21-04-2026, 15:11:39

Autor Tema: Puknuto vjetrobransko staklo (šajba) / Popravci,savjeti,osiguranje .....  (Posjeta: 55625 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

zoran

• Gost
  • Trade Count: (0)
http://www.lausint.hr/

Ja sam kod njih stavio prednju šajbu na 156-ici.Bili su dosta jeftiniji od svih ostalih koje sam zvao.
oko 700kn me koštalo sa ugradnjom.

ooo kolega hvala na informaciji vjeruj mi da ču noćas lakše spavati ja sam mislio da ispod 1500 krznaša neću to riješiti  :mahm

marina

• Gost
 mene je to doslo oko 1400 a u toni auspuh je 1600 sa nekakvim lajsnama

zoran

• Gost
mene je to doslo oko 1400 a u toni auspuh je 1600 sa nekakvim lajsnama

joj nemoj sa takvim ciframa baratati jer me  hvata  :rol:
zahvaljujem na informacijama,pronjuškao sam po netu ko šta nudi,normalno cijena nema osim IDA-auto staklo doo,kaže web stranica 105 eurića sa uključenim državnim parazitom (pdv) te ugradnja isto uračunata u tu cijenu.
Sutra,preksutra Vam javim kao sam rješio problemćić

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
Cijena ti varira od oko 600kn za kineski shrot  :puke: pa do oko 900 kn sa onim zatamnjenjem na vrhu stakla, u cijenu je uračunata i ugradnja, naravno pričam o zamjenskim staklima.

Originalno je mislim blizu 2000kn sa ugradnjom ako baš patiš da sve mora imati Alfa Romeo štambilj na sebi  :ok:
:mahm QVMember of  U B OQV

zoran

• Gost
Cijena ti varira od oko 600kn za kineski shrot  :puke: pa do oko 900 kn sa onim zatamnjenjem na vrhu stakla, u cijenu je uračunata i ugradnja, naravno pričam o zamjenskim staklima.

Originalno je mislim blizu 2000kn sa ugradnjom ako baš patiš da sve mora imati Alfa Romeo štambilj na sebi  :ok:

da,.... na moju žalost patim......

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
Vjerojatno je...

Offline vedran_zg

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb

zašto veliš kineski šrot?

koja je razlika i vrijedi li dati više za bolju zamjensku?

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
zašto veliš kineski šrot?

koja je razlika i vrijedi li dati više za bolju zamjensku?
Sve kaj je jefitno i kinesko nije za preporučit, to se valjda kuži po svom kineskom smeću kaj se uvozi kod nas a nutko ne kontrolira kvalitetu.

A razlika je u tome da je 100% veća vjerovatno ako ti sitni kamnčić doleti na staklo da će opet puknuti za razliku od originala ili boljeg zamjenskog stakla, osim ako neideš na tu opciju da ugradiš kinesku jeftinjaru prije registracije, pa uplatiš u osiguranju dodatnu opciju za prednje staklo, te ti se za mjesec dana pojavil neki kamion s kojeg je otpal kamenčić ''slučajno'', i onda si zamjeniš u ACu sa originalom  :ok: :song: :song:
:mahm QVMember of  U B OQV

zoran

• Gost
Sve kaj je jefitno i kinesko nije za preporučit, to se valjda kuži po svom kineskom smeću kaj se uvozi kod nas a nutko ne kontrolira kvalitetu.

A razlika je u tome da je 100% veća vjerovatno ako ti sitni kamnčić doleti na staklo da će opet puknuti za razliku od originala ili boljeg zamjenskog stakla, osim ako neideš na tu opciju da ugradiš kinesku jeftinjaru prije registracije, pa uplatiš u osiguranju dodatnu opciju za prednje staklo, te ti se za mjesec dana pojavil neki kamion s kojeg je otpal kamenčić ''slučajno'', i onda si zamjeniš u ACu sa originalom  :ok: :song: :song:

danas njuškao okolo naokolo
kada prodavač kaže da je original bolji onda valjda i je
u Laus stakla doo imaju zamjensku šajbu porijeklom iz Španjolske,po cijeni od 813kn sa ugradnjom,šajba ko šajba,kažeprodavačica (doslovce ovak jer sam bio dosadan do bola s glupim pitanjima)prozirna tonirana možda malo negdje izobličava ali to vam je zamjenska,mutna sigurno nije ali......razlika između originala je prvenstveno u elasticitetu i debljini iako se radi do razlike od max.1,5mm,mogu se pojaviti izobličenja slike na dijelovima gdje je staklo tvornički više zaobljeno a ima i toga da umanjuju ili uvečavaju sliku ali to je sve u granicama prihvatljivosti i tolerancije.
Ja sam danas našao rabljenu šajbu na otpadu,još je na autute je original Alfina,gazda će mi ju prodati za 350kn,majstor koj slaže autostakla će doći samnom po istu ,skinut ćemo ju i premjestiti na moj auto isto za 350 kn.
Dakle rezime je opet: daj si malo truda i možda prođeš jeftinije

zoran

• Gost
danas njuškao okolo naokolo
kada prodavač kaže da je original bolji onda valjda i je
u Laus stakla doo imaju zamjensku šajbu porijeklom iz Španjolske,po cijeni od 813kn sa ugradnjom,šajba ko šajba,kažeprodavačica (doslovce ovak jer sam bio dosadan do bola s glupim pitanjima)prozirna tonirana možda malo negdje izobličava ali to vam je zamjenska,mutna sigurno nije ali......razlika između originala je prvenstveno u elasticitetu i debljini iako se radi do razlike od max.1,5mm,mogu se pojaviti izobličenja slike na dijelovima gdje je staklo tvornički više zaobljeno a ima i toga da umanjuju ili uvečavaju sliku ali to je sve u granicama prihvatljivosti i tolerancije.
Ja sam danas našao rabljenu šajbu na otpadu,još je na autute je original Alfina,gazda će mi ju prodati za 350kn,majstor koj slaže autostakla će doći samnom po istu ,skinut ćemo ju i premjestiti na moj auto isto za 350 kn.
Dakle rezime je opet: daj si malo truda i možda prođeš jeftinije

došao u Samobor da si ugradim šajbu a kad ono "čujte gospon malo su ju dečki zaništili pa si prvo pogledajte dali ju hočete"

dečki kada su ju skidali sa stare karoserije skidali su ju sa fleksom,nisu stavili nikakav karton i kada su zahvatili malo po željezu iskre su ju istočkale
normalno takvu šajbu nisam htio
sutra je ugradnja u Lausu,zamjenska 813 kn,bez lajsne,kažu da če staviti staru ak izdrži skidanje a ak ne još 100 kn za novu lajsnu
tema može u zaključavanje

alfa147 marin

• Gost
Pozdrav ekipi interesira me dali postoji neka mogučnost da se sredi ogrebana šajba npr.poliranje,pasta itd a da se ne mijenja,primjer na slici.Pozz

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
raspitaj se u servisu koji ugrađuje šajbe, imaju i popravak i poliranje stakla pa se najbolje kod njih raspitaj, ja sam jednom pitao i rekli su da popravljaju takva oštečenja  :ok:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

REN23

• Gost
...navodno ima neka pasta košta 100tinjak kuna i zna bit djelotvorna, e sad dal zna neko kak se zove, gdje kako odakle pod kojim kutem i to  :happ:

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
Ajoooj  :o000:  :kosa: brisači zaorali ili je kamen upao...? :?:

alfa147 marin

• Gost
Ovo je napravio brisač,prvi gazda je bil toliko škrt da mu je bilo žao kupiti novi brisač :metak :gun: :gun: :gun: :gun: :gun: :gun: :gun:

Offline Marcus

• Trade Count: (+22)
  • Starosjedioc
  • 156 2.4 Ursus
    • Zagreb, Trnsko
Ovo je napravio brisač,prvi gazda je bil toliko škrt da mu je bilo žao kupiti novi brisač :metak :gun: :gun: :gun: :gun: :gun: :gun: :gun:

i ja sam nasljedio jednu crtu, doduse ne tak velku al sekira kad pogledas ...ajde javi kak si uspio rijesit  :mah:
Da mi je i dolinom smrti proći, zla se ja ne bojim  jer Ti si sa mnom....

http://zalauru.blog.hr/

alfa147 marin

• Gost
Bumo nekaj riješili to je na burazovom fiatu ,možda na kraju jeftinije ispadne cijela šajba ,bumo vidli ,ili evo sad neke prijašnje forume našao(probat sa osiguranjem iskemijat).Pozzzz :mahm :mahm
« Zadnja izmjena: 21-01-2010, 22:48:36 od alfa147 marin »

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
raspitaj se u servisu koji ugrađuje šajbe, imaju i popravak i poliranje stakla pa se najbolje kod njih raspitaj, ja sam jednom pitao i rekli su da popravljaju takva oštečenja  :ok:

U kojem servisu to? Meni su jednom rekli da ne popravljaju to nego da ide samo nova šajba?!?

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
probaj u Auto centar špansko, riješavaju one pukotine od kamenčića za cca. 200kn tak da mislim da mogu i to ispolirat za sličnu cifru  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline SigniGT

• Starosjedioc
  • u offsetu...
    • Rijeka
Nije niti tehinka niti mehanika al neznam di bi postavio pitanje...

Naime dali je moguće kako ispolirat ju da se maknu crtice od brisača, nisu niti duboke niti debele dovoljno je da mi se jednom dvaput dogodilo da na suho upalim brisače i ostali su mi tragovi koje vidim na jarkom suncu i pile mi krv htjeo bi pošto poto to riješit ako treba uzet ću novu šajbu.

Eto dali se kako to može ispolirat i ako može tko se time bavi? hvala
SPEED IS A MATTER OF COST! HOW MUCH CAN YOU AFFORD TO GO?!?

Alfa_ri

• Gost
Imaš ovdje neku tekućinu,neznam dali bi sa time išlo dole.

http://www.interprodaja.hr/turtle-wax-profesionalni-proizvodi-valeting.htm

Offline SigniGT

• Starosjedioc
  • u offsetu...
    • Rijeka
hvala ti kralju kupit ću to i probat makar neuspjelo!

Alfa_ri

• Gost
 :ok: može pa napiši pomaže li šta

Offline alfa1600boxer

• Trade Count: (+8)
  • Pripravnik
  • **
  • 145 boxer
    • Pula
Nije niti tehinka niti mehanika al neznam di bi postavio pitanje...

Naime dali je moguće kako ispolirat ju da se maknu crtice od brisača, nisu niti duboke niti debele dovoljno je da mi se jednom dvaput dogodilo da na suho upalim brisače i ostali su mi tragovi koje vidim na jarkom suncu i pile mi krv htjeo bi pošto poto to riješit ako treba uzet ću novu šajbu.

Eto dali se kako to može ispolirat i ako može tko se time bavi? hvala
imam i ja na sajbi isto par crta izgrebanih pa sam pitao tu jedne majstore sto se bave izmjenom sajbi i kazu da se ne isplati jer je dosta zaznut posao jer na kraju opet rezultat nije to to,jer ako poslije staklo ostane valovito kad se gleda izvana da je najbolje uzet novu/drugu sajbu i montirat sad koliko u tome ima istine neznam

Alfa_ri

• Gost
Mislim da bi trebalo ići sa ovom pastom ako nije jako i preduboko.

Offline SigniGT

• Starosjedioc
  • u offsetu...
    • Rijeka
meni ima lagane risove, nema oštećenja jer sam ja već mjenjo šajbu tako da ću probat i javit rezultate

Offline neno4real

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
    • računala i mreže, servis, izrada programa i web stranica
ja sam svoje staklo imao namjeru polirati jer je isto tak nekak čudno i reko mi čuok koji to radi (u rover servis u ivanjoj reci je naletio pa sam pitao) da se može ispolirati ALI da se po noći svjetlo drugih vozila razbija na staklu i dosta smeta dok to vozilo ne prođe - oslabljuje vidljivost i da se ne isplati, da isto košta zamjensko staklo.
a možda samo priča bajke, kaj ja znam...
« Zadnja izmjena: 11-10-2010, 20:58:04 od neno4real »
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Albert Einstein US (German-born) physicist (1879 - 1955)

Offline alfa1600boxer

• Trade Count: (+8)
  • Pripravnik
  • **
  • 145 boxer
    • Pula
ja sam svoje staklo imao namjeru polirati jer je isto tak nekak čudno i reko mi čuok koji to radi (u rover servis u ivanjoj reci je naletio pa sam pitao) da se može ispolirati ALI da se po noći svjetlo drugih vozila razbija na staklu i dosta smeta dok to vozilo ne prođe - oslabljuje vidljivost i da se ne isplati, da isto košta zamjensko staklo.
a možda samo priča bajke, kaj ja znam...
e to je i meni receno da postaje kao valovito pa je drugcije odbijanje svjetlosit i itd
a i cijena je bila za poliranje skoro ko za drugo staklo

Offline .:PERZA:.

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • idem pjeske
    • Split
Medicinski benzin sve skida sa stakla , najjbolja stvar  :ok:
QV  Ja po kočnici, kočnica ne radi! Ja po ručnoj, ručna ne radi! Ja u kiosk, kiosk radi!! QV

Offline dstormyd

• Član Alfa Kluba 10
  • Sa stažom
  • *
    • Zagreb
Na prednjoj šajbi na vozačevoj strani imam vidljive bijele tragove (izgrebano) sa vanjske strane.
Po cijeloj površini imam i male piknjice (kao recimo nakon što je netko flexao u blizini)

Da li postoji nekakvo poliranje i da li se to isplati ili da se bacim u traženje polovne/nove prednje šajbe?

Metlice se poprilično brže troše na takvoj šajbi :((