17-01-2025, 12:52:48

Autor Tema: Alfe u oglasima  (Posjeta: 2747843 vremena)

0 Članova i 8 Gostiju pregledava ovu temu.

Online maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
Odg: Alfe u oglasima
« Odgovori #22890 u: 29-12-2015, 23:17:17 »
Ako hoćeš baš takav auto uzmi ovu
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-156-1.8-ts-16v-2kom-oglas-17578305

Gledao sam tu, predaleko mi da ju idem gledat pa mozda dodjem nakraju na sat gledat, druga bez motora mi netreba i transport za nju mi je problem, a nakraju krajeva cijena mi je previsoka
+ ova druga sigurno nije kupljena bez razloga i nije bez razloga izvadjen motor iz nje, ako je moja pretpostavka tocna pitajboga kako je motor upakiran u auto i sto je napravljeno... Radje onda uzmem sa neispravnim motorom i sam doma ubacim drugi unutra, barem znam kako sam i sto sam tocno napravio

Evo jos jedna ako ju netko od KC ekipe zna:
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-156-1.8-ts-16v-oglas-14983447

Trazim nesto na potezu Varazdin-Ludbreg-Koprivnica-Bjelovar-Daruvar... Eventualno Križevci ili Virovitica

Nemam vremena vozat se po Lici i Gorskom Kotaru ili sjevernom i juznom Jadranu da gledam aute...

Thnx anyway  :ok:
« Zadnja izmjena: 29-12-2015, 23:19:44 od maXonja »

Offline Darjan

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #22891 u: 29-12-2015, 23:29:37 »
Nije pitanje o nekom konkretnom autu, ali ne znam u koju temu postavit pitanje... Pa nek admini premjeste ako treba.

Uglavnom, ima netko da je probao na neko duze vrijeme(ne probna voznja od par km) i Giuliettu 1.6 JTD i BMW 116d. Razmisljam uzet neki od ta dva auta u skoro vrijeme pa polako skupljam dojmove i iskustva..

Nema smisla nabadati po mobitelu, pa evo da napišem par konkretnijih informacija sad kad mi je laptop pri ruci.

BMW je stvarno klasa za sebe što se tiče vožnje, položaj sjedenja je vrhunski, sjedi se doslovno na podu, mjenjač je kratkog hoda i malo tvrđi, osjećaj na volanu dosta dobar i lako je pronaći idealnu poziciju sjedenja. Dovoljno je reći da mi poslije vožnje u njemu 147 djeluje kao kakav Citroen.
 Motor je dosta tih za dizela i vuče od 1500 okr/min, iako meni osobno fali par konja... Uz nekog sposobnijeg za volanom, mislim da bi mu malo tko mogao približiti se po zavojima.
Potrošnja je ok, tempomatom na 130 km/h varira od 5 do 5.5 litara ovisno o konfiguraciji terena, po gradu je oko 7 litara. Izgled je stvar ukusa, meni sa M paketom fino izgleda, dok mi je obični bezveze. Giulietta sa sexy zadnjim štopovima je ufff...

E sad malo lošije stvari... Auto je strašno skučen, 147 koja nije pojam prostranosti je prema njemu Genscher. Krov je nisko, natrag udobno može sjesti eventualno malo dijete. Ležeći policajci, šahte i rupe na 17" RFT gumama su ubitačni, na zimskima 16" je nešto bolje, ali daleko je to od udobnog kompaktnog auta. Stakla su mala tako da po gradu imaš osjećaj kao da se u bunkeru voziš.

Giuliettu sam vozio svega par kilometara pa ne mogu dati neki konkretniji dojam, ali po meni su položaj sjedenja i kvaliteta plastike najveći minus, stara kanta od 147 djeluje kao jebeni Premium što se toga tiče.

Cro-Alfa

• Gost
« Odgovori #22892 u: 30-12-2015, 11:36:50 »
Bmw1 bi imao jedino ako bi ga dobio na lutriji...ustvari i tada bi ga odmah prodao :Crazy

Online hrc

• Sa stažom
  • Mi ne pijemo
    • ZG
« Odgovori #22893 u: 30-12-2015, 12:12:52 »
Bmw1 bi imao jedino ako bi ga dobio na lutriji...ustvari i tada bi ga odmah prodao :Crazy

bas je gadnjikav iako su mi fora ti kompakt karavani. recimo Z3 je puno bolje ispao.

Offline Kuzma

• Sa stažom
  • Moskvitch 412 - Kredenc Plavi
    • Sesvete
« Odgovori #22894 u: 30-12-2015, 18:59:41 »
Kontaktiro sam ovog jucer preko viber-a, da mi kaze nesto vise o autu i kad bi se moglo pogledat, no nije se javio a procito je poruku:
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-159-1.9-jtdm-oglas-778609

Mislim da sam se generalno i oladio od 159  :mah: i poslje nove idem pogledati jos koju 147icu po hrv a i po slo  :Horse:.
Na vagi sam da idem gledat jednu civic i jednog golfa  :dontno: :craz

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #22895 u: 30-12-2015, 19:56:20 »
Kupis odmah golfa i miran si  :hap:
Varijator sekta

Offline Brkati Pionir

• Sa stažom
  • Spider 916
    • Zagreb
« Odgovori #22896 u: 30-12-2015, 20:24:37 »

Kontaktiro sam ovog jucer preko viber-a, da mi kaze nesto vise o autu i kad bi se moglo pogledat, no nije se javio a procito je poruku:

Mislim da sam se generalno i oladio od 159  :mah: i poslje nove idem pogledati jos koju 147icu po hrv a i po slo  :Horse:.

Oglas prikazan: 77301 puta

Ta je preko dvije godine na njuskalu.

Offline Kuzma

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #22897 u: 30-12-2015, 20:27:56 »
Kupis odmah golfa i miran si  :hap:

Nije sto se meni golf ne svidja, daleko od toga, obozavam svabske aute, BMW ispred SVIH, nego htio bi malo probati ostalo, dok se za stalno ne vratim na najbolje.. BMW  :love:

Golfa sam vec imo i bio sam vise manje zadovoljan, kao i sa ostalim VWima, probo bi malo ove talijanske krame sad.
Posto ih vecinom svi moji poznanici kude i seru po njima, a i sam sam imo predrasuda(a i jos ih imam valjda) , pa reko da bas pokazem i dokazem svima, a i sebi samom(dao Bog) da ti talijanski poluproizvodi vrede nest ipak.

« Zadnja izmjena: 30-12-2015, 20:28:30 od Kuzma »

Offline Kuzma

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #22898 u: 30-12-2015, 20:33:54 »
Oglas prikazan: 77301 puta

Ta je preko dvije godine na njuskalu.

Po broju oglasa rekob da je iz 2011 negdje...
TZV rezident  :hehe:

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
    • Požega
« Odgovori #22899 u: 30-12-2015, 20:36:51 »
A  vidi balkanski mentalitet se neda samo tako iskorijenit  :hap: Svaki je rupa bez dna pa si odabereš onog koji te uveseljava  :ok:
Varijator sekta

LateBraking

• Gost
« Odgovori #22900 u: 30-12-2015, 20:37:37 »

A gdje nalaziš ove primjerke ?   :what:
Koji su ti kriteriji pretrage ?
Ova je skoro 4god u oglasniku, pamtim jer je imala foru dio keš, a dio otkup leasinga ... bar dvije god je tako stajala.
Fotke naravno iste, u 4god. lik nije u stanju pofotkat auto.

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 10
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #22901 u: 30-12-2015, 20:39:02 »

pred 4 godine je bio u oglasu 100%
Nije bolest sve što boli

Offline Kuzma

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #22902 u: 30-12-2015, 20:42:44 »
A  vidi balkanski mentalitet se neda samo tako iskorijenit  :hap: Svaki je rupa bez dna pa si odabereš onog koji te uveseljava  :ok:

Ma ni netreba ga iskorjenit u potpunosti, nekad zna dobro doc...
Slazem se, zivot je pre kratak, treba uzivat.

A gdje nalaziš ove primjerke ?   :what:
Koji su ti kriteriji pretrage ?
Ova je skoro 4god u oglasniku, pamtim jer je imala foru dio keš, a dio otkup leasinga ... bar dvije god je tako stajala.
Fotke naravno iste, u 4god. lik nije u stanju pofotkat auto.

Na njuskalu ih nadjem....  :hehe:
Kriteriji su mi da nije iz uvoza, preferiram 1.og vlasnika, servisna, bla bla bla
Znas kak ide ona stara ko nije pito nije dobio.

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #22903 u: 30-12-2015, 20:54:40 »
Ne znam, možda sam ja nekakav alfistički ekstremist, ali kada me netko pita "Da li da kupim Alfu ili BMW" ili nedajbože "Alfu ili VW", ja mu odmah odgovorim da svakako ne kupi Alfu, ne moram niti slušati argumente za i protiv. Alfa nikada nije bila matematički izbor i nečiji odabir radi zbroja numeričkih karateristika. Čim netko dvoji oko toga uzeti Alfu ili neku alternativu, to zapravo znači da ne prepoznaje "ono nešto", emotivni dio, dio stila i tradicije koji Alfu čini Alfom i zašto je mnogi od nas vole. Eto, moje 2 lipe na tu temu.

Offline Kuzma

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #22904 u: 30-12-2015, 21:01:36 »
Ne znam, možda sam ja nekakav alfistički ekstremist, ali kada me netko pita "Da li da kupim Alfu ili BMW" ili nedajbože "Alfu ili VW", ja mu odmah odgovorim da svakako ne kupi Alfu, ne moram niti slušati argumente za i protiv. Alfa nikada nije bila matematički izbor i nečiji odabir radi zbroja numeričkih karateristika. Čim netko dvoji oko toga uzeti Alfu ili neku alternativu, to zapravo znači da ne prepoznaje "ono nešto", emotivni dio, dio stila i tradicije koji Alfu čini Alfom i zašto je mnogi od nas vole. Eto, moje 2 lipe na tu temu.

Ma ja isto izmedju Alfe i BMWa se nebi ni sekunde razmisljo  ::)
Samo sto ja ne dvojim nista, niti kalkuliram, ja sam se odlucio za alfu vec, kao sto rekoh da i to probam...

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #22905 u: 30-12-2015, 21:11:16 »

:ok:
Isto razmišljam. Nikad nikome nisam preporučio da kupi alfu. Žao mi alfe da je vozi netko tko je ne cijeni.

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #22906 u: 30-12-2015, 21:12:00 »
Nije Alfa jedina koja ima "ono nesto".
Pa je problem kad biras između "onoga necega" i "necega onoga"...
Aliis si licet, tibi non licet.

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 10
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #22907 u: 30-12-2015, 21:18:35 »

:good post

Nije bolest sve što boli

Offline Kuzma

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #22908 u: 30-12-2015, 21:56:41 »
Nije Alfa jedina koja ima "ono nesto".
Pa je problem kad biras između "onoga necega" i "necega onoga"...

Prvo samo da kazem da znam da smo na Alfa forumu, ali uvjek si nekako uzmem za obavezu da moram braniti "slabije" u pojedinim situacijama, a isto tako i Alfe u drugim "drustvima"...

O tom "emocijonalnom" dusi, proslosti, bla bla bi se dalo raspravljat.

Ako sam ja odrasto uz BMWe recimo ili Dačije, da li ja nemam pravo na iste osjecaje prema nekoj drugoj marki?
A recimo ujedno sam i vlasnik alfe, tj u drustvu alfista, sta bi onda trebao govoriti alfa je super, a kad sam u drustvu škoda farera eee znas sta RS fabjija, TeeDeeJiii to je to...sve ostalo je sranje...
Zasto kad netko usporedjuje recimo VW i Alfu, kaze da je VW smece, a sa druge strane ce opet reci da je Alfa smece...ili ovaj ima ono nesto ili ovaj nema ili ovaj se kvari ili sta vec...
(Recimo golf 2 G60 osmjeh mi nije silazio s lica dok sam ga vozio i imo se prilike voziti u njemu, isto tako golf V GTi DSG, da ne nabrajam dalje...)

No neke stvari mi nikad nece biti jasne....
Volis jednu marku ili imas omiljenu, ajd super, a sto su onda ostale(ili poneke/odabrane) za K a vecinom su to one koje ustvari nisu?
Cemu takav stav? Od kud tolka netrpeljivost prema jednoj ili drugoj marki auta, koga boli kita cija je marka?
Bitno mi je da mi je osmjeh na licu il da se ugodno osjecam iz ovog il iz onog razloga.

Mislim da onaj tko je pravi "petrol head" nece gledati sljepo na marke, tj pljuvati ovu ili ono marku a glorificirati samo jednu, a sto je vecinom slucaj, a i sa motorima je ista prica... vec vidjeno bezbroj puta... i znam da ce uvjek tako biti i da za takvo stanje uma nema pomoci ali....

Eto to su moja 2 feninga na tu temu.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa 146 1.4ts & Lancia Musa & Alfa 155 TD & V6
    • Fiume (RI)
« Odgovori #22909 u: 30-12-2015, 22:07:19 »

Po nicku sa njuškala i po meil adresi bi rekao da je to moj bivši susjed,ali neću 100% tvrditi da je on.
Cijela familija vozi alfe od kada ih poznam.Pomorac je i pretežno slobodno vrijeme provodi u Ulcinju u CG.

Offline jakov

• Član Alfa Kluba 13
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #22910 u: 30-12-2015, 22:17:03 »

ja bi se u 99% slucajeva slozio s tobom i branio to do iznemoglosti

ali danas mi nije taj dan, pa ajde prepoznaj mi ono nesto u mitu

Offline borisri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
    • Gt 3.2 V6 24v
« Odgovori #22911 u: 30-12-2015, 22:25:27 »
Po nicku sa njuškala i po meil adresi bi rekao da je to moj bivši susjed,ali neću 100% tvrditi da je on.
Cijela familija vozi alfe od kada ih poznam.Pomorac je i pretežno slobodno vrijeme provodi u Ulcinju u CG.
Da, to je taj  :ok:
Ne znam zašto i kako je toliko na oglasniku, ali znam da je auto ok. Mislim da će i odgovoriti ako je pitanje bilo ok

Offline borisri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
    • Gt 3.2 V6 24v
« Odgovori #22912 u: 30-12-2015, 22:26:54 »
ja bi se u 99% slucajeva slozio s tobom i branio to do iznemoglosti

ali danas mi nije taj dan, pa ajde prepoznaj mi ono nesto u mitu
Pa precjednik ju ima...jedan od njih...
Mislim da ne treba više...

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #22913 u: 30-12-2015, 22:39:08 »

:ok:
Isto razmišljam. Nikad nikome nisam preporučio da kupi alfu. Žao mi alfe da je vozi netko tko je ne cijeni.

NHF, ali po meni je to poprilično zadrto razmišljanje. Ne vidim zašto netko tko nije vozio Alfu ne bi cjenio istu. Nekad se jednostavno životni prioriteti okrenu i auto bude zadnja rupa na svirali. Preporuka auta je svakako zajebana stvar, svatko ima svoje preferencije, ni meni ne pada na pamet nekome je preporučiti kao idealan auto, ali mogu reći sve prednosti i nedostatke. Na svakom pojedinačno je da odluči koja će mu strana prevagnuti.

Prvo samo da kazem da znam da smo na Alfa forumu, ali uvjek si nekako uzmem za obavezu da moram braniti "slabije" u pojedinim situacijama, a isto tako i Alfe u drugim "drustvima"...

O tom "emocijonalnom" dusi, proslosti, bla bla bi se dalo raspravljat.

Ako sam ja odrasto uz BMWe recimo ili Dačije, da li ja nemam pravo na iste osjecaje prema nekoj drugoj marki?
A recimo ujedno sam i vlasnik alfe, tj u drustvu alfista, sta bi onda trebao govoriti alfa je super, a kad sam u drustvu škoda farera eee znas sta RS fabjija, TeeDeeJiii to je to...sve ostalo je sranje...
Zasto kad netko usporedjuje recimo VW i Alfu, kaze da je VW smece, a sa druge strane ce opet reci da je Alfa smece...ili ovaj ima ono nesto ili ovaj nema ili ovaj se kvari ili sta vec...
(Recimo golf 2 G60 osmjeh mi nije silazio s lica dok sam ga vozio i imo se prilike voziti u njemu, isto tako golf V GTi DSG, da ne nabrajam dalje...)

No neke stvari mi nikad nece biti jasne....
Volis jednu marku ili imas omiljenu, ajd super, a sto su onda ostale(ili poneke/odabrane) za K a vecinom su to one koje ustvari nisu?
Cemu takav stav? Od kud tolka netrpeljivost prema jednoj ili drugoj marki auta, koga boli kita cija je marka?
Bitno mi je da mi je osmjeh na licu il da se ugodno osjecam iz ovog il iz onog razloga.

Mislim da onaj tko je pravi "petrol head" nece gledati sljepo na marke, tj pljuvati ovu ili ono marku a glorificirati samo jednu, a sto je vecinom slucaj, a i sa motorima je ista prica... vec vidjeno bezbroj puta... i znam da ce uvjek tako biti i da za takvo stanje uma nema pomoci ali....

Eto to su moja 2 feninga na tu temu.

Donekle se slažem s tobom, ne deklariram se kao pasionirani ljubitelj nijedne marke i ne znam što bi me natjeralo na to, iako ima nekoliko proizvođača koje preferiram. S druge strane, Alfa uglavnom nudi sportski ugođaj, dobro podešen ovjes, odličan dizajn i općenito "Feel Good" osjećaj po razumnoj cijeni, ali lagao bih kad bih tvrdio da drugi proizvođači ne rade dobre aute. Svaka ima svoj faktor...

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 10
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #22914 u: 30-12-2015, 23:01:54 »
Moderator metla

Ima tema rasprava o drugim automobilima i kvaliteti i ostalo pa nek tamo raspredanje se nastavi po 50000 put

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #22915 u: 30-12-2015, 23:14:54 »

mimo alfe topli savjet volvo s40/v50 2004. godina nadalje... 2.0hdi odličan motor, za 136 konja jako dobro ide, potrošnja u razini 1.9 jtd 16v, odličan, jednostavan i trajan ovjes (prenesen sa forda focusa), hrpa ojačanja, strašno udoban unutra, pravi mali tenk na kotačima a nije težak, kao i 156ica... cijene od 5000€ naviše (ja svoga platio 5000e samo sa ogrebotinama, mehanički perfektan)
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

barba Oro

• Gost
« Odgovori #22916 u: 30-12-2015, 23:18:58 »
Ova tema je odavno izgubila vezu sa naslovom  :oldman:

Offline Kuzma

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #22917 u: 30-12-2015, 23:30:14 »
Moderator metla

Ima tema rasprava o drugim automobilima i kvaliteti i ostalo pa nek tamo raspredanje se nastavi po 50000 put

Ova tema je odavno izgubila vezu sa naslovom  :oldman:

Bas htjedoh napisat kak je samo prije par stranica tolko oftopičarenja bilo pa nist, al nek se sveta krava dirne odma metla u pogon  :hehe:

mimo alfe topli savjet volvo s40/v50 2004. godina nadalje... 2.0hdi odličan motor, za 136 konja jako dobro ide, potrošnja u razini 1.9 jtd 16v, odličan, jednostavan i trajan ovjes (prenesen sa forda focusa), hrpa ojačanja, strašno udoban unutra, pravi mali tenk na kotačima a nije težak, kao i 156ica... cijene od 5000€ naviše (ja svoga platio 5000e samo sa ogrebotinama, mehanički perfektan)

Sogor ima V50, fina kola, daleko rafiniranije od fokusa i nije lose sve u svemu, samo sto nevolim kutije(karavane), sad na zadnjem servisu(ovlasteni) 12.000+ kn veliki servis i zamasnjak  + kvacilo set...  :o000:
Isto mi je malo prevelik sad trenutno, jer trazim hatchback klasu, a 159-ku sam uvrstio onako ajd usput, a napalivši se (kak nisam naso 147icu dobru), ma da mi ne pase nikako sad tak velik auto, pa sam i lakse odusto od nje.
Nadam se da cu naic na dobru 147icu poslje nove  :drive:

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
    • Požega
« Odgovori #22918 u: 30-12-2015, 23:33:19 »
Moderator metla

Potpis i to uvijek jedni te isti i onda lagano krene svađa.Postoji kao sto danko kaže druga t3ma pa opletite  :ok:
Varijator sekta

barba Oro

• Gost
« Odgovori #22919 u: 30-12-2015, 23:36:01 »
Bas htjedoh napisat kak je samo prije par stranica tolko oftopičarenja bilo pa nist, al nek se sveta krava dirne odma metla u pogon  :hehe:

Vidim, slabo ti mene poznaješ  :roll: