Kakvo je to motul 9100? Možda 8100 ili je ovo nešto novo?
Gledajući podatke za 8100 apsolutno se u ničem ne razlikuje od barem deset drugih ulja osim naravno cijenom.
Za ovo drugo se slažem da je dobro ali za tih par stiskanja u crveno i da ne živimo na ekvatoru mislim da su i neka druga ulja druge gradacije i niže cijene sasvim dobra.
Omakla mi se brojka

Naravno pričam o 8100 x-cess Motul-u. Ne ostavlja talog i odlično podmazuje i ima nešto bolji tlak od drugih
Ja svakih 100 tkm provjerim stanje u motoru(talog) - nije ga bilo. + promijenim leteće(koje btw na zadnjem otvaranju nije trebalo mijenjati).
2.0 16V TS BRUTALNO grije ulje. Kad se ode na autoput po ljeti, 4000 rpm - 125 km/h ulje je na ~ 125 stupnjeva C
Pa ti budi hrabar i stišći na "rijetkom" ulju i bez kilera ulja. Kad smo kod toga, za slijedeću izmjenu ugrađujem kiler ulja. Kad se ganja sa njom ne možeš dugo jer temp ulja opet raste brzo, treba hladiti. Truli TD je imao kiler ulja a ovaj nema. Fuš talijanski.
Tako da nije problem uzeti tipa 10W40 ili 5W40 ako imaš adekvatan kiler ulja po ljeti. Ako nemaš, zgorio si.
Za par tiskanja i ne pričam. Ako ne buš tiskao, kupi opela astru 1.4 i stavi ricinusovo ulje...