S tom je tekućinom za servo čisto sranje!
Talijani su napravili za 159 najnoviju tekućinu za servo Tutela G1/R koja je je zelene boje, na oblogu poklopca motora stavili naljepnicu na kojoj piše koje tekućine su originalno u autu, napisali da ide Tutela G1/R i ulili - crvenu G1/E ( koju ja imam u svojoj 17 godina staroj 155 )!!!!!!!!!
Bar je kod mene tako.
To su skužili tek negdje krajem 2008. godine, tako da sve 159/Brera/Spider složene do tad imaju krivu
CRVENU tekućinu.
Moram priznati da je crvena boja gotovo identična zelenoj boji, pa ih i ne krivim

Uglavnom, ta je crvena gušća, pa na niskim temperaturama ( već oko nule ) ne cirkulira kako treba i u konačnici, letva volana kaže

!

Hrpa se ljudi po stranim forumima na to žalila, a glavni simptom kad ode letva volana je izrazito iritantno cviljenje kod krajnjeg položaja upravljača u početku bolesti, a u konačnici cvili čim se upali auto.
Alfa nije pozvala sve vlasnike na promjenu krivog ulja, nego su ulje promijenili zajedno s letvom!
Ako je auto bio pod garancijom za 0 eura, a ako nije, za 1000 eura.
Obrazloženje tipično za Alfu - nekom letva ode, a nekom ne, pa čemu onda mijenjati svima, poglavito na vlastiti trošak.
Kolega MafiaMan godišnje radi km koliko i ja - uspio sam za dvije godine napraviti 13000 km - i ne vozi ispod nule, tako da naša letva volana nije u pitanju.
Ali da mi je bilo smiješno kad sam na forumima pročitao kakve ekipa ima probleme, nije - otišao sam do Bertola, kupio ulje Tutela G1/R i za sad zamijenio oko 1 l.
Spremnici za tekućinu serva su bili loši samo na prvim verzijama ( MY 2006/2007), 1.9 JTDM i 3.2 JTS i oni su svi redovito zauljeni oko čepa.
I ne moraš na neku dulju vožnju da bi vidio mjehuriće.
Ako se stvaraju, onda su u spremniku čim upališ auto i okreneš upravljač puni lijevi/puni desni...