29-05-2026, 19:06:40

Autor Tema: Otvaranje haube kad pukne sajla -147  (Posjeta: 26647 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gorant

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Spol: Muški
  • Bravo 1.9 multiJet
    • Rijeka
Otvaranje haube kad pukne sajla -147
« u: 24-08-2010, 22:50:47 »
Ima li još "sretnika" kojima je zaštekala sajla haube, mogu opisati kako sam ja otvorio.
Ako i ima već negdje na forumu, ja nisam uspio pronaći  :?:, a neki od savjeta sa drugih foruma tipa, nateži drmaj lupaj  :) nisu upalili.
A moze se otvoriti za cca 20-ak min  :ok:

Offline spliff

• Ovisnik o alfistima
  • 155 2.0 16V
    • Osijek
Odg: Otvaranje haube kad pukne sajla -147
« Odgovori #1 u: 25-08-2010, 01:11:35 »
Što čekaš, napiši kako si otvorio
AR 155 2.0 16V

Futbol tejks mi meni plejsiz. Hot plejsiz. Kold plejsiz. Bat a preperfor itol. Bikoz in ma lajf pipl ikspekt onli d best priformns, evn andr ekstrem kondišns.

riddle

• Gost
« Odgovori #2 u: 25-08-2010, 12:05:31 »
Kod mene nije pukla, ali izgleda gdje je tu je. Da bih otvorio haubu moraju biti dva izvođača radova prisutna, jedan koji će povući ručicu, a drugi koji će lagano pokušavati otvoriti haubu, i klik, otvori se. Neki dan sam provjeravao ulje i uspio otvoriti sam, kako? - uzeo sajlu za slepanje zavezao je oko rucice i protegnuo je do pocetka haube,vukao konstantno i povukao haubu i otvorim je :D

Nisam znao da je to bojka ovim alfama, je li problem zamijeniti tu sajlu, je li moguce uopste, koliko kosta?

Offline dumpors

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #3 u: 25-08-2010, 12:37:00 »
Citao sam o tom kvaru, dogadja se izgleda,cak sam citao,a mozda je njemacka propaganda,da se zna otvoriti u voznji na velikim brzinama.
E sad par sitnica iz mog iskustava, onaj mehanizam se strasno zna isprljati,pa sam ga ja ocistio malo cim sam kupio alfu.
Nikad nisam imao problema sa otvaranjem,ali npr neki dan sam cistio prostor oko motora,malo glancao onako iz dosade, i krenem da ocistim opet mehanizam. Odmah sam primjetio da ona veca sigurnosna kvaka ne ide bas glatko,skroz lagano se vraca u zatvoreni polozaj, opet sam uzeo cetkicu za zube, malo spreja wd40 i sve ponovo doveo u red, sad ide sasvim glatko. U slucaju da ova sigurnosna zastopa,pri zatvaranju haube ostane u otvorem polozaju i eto problema u voznji,naravno ako istovremeno glavni mehanizam zeza.
E sad isto se moze zastopati i glavni mehanizam naravno, ali on je dublje postavljen i teze se da ocistiti bez nekog rastavljanja. Stoga mislim da nije sajla mozda uvijek problem nego mehanizam brave takodje.
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline gorant

• Na probi
  • *
  • Bravo 1.9 multiJet
    • Rijeka
« Odgovori #4 u: 25-08-2010, 23:35:37 »
Možda nekom skrati muke   :ok:
Mora se demontirati brava kompletno ( pa se digne sve zajedno s haubom)

Brava je fiksirana s tri M6 vijka, prvi zdesna (gledano od naprijed) se skine tako da se po potrebi malo "nategne" hauba tako da prođe gedora, malo muke dok ga naciiljaš (jedan svjetli baterijom) i ide dolje - ne pokušavaj bez gedore s zglobnim nastavkom.

Drugi (srednji) je najlakši, gedora, nastavak, gurne se kroz masku i ide dolje bez problema.

EEE sad treći, skine se maska desnog žmigavca te se kroz taj otvor mora zavući ruka unutra (malo jeb... al može se ) i dosegnuti do trećeg vijka. Mora se odvijat sa kombiniranim (tankim) ključem - poželjno sa kriketom jer nema baš puno prostrora ni po širini ni po dubini ( gedora ne stane ).

I kad si to sve odvidao  :clap: malo se podigne se hauba zajedno s bravom i onda rukom možeš potegnut polugu za otvaranje s unutarnej strane brave.
 :ok:
 :mah:

Offline Suki_san

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTDm 16V SW SP
    • Đakovo
« Odgovori #5 u: 26-08-2010, 15:42:37 »
Možda nekom skrati muke   :ok:
Mora se demontirati brava kompletno ( pa se digne sve zajedno s haubom)

Brava je fiksirana s tri M6 vijka, prvi zdesna (gledano od naprijed) se skine tako da se po potrebi malo "nategne" hauba tako da prođe gedora, malo muke dok ga naciiljaš (jedan svjetli baterijom) i ide dolje - ne pokušavaj bez gedore s zglobnim nastavkom.

Drugi (srednji) je najlakši, gedora, nastavak, gurne se kroz masku i ide dolje bez problema.

EEE sad treći, skine se maska desnog žmigavca te se kroz taj otvor mora zavući ruka unutra (malo jeb... al može se ) i dosegnuti do trećeg vijka. Mora se odvijat sa kombiniranim (tankim) ključem - poželjno sa kriketom jer nema baš puno prostrora ni po širini ni po dubini ( gedora ne stane ).

I kad si to sve odvidao  :clap: malo se podigne se hauba zajedno s bravom i onda rukom možeš potegnut polugu za otvaranje s unutarnej strane brave.
 :ok:
 :mah:

...pa ovo je za Indiana Jonesa!!
Every night  I have the same dream
I'm hatching some plot, scheming some scheme!

Offline spliff

• Ovisnik o alfistima
  • 155 2.0 16V
    • Osijek
« Odgovori #6 u: 26-08-2010, 18:09:47 »
Mene je to asociralo na Broken Sword...  :craz

Ali svaka čast na objašnjenju  :ok:
AR 155 2.0 16V

Futbol tejks mi meni plejsiz. Hot plejsiz. Kold plejsiz. Bat a preperfor itol. Bikoz in ma lajf pipl ikspekt onli d best priformns, evn andr ekstrem kondišns.

Offline Andrej84

• Na probi
  • *
    • Križevci
« Odgovori #7 u: 03-01-2016, 13:01:46 »
Ako govorimo o 147 nema tu nikakvog kemijanja. Malo se podigne hauba, toliko da moze uci kljuc (mala gedora M6) zacvika se komadicem daske coleririce i kroz razmak se odsarafi lijevi saraf. Postupak je isti iza desni gornji saraf. Do treceg sarafa se dolazi kroz otvor ispred hladnjaka. Kod odsarafljivanja nije potreban zglobni nastavak dok je za montazu isti potreban za donji saraf. Iz prve ruke testirano prije pola sata. Pozdrav!

Offline Alfa166DA

• Starosjedioc
    • Daruvar
« Odgovori #8 u: 03-01-2016, 20:57:28 »
Radio sam to nedavno,, veci je problem provuci novu sajlu nego otvoriti haubu
098 871 798

Offline noDi

• Član Alfa Kluba 9
  • Sa stažom
  • *
    • Rijeka
« Odgovori #9 u: 06-01-2016, 22:18:33 »
Citao sam o tom kvaru, dogadja se izgleda,cak sam citao,a mozda je njemacka propaganda,da se zna otvoriti u voznji na velikim brzinama.
E sad par sitnica iz mog iskustava, onaj mehanizam se strasno zna isprljati,pa sam ga ja ocistio malo cim sam kupio alfu.
Nikad nisam imao problema sa otvaranjem,ali npr neki dan sam cistio prostor oko motora,malo glancao onako iz dosade, i krenem da ocistim opet mehanizam. Odmah sam primjetio da ona veca sigurnosna kvaka ne ide bas glatko,skroz lagano se vraca u zatvoreni polozaj, opet sam uzeo cetkicu za zube, malo spreja wd40 i sve ponovo doveo u red, sad ide sasvim glatko. U slucaju da ova sigurnosna zastopa,pri zatvaranju haube ostane u otvorem polozaju i eto problema u voznji,naravno ako istovremeno glavni mehanizam zeza.
E sad isto se moze zastopati i glavni mehanizam naravno, ali on je dublje postavljen i teze se da ocistiti bez nekog rastavljanja. Stoga mislim da nije sajla mozda uvijek problem nego mehanizam brave takodje.

Kad sam išao gledat ovu Alfu koju imam čovjek nije mogao otvorit haubu  :smijeh  ali nakon pol sata natezanja smo uspjeli. Kad sam došao doma opet isto pa sam raskopao mehanizam oprao ga benzinom i podmazao dobro sa masti u spreju. I od tad sve pet

Offline raymo_

• Na probi
  • *
  • MULTIJEET Power
    • Žepče bih
« Odgovori #10 u: 11-01-2016, 21:48:13 »
147-ica 160 testirano ne otvara se sa povucenom rucicom na onom zubu propaganda uzela maha

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk