08-02-2025, 10:26:16

Autor Tema: Gevinde, sportski amortizeri etc.  (Posjeta: 170012 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 147_16v_ZE

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Zenica , BiH
Odg: Gevinde, sportski amortizeri etc.
« Odgovori #2040 u: 04-02-2022, 17:44:59 »
Fizicki pasu sve na sve u cijeloj obitelji 147/156/gt…

Bilstein recimo ne radi razlike (barem nije radio) istu gevindu je prodavao sa istim federima za sve motore…

KW i ST su imali opeuge razlicitih kilaza za V6 i za sve ostale…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ove koje sam nasao su FK gewinde i barem po slikama djeluje da su iste kao i za jtd modele
« Zadnja izmjena: 04-02-2022, 21:03:32 od 147_16v_ZE »

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #2041 u: 06-02-2022, 08:24:18 »
Ove koje sam nasao su FK gewinde i barem po slikama djeluje da su iste kao i za jtd modele
Mozes to staviti na auto, ako je to pitanje…
Nema razlike u ovjesu…
Svi su isti…
Tj ima razlika u duzini opruge na 156 i 147 otraga, ali to kod gevinde nije bitno, jer tak i tak na navoju stelas koliko ti treba…

A neces ni na trke i nebus obaral brzinske rekorde da ti je bitno jel opruga malo tvrdja ili meksa…

Dao sam ti primjer, Bilstein radi identicne gevinde za sve motore, KW radi sa razlicitim, kako FK radi, pojma nemam…

Ali na auto ti ide sve na saraf…

Offline 147_16v_ZE

• Učim polako
    • Zenica , BiH
« Odgovori #2042 u: 06-02-2022, 14:03:31 »
Mozes to staviti na auto, ako je to pitanje…
Nema razlike u ovjesu…
Svi su isti…
Tj ima razlika u duzini opruge na 156 i 147 otraga, ali to kod gevinde nije bitno, jer tak i tak na navoju stelas koliko ti treba…

A neces ni na trke i nebus obaral brzinske rekorde da ti je bitno jel opruga malo tvrdja ili meksa…

Dao sam ti primjer, Bilstein radi identicne gevinde za sve motore, KW radi sa razlicitim, kako FK radi, pojma nemam…

Ali na auto ti ide sve na saraf…

Super , gledati cu onda da se dogovorim sa prodavcem pa da nabacim napokon na auto , bude koja slika kad ih namontiram nadam se 😄. Hvala puno na pomoci drug.
« Zadnja izmjena: 06-02-2022, 14:04:46 od 147_16v_ZE »

Offline LEOopasni2709

• Učim polako
    • Rijeka
Alfa Romeo Mito 1.6jtdm gevinde? Novitec, Vogtland, AP...
« Odgovori #2043 u: 29-12-2022, 19:25:16 »
Pozdrav svima. Evo za koji dan uzimam Alfu Mito 1.6jtdm pa odma imam plan staviti neke gevinde na nju. Gledao sam malo po forumima i dosta njih hvale Novitec Stradale, Vogtland i AP. AP mi je nešto sitno jeftiniji i kažu da je sasvim okej gevinda, e sad imam na umu i Novitec Stradale i koliko sam shvatio one bi trebale biti prepakirane KW V1 samo šta nisu od inoxa. Vogtland također dosta hvale, a i sad imam na Audi A3 njihov kit (opruge, amortizeri) s kojim sam dosta zadovoljan. Pošto nisu neke velike razlike u cijeni (AP-650e, Vogtland 720e, Novitec 750e) razmišljam šta mi je uzet? Bio bi zahvalan ako netko ima ikakva iskustva s tim gevindama po mogućnosti na tom autu. Ili bilo kakva druga preporuka. Hvala puno :)

Offline PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #2044 u: 29-12-2022, 19:34:29 »
Pa ap je kw,ali nije amortizer od inoxa. Te druge oznake v1/v2/v3 isto tako imas i ap po tim oznakama. V1 je samo visina,v2 visina i tvrdoca itd

Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk

Ready To Race

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #2045 u: 30-12-2022, 01:00:22 »
Pa ap je kw,ali nije amortizer od inoxa. Te druge oznake v1/v2/v3 isto tako imas i ap po tim oznakama. V1 je samo visina,v2 visina i tvrdoca itd

Ap nije KW bez inoxa…

Ap je Ap, a KW je KW, nekada bili sestrinske firme, ali vec dugo nisu, ali su uvijek bili 2 razlicita proizvoda, cak i kada su suradjivali…

KW direktan budget brand je ST a to je u biti 1/1 ono sto se prodaje pod Novitec, dakle KW bez inoxa…

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #2046 u: 30-12-2022, 01:05:59 »
Pozdrav svima. Evo za koji dan uzimam Alfu Mito 1.6jtdm pa odma imam plan staviti neke gevinde na nju. Gledao sam malo po forumima i dosta njih hvale Novitec Stradale, Vogtland i AP. AP mi je nešto sitno jeftiniji i kažu da je sasvim okej gevinda, e sad imam na umu i Novitec Stradale i koliko sam shvatio one bi trebale biti prepakirane KW V1 samo šta nisu od inoxa. Vogtland također dosta hvale, a i sad imam na Audi A3 njihov kit (opruge, amortizeri) s kojim sam dosta zadovoljan. Pošto nisu neke velike razlike u cijeni (AP-650e, Vogtland 720e, Novitec 750e) razmišljam šta mi je uzet? Bio bi zahvalan ako netko ima ikakva iskustva s tim gevindama po mogućnosti na tom autu. Ili bilo kakva druga preporuka. Hvala puno :)
Na mitu sam probao KW V1, AP nisam na Mitu, ali sam imao na par drugih auta, na kojima sam vozio i KW…
Vogtland nisam imao nikad, pa ne mogu komentirati…

Ali AP je u odnosu na KW V1 mrvu tvrdji i hopsaviji, V1 na Mitu 1.4t radi odlicno, za svaki dan taman, nije neudoban, a opet je za neku jacu voznjicu sposoban…

KW/ST/Novitec to ti je sve isti proizvod, razlika je sto je KW jedini u inox varijanti…

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: LEOopasni2709

Offline PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #2047 u: 30-12-2022, 13:56:44 »
Ap nije KW bez inoxa…

Ap je Ap, a KW je KW, nekada bili sestrinske firme, ali vec dugo nisu, ali su uvijek bili 2 razlicita proizvoda, cak i kada su suradjivali…

KW direktan budget brand je ST a to je u biti 1/1 ono sto se prodaje pod Novitec, dakle KW bez inoxa…

Onda nas poznati trgovac laze 
Sori na dezinformaciji...

ali ako ce sto pomoc kolegi kod odabira,sasvim solidan je bio AP..nisam nesto predugo se vozio,cca.6-7mj ali dobro se pokazalo.

Ready To Race

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #2048 u: 30-12-2022, 14:29:20 »
Onda nas poznati trgovac laze 
Sori na dezinformaciji...

ali ako ce sto pomoc kolegi kod odabira,sasvim solidan je bio AP..nisam nesto predugo se vozio,cca.6-7mj ali dobro se pokazalo.

AP je dobra gevinda, velim, kada su bili pod KW-m bili su dosta i jeftiniji i to osjetno, kada su se odvojili, KW je napravio podbrend ST, ali sa razlikom sto je ST copy/paste KW ali bez inox opcije, sto Ap nije bio, razlika nije velika, ali je opet ima…

Offline sfreak

• Ovisnik o alfistima
    • Jadranovo
« Odgovori #2049 u: 30-12-2022, 14:58:36 »
I AP i ST su dio KW automotive group.

ST nije brend koji je KW izmislio vec kupio/preuzeo.

Bez ulazenja u kakve su koje, vozio sam na KW V3 jedino i to je odlicno bilo, tko si moze priustit.
Samo sam htio razjasnit da je sve to dio KW-a

Offline LEOopasni2709

• Učim polako
    • Rijeka
« Odgovori #2050 u: 30-12-2022, 18:54:41 »
Evo baš sam malo razmišljao i suzio izbor na Ap ili Vogtland, no mislim da će konačno ipak biti Vogltand jer mi nije neka ekstra razlika u cijeni. Većinom kažu da je zeru bolji nego Ap, a imam i njihov suspension kit na autu već neko vrijeme i sasvim sam zadovoljan pa ne vjerujem da će gevinda razočarat. Uglavnom kad sve sredim i namontiram javim dojmove i puknem koju sliku pa linkam tu :) Ekipa hvala na pomoći i info i ugodni blagdani svima ;)