaz u Split (iako bi to po podacima mogla jer se radi o cesti s ukupno cetri traka). Ali ovako ide jos jedna javna nabava.....

Malo su se pozabavili i s bljeskalicama
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/115882/Default.aspxPosebno mi se svidja dio "Naime, vozači, šokirani činjenicom da su snimljeni u prekršaju, u pravilu uspore. To je refleksna reakcija, a bez toga bi nastavili juriti te možda nekoga unesrećili." Riječi "šokiran" i "refleksna reakcija" u prometu ne mogu voditi dobrome

. Neznam koliko je taj bljesak jak (vjerovatno nije jak jer sustav ne bi prodavali - doduse cini mi se da je on namjenjen za slikavanje s leđa) ali ako netko naglo zakrene volan ili zakoci zbog "refleksne reakcije" pa jos nekoga zakaci, tko ce biti kriv?!

: Zna se...

: