13-07-2025, 16:33:54

Autor Tema: Projektorske bixenon leæe  (Posjeta: 24538 vremena)

0 Èlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Mu¹ki
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
Odg: Projektorske bixenon leæe
« Odgovori #120 u: 24-04-2009, 13:02:45 »
Ajd, nemoj tako "prestrogo"  :rolll:

Ovo æu shvatiti kao ironiju iz èega pretpostavljam da i ti ima¹ xenone i da misli¹ kako je to superi¹ka i da nikome ne smeta... :rolll:

Ajd primjer - kako bi se tebi svidjelo da ja upalim duga svjetla i prednje maglenke i tak se vozim okolo tebi u susret jer ja bum super vidio to uopæe nije upitno... :metak

Ljepo ima u redovom threadu onaj postupnik stavka koja navodi - tehnièka neispravnost (ostali ureðaji) (oni koji nisu upravljaè, gume, koènice i jo¹ par) je nagradnih 700kn + ako odstupaju na plavo vjerojatno bi pro¹lo i pod raznobojna svjetla na vozilu (led i sl) koji su jo¹ 500kn pa na to jo¹ i ako je sa par desetinki promila jo¹ parsto i ako je u prekr¹aju snage jo¹ 1000 pa da vidimo kako bi se vozili xenoni...

Ni¹ta ne velim za atestirane i uredne xenone makar bili i naknadno dodani - one koji su pro¹li tehnièki i zadovoljavaju kriterije ali nema ©ANSE da takva svjetla kakva su ova na koja ja mislim prolaze atest, nema jednostavno ¹anse, kad velim da ja ne vidim ni¹ta osim farova ne pretjerujem to je sve ekipa koja pred tehnièki vraæa obiène ¾arulje a onda èim je odradio regu unutra idu xenoni i tak se vozi godinu dana i to bi trebalo adekvatno nagraditi uopæe da ne spominjemo kako ovima gore uglavnom kratka svjetla tuku duplo dalje nego bi trebala i to najèe¹æe bude desno, uglavnom je ljevo kolko tolko ok vidine ali desno dere koda je dugo i jo¹ je xenon unutra, kad krene iz zavoja u susret misli¹ da ti je leteæi tanjur sletio na cestu...
« Zadnja izmjena: 24-04-2009, 13:14:55 od yedwy »

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #121 u: 24-04-2009, 13:14:20 »
Dobio bièem ili ne ali je** ma*** onome ko smisli te èajna xenone i onome ko im dade ideju da ih stavi u farove bez leæa ko i policiji koja to ne nagraðuje kako treba, u zadnje vrijeme svako malo imbecil is suprotnog smjera ima dotiène i kad ide prema tebi veæ u sumrak ne vidi¹ ni¹ta osim njegovih farova pred sobom...

...ali ovo je tema o ksenonima sa leæama...jest da su èajna, ali su odlièna... :mah:

...offtopic: juèer ja idem doma i sjetim se da bi trebao po¹telat visinu farova (nekaj sam mrdao, pa sam ra¹telao) i vidim u Dubravi tablu autoelektrièar...stanem ja, dobar dan - dobar dan, izvolite - trebao bi po¹telati visinu farova - a neeee, nemogu ¹telati snop na tako NISKIM svjetlima  :o000: :funny:, a i ovi farovi imaju leæu, pa je nemoguæe na¹telati snop - ja pras u smjeh, doviðenja... :metak
« Zadnja izmjena: 24-04-2009, 13:16:15 od mareo »

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #122 u: 24-04-2009, 13:15:06 »
a kaj se èudi¹, pa dubrava  :hehe:

ja ih znam par u donjoj dubravi kaj su fu¹eri...  :rolll:
:cigara: :cigara:

Offline brambass

• Trade Count: (0)
  • Uèim polako
  • ALFA 156 JTD
    • Mraclin, Velika Gorica
« Odgovori #123 u: 07-05-2009, 23:13:22 »
sve pet, samo renault 4, 2900 kuna nije malo za dva pim-peka od pepeljarki, dobpr izgleda, ali malo sam tra¾io po netu i ima¹ za naruèit origigi farove sa day light diodama za 2450 kn, pa ko voli nek' izvoli, ima u crnoj i crome boji, kontakt adresa:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     www.topauto.com/en/shop.pl?id=zOYC9cFPlgdmUYcYDVA6rq6IUma9XSUp;la=en;cu=EUR;co=GB;sh=1;mc=7;cs=509;ca=509 , po meni se vi¹e isplati, ali to je samo moje mi¹ljenje...
Plastic surgery rules!!!

Offline ivan2809

• Pripravnik
  • **
  • *147 jtd*
    • VK-ZG
« Odgovori #124 u: 08-07-2009, 16:39:07 »
jel se mogu te leche ugradit u 147?
Volim èaðu...

Offline Greco

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • 156 sp 2.4 m-jet
    • Apsyrtides
« Odgovori #125 u: 09-07-2009, 11:59:01 »
Mo¾da veæ po stoti put, pa ako neko ima volje da mi napi¹e ponovno, tra¾im i ja leæe
za moju ðurðu, vidim da u top autu nemaju, vidim da ih je i par samo ugraðivalo, ja bi ipak
kupio cijeli far, jel postoji uopæe kao za staru 156 ¹to imaju u top autu, 286eura jo¹ i prolazi
nekako za far samo da nije oriðiði, ili sam osuðen na svijetla kakva veæ imam???
"There's nothing the world needs less and there's, nothing I want more..."

Offline dusan147

• Pripravnik
  • **
  • Giulia Veloce 2.2 210KS Q4 AT8
    • Novi Sad
« Odgovori #126 u: 18-07-2009, 23:54:45 »
Mo¾e li neko ko je veæ montirao "projector lens" da snimi, na primer, zid osvetljen farovima, jer se tu najbolje vidi razlika u odnosu na klasiène farove sa reflektorom... Sledeæe pitanje je: kako se menja bi-xenon sijalica kad pregori - ponovo se otvara far ili nekako jednostavnije...
Pozdrav. Du¹an.
Biti Merlin, ne Artur!

Offline TOMMY_BOY

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 8v GTB2256v
    • Croatia Kri¾evci
« Odgovori #127 u: 20-07-2013, 16:58:11 »
Evo na¹ao sam jedan zanimaljiv video ako koga zanima

Alfa Romeo 147 Bi Xenon projector Mini H1 retrofit installation process

Offline bullet

• Na probi
  • *
  • 156 2.5 V6
    • Split
« Odgovori #128 u: 20-07-2014, 15:11:36 »
brambass, ti farovi sa diodama su grozni, da su napravili far sa leæom bez dioda onda ok, ali ovo je ru¾no. ja sam sebi kupio leæe i ugradio, razlika je ogromna

Offline mariohibl

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 147 Q2
    • Velika Ludina
« Odgovori #129 u: 13-02-2021, 20:09:49 »
Pozdrav. Pitanje za one koji su ugradivali bi Xenon.  Da li se lijevi i desni snop trebaju preklapati u sredini( mislim na ove prijelaze zaokru¾ene) ili odvojeno kako je sad?

Offline ..miha..

• Sa sta¾om
    • N. Marof
« Odgovori #130 u: 13-02-2021, 21:11:48 »
Oba trebaju biti na jednakoj visini.

Offline mariohibl

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 147 Q2
    • Velika Ludina
« Odgovori #131 u: 14-02-2021, 20:31:50 »
Znam da, nego me sad muèi ¹to se sredina snopa od desne leæe pomièe s desna na lijevo kako se udaljavam od zida, a lijeva stoji normalno i ne znam u èemu je problem