30-04-2026, 10:01:45

Autor Tema: Gubi tekućinu za hlađenje  (Posjeta: 68708 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156
    • ZG Pešča
Odg: Gubi tekućinu za hlađenje
« Odgovori #60 u: 03-06-2009, 21:16:07 »
mijenjanje dihtunga glave nije nikakvo veliko slaganje. A ako mu fakat gubi vodu zbog lošeg dihtunga glave, ond aje bolje stavit drugi dihtung nego čekat da se desi nekaj veće.

Dihtung glave je skoro pa potrošni materijal.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline joe957al

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #61 u: 03-06-2009, 21:16:39 »
A na more ideš u Bangladeš pa nema servisa i/li šlep službi? :?:

Ja samo mogu reć da ja osobno sigurno nebi išao otvarat motor radi ovako nečega, posebno ne u ovoj šemi koju ti govoriš naime jednostavno ne vidim veću razliku u "sigurnosti da ne krepa" - potencijalni dihtung vs motor koji je otvaran i slagan i nebude isproban pošteno poslje toga nego takav bude vožen na par tisuća km puta...

Ali kako oćeš tvoj auto je u pitanju...
a postoji i tema alfisti u nevolji  :batin :batin
Those who dares, wins

Offline Damir

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GIULIA super 2.2 180 Q2
    • Lučko, Zagreb
« Odgovori #62 u: 03-06-2009, 22:48:07 »
mijenjanje dihtunga glave nije nikakvo veliko slaganje. A ako mu fakat gubi vodu zbog lošeg dihtunga glave, ond aje bolje stavit drugi dihtung nego čekat da se desi nekaj veće.

Dihtung glave je skoro pa potrošni materijal.

Jooooooooooooooj Isus, daj ne laprdaj.  :mad: Prvo treba sa sigurnošću defektirati kvar, može biti brdo sitnica (saće hladnjaka, čep posude, višak antifriza u sistemu i sl.). Gubitak rashladne tekučine je teško ustanoviti pogotovo ako je ona mala, jer kad je auto vruć, tekućina ispari i teško se vidi gdje curi. Ako se ustanovi da pušta brtvilo onda ga treba zamjeniti.  :ok:

Alfa 145 QV - rally car

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #63 u: 04-06-2009, 08:28:18 »
moj savjet ti je da to složiš prije odlaska na godišnji, voziš pod opterečejnem, duga ruta, stajanje u koloni itd.. prema tome posjeti jedan od servisa i to si riješi, bolje nego da te ostavi na cesti pa da si razbijaš glavu, zašto nisam ovo ili ono  :ok:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Girith

• Pripravnik
  • **
  • Honda Civic 8th Gen 2011 FL 1.8
    • Zagreb
« Odgovori #64 u: 04-06-2009, 14:04:07 »
šta nije da motor lupa kad ode dihtung glave motora?

Offline ftfool

• Pripravnik
  • **
  • trenutno bez alfe :(
    • Zagreb
« Odgovori #65 u: 04-06-2009, 22:44:27 »
nemora ništa lupat, na bivšem autu mi pukla bila glava, i nisam ni skužio, auto išao super, nego bezveze išao prekontrolirat sve tekućine motora i ono u posudi za antifriz ulje.... i eto tak se bilo otkrilo da je otišlo....

ma sad će idući tj, ili onaj tamo kak majstor uhvati vremena auto ić na detaljan pregleda da se pokuša nać di bi mogao puštat, a onda u zadnjem slučaju ide glava dolje i gotovo, jer ja kakav sam baksuz bude mi pukao na pol puta do mora... a onda dok platim šlep službu do nekog majstora pa dok me taj isti oženi za taj posao, i onda kompletni godišnji si rasfućkam sa tim, tak da se ja više držim onoga bolje sprijeći.... iako prije toga ide kompletan pregled di bi mogao puštat....

a i ja i onako prelazim cca 1000km tjedno na na godišnji idem zadnji tj u 7mj, i da mi promjeni dihtung pređem par tisuća pa će se vidjet kak bude.... iako se stvarno nadam da neće doć do toga da se mora glava skidat..... jer odmah dobivam fobije od toga....

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #66 u: 04-06-2009, 22:52:05 »
Jooooooooooooooj Isus, daj ne laprdaj.  :mad: Prvo treba sa sigurnošću defektirati kvar, može biti brdo sitnica (saće hladnjaka, čep posude, višak antifriza u sistemu i sl.). Gubitak rashladne tekučine je teško ustanoviti pogotovo ako je ona mala, jer kad je auto vruć, tekućina ispari i teško se vidi gdje curi. Ako se ustanovi da pušta brtvilo onda ga treba zamjeniti.  :ok:

2.5 deci je puno! Sorry damire ali toliko vode nemre ispariti samo tako. Po toj logici bi čovjek trebao nadoljevati liru vode nakon 4000km ako ode 2.5 u 1000km. Ako stvarno nigdje ne pušta ostaje samo dihtung glave a kao što je devil rekao, kolone, čekanje vrućine sigurno neće pomoći. Ali prvo se stvarno uvjeriti da je to do dihtunga glave.

Offline Damir

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GIULIA super 2.2 180 Q2
    • Lučko, Zagreb
« Odgovori #67 u: 04-06-2009, 23:08:34 »
2.5 deci je puno! Sorry damire ali toliko vode nemre ispariti samo tako. Po toj logici bi čovjek trebao nadoljevati liru vode nakon 4000km ako ode 2.5 u 1000km. Ako stvarno nigdje ne pušta ostaje samo dihtung glave a kao što je devil rekao, kolone, čekanje vrućine sigurno neće pomoći. Ali prvo se stvarno uvjeriti da je to do dihtunga glave.

Vjeruj, iz iskustva, može i više ispariti. Ako u sistemu ima kamenca, protok je smanjen a time i izmjenjivanje temperature. Pritisak u sistemu je puno veći i može izbaciti na odušku i više od 2,5 dcl u svega par kilometara. Također na saću hladnjaka kod povećanog pritiska ćesto popuštaju cjevčice i pod pritiskom tekućina izlazi i od velike vručine rashladnog sistema isparava trenutno.

Meni je izbacio u sat vremena par litara tekučine samo zato jer je temp. digla pritisak u sistemu (loš hladnjak) i izbacilo mi sve na odušak. Najbolje je to što se desilo kod Seba u dvorištu pa je Seb skužio kad sam otišao da nije kondezat od klime već antifriz.  :hap:
Alfa 145 QV - rally car

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #68 u: 04-06-2009, 23:11:33 »
 :ok:

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #69 u: 05-06-2009, 10:05:11 »
Onako iz glave računano gubi oko 15-16ml po satu rada ito bez problema ispari da se ne primjeti kad je motor vruć može i na saću hladnjaka, na nekom spoju pa i na posudi vodde mogu biti male pukotine koje se ne vide odma i kad je sustav pod tlakom isparava kroz njih, isto imao na oplu iskustva iz prve ruke...  :wal:

Offline ftfool

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #70 u: 05-06-2009, 19:20:38 »
pa i meni je zadnje da idem raskapat glavu, prvo idem sve vidjet, evo danas prićao s majstorom i kaže da će ga vjerojatno uzet na pregled u pon-uto... pa ćemo onda vidjet šta, bude.... iako mi je i on rekao da na tu kilometražu je to i previše....
a sad nemam pojma, ja laik za takve stvari, zato i postavio pitanje oko toga....

i nadam se da je bilo šta drugo osim dihtunga, jer on mi je nešto najgore....

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #71 u: 05-06-2009, 19:29:50 »
Nije to takav bauk. Dihtung glave se stavi drugi, glava pobrusi i bok. Bolje to neho kavr na vitalnom dijelu ( radilic ai sl)

Offline ftfool

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #72 u: 05-06-2009, 20:42:32 »
a to znam i sam, samo iskreno najradije bi izbjegao otvaranje motora...
nije bauk, samo je ujedno i jako dobar udarac po novčaniku, što bi isto tako svakako pokušao izbjeći...

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #73 u: 08-06-2009, 22:12:46 »
a to znam i sam, samo iskreno najradije bi izbjegao otvaranje motora...
nije bauk, samo je ujedno i jako dobar udarac po novčaniku, što bi isto tako svakako pokušao izbjeći...
dobro si provjeri saće od hladnjaka, ovo ja sam danas happy jer sam saznao da mi je hladnjak propišao....
Those who dares, wins

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #74 u: 09-06-2009, 08:32:32 »
dobro si provjeri saće od hladnjaka, ovo ja sam danas happy jer sam saznao da mi je hladnjak propišao....

Da to je najčešće tak, neki kamenčić uleti od naprijed u saće i nagnječi ga, ništa se ne vidi od prve jer je iza zdrobljenih krilaca slabo vidljiva mala rupica koja polako pušta kad je sistem ugrijan i onda ispušta u biti paru i dok ne popisti skroz je teško nać je... :da:

Offline mislav

• Sa stažom
  • 159 1.9 JTDM SW
    • ZG
« Odgovori #75 u: 25-06-2009, 23:08:54 »
....evo imam sličan problem. rashladna tekućina mi je mrvicu ispod minimuma a nigdje ne pušta. dali da nalijem 1 dcl dest. vode ili ne?

Offline ftfool

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #76 u: 07-07-2009, 19:46:21 »
evo samo da malo obnovim ovu svoju temu...

kak sam bio rekao da je malo gubio vodu, ajde pomirio se ja s tim i gotovo, kak ste mi većina vas isto pričala, to je recimo normalno, a isto tako i par majstora šta rade alfe, da to nije toliko zabrinjavajuće i da se mogu slobodno vozit...

i da ne dužim, jučer ja išao s posla i ono ZAKUHA.....  :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
i sad me majstor zove da je skinuo glavu dolje, glava pukla :kosa:, i napravila rupu u klipu promjera cca 3cm...... :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa: :kosa:
dok dobijem taj klip, mislim da će to biti sutra budem ga fotkao..... voda je navodno malo curila kroz tu pukotinu drito po klipu i talila ga.......

pa evo da se malo potužim prije nego  sam sebi  :henker:, jer alficu imam 2-3mj i već mi je prisjela..........

P.S.
ako netko ima glavu na prodaju od alfe 156 1.9JTD (77kW)... neka da ponudu...

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #77 u: 07-07-2009, 19:52:09 »
gadno.

Offline ftfool

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #78 u: 07-07-2009, 19:56:51 »
samo da mi je sad ona tu u dvorištu platila bi mi, platila...... s maljem preko bloka.....

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #79 u: 07-07-2009, 21:36:37 »
...voda je navodno malo curila kroz tu pukotinu drito po klipu i talila ga...

Moram priznat da mi nije jasno kako bi to voda od 100C trebala talit klip...  :?:

pa evo da se malo potužim prije nego  sam sebi  :henker:, jer alficu imam 2-3mj i već mi je prisjela...

Nemoj tako...  :ne2:

Btw čudno da je JTD krepao nisu baš na glasu da crkavaju...  :?:

Offline DAREK

• Pripravnik
  • **
  • alfa 156 1.8 TS
    • ZABOK
« Odgovori #80 u: 07-07-2009, 21:52:01 »
nije talila nego ispirala i hladila klip na tom mijestu još i ktome jaka kompresija i dogodi ti se sranje od par tisuča kuna :wal:
E MOJ ČAČA OTPALA TI MUDA ŠTO SI MENE NAPRAVIO LUDA

Offline ftfool

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #81 u: 07-07-2009, 22:10:05 »
toćno to darek, točno to... tak je i meni majstor objasnio.... velika kompresija, vreli klip i duplo (akone i više) hladnija voda.....
i eto meni sranja.....
a do sad bio prezadovoljan s njom, nije uopće čađila, radila ko zvrk... i onda samo iz vedra neba, počela klima umjesto hladnog puhat vruće, ja pogledam na indikator  ono on na 130 i crvena kontrolka svjetli....  :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

a sutra dok čujem koliko će doć popravak, mislim da budem stvarno sam sebi  :henker:.........

Offline Igica

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
« Odgovori #82 u: 08-07-2009, 11:01:05 »
Nije alfa kriva, moglo se dogoditi na bilo kojem autu... Jbg, glava je vjerojatno bila napuknuta od prije zbog nemara bivšeg vlasnika i malo po malo se pukotina širila dok nije kulminiralo u ovo sad... Se ne može zavariti?

Offline ftfool

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #83 u: 08-07-2009, 14:09:16 »
evo glava upravo na ispitivanju, ali ajde bude se uspjelo valjda nešto iskemijat....
ali svejedno ako netko ima za ponudit glavu, da netražim okolo naokolo i da vidim koliko bi me tko tražio za to, da me nebi i varenje koštalo više nego druga ispravna glava....

a znam, da nije alfica za to kriva, sve to znam, samo sam svejedno ljut na nju šta me je tako udarila po džepu i to baš sad prije godišnjeg...... tak da umjesto mora i godišnjeg imam popravak auta.....
ali šta je tu je.... sad sam se već malo i primirio... samo treba sad nasmagat lovu za sve to skupa......

Offline DAREK

• Pripravnik
  • **
  • alfa 156 1.8 TS
    • ZABOK
« Odgovori #84 u: 08-07-2009, 19:20:33 »
moj savijet sredi ovu glavu koju imaš,zavari pukotinu i one između ventila,izfrezaj siceve i ventile poravnaj i promijeni gumice ventila sad kad je sve raskopano i znaš kaj imaš,a kupi drugu i 70 posto ovog nabrojanog trebaš napraviti i na njoj :ok:
E MOJ ČAČA OTPALA TI MUDA ŠTO SI MENE NAPRAVIO LUDA

Offline ftfool

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #85 u: 08-07-2009, 19:44:44 »
evo sad me zvao majstor i glava je van popravka..... da su je 3 puta varili i tri puta ispitivali i da se jednostavno neda popravit jer je navodno pukla blizu ventila...... te da se štopaju kanali od hlađenja i ponovno da puca..... tako da nema druge nego iskeširat za novu.....
a i evo sad imam ponudu za jednu sređenu glavu iz jednog drugog servisa za 300€, znaći stavi glavu gore i vozi..........

i za sada se je došlo do 4500kn samo djelova  :kosa: :kosa: :kosa: :kosa:......... ima nektko dobru macol da opalim preko bloka.............  :henker: :henker: :henker:

Offline Delta S4

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #86 u: 10-07-2009, 19:49:01 »
evo sad me zvao majstor i glava je van popravka..... da su je 3 puta varili i tri puta ispitivali i da se jednostavno neda popravit jer je navodno pukla blizu ventila...... te da se štopaju kanali od hlađenja i ponovno da puca..... tako da nema druge nego iskeširat za novu.....
a i evo sad imam ponudu za jednu sređenu glavu iz jednog drugog servisa za 300€, znaći stavi glavu gore i vozi..........

i za sada se je došlo do 4500kn samo djelova  :kosa: :kosa: :kosa: :kosa:......... ima nektko dobru macol da opalim preko bloka.............  :henker: :henker: :henker:

Ne znam, s obzirom da se radi o vrlo sofisticiranom motoru i vrlo velikom kvaru, rekao bih da je cijena još i dobra.
I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it.

Offline ftfool

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #87 u: 10-07-2009, 22:59:37 »
evo stigla alfeta doma, i opet ide ko zmaj... samo ju sad moram još malo bolje mazit i pazit neko vrijeme dok sve nesjedne na svoje mjesto... i evo cijena
                  glava= 2205kn (300€)
     dihtung glave=   375kn
 poklopac ventila=     75kn
poklopac kartera=     97kn
   šarafi za glavu=    400kn
            ulje shell=    200kn
   klip s karikama=    970kn
      ruke majstor=    400kn
--------------------------------
               ukupno= 4722kn

antifriz nije sad ljevan, nego destilirana voda za sada, majstor mi rekao da bolje za sada voda... a onda kroz kreće vrijeme da će ići antifriz unutra...

pa na kraju evo da čujem sam dobro prošao s cijenom ili je moglo još gore..........

Offline st-lancia

• Starosjedioc
  • alfa 145 1.8ts
    • split
« Odgovori #88 u: 11-07-2009, 13:31:28 »
mislim da si dobro prosa ,vidim da ti je mestar doslovno radija mukte, nadam se da je tvojim problemima dosa kraj i da ces sad gustat u svojoj alfici :drive: :drive: :drive: :mah: :mah:

Offline ftfool

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #89 u: 11-07-2009, 16:36:00 »
mislim da si dobro prosa ,vidim da ti je mestar doslovno radija mukte, nadam se da je tvojim problemima dosa kraj i da ces sad gustat u svojoj alfici :drive: :drive: :drive: :mah: :mah:

a dobar mi je frend pa mi je to napravio eto tako prijateljski.... a i znam barem da me nece zajeeee....
i ja se nadam da ću sad guštat u njoj... samo se moram sad još malo smirit dok sve nelegne....