Lista guma:
LjetneAchillesATR SportU redu su po suhom ako vozite kao da imate vulgaris auto, a ne Alfu. Po mokrom su smrtonosne. Toliko su tvrde da vjerojatno traju godinama, ali dr¾anje je lo¹e. No, najgora stvar su mjehuri koji se pojavljuju svuda, pa èak i na samom gaznom sloju. Izbjeæi po svaku cijenu.
Paso
AvonZV3Odlièna guma prvih 1500 km, kasnije otvrdnjava i nakon 25000 km sam ih zamijenio jer su postale plastiène. Ne preporuèam.
Viktor
BarumBravurisOdlicna guma za malo para, zlatna sredina. ne trosi se jako i drzi kao i prvog dana. napravio 30000km i ima jos mesa. 205 45 16 bravuris.
Superfly
Takoðer odlièna guma, dobro dr¾i, jedina mana je buènost gume pri brzinama veèim od 150km/h . 205/50 R16 Bravuris2
Alfa_gtv
Bravuris - 185/60/14 - AR145 - Dobra guma u odnosu na ulo¾en novac. Prilièno se dobro dr¾i po suhome, kako boèno tako i pravocrtno. Mana je ¹to su prilièno buène u zavojima, ne uljevaju previ¹e sigurnosti prilikom vo¾nje na no¾ - uzrok je najvjerovatnije mek¹a i osjetljiva boèna stjenka - pripaziti prilikom dizanja na trotoar. Po ki¹i se isto dobro dr¾i pravocrtno, boèno je veæ osjetno lo¹ija i zna prevarit, pogotovo stra¾nji kraj, premda ovisi i o podlozi. Sasvim preporuèljiva za normalnu vo¾nju. Zahtjevniji vozaèi bi se mogli razoèarati (heh, takvima (nam) je ionako mjesto na pisti a ne na cesti

). Promjenio 2 seta, a onda nakon otkazivanja poslu¹nosti na mokrome sam pre¹ao na Bridgestone.
SiKe_145
BFGoodrich G-force profiler 195/50/15preporuèio bi je svima, dr¾anje u zavoju bez obzira je li mokro ili suho, fenomenalno.
G-force profiler 2 185/65/14isti komentar kao za 15". Pre¹ao sa njima 30 tkm a pona¹aju se ko nove
G-force profiler G 215/45/17fenomenalna guma, izrazito dobra guma, podjednako dobra na suhome kao i na mokrom. cijena super prihvatljiva. jedina zemjerka; bocne stranice su premekane za takvu gumu, te ne postoji zastita ruba felge. sportivo
BridgestoneB 250Skroz dobre gume. Dobro se dr¾e i nakon 20.000 km
Viktor
Potenza RE050Aodlièna, guma "sa pedigreom", nakon 15.000 km razoèarala me na mokrome (225/40x18)
Klaudijo
215/45/17 na AR156: potpisujem prvi dio Klaudijevog komentara.
Na mokrom mi se èine sasvim OK.
Naravno, tro¹e se ne¹to br¾e...
Vele
215/45R17 na 156: odliène gume, kako na suhom, tako i na mokrom, "koliko para toliko muzike", pre¹ao sa njima preko 50.000km, 20 krugova na Grobniku i jo¹ su bile za upotrebu.
mareo
205/50-16 odliène gume po suhom i po mokrom (gtv v6tb)
robi v6
195x50x15 Potenza do zadnjeg dana bile super....le¾anje odlièno.... (RoadRunner)
Turanza ER300Vozio cjelo ljeto na njima, tro¹e se onak - srednje, moja procjena je da nekih 25k s njima je realno, mo¾da malo vi¹e, prije nego izgube svojstva jer æe ripne postati preplitke, na mokrome i na ki¹i dr¾e ok, po zimi nisu ba¹ ne¹to, mogu se voziti ali se osjeti da kli¾u kad temperature padnu oko nule i ni¾e, na bljuzgi su dobre kao i na ki¹i ali snjeg/led ih ubijaju, inaèe nisu pretjerano glasne i ne griju se jako kad ih se ganja po suncu...
yedwy
Dosad sam promijenio nekih 4-5 setova u raznim dimenzijama upravo Turanze ER300 i za normalnu svakodnevnu vo¾nju uvik opet biram samo nju... jednostavno mi daju pravi osjeæaj kad æe kliznut bez obzira na kojem autu sam ih imao...
fjs
Turanza ER300 - 185/60/14 - AR145 - Odlièna guma za ljeto. Nije pretvrda, ali ni premekana; odliène povratne informacije, nije previ¹e buèna. Dobro se dr¾i i sa par mm kanala, èak i na ki¹i (pravocrtno). Odlièno podnosi pretjerivanja i pa¹e joj vi¹a temperatura. Za trkaèe pravi izbor. Na mokrome takoðer odlièna (ako ima dovoljno profila). Ne pa¹u joj ni¾e temperature, a po zimi i jo¹ ako je mokro...prilièno lo¹a. Usporeðujem ju sa zimskom gumom Fuldom, koja evo i danas na 15-16 stupnjeva brutalno zakopava auto bez paljenja ABS-a, dok Bridgestone to radi tek preko 20-25 stupnjeva - na ovim temperaturama do 20 stupnjeva Bridgestone vrlo lako pali ABS a onda je i zaustavni put du¾i.
SiKe_145
Turanza ER720Potenza RE 720 - 195/50/15 - AR145QV - Fenomenalana guma. Uzeo ih rabljene potro¹ene do pola. Izvrsno dr¾i i daje finu povratnu inforamciju u zavoju. Ima tvrdu boènu stranicu koja je i ispupèena pa ¹titi felge a ujedno se zbog male visine i tvrde boène stranice ne uvija previ¹e.
Izvozio ih do slikova, po zimi je bila skoz èelava al je na suhome jo¹ dobro dr¾ala.
Voli toplije vrijeme, po ki¹i kad je hladnije je osjetno lo¹ija u zavoju.
Opet je dobroèudna pa najavi da je na kraju sa blagim klizanjem. Svakako preporuka uezo sad jo¹ dve u 55 profilu.
Isus
ContinentalEvo odvezao nekih 10 000km na ljetnim conti dimenzija 215/45 17... i od prvog do zadnjeg dana su jednako se pona¹ale, opet nagla¹avam da su posebno dobro se pona¹ale po ki¹i i zato sam prezadovoljan s tim proizvoðaèem.
ContiPremiumContact2Dimenzija 205/60 15. Kad je bila nova, odlièna, a sad nakon 10.000 km lo¹a. Alfa mi ¹lajfa u 3. brzini po mokrom asfaltu, a po suhom je zadovoljavajuæa. Nisam zadovoljan, neæu ih kupiti opet.
Viktor
PremiumContact5Dimenzija 205/55 R16
Vo¾ene kojih 3000km pa ne mogu pisati o tro¹enju. Gume su se skoro isto pona¹ale na suhom i mokrom, odlièno. Boèno dr¾anje jako dobro.Ni u malo jaèim ulascima u zavoj nisu pu¹tale. Mo¾da su malo skuplje, ali svaka preporuka, pogotovo za auto sa zadnjim pogonom i 120+ kW.
DaytonD320Talijanska guma izraðena po Firestone licenci gume identiène oznake D320. Za sada ih imam tek par tisuæa km, javit æu kakve su nakon 10.000 km. U ovom trenu mogu reæi da imaju nevjerojatan odnos cijena/performanse.
Paso
DunlopSport BluResponse195/65 R15 - Megane II Grandtour... Daleko najveæe razoèaranje u gumama koje sam ikad imao. Pona¹anje na suhom je bilo katastrofalno. Auto je stalno podupravljao i u svaki zavoj moralo se uæi s dodatnim oprezom. Na mokrom, pak, bile su OK. Ni¹ta posebno, ali zadovoljavajuæe. Najveæa njihova mana je njihovo habanje. Nakon svega 17.000 kilometara, dubina profila svedena je na 2.5 mm, dakle, ispod zakonskog minimuma. Zanimljivost vezana uz ove gume je ta da su mnogi vlasnici istih odu¹evljeni, a mnogi, pak, razoèarani. Spomenuti model Dunlopa proizvodio se na dva mjesta, u Njemaèkoj i u Poljskoj. Naravno, vlasnici onih proizvedenih u Njemaèkoj su znatno zadovoljniji. Da ne bi bilo sve crno, valja spomenuti da je ova guma izuzetno tiha i njen utjecaj na smanjenje potro¹nje goriva itekako se osjeti.
croblue
SP Sport 9000Dobre, samo imaju manu da imaju neku rezonanciju izmeðu 120 i 140 km/h, mo¾da zbog toga ¹to je profil na riblju kost, ne znam. Kada se stave druge gume te rezonancije nema. Trenutno su na 155 Q4.
Viktor
SP Sport 01195/50/15 na 145 - odlicna guma za suho, kao zalijepljena na cestu. na morkom oko prosjeka sto sve zajedno znaci odlicna guma.
Cobo
FalkenFK 451imao u dimenziji 215/40x18, super guma za jo¹ bolju cijenu, dobra na suhome i po ki¹i, ne proizvodi se vi¹e
Klaudijo
FK452vrijedi isto kao za FK451, vozio jih u 18(225/40) i 19 cola (225/35), zadovoljile me u svim uvijetima, jedino ¹to su malo glasnije
Klaudijo
ZE512Odvozio 4 seta 195/60r14 fenomenalna po suhom i ki¹i jedino se malo br¾e tro¹e cca23000-25000km
Mrzli
FuldaAttiro 195/50/15 (ne proizvode se vise) na 145 - mi je bila predobra guma, pogotovo za kisu kad bi se vidjelo kako baca visak vode na sve strane.
Cobo
Carat Progresso 195/60/15 na 156 -nasljednica gore navedene gume i sve iste karakteristike. pogodna za Rijeku jer sam po kisi mogao voziti skoro pa jednakom brzinom kao po suhome. ABS mi se skoro nikad nije palio, samo u stvarno extreminm situacijama. trajanje isto OK, prvih 25.000km izgleda kao da se nista ne trose i izguraju sasvim pristojnih 40.000 km
Cobo
SportControl 2 215/45/17
Na 147. Novi model od Fulde. Za sada idu odlicno i bez zamjerke. Stabilne, ne klizu kod zesceg kretanja. Dosta su cvrste bocne stranice, po zavojoma takoder super. Potrosnju cu komentirati naknadno. Inace su po AutoBildu na 6. mjestu u rangu ocjene premiuma.
rax82
FirestoneGood YearEagle F1Vrhunska guma, dobio ih od prijateljastare 5 godina za poderati na Grobniku, ali nisu se poderale i odlièno dr¾e.
Viktor
Sla¾em se u potpunosti, jako dobra guma i nakon puno km.
Robi_101,
Potvrðujem veæ napisano, malo veæa buka, 215/45R17.
Narayan
i ja se pridru¾ujem pohvalama za F1, malo je kruèa zbog strukture ¹ara po gumu, 195/50/15, definitvno bi ponovno kupio tu gumu.
reddevill
Najbolje gume koje sam do sada vozio. Dobio sam ih sa autom i kad ih potro¹im opet ih kupujem. Dimenzije su 215/45 ZR17. Dobro dr¾e cestu, a istovremeno se ne tro¹e previ¹e.
vlado0332
Excellence195/65 R15 - Peugeot 307... Prosjeèna ljetna guma èije se performanse mogu jedino i opisati rijeèju - prosjek. Na mokroj podlozi ne¹to bolje nego na suhoj. Izdr¾ljivost relativno lo¹a - nakon 20.000 km bile su otpisane. Razina buke je iznadprosjeèna ¹to je, barem po meni, najveæa mana ovih guma.
croblue
HankookK115 Ventus prime 2 215/40/18 trenutno zavrsavaju 1 sezonu napravio sam 16tkm na njima, Gume odlièno dr¾e po suhom i po ki¹i takoðer. Malo su se potro¹ile prednje gume, ali vjerujem da je to razlog moje vo¾nje koja je iznimno agresivna, ali takoðer nigdje me nisu iznenadile. Nisu prebuène na autoputu. Puno bolja iskustva nego sa Michelinom Pilot SS, a pogotovo pogledajuæi u obzir cijene guma. Hankook je idealan omjer ulo¾eno-dobiveno. Definitivno ponovo æu kupovati ljetnu gumu Hankook. Moje preporuke. Kuki 147
KumhoKU31Treba im dugo da se ugriju, lose su na pravcu, kocenje i ubrzavanje, odlicne u krivinama, ali samo ako su ugrijane. na kisi su lose.
Hojta
Kleber 205x55x15 ...PRVOM PRILIKOM to smeæe skidam dolje....!!!! ,guma se èak na 3.0 bara se pona¹a kao balon...(RoadRunner)
MichelinPilot primancy U dimenziji tvornièkih 205/60 R15. Iskreno..promjenio sam hrpe auti i guma, vozio sam i oèajno lo¹e michelin energy ali ova guma je fantastièna. Odlièno dr¾i, po suhom, vrlo dobro na mokrom. Vozio sam ih i po zimi jer nemam zimske i vozim veèinom po gradu i mogu vam reèi da odlièno dr¾i i po zimi.
Pro¹ao sam s njima cca 30000 i to je to od njih.
Moje impresije se odnose na normalnu vo¾nu , ne pretjerano sportsku . Max brzina... autocesta cca 190.
Schox
Potpisujem sve ¹to je Schox napisao. Idealna guma za krstarenje po gradu, cesti i autocesti, po suhom i po ki¹i odlièno dr¾i, tiha. Najbolja koju sam do sada imala za moj stil vo¾nje (¾ustro ali ne extremno)
zdravka
Exalto Guma za sportsku vo¾nju, dok se dobro ne zagrije (a po gradu je to te¹ko) ne pru¾a ba¹ neko zadovoljstvo, buèna.
zdravka
Kak je Zdravka napisala sportska guma, ali su moja iskustva za razliku od njenih pozitivna, dimenzija je 185/60 R14 i to je prva serija Exalta, koja je vec zasluzila mirovinu, radi godina i istrosenosti, sljedeci set guma ce biti opet iz Exalto serije
gvija
Primacy HP225/50 R17 - AR 159... Najbolja od ljetnih guma koje sam do sad vozio. Izuzetno tiha i sigurna u svim vremenskim uvjetima. Trajnost je takoðer dobra, ne najbolja, ali definitivno bolja od prethodnih ljetnih guma koje sam imao.
MatadorNokianPirelliP 6000 PovergyEkolo¹ka guma, znaèi tvda, zamijenio ih na 35.000 km imaju jo¹ 5 mm profila, ali po suhome ¹lajfaju u 2. brzini, a po mokrome u 4. brzini. Nisam zadovoljan, ne preporuèam.
Viktor
P Zero NeroIzvrsna guma korektne cijene. Izdr¾i do 25.000 km, vrhunska po suhom i vrlo sigurna po ki¹i. Promijenio sam 4 seta. Topla preporuka!
Paso
SavaSemperitToyoPROXES 4odlièna za suhu i mokru cestu,fenomenalno dr¾i,al se brzo tro¹i.215/45 ZR17
brijac
PROXES T1Rodlièna guma, jako dobro dr¾anje, malo buènija nakon vi¹e km, solidno dr¾anje i nakon 25k km. Zadovoljan.
Robi_101,
Vrhunska guma po suhom, odlièna po ki¹i, na¾alost daleko premekana, katastrofalno brzo se tro¹i (225/35/19), moje su gotovo potpuno uni¹tene nakon 5.000 km. Ne preporuèujem osim ako ne vozite vrlo le¾erno.
Paso
UniroyalRain Expert8,5 mm profila i 4 velika kanala za vodu. Imam je 5000 km i super zadovoljan sam. Po ki¹i sam br¾i u krivini nego prije po suhome. Preporuka
Dodatak: pre¹ao sam 45.000 km i od poèetnih 8,5 mm ostalo je 4,0 mm prosjeèno. I dalje odlièno dr¾i, ne kao nova, ali puno bolje od ostalih guma.
Viktor
guma odlicno drzi cestu na suvom i po kisi, dosad odvozija 30 000
preporuka u dimenziji 205/60/15
pingo
175/60 R 14
Guma je super po ki¹i, ba¹ se osjeæa grip na zavojima. Ali ovogodi¹nje ljetne temperature joj definitivno ne pa¹u, previ¹e se mjesi po zavojima i abnormalno se tro¹i. Nakon cca 15000 km spala prièa na niti 3 mm profila na prednjim gumama (Fiat Punto I). Èim je malo zahladilo odlièna i na suhom.
ALFA145QV
YokohamaParada S2Luda guma, street race klasa, vrhunsko dr¾anje, po ki¹i ipak mrvu opreznije. Vrlo glasna kada ostari. Izdr¾i 10.000 km huliganske vo¾nje. Debelo preskupa i bez obzira na top performanse ne vrijedi svoje cijene. Danas ima boljih guma, izbjegnite.
Paso
ZimskeAvonBarumBridgestoneBlizzak LM 18 ( 185/60/14 ) na AR 146
Blizzak LM 20 ( 185/65/15 ) na AR 156 SW
Potvrdile poznati status i rezultate testiranja kao vrlo preporuèljive s mojom napomenom
da mi se èini da su navedene LM18 na 146 bolje dr¾ale nego LM20 na 156-ici u svim uvjetima
a pogotovo na (suhom) asfaltu.
Vele
Continentalwintercontact ts 810U dimenziji 185/65-15: odlièna guma, perfektno se pona¹a u svim uvjetima a posebno dobra po ki¹i. definitivno preporuèujem.
mamlaz11
WinterContact TS850185/65 R15
Na 147 vozene u svim uvjetima ukljucujuci snijeg u Gorskom Kotru. Gume za svaku pohvalu, pogotovo po mokrom snijegu i kisi. Na autoputu nisu previse bucne, ali im je sve preko 150 puno. Temperatura preko 10 stupnjeva ih na ocigled unistava. Uglavnom isplati se dati novce za tako dobru gumu.
rax82
Dunlopsp winter responseu dimenziji 165/65-13 Napravljeno sa njima 70 000km vo¾ene cijelu godinu, odlièno pona¹anje u svim uvjetima posebno po ki¹i, ne tro¹i se previ¹e. definitivno preporuèujem.
mamlaz11
FalkenHS 437 eurowinterOdlièna guma, ali samo za snijeg. Po mokrome je lo¹a!
Robi_101
FuldaKristal Montero 3185/60/14 - AR145 - Odlièna guma za snjeg, led, bljuzgu, ki¹u. Obzirom da ipak ne vozim previ¹e po ovakvim uvjetima (osim ki¹e) onda mo¾da i nisam previ¹e mjerodavan davati sud, ali koliko sam ove zime vozio po snjegu, stvarno odlièna guma. Za ki¹u isto perfektna, pogotovo po hladnome. Po suhome odlièno dr¾anje, kako pravocrtno tako i boèno. Mekana, udobna. Premda nije namijenjena naganjanju po zavojima, a i nije preporuèljivo jer se zimska guma brzo tako potro¹i, svejedno daje dobre povratne informacije i nema tendenciju da prevari. Premda, zimulja je i nije mi ba¹ svejedno se s njom igrat sa vo¾njom na no¾ kad zatopli (uostalom kao ni sa bilo kojom drugom zimskom gumom). Svakako preporuke za zimu.
SiKe_145
Potpisujem sve.
Ima jako mekanu boènu stranicu pa defintivno nije za ¹pananje po zavojima sad kad je zatoplilo, moguæe da i visna èini svoje.
Prvo auto pobjegen onda za¹kripi sad po toplome.
Isus
Good YearUltra Grip UG 7+Odlièna guma na suhom, mokrom kao i po snijegu, 195/60R15. Preporuka
Narayan
Vozio ovu zimu na njima, po snjegu odliène, isto i za bljuzgu i za led, po ki¹i/vodi isto su dobre, mana je da su glasne, poprilièno glasne zapravo jer ru¾e ko mutave...
yedwy
Vozio sam 2 zime dimenziju 195/65/15, guma se fenomenalno pona¹a po ki¹i u poprilièno hladnim uvjetima...po suhom takoðer bez zamjerki, odlièno...ono ¹to sam vozio po snijegu, nisam imao nikakvih problema...probao sam idiotski stisnut po autoputu, zasnje¾enom-neoèi¹æenom cca 110kmh i auto je i¹ao kao po ¹inama, gripa sasvim dovoljno...upravljivost i koèenje bez zamjerki...preporuèam...veæinu vremena auto je sa tim gumama ganjan van zakonskih propisa o ogranièenju i to dosta van ogranièenja
ALFA145QV
Ultragrip performance215/45R17 na 156: odlièna guma za zimske uvjete, za autoput i ceste bez nagiba, odlièno podnosi niske temperature i snijeg...zamjerka je snje¾na cesta uzbrdo, tu su za ni¹ta, ali prvenstveno zbog velike dimenzije..mo¾da malo preskupa
mareo
Eagle Vector EV2+ (cjelogodi¹nja)205/60-16, imam je na Suzukiju SX4 4x4, meni se pokazala kao vrhunska guma, puno bolja od zimskih na suhom i mokrom, ne¹to lo¹ija u trakciji po snijegu od prave zimske, ali za nekoga ko ne ide kod Tome i mora izbjegavat Zekanovu 146-cu parkiranu na pola ceste guma koja stvarno i traje i daje... na Suzukiju je odradila barem 35.000 po¹tene vo¾nje i jo¹ æe izdr¾at ovo lito - definitivno montiram na jesen opet iste na Suzukija (koji mi slu¾i kad je previ¹e sniga za moje Alfe - na njih ne stavljam zimsku obucu ja...osim kad se vozim po Grobniku

)
fjs
Hankookk115 Ventus prime 2195/45/16 trenutno u drugoj sezoni jos imaju mesa nekih 13tkm na njima zadnje koje su kriticnije zbog pogona iza imaju preko 6mm iznimno uzorne po mokrom
225/45/17 k110 trenutno prolaze 3 sezonu i zadnju oko 50tkm je na njima rotacija svake sezone da se ravnomjernije trose, prve dvije sezone su bile top u svim uvjetima u 3 losije po mokrom, mekane da je agresivniji vozac pola ne bi izdrzale
245/35/20 k117 odvezao sezonu na njima cca 18tkm zbog ovjesa i spere pojeo unutarnji rub na prednjima jace rotirao ih svakih 6000km odlicne po mokrom bez obzira na sirinu aquaplaning nije bio problem nakon 18tkm potrosenije ravno na 5 bolje na 6 izgurale bi jos jednu rotaciju bez brige, i za valjak tihe
235/35/19 k120 najmekse od svih hankook koje sam imao nakon 15tkm su prednje na malo ispod 6mm drze kao mutave po suhom i po kisi ali se trose, digresija prednje su mrtve zadnje su kao nove ne kuzim jel to do ovjesa ili nacina voznje, sad nakon 15tkm primjecujem pad perfomansi ali neznatan, nisu bucne, planiram i zimske hankook uzeti jer su mi se pokazale kao dobar omjer ulozeno dobiveno
KumhoMatadorMichelinPA4 - Michelin Alpin A4 185/65 R15 na Alfi 147 vozim ih veæ dvije sezone i pokazale su mi se odliène i na mokrom i na snijegu, potro¹nja minimalna kao i buka u vozilu.
cylon
Primacy AlpinePA3 - 185/60-15... po meni najbolja puna zimska guma za nekoga ko ne tra¾i predobre performanse na snijegu, a ¾eli da mu guma traje i daje dobre performanse na mokrom i suhom asfaltu - jedina zimska guma do sad koju sam imao, a da se mogla vozit na suhom skoro kao ljetna...
fjs
Alpine A2165/65 R 14 dobra na suhom i mokrom. Mana su joj mekani bokovi pa zahtjeva podu¾e privikavanje.
Naime u zavoju pri malo br¾oj vo¾nji (naroèito na mokrom) guma se malo vi¹e "podvije" pod felgu i ima¹ osjeæaj da auto bje¾i preko nosa, a onda zbog br¾e vo¾nje jo¹ nakon toga malo proklizne i tek onda guma uhvati. To su
dva cimanja koja ti ponekad na kratko zaustave rad srca. S vremenom se navikne¹ da malo cimne¹ volan pred zavojem i onda guma nalegne i odma osjeti¹ grip. Po nekom snijegu jo¹ nisam vozio. Nije lo¹a, ali slijedeæa kupnja
æe bit neki drugi proizvoðaè.
ALFA145QV
MomoW-1 North Pole155/65 R13
Odvozio cijelu zimu na Seicentu, cca 10000km. Guma je u klasi Save Eskimo, ne¹to je jeftinija od navedene.
Proizvodi se u Kini a smjesu im je "izmiksao" Pirelli. Sasvim solidna na suhom i malo bolje dr¾i u odnosu na
Savu, dobar osjeæaj gripa. Po mokrom takoðer bolja naspram Save, nisam imao problema sa aquaplaningom.
Po snijegu solidna, ali dobar korak iza Save. Jako dobar omjer ulo¾eno dobiveno. Èvr¹æa u boènici naspram
Save, manji osjeæaj boènog naginjanja. Zasad djeluje trajnija od spomenute konkurencije. Koèenje na suhom
i mokrom bez problema (auto nema ABS). Na snijegu solidan osjeæaj na koènicama.
ALFA145QV
NokianWR D3195/65 R15 na dva razlièita automobila (Renault Megane II Grandtour i Peugeot 307). Pona¹anje na snijegu - izvrsno. Takoðer, izvrsno prianjanje na ledu. Na mokrom, sigurne. Na suhom, prosjeène. Definitivno najbolja zimska guma na kojoj sam se vozio do sada. Najveæi plus ove gume je njena trajnost i osjeæaj sigurnosti koji pru¾a u vo¾nji. Dokazala se na Kupresu nekoliko zima u nizu. ©to drugo reæi?
croblue
PirelliCarvingVrhunska guma po snijegu, odlièna po mokrome, po suhome korektna. Profil dubine 9,5 mm. Preporuka
Viktor
SavaEskimo S3dobra guma, odlièno dr¾i po snijegu. Na mokrom je malo lo¹ija. Preporuka ako niste prezahtjevni.
Robi_101,
195/65R15 na 156: najbolji omjer ulo¾eno/dobiveno, pogotovo za snijeg, za preporuku
mareo
jos jedan glas za, imam 185/60/15 i ne bih kupio drugu gumu za zimu s obzirom na cijenu
spliff
ja sam se osobno razoèarao u tu gumu, jer fuæka¹ ti gumu kad ona dr¾i samo po suhom i debelom snjegu. Jer mi nemamo ni zimu da je samo snjeg ni zimu da je stalno suho. tako da mi najvi¹e treba guma koja dr¾i po ki¹i ¹to Sava nikako nije. ja ne preporuèam!
mamlaz11
Sla¾em se s mamlaz11. Mo¾da je po snijegu super, po suhome je isto dosta dobra, ali u ZG je cijele zime mokro a po meni, Sava ne dr¾i nikak po mokrome. Jedva sam doèekao dad stavim ljetni set.
Srele
SemperitToyoUniroyal