19-04-2026, 07:07:32

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 373467 vremena)

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #2670 u: 22-01-2012, 22:08:26 »
zanimljiva tema...nije točno da dnevna svijetla imaju samo vozila više klase npr.seat (ibiza)ih ima još od 2002.i dosta vozila.dnevna svijetla svijetle 50% manje od kratkih što znači troše manje energije ali su sijalice zbog toga kraćeg vijeka.dnevna svijetla služe zbog lakšeg uočavanja vozila u prometu tako da mogu biti i ledice ako daju dovoljno svijetlosti kao što su na novijim vozilima.maglenke nisu ubrojene u to i vožnja s maglenkama kad nema magle nije zakonski regulirana jel u zakonu stoji isključivo stražnje svijetlo za maglu što znači da prednja nisu kažnjiva jel s njima ne zasljepljujete druge vozače naravno ako su dobro podešena.
sada su počeli svi ugrađivati više meanje, to se imali u početku prije  nekih 5 g. audi q7 a onda su skoro svi počeli to ugrađivati
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Jazavac051

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #2671 u: 23-01-2012, 17:31:00 »
Nakon 7 godina vozačkog iskustva što auto, što skuter došao je i taj dan da sam napravio jedan prometni prekršaj a da sam uhvaćen u samom činu (ne bježim od činjenice da sam zeznuo...)  Sve se dogodilo dok sam još iz centra Opatije (prema Rijeci) vozio iza džipa u kojem je bila gospođa sa mobitelom u ruci vozeći se 35-45 km/h s nogom na kočnici svaki put kad bi prešla 45 km/h ili bi se sa stabla zanjihao list...Naravno, nije moguće bilo preticanje kroz Opatiju ali sam uspio pretići na dijelu poslije Opatije (iza onog križanja Tošina-Volosko) ali preko pune linije...a nakon 300 metara rotirke...bla-bla..znate što ste napravili..da,da...sve fino..kazna 3000 kn+3 mjeseca bez vozačke...Koliko pali žalba?Prvi prekršaj,vozačka potrebna zbog posla,stari bez posla...Što sve navesti?Što znači onih 500 kuna što su tražili? (Mito?) Bio sam 3-4 puta svjedok davanja mita da se zaboravi kazna..ali to mi je sad nebitno osim da prođem s vozačkom u džepu i nešto kuna u novčaniku :(

Offline mali

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
« Odgovori #2672 u: 23-01-2012, 18:11:48 »
žalosno je reć ali trebao si se nagodit
uživam u vožnji

Jazavac051

• Gost
« Odgovori #2673 u: 23-01-2012, 18:42:55 »
Možda...Bilo bijednih 130 kn u novčaniku a obično u prometnoj imam 400 kuna za ovakve slučajeve, ali sam ih isto tako slučajno i popio... :)   Čak su me jednom u "rutinskoj" kontroli zaustavili na parkingu a ja im pružam prometnu s 400 kn unutra pa sam im objašnjavao da to nije mito...hehe...koliko znam maksimalno što mogu spustiti kaznu je 2/3, i da treba podosta vremena da dođe do same naplate..

Offline alfa75

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
    • Metković
    • Transaxle sekta
« Odgovori #2674 u: 24-01-2012, 09:59:35 »
Možda...Bilo bijednih 130 kn u novčaniku a obično u prometnoj imam 400 kuna za ovakve slučajeve, ali sam ih isto tako slučajno i popio... :)   Čak su me jednom u "rutinskoj" kontroli zaustavili na parkingu a ja im pružam prometnu s 400 kn unutra pa sam im objašnjavao da to nije mito...hehe...koliko znam maksimalno što mogu spustiti kaznu je 2/3, i da treba podosta vremena da dođe do same naplate..

A moj prijatelju, pušiona...trebao si reć da idu s tobom do bankomata...s takvim prekrajima se ne zahebava....ako s ti kaznu smanjili sa 3000 na 500, to se plaća odmah (zove ženu, sestru, majku da dođu s lovom).

Nema ti više zastara,a ako ne platiš, porezna vrlo brzo sjeda na račune!

Offline mali

• Ovisnik o alfistima
    • Rab
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u sluĹžbi alfista
« Odgovori #2675 u: 24-01-2012, 11:43:22 »
Ma kakvi porezna nema vise veze s tim ide ti direkt u FINU na naplatu a da ni neznas.
uživam u vožnji

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #2676 u: 24-01-2012, 15:01:41 »
Nakon 7 godina vozačkog iskustva što auto, što skuter došao je i taj dan da sam napravio jedan prometni prekršaj a da sam uhvaćen u samom činu (ne bježim od činjenice da sam zeznuo...)  Sve se dogodilo dok sam još iz centra Opatije (prema Rijeci) vozio iza džipa u kojem je bila gospođa sa mobitelom u ruci vozeći se 35-45 km/h s nogom na kočnici svaki put kad bi prešla 45 km/h ili bi se sa stabla zanjihao list...Naravno, nije moguće bilo preticanje kroz Opatiju ali sam uspio pretići na dijelu poslije Opatije (iza onog križanja Tošina-Volosko) ali preko pune linije...a nakon 300 metara rotirke...bla-bla..znate što ste napravili..da,da...sve fino..kazna 3000 kn+3 mjeseca bez vozačke...Koliko pali žalba?Prvi prekršaj,vozačka potrebna zbog posla,stari bez posla...Što sve navesti?Što znači onih 500 kuna što su tražili? (Mito?) Bio sam 3-4 puta svjedok davanja mita da se zaboravi kazna..ali to mi je sad nebitno osim da prođem s vozačkom u džepu i nešto kuna u novčaniku :(
sad će ti doći iz policije uplatnica da platiš po njihovom...na to se žališ-->nosiš prigovor u PU koja te kažnjava-->oni to onda prosljeđuju na
prekšajni sud i lijepo čekaš poziv za ročište..
e sad pali kod smanjenja kazne:
a) da nisi kažnjavan
b)teško imovinsko stanje tebe i članova obitelji
c)ako si student potvrdu s faxa
d)biti finjak s prekršajnim sucom
ugl.može ti smanjit kaznu za 2/3 tj.na 1000 kn,oduzimanje vozačke-za to plači da ti je nužno potrebna za život i posao,
stalno ubacuj u priči da ti je financijska situacija teška i ako može da ti omogući plačanje na rate..
ako možeš u firmi dobit neku potvrdu da ti treba vozačka -super i tak,budi fin kod suca i proći će..
Inače pridružujem se ovim kolegama koji su ti rekli da si se trebao "dogovorit"s  :pol: kad su već nudili..

Offline jaco

• Pripravnik
  • **
    • zagreb
« Odgovori #2677 u: 24-01-2012, 15:13:48 »
bas to ja bi mu na licu mjesta skinuo jednu felgu sam da mi vozacku ne uzimaju cak i nove najkice bi mu dao...sto se tice suda potpisujem ovaj komentar iznad
twin spark family

Jazavac051

• Gost
« Odgovori #2678 u: 24-01-2012, 17:28:50 »
Hvala na odgovorima...očekivao sam takve odgovore, samo mi je trebala potrvrda i neka vrsta utjehe... :P  Kažem, uvijek sam imao 400-500 kn u vozačkoj za takve situacije ali bankomat je bio predaleko...malo mi je sad i smiješno da mi je policija ponudila pratnju do bankomata u svrhu transakcije mita...drugi put pametnije, tj.nemoralno i ilegalno...

Offline alfa75

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
    • Metković
    • Transaxle sekta
« Odgovori #2679 u: 24-01-2012, 17:40:04 »
Hvala na odgovorima...očekivao sam takve odgovore, samo mi je trebala potrvrda i neka vrsta utjehe... :P  Kažem, uvijek sam imao 400-500 kn u vozačkoj za takve situacije ali bankomat je bio predaleko...malo mi je sad i smiješno da mi je policija ponudila pratnju do bankomata u svrhu transakcije mita...drugi put pametnije, tj.nemoralno i ilegalno...

Ne ne...nisi me shvatio!
Nisam rekao da daš mito, nego te nisu mogli pustiti bez kazne...preveliko sranje si napravio.

Ja sam ljetos također prestizao na punoj u zavoju (nije bilo opasno kao što zvuči)...a vidi vraga, iz kontra smjera naiđoše policajci...

Nisam bježao, nego sam par kilometara gledao iza sebe jel me slijede...kad sam skužio rotaciju, na nekih 700metara iza sebe, stao sam, ugasio auto,izvadio papire i čekao.
Kad su došli, sve priznao i ispričao se.

Kazna za moj prekršaj je bila 2000 kn i 2 kaznena.

Barba je rekao da poštiva što nisam bježao i što sam pristojan, te što sam priznao, pa su mi napisali kaznu za manji prekršaj (500kn), uredno sam dobio uplatnicu i platio u PP-i.

Jazavac051

• Gost
« Odgovori #2680 u: 24-01-2012, 19:18:05 »
Ne, skužio sam te, samo sam se ja krivo izrazio  :ok:    Ma, treba biti pošten i priznati...nisam se ni probao izmotavati...Samo su ovi bili malo gladni ali to im je posao, ja uhvaćen u prekršaju, oni rade svoj posao, sve OK...hehe...Prijatelj kaže da je njemu na naplatu došlo tek nakon skoro dvije godine, nakon što se žalio...Računam ako svaki mjesec stavim sa strane 100 kuna imat ću za kaznu... :)  ako je smanje..

Offline Bruno

• Pripravnik
  • **
    • Dugo Selo
« Odgovori #2681 u: 27-01-2012, 15:43:31 »
Kako napisat zalbu za kaznu?? :mah:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2682 u: 28-01-2012, 10:38:44 »
Ime i prezime
Adresa

PREKRŠAJNI SUD
                                                                                                    putem
                                                                                             Policijske uprave ________
                                                                                                    ___PPP ZAGREB

U zakonskom roku na prekršajni nalog Policijske uprave _____________,  __ PPP ZAGREB, broj _______________________ od ____________ ulažem

P R I G O V O R

Protiv mene je pokrenut prekršajni nalog, te sam proglašen krivim da sam
upravljao kolnikom ______________ ceste u smjeru zapada brzinom od ___ km/h, umanjenu za toleranciju od 10 km/h što iznosi ___ km/h. Slobodan sam vjerovati da  izmjerena brzina nije bila moja, nego od nekog drugog vozila, jer policijski službenik nije, nakon što mi je pokazao brzinu, poništio istu.

S izrazitim poštovanjem,

Ime i prezime

Mjesto i datum

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2683 u: 28-01-2012, 10:40:22 »
Ime i prezime
Ulica i kućni broj
Mjesto

PREKRŠAJNI SUD
   putem
                                                                                                              Policijske uprave zagrebačke
                    __  postaja prometne policije

PREDMET:  Prigovor na prekršajni nalog broj ____ od ______

Dana____ oko ____sati u mjestu ____ sam upravljao svojim osobnim vozilom marke _____reg. oznaka ____ krećući se iz smjera _______ prema ______.

U mjestu _____ulica __________, zaustavljen sam od ophodnje PP _____ koji su mi priopčili da sam se sa vozilom kretao nedozvoljenom brzinom od _______, a što je umanjeno za 10 km/h iznosi _______, čime sam počinio prekršaj, a za isti je propisana kazna od _________ kn + 110 Kn sudskih troškova, za čega sam dobio uplatnice.

Sukladno gore opisanom događaju za koji se smatram krivim, a prekršaje do sada nisam činio niti ću ubuduće činiti te zbog teške materijalne situacije molim Vas da ako ste u mogućnosti za navedeni prekršaj izrečete OPOMENU ILI UPOZORENJE ili da mi Prekršajni sud odredi RAD ZA OPĆE DOBRO.

U nadi povoljnog rješenja ovog mog predmeta unaprijed se zahvaljujem.

S štovanjem!                                                                       

Prigovor podnio:

Ime i prezime     

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2684 u: 28-01-2012, 10:41:23 »
Ime i prezime
Adresa

PREKRŠAJNI SUD
      putem
                                                                                                        Policijske uprave zagrebačke
    ____ postaja prometne policije

Na rješenje broj _____________________________ Policijske uprave zagrebačke, __ postaja prometne policije ulažem

PRIGOVOR

Protiv mene je pokrenut prekršajni nalog, te sam proglašen krivim jer sam dana 12.01.2009. godine u 13h u Zagrebačkoj ulici kod kućnog broja 22, Zagreb upravljao osobnim automobilom snage motora 95kw, a mladi vozači imaju pravo upravljati vozilima snage do 75kw.
Rođen sam 14.05.1985., a vozački ispit sam položio 10.05.2003. Vozačka dozvola mi je izdana 14.05.2003. kada zakon o mladim vozačima nije bio na snazi.
Slobodan sam vjerovati kako zakon ne bi trebalo primjenjivati retroaktivno, tj. kako ne bi trebalo oduzimati mi unaprijed stečena prava.
Zbog toga Vas molim da me oslobite krivnje za gore navedeni prekršaj.
Sa štovanjem,

Ime i prezime

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2685 u: 28-01-2012, 10:43:47 »
Kako napisat zalbu za kaznu?? :mah:
koji prekršaj je u pitanju .

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #2686 u: 29-01-2012, 10:12:51 »
pa jel ima još rad za opće dobro :?:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2687 u: 02-02-2012, 07:35:52 »
ima .

Alfa_ri

• Gost
« Odgovori #2688 u: 02-02-2012, 09:21:40 »
Samo jedna napomena.
Za mlade vozače ograničenje više nije 75kw nego 80 pa eto ako ikome to šta znači :craz

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2689 u: 02-02-2012, 13:12:36 »
Samo jedna napomena.
Za mlade vozače ograničenje više nije 75kw nego 80 pa eto ako ikome to šta znači :craz
da tako je.

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #2690 u: 11-02-2012, 16:12:25 »
Pitanje, frend je imao bliski susret s ralicom.
Ralica je sa sporedne ceste koje ide uzbrdo silazila nizbrdo na glavnu cestu i odgurala je snijeg preko ceste (sjekla obje trake) i u tom trenutku je došao moj frend i zakucao joj se u bok na svojoj traci. Cesta je nepregledna lijevi zavoj, pa ravnica 20-30 metara gdje dolazi ta nizbrdna cesta, pa opet zavoj ulijevo.

Malo je driftal i zaigral se i nije mogao više stati. Šterta je napigana hauba, razbijeni far i nosač na drugom, puknuti nosači branika i malo branik na čošku i probijen kiler. Dečku nije ništa,ali plače zato jer je to ipak Alfa 75 3.0. Plako bi i ja...  :sad: :sad: :sad:
Imao je zimsku opremu i sve je uredu s papirima, rega, tehnički..

Pitanje je: Da li je kriva ralica što je presjecala cestu i čistila na takav način da se prepriječi preko dvije trake?
Ili je kriv moj frend? Da li je ralica u zimi vozilo koje ima prvenstvo prolaza na cesti?

Mislim da je pitanje na mjestu :craz

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2691 u: 12-02-2012, 12:20:07 »
a gle, koliko mi se čini da je tu ralica u prednosti jer ona obavlja neke radnje u prometu i mislim da je tvoj frend trebao predvidjeti nekakvo stanje na cesti i prilagoditi brzinu, mislim da je on u krivu još time što ga je zanjelo.
neka se posavjetuje sa odvjetnikom još.

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #2692 u: 12-02-2012, 12:39:08 »
Prolazio je bočno kroz zavoj i na izlasku se izravnao, al više nije mogo stat. Hvala na savjetu, prenijet ću mu pa napišem što mu je savjetovano  :craz

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2693 u: 12-02-2012, 12:41:08 »
 :ok: najbolje da se posavjetuje  :ok:

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #2694 u: 13-02-2012, 01:39:10 »
Evo dva pitanja na koja je dovoljan i  odgovor da/ne . Prije par mjeseci  san napunia 5g iskustva . Dali mogu sad vozit auta jaca od 80kw i napuhat do 0.5 ,ili treban napunit 24g ?

Isto tako , ja san polozia po staron zakonu , gdje san vec nakon 2g moga vozit +75kw, ali su ga onda u medjuvjremenu promjenili . Dali je valjana onda kazna koju san dobia primjerice prosle godine zbog konjaze ?
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

Alfa_ri

• Gost
« Odgovori #2695 u: 13-02-2012, 20:00:16 »
Evo dva pitanja na koja je dovoljan i  odgovor da/ne . Prije par mjeseci  san napunia 5g iskustva . Dali mogu sad vozit auta jaca od 80kw i napuhat do 0.5 ,ili treban napunit 24g ?

Isto tako , ja san polozia po staron zakonu , gdje san vec nakon 2g moga vozit +75kw, ali su ga onda u medjuvjremenu promjenili . Dali je valjana onda kazna koju san dobia primjerice prosle godine zbog konjaze ?

Nema to više veze sa iskustvom jer po novom zakonu svi su mladi vozači do navršene 24 godine života,dakle ne možeš još vozit auta jača od 80kw.

Za ovo drugo ti je slučaj isti kao kod mene,kazna je valjana,ali su neki tu govorili kako se možeš žalit i onda sudac ima obzira pošto se zakon u međuvremenu promjenio,dakle moj bi ti savjet bio da ne plaćaš kaznu nego se ideš žalit i 80 % da će proći žalba :ok:

Offline mali

• Ovisnik o alfistima
    • Rab
« Odgovori #2696 u: 13-02-2012, 20:19:19 »

ja sam položio po starom zakonu i odradio dvije godine prije promjene zakona i vozim 110kw bez i pol muke
uživam u vožnji

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #2697 u: 13-02-2012, 20:27:20 »
@Alfaboy_ri

OK . Hvala na odgovoru  :ok: . A par puta me zaustaviljalo ali eto taj put se nisan uspia izvuc . Nista , pricekat ce ta kazna onda .
Ovo san sve pita jer me zacudia frend sa svojim iskustvom nedavno. Polozia je posli mene ... , a nedavno su ga uvatili u autu od 80+kw , napuha 0.40 , i prosa lišo kod policajca na racun 5g iskustva , pa mi vise nista nije bilo jasno . Ocito je policajac ima razumjevanja ili ni sam ne razumije zakon  :?: :?:

@mali

e ja nisan bia te srice . Malo prije navrsavanja 2g je mene uvatia novi zakon  :mad:  :rolll:
« Zadnja izmjena: 13-02-2012, 20:35:25 od MafiaMan »
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #2698 u: 13-02-2012, 21:36:26 »
ako si položio po starom zakonu, onda ti se na sudu priznaje u 99.999% slučajeva, jer nemože biti retroaktivan, kod nas to ne prolazi... dakle na sudu se žalit i dokazat da si položio prije toga i gotova stvar... samo što i dalje u zakonu to nije tako izmijenjeno nego stoji do 24 g. tako da tebi policajac ima pravo napisati kaznu i sve to, jer on radi svoj posao kako je po zakonu, a ti onda dokazuješ suprotno na sudu i sudac te oslobađa kazne  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2699 u: 13-02-2012, 21:50:42 »

moraš navršiti 24 g. života.