0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Dobar strojček, samo se blokovi i glave koj serijskih auta dobivaju lijevanjem, pa onda dorađuju strojnom obradom.Ovo je izrada prototipa ili možda se radi tako kod Bugattija. Briga njih ionako se radi o samo 300 primjeraka.
boxer da imaš takav stroj doma bez problema bi zaradio za par novih alfica jer je sat vremena obrade materijala na ovakvim odradnim centrima min oko 40-60euriča ovaj filmič je vjerojatno snimljen samo da bi se pokazale mogučnosti stroja ili alata jer bi ovakva obrada bloka u normalnoj proizvodnji bila preskupa, a i blokovi motora se rade od legra aluminija ili sivog ljeva, a ovo na filmiču je nekakav čelik :ja več par godina programiram i upravljam takvim cnc obradnim centrima pa ako vas nešto zanima slobodno pitajte u svakom slučaju stroj na filmiču je impresivan jer ima 5 radnih osi na sad radim na ovakvomhttp://www.hampe-cnc.de/bilder/bridgeport-vmc1000-00.jpg
baš odrađujem otkazni rok u končar alatima, a od 1.4. sam zaposlen u div-u ( DIV d.o.o. )radim tehnologiju obrade, 2D i 3D programe za par strojeva u firmi i puštam programe na jednom obradnom centru
Citat: Zvonimir - 17-03-2007, 18:34:15baš odrađujem otkazni rok u končar alatima, a od 1.4. sam zaposlen u div-u ( DIV d.o.o. )radim tehnologiju obrade, 2D i 3D programe za par strojeva u firmi i puštam programe na jednom obradnom centru pa što ne valja u končar alatima? ovo mi se čini privatna firma.mene su par puta zvali u končar alate?