0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
Imam jedno pitanje oko uljadobio sam 5l lotos ulja od punca radi se o slijedećem:Ulje Lotos Semisyntetic SL/CF 10W-40 API SL/CF ACEA A3-02/B4-02 ACEA A3/B3-04 Polu-sintetičko, visoko kvalitetno motorno ulje namijenjeno za benzinske i visoko tlačne motore, putničkih i komercijalnih vozila. dali ima netko iskustva sa istim i dali bi bilo posljedica ako bi se to stavilo u jtd : a svako moram ulje mijenjati.ako bi stavio to ulje sljedeći interval bi napravio na nekih 5-6tkm.svaki info i savjet dobrodošao
ja sam doticno lotos ulje ulijal u getribu od boxera da isperem i getriba prorostala.. u auto nebi islo. doma ga koristim za podmazivanje lanca na biciklu i tacki
Majstor je vec skidao svjecice i rece da nema naslaga na njima, sad da li je mislio mnogo ili nimalo nemam pojma pitacu ga. Ali sigurno da cemo provjeriti nakon testiranja glave kakve su uljne alo samo ako majstor za glavu kaze da su gumice ok. Jer nekako mi bezveze otvarati motor odozdo ak9 su sigurni da su gumice u qurcu.
Poštovani, imam jedno pitanje u vezi motornog ulja za Alfu 147 JTD 8v, 2004. goina. Do sad sam uvije koristio orginal ulje Selenia 5w40 wr, i nikada nisam imao problema, nikad nije trošila ni kap ulja između servisa. Litra tog ulja je dosta skupa pa sam mislio staviti Shell Helix ultra za dizel motor 5w40.Da li mi može netko reći, jel su ta dva ulja podjednako dobra za JTD motor?? Unaprijed hvala!
hvala na pomoći oko dvojbe..mislim da je selenia wr kod tokića oko 80 kn, a shell mogu nabavi za 50kn.. mislim da cu početi to trošiti...
potrošnja šela na 10000km (zadnja izmjena je bila na 12) je nula deca a motor preko 280000km ja kupio 5 litri za 210kn, mislim da je to čist ok cijena za super ulje
Jel to HX7 Diesel ili Ultra Diesel?
Ma mislio sam 10W-40 ili 5W-40. Jer Ultra je 5W, a HX7 ima i 10W.
Ma ne treba meni, tak samo pitam. HX7 nije nasljednik ultre, ultra je u skroz drugom rangu nego HX7. Nema starih zaliha, imam je kolko ti srce poželi.Evo, tu sve fino piše.http://www.shell.com/global/products-services/on-the-road/oils-lubricants/cars/find-right-car-oils.htmlJa točim Eneos jer mi se najbolje pokazal i u jtd-u (5W-40) i u ts-u (10W-40).
meni je to lik reko u dućanu kad sam tražio ultru...a sad šta je zapravo ne zanima me, ja samo znam da su i jedno i drugo super za jtd a nije skupo
Mike- ako sam dobro polovio... tvoj je 1.4 tjet sa 120ks, i prema specifikacijama u njega ide ulje FIAT 9.55535-S2, API SM/CFOdnosno, Fiat preporučuje Seleniu K (P.E.) 5w-40(Selenia K Pure Energy is the new fully synthetic lubricant for new petrol engines. With its low ash content it passes teh new ACEA C3 specification and offers total protection of the catalyst, thereby lengthening its life cycle. Selenia K Pure Energy is the lubricant especially formulated to maximise fuel economy, warrant compliance with anti-pollution regulation, protect engines created to operate at ever higher temperatures and enhace the typically sporty character in turbocharged versions.)Po tome, možeš gledati i ova ulja:- FUCHS TITAN GT1 5W40 (52kn) Specifikacije: ACEA C3; API SN/SM/CF; FIAT 9.55535-S2
Strah me kupovati ulja preko interneta. Kontaktirao sam firmu Orbico koja je uvoznik Shella za područje bivše Juge.Isti mi govore da orig. shell ulje npr.ultra dizel 5w40 nemože biti ispod 85 kn litra, da njih ispada litra 10 Eura. Isto tako kontaktirao sam Seleniu i kažu da je uvoznik Ciak za Hrvatsku. Kontaktom Ciaka isti kažu napr: WR 5w40 da ih tvornici plačaju 10 Eura litra, a preko interneta se isto ulje može kupiti za 72-77 Kn po litri. E sad kome vjerovati? : :
Sigurno će ti reći da ulje koje se prodaje za 150 kuna oni nabavljaju po 30 kuna
sam se ti smij...frajer koji radi u dućanu je rekao da ti da 70% popust da bi još koju kunu zaradio...
interesantno...Jel možda netko naručivao od ove ekipe?Imaju zanimljive cijene.www.motorna-ulja.hr
...shell helix diesel ultra 5W40...full sintetika......je malo skuplje (oko 90kn/lit), ali sam 15000-18000 km miran sa izmjenom, tak da me jeftinije ulje opet dovede na isto sa krachim intervalom izmjene...