Ovako ja imam 145 1.6 s ABS-om i sva 4 diska i mogu reći da sam i više nego zadovoljan kočnicama.Koče bez problema i teško se ih pregrije osim na autoputu kad recimo nagazim 2-3 puta s nekih 170 na 80, tu onda dolaze do izražaja puni diskovi koji se pregriju i spale pločice.
Ako ti auto loše koči razloga može biti poprilično samo je jedna važna stvar neznaš kakve auto ima kočnice dok ne staviš nove diskove, pločice i pakne.
I sam veliš da je stanje diskova sprijeda pri kraju, to ti može značiti da je disk spaljen skupa s pločicama i on ima mesa ali nema učinkovitost.
Ja sam staraga mjenjao diskove dok sam mjenjao ležajeve i glavčine i od onda nemam nikakvih primjedbi na kčonice prije toga su mi zadnje malo slabije kočile pa je znao zaplivati zadnjom osovinom kod jakog kočenja.
Sprijeda budem samo stavio ventilirajuće diskove umjesto puni skupa s većim kliještima s Crome i auto bude imao bomba kočnice.
Ako ti ne koči kak treba a kočnice su ok(diskovi i tak dalje) prva i osnovna sumnja pada na servo uređaj kočnica koji je nerijetko znao štekati na boxerima dok su 145/6 u pitanju.
Zamjeni ulje komplet u kočnicama, dobro ih odzrači, stavi nove diskove sprijeda(220kn komad Brembo) i neke bolje pločice(moja osobna preporuka ATE) i onda probaj kočnice