Da nekog opet postedim vremena...
Posto mi treba neki manji auto(ustvari mi ne treba al ajd) poceo sam gledat kompakte, nikad nisam imo alfu(švabo lover :hehe:), pa reko da i taj talijanski poluproizvod probam.
Dakle uglavnom sam trazio 147JTDm FL 5vrata, no (kao sto znate) do sad nisam naso nista sto me zadovoljava, a da je u nekoj normalnoj cijeni. Gledajuci kolko su u proljece recimo kostali takvi auti, sad mi se cini da je cijena narasla, nesto kao golf 3 tedeji...
A ja recimo, ne mogu dati preko 5-6 iljada za auto koji odozad ima kurblu tj. pistolj opremu, il tak neke nebuloze, jednostavno to je jace od mene.
Pa tak reko kak cijena skace sad na 6-7 reko idem onda vidjet te 159ke malo, ma da tak velik auto nisam ni u primislima imo al ajd sam sebe nekak uvjerim ljepse ce se putovat, sigurniji je,... nadjem jos nekih razloga i reko idem..
Prvo zovem ovog u subotu:
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-159-1.9-jtdm-16v-150-ks-6-brzina-zagreb-oglas-17614292Lik preko telefona kaze on je vlasnik od 2009te, ima racuna, servisnih, nikad lupan nikad farban, kvacilo mjenjano, zamajac, veliki servis, sve sve, top, top...Mislim si ovo je nemoguce...reko kad se moze vidjet auto el moze sutra kaze moze ja cu bit na jakusevcu. Hmmm, mislim si ko jos tam prodaje auto, al reko ak je stariji lik neki mozda, covjek misli da se tam jos trze auti pa reko dobro...
Sutradan dolazim s puta i odma pravac jakusevac i tam na pocetku stoji auto, kak mu prilazim vidim da su desna suvozaceva vrata vitlava. Reko neee, slago me je vec... lika nema oko auta pa gledam dalje, hauba zadnja udarena lakse tj ostecena mislim na dva mjesta, prednji desni blatobran farban bar doljnji dio kolko sam skuzio i malo zafarbavan prednji branik na spoju... Od ispod se cini kao OK generalno, kao da ima korozije mjestimicno, ali povrsinski samo, zadnji most trul, sad kolko je prodrlo neznam. Na auto novi diskovi i plocice. Unutrasnjost srednje ocuvana, sic skripi, ostalo nisam zagledu zbog dogadjaja kako su se odvijali...
Dolazi gazda, neki nadobudni jebac(frizurica, jakna sa kapuljacom i krznom okolo...) sjeda u auto kao kupuje, gazda se trudi mu bit na usluzi, ovaj vrti malo volan kao gleda nest i odlazi, reko ja sam vas zvao jucer za auto da bi doso pogledat, on poluzainteresian kaze nest u stilu, pa evo tu je, pogledaj... reko ajd dobro... idem ja do suvozacevih vrata, a on meni sad objasnjava kak je sve super i kaze nikad farban, opet, ja namjerno gledam tam di se vide tragovi farbanja oko vrata ne bi mu dao sansu da prizna da je farban, on uvati vrata kaze gle kako se to fino otvara, ja se sagnem tu kod blatobrana dio se vide kapljice od farbanja, od kaze nove kocnice aaa, ja reko ne gledam to, gledam kak su tu neke mrlje od farbe, kaze lik aha, mrlje, neznam.. Vec mi muka lagano, lik prodaje, al kao neda mu se al hvali auto al je nezainteresiran, tipicna svercerska prica. Reko el mozete upalit motor i dignit haubu, kaze moze, ode upali i ja tek sto sam poceo gledat, nije proslo 20sek ja sa glavom oko motra on ugasi auto :hehe:, pa reko nemos vjerovat. Inace se cini da nije bio u vecem unfalu, ispod turba sve masno, ispod poklopca motora tam kod cepa na onim cjevima slini ili na ventil dekli nemos razaznat, vec pomalo gubim volju... Reko idem probat popricat snjim, no bio je kao nezaineresiran niti nije gledo u mom pravcu, reko necu niti pitati za te racune i servisnu itd idemo odavde nemam volje vise za takve akcije...
Vjerujem da ce ga vec netko gutnit, jer je spremljen za prodaju a cijena je niska.
Zovem drugog lika (isto ga zvao dan prije) da bi doso vidjet, u Karlovcu je lik nam kaze adresu i tamo smo za pola sata...
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-159-1.9-jtdm-oglas-17103810Stariji gospodin, susta suprotnost od ovoga, ljubazan, fin, kulturan, pricljiv...
Lik je prvi vlasnik, kuplili ga novog na onoj akciji u ACu, pa ga skinuli sa firme na ime.
Auto je strasno zapusten, ali je mehanicki odrzavan, bar ono sto je potrebno po servisima, ima servisnu, itd...
Vrata skripe, pucaju, unutra prljavo, nesto je vozio na krovu, pa mu to otpalo pa na krovu ima udubina i sajba zadnja pukla ali promjenita. Branik zanji puko pa preko zakeljena HR najepnica, jedna zadnja lampa pukla, ima neku kuku home made :hehe:, od ispod nije trul, ispod turbine isto ko kod onog sve mokro od ulja, ostalo suvo, motor OK radi. Nismo ni morali pitati lik je sam ponudio par puta da probamo, lik šusne haubu odozgora reko far ce ispast :hehe: i tak sjedamo, mjenjac ide dosta tesko, ali precizan, nema lufta, kasnije je ko malo lakse iso. Auto jako ljepo vuce, i fino drzi cestu. Nije to sto sam ocekivo od alfe ali nije lose. On od iza vice stisni ga da vidis kak ide, i auto stvarno dobro ide, niti jedna brzina ne navija, abs cini se ne radi, gume dotrajalke. Ovjes zamjenjen nedavno i to se vidi(od ispod) tj osjeti, nista ne lupa. Kolko smo vidjeli ne dimi, no kako reko nisam vise bio zainteresiran pa nisam niti obraco paznju. Treba dosta uloziti u auto da se dovede u fino stanje, no ima potencijala tko se hoce igrat, nesto kao "wheelers dealers" :
Meni 159-ka vise ne igra bas, tak da vjerojatno necu gledat vise, posto mi niti ne treba tak velik auto sad i jer me razocarala u voznji malo, no mozda je to do ovog auta(vjerujem da ne). Nekako kao da nije alfa, nego neki tezi svabo, i nije mi nesto udobna, dosta to nabija kad ides po neravninama, nije nestabilna ali kao da je kruca nego sto bi trebala, tj dosta prenosi sa ceste ono sto ne bi trebala. U zavojima mi nije niti priblizno kao 147.
Recimo 147 mi je kao neki jaguar koji se kandžama drzi za cestu a opet kao da lebdi iznad nje, dok mi je 159ka ko nosorog :hehe: