Sve kaj je jefitno i kinesko nije za preporučit, to se valjda kuži po svom kineskom smeću kaj se uvozi kod nas a nutko ne kontrolira kvalitetu.
A razlika je u tome da je 100% veća vjerovatno ako ti sitni kamnčić doleti na staklo da će opet puknuti za razliku od originala ili boljeg zamjenskog stakla, osim ako neideš na tu opciju da ugradiš kinesku jeftinjaru prije registracije, pa uplatiš u osiguranju dodatnu opciju za prednje staklo, te ti se za mjesec dana pojavil neki kamion s kojeg je otpal kamenčić ''slučajno'', i onda si zamjeniš u ACu sa originalom

danas njuškao okolo naokolo
kada prodavač kaže da je original bolji onda valjda i je
u Laus stakla doo imaju zamjensku šajbu porijeklom iz Španjolske,po cijeni od 813kn sa ugradnjom,šajba ko šajba,kažeprodavačica (doslovce ovak jer sam bio dosadan do bola s glupim pitanjima)prozirna tonirana možda malo negdje izobličava ali to vam je zamjenska,mutna sigurno nije ali......razlika između originala je prvenstveno u elasticitetu i debljini iako se radi do razlike od max.1,5mm,mogu se pojaviti izobličenja slike na dijelovima gdje je staklo tvornički više zaobljeno a ima i toga da umanjuju ili uvečavaju sliku ali to je sve u granicama prihvatljivosti i tolerancije.
Ja sam danas našao rabljenu šajbu na otpadu,još je na autute je original Alfina,gazda će mi ju prodati za 350kn,majstor koj slaže autostakla će doći samnom po istu ,skinut ćemo ju i premjestiti na moj auto isto za 350 kn.
Dakle rezime je opet: daj si malo truda i možda prođeš jeftinije