20-04-2026, 04:08:30

Autor Tema: Iskustvo sa majstorom  (Posjeta: 2617 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

MrVirus

• Gost
  • Trade Count: (0)
Iskustvo sa majstorom
« u: 07-05-2007, 18:14:27 »
evo da podijelim jedno dosta čudnovato iskustvo sa majstorom Dasovićem iz Perušića kod kojeg sam bio primoran ostaviti svoju alficu na popravku. otišla mi je getriba na istoj i jedino se mogla dovesti na kamiončiću. to se sve zbivalo u petak popodne i otišao sam put zagreba sa dogovorom da me odmah u subotu ujutro izvjesti kaj je točno otišlo kako bih krenuo u nabavu. boxer je čekao sav na iglama za pomoć, no prošlo je pola 12 u subotu od meštra ni traga ni glasa. normalno, ja zovem njega i eto čuda: sad sam upravo ispod auta i zovem te čim dijagnosticiram kvar. eto i dva sata nema njega. ponovno poziv i samo što me je namjeravao zvati. otišla getriba kaže i sad je na vezi sa frendom koji ima jednu, ali ne zna je li ok. super, nazovi kad doznaš da se zna. pogađate, opet sam ja njega zvao, ali getriba ne paše. ok, kažem ja i velim mu da ja idem u nabavu i koliko njemu cca vremena treba da postavi drugu, a da ovu skine. kažem ja njemu što je točno otišlo, ali on ne zna jerbo je nije skinuo i otvorio ili nemam pojma što već. nazovem ja boxera i napravimo deal za getribu od 33 koja paše samo treba skinuti neke nosače ili što li već i prebaciti na drugu ili obratno i to mora biti ok. nedjelja dopodne je, trta mrta i zdogovaramo čak i prijevoz iz ČK za ZG, a ja ću dalje do Perušića nekako. dođe getriba, koju još nisam platil, do ZG i ja preko svojih veza dostavim poslije ponoći do Perušića i sav sretan odem spavati. držim se dogovora, a to je da dođem do perušića oko 13 sati i malo pričekam, te nastavim put dalje sa svojom alficom. no, ponedjeljak je počeo sa hladnim tušem rano ujutro. oko pola 8 zove meštar i veli da getriba ne paše. velim ja njemu da treba nekaj prebaciti i to je to. on je uporan i dalje tvrdi svoje. ode sms boxeru da mi još jednom potvrdi da je uz preinaku getriba odgovarajuća. umiruje me svojom potvrdom. tada ga molim da nazove majstora i pokuša njemu objasniti ono što mu je činiti. no, majstor ostaje neumoljiv. ne, ne i ne. što mi je činiti dalje? u nabavku druge getribe. nađoh je u Labinu i nekako je dostavili u perušić. napokon mogu na miru popiti koju pivu i pripremiti se na preuzimanje autića u petak popodne i put kući. dođem kod majstora, auto pri kraju i meni se ozari osmijeh na licu. spusti on alfu sa dizalice i upali, radi, suuper. no, ugasio čovjek motor i pokuša ponovno upaliti, ali naja... što se sad zbiva, ushodao se isti oko auta, haube, poziva kolegu kaj se događa i hajde pogledaj osigurač i sva sreća pregorio. zamjena, on majstor nema, sva sreća da toga mora uvijek biti kod mene u autu i sve radi. izveze on autek van i probna vožnja. on zadovoljan, brzine se lako mijenjaju i sve ok. nikaj on meni ne govori da mu motor čudno radi. ja uredno platim i put knina. idem na autoput da ga malo razvezem. no, nije to moja alfa od prije 8 dana. slabo vuče, gotovo nikako. kod majstora sam doznao da je to getriba od 1.3 motora, a ja laik pa ne kužim kako bi sad trebalo to sve raditi. sretan sam kaj je opet u mojim rukama. dođem ja do knina, i jedan dan, drug, treći ali meni sve to smrdi da nekak to sve nije dobro. postavim pitanje sebu, komuniciram sa boxerom ali mi se zbiva sve suprotno od njegovih tvrdnji. nikako mi motor ne radi, ubrzanje kao kod diesel motora, ali iz stare generacije. provjerim ja ulje, kad ono ne da nije na šipki već je zadrlo dobrano na feder prema vrhu. poludit, idem ja izbaciti ulje i izbacio 2,2 litre da dođem do 5 mm od oznake max. crijevo od filtera prema zaklopki puno ulja, dolazilo je preko crijeva koje vodi od onog lijevka gdje se ulijeva gorivo. nakon izbačaja viška ulja, čišćenja ulja iz gumenog crijeva uđem u auto i napravim jedan krug. tada sam imao osjećaj da je to bolje, ali ipak nisam bio zadovoljan. odlučio sam danas otići na dijagnostiku i riskirati 100 kuna. i što se tu zbiva. upalim ja auto kod majstora, i on meni kaže: čuj, meni motor čudno zvuči. velim ja njemu i meni isto. prčk, prčk ispituje on meni svječicu po svječicu. prva dobra, druga ok, treća ok, ali 4 nikakve promjene kad skine kapicu koja ide na svječicu. vrati, stavi, skini i nikaj. skida on meni crijeva da dođe do svječica i najavljuje mogućnost neispravnosti ventila. ja se blago znojim, kad: eureka!!! kaže on meni upali auto, ja upalim i eto radi bolje. što je bilo? pokaže mi jedan džek koji ide valda na injektor koji je bio potrgan, a još gorje nije bio niti stavljen tamo gdje mu je bilo mjesto. i ja sam tako vozio desetak dana. stavio on taj džek i učvrstio ga, sve spojio i kaže gotovo. pričam ja njemu za količinu ulja, a on meni veli da to nije samo ulje već je gorivo koje je ušlo unutra i podizalo ulje gore. dalje on meni veli da moram odvesti auto pod pritiskom kojih 20 km da mi izgori benzin koji je u grani od auspuha, ali kad počne goriti da nikako ne stanem, već da pičim dalje. e to ne bi išlo, velim ja njemu. ili nas dvojica ili nikako. nekako on pristane i uzme aparat za nedo Bog i mi put pod noge. možete se samo misliti kako sam se osjećao. i sve je prošlo za 5, bar ja nisam nikaj primjetio. eto vidite što se sve može dogoditi kad majstor ne zna napraviti svoj posao kako se spada. ne bih želio nikome od vas ovakvo iskustvo, da moram iza majstora ja biti majstor. izbjegavati majstore u Perušiću i okolici.
pozdrav

Boxer

• Gost
Odg: Iskustvo sa majstorom
« Odgovori #1 u: 07-05-2007, 21:41:47 »
Da dodam na ovo mjenjač od AR 33 ide gore od zahebancije samo treba s originalnog mjenjača s 145 skinut poklopac straga na mjenjaču na kojem se ujedno nalazi i nosač i prišarafit ga gore jer 33 ima 2 rupe a 145 ima 3 i to je sve.

Druga stvar kad sam ja zvao čovjeka pitam ga kaj se s mjenjačem on veli nemam pojma nisam ga rastavio ali treba drugi.

Zatim ga zovem da premontira poklopac s mjenjača na drugi mjenjač on opet kaže da nema s čim zadihtat poklopac a automehničar je, taman da je uzeo tetrapak od gustog soka i izrezao brtvu nebi puštalo, dapače trajalo bi duže nego originalni dihtung

Pa kako možeš znati kaj je s mjenjačem ako ga nisi rastavio :wal: :wal: :wal: :wal:

Ukratko sve samo ne majstor.

Offline Vele

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 156 1.9 JTDm 16 V Sportwagon
    • Split
    • www.designquarto.eu
« Odgovori #2 u: 08-05-2007, 21:28:57 »
*ebate patak koje iskustvo  :o000:
Plava s efektom

...i zato pjevam da ne pojede me mrak...

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #3 u: 14-05-2007, 10:29:10 »
Ajd da se i ja uključim ,ali sa pozitivnim stavom prema svom majstoru :ok: Liović Ivici iz Osijeka.
Naime kad sam kupio alfu koju sada vozim imao sam velikih problema ,štoviše auto je bio za otpad.
Prije registracije sam otišao kod njega (poznam ga otprije i znam da je alfa-manijak :))) ) ,odmah mi je u startu rekao
čim sam utjerivao auto da mi je motor pred izdisajem ,da ima kompresiju ,ali radilica čekića ,da ću proć ekotest na tehničkom ,ali da ću past na zadnjim kočnicama
jer navodno nijednoj alfi 33 ne radi 5-ti cilindar na kočnicama. Čudno mi je bilo jer nije niti digao haubu niti je pogledao ispod auta a sve već zna :?: :?: :?:
Pomislio sam u sebi da me oće samo oderat bezveze i otišao na tehnički i pazi čuda ,stvarno padnem na kočnicama (iako se u vožnji ne osjeti ) ,motor prođe eko test i drugi dan poslije tehničkog motor počne udarat kao lud i crkne.
Već očajan nazovem ga ,kažem mu šta se dogodilo i onda me čovjek ugodno iznenadi !!!
Kaže da on ima reparirane ili polovne ali odlične motore za sve alfe i daje i garanciju godinu dana. Cijena za 1.7 sa ugradnjom ,njegovim uljem ,remenjem i ostalim ,dakle samo dovezem auto i sutradan dođem po njega je 3000 kuna!!!
Tako sam i napravio ,odvezao mu i vjerujte niti minute nisam požalio ,dan danas mi alfa ide kao luda ,pravim radi posla jako puno kilometara i nikad problema s motorom otada  :)))
Događale su se ostale "bolesti" na mojoj 33-ci (cilindar kvačila npr i on mi je novi ugradio za 200kn) ali sve odvezem njemu i čovjek mi riješi odmah ili u kratkom roku.
Ali nevezano sad za 33 ,ima puno alfista tu po Osijeku i Vukovaru sa 145 ,146 156 i ostalim alfama koje on održava ,mislim da niko nema lošeg reći za njega.
Toliko od mene i eto ,preporuka da se njemu obratite u vezi bilo čega vezanog za alfu.

Gas Guzzler

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Vukovar
« Odgovori #4 u: 19-06-2007, 12:48:09 »
A evo i moje iskustvo s tim Dasovićem iz Perušića ,nisam ga čak ni upoznao ,niti vidio ,a zbog njega sam popušio susret na grobniku i alfa mi još stoji.
Naime ,zahvaljujuć Boxeru i Mr.Virusu koji su odmah skočili u pomoć dobio sam mjenjač koji je on trebao staviti na virusovu alfu (thx dečki  :ok: ) ,i ja nazovem tog majstora u
Perušić ,zamolim ga da ga pošalje hpexpressom ili poštom (koliko sam čuo ,stanuje odmah do pošte) naravno sve na moj trošak ,on kaže OK ,to je bilo 2 tjedna prije susreta !!!
Došao petak ,mjenjača nema ,a "kao poslan" u ponedjeljak. Ja zvrcnem tog majstora ,kaže on meni da je to glomazan paket ,da to oni voze samo srijedom.
Ajd rekoh ,možda dođe u subotu ,ali naravno ništaaa ,propade mi susret ,a ja sredio alfu ,spicio je ,ma sve napravio.
Jučer zovnem majstora ,kaže on ,jesam poslo sam ,bla bla bla....ajd OK.
Odem na poštu tu kod nas ,oni zovu ,provjeravaju ,ma ništa.
Danas zovnem poštu u Perušiću i kažu mi da nikakav paket veći od 5 kila nisu slali protekla 2 mjeseca ,provjere ,još ih pitam kad voze ,kažu mi oni da svaki dan osim subotom i kad sam im rekao da je to taj majstor trebao poslati ,odmah su rekli.....aaaajooooj ,jel ti možda Mile Dasović rekao to poslat .....ma nije taj ništa slao ,ali pazite ga se . Ja se smrzo kad sam to čuo!!! :o000: :kosa:
Nazovem ja njega ,pitam ga opet ,kaže poslao sam ,ja mu kažem da sam zvao poštu ,on meni na to da ide on tamo da provjeri ,bla bla bla..... kao ,da ga nazovem za 20 minuta ,otada ne bi ga dobio ni interpool  :?: .  Pa stvarno ,nevjerovatno kakvih ljudi ima ,ajd da je rekao da nije poslao ,pa nekoga bih od vas koji idete na susret ,a prolazite kroz Perušić zamolio da ga pokupi i pošalje prvim busom za Vukovar ili Osijek . Sad neznam šta da radim više  :?:
Gas Guzzler

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #5 u: 19-06-2007, 12:58:08 »
pošalji mu "školsku bombu" s daljinskim i zamoli dobre dečke iz HP ekspressa da ti dojave kad mu isporuče paket :)))  :crazy:  :crazy:  :crazy:  :crazy:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #6 u: 19-06-2007, 13:02:49 »
ja se samo nadam da mu nisi niš platio unaprijed...  :o000:

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Vukovar
« Odgovori #7 u: 19-06-2007, 13:08:15 »
ma nisam  na svu sreću ,jel ima iko od alfista da je u blizini ,plaćam gorivo ,dostavu....samo da to pokupi!!!
Gas Guzzler

Boxer

• Gost
« Odgovori #8 u: 19-06-2007, 13:28:33 »
U četvrtak idem ja k njemu, mogo bi žalit što se ikada primio tog mjenjača :))) :)))

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Vukovar
« Odgovori #9 u: 21-06-2007, 08:59:04 »
Vjerovali ili ne ,evo jutros u 8:30 mi zvoni HPexpress ,stigla tica   :clap: :ok: ,odma se poslijepodne bacam na posao.
Još jednom Hvala Boxeru i Mr.Virusu  :ok: :clap:  :pivo: čim se vidimo  :pivo:
Gas Guzzler

Swordfish

• Gost
« Odgovori #10 u: 21-06-2007, 09:29:51 »
U principu ja imam dobra iskustva sa svojim majstorom...sve radim sam... :wal: :wal: :o000: :o000:

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Vukovar
« Odgovori #11 u: 21-06-2007, 20:07:39 »
I konačno ,evo ,alfa u pogonu i letiiiiiii  :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Gas Guzzler

Boxer

• Gost
« Odgovori #12 u: 21-06-2007, 22:00:56 »
samo gas, imaš jaaaaaaako dobar mjenjač sad :ok: