23-04-2026, 00:57:00

Autor Tema: Zašto Alfa Romeo?  (Posjeta: 61666 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline snoopy

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • Alfa romeo 166,Alfa romeo 156,Alfa romeo 145
    • Travno, Novi Zagreb,Sesv. Kraljevac,Stubičke toplice
Odg: Zašto Alfa Romeo?
« Odgovori #270 u: 03-06-2010, 22:33:03 »
Zašto Alfa?  JER SMO TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH!!! :mah:

Offline Cube

• Starosjedioc
  • Alfa Romeo Spider 1.8 TS
    • Zagreb
« Odgovori #271 u: 07-06-2010, 14:31:15 »
skuzate ako je malo off topic ali mora san pisat,
kupujen auto i trazin predugo sve san prova svudi bia sve vidia , vozia Fiata ( talijana ) i reka NIKAD VISE TALIJANA !!!
odlucia kupit svabu, krenia ga kaparat, i SLUCAJNO prosa kraj auto kuce i vida nju Alfa 156, sia prova zaljubia se isti dan kapara,
Alfa ima dusu..

Pre sritan san kad citan ove postove i na neki nacin ponosan, nasa san svoje auto, ... od sad samo Alfe ;)

skuzajte znan da san novi ode i nakon ko zna koliko opet pisen ali mora san :)

Jel može neko prevest ovo jer ja k...ca ne razumjem.... :?:
THE VARIATOR GANG

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #272 u: 07-06-2010, 14:46:26 »
Jel može neko prevest ovo jer ja k...ca ne razumjem.... :?:
ovo mi slići da je promaja  :craz
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline z3kan

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Caponord 1200, SR GT 200, hibridna Toyota
    • Zagreb
« Odgovori #273 u: 07-06-2010, 15:09:39 »
zato jer to veseli nas bedake  :da:
By Demons Be Driven

33QO

• Gost
« Odgovori #274 u: 07-06-2010, 16:42:39 »
ovo mi slići da je promaja  :craz

nick od 4 slova  :hehe:

Serfo

• Gost
« Odgovori #275 u: 07-06-2010, 17:34:06 »
kako zašto Alfa?

...ja sam iskren...nema tu...: "ima ono nešto"(Milan, 27, Zagreb)..."predivan dizajn" (Marica,33, Sisak)..."oduvjek sam želio Alfu" (Ante, 67, Rijeka)...."rezao sam vene za Alfom" (anonimni korisnik iz Vrapča)....."gutao sam dim u golfu iz Alfe" (JUrgen, 34, Munchen).... "vozio sam švabu ali dok nisam sjeo u Alfu nisam znao što ja auto" (Stipe, 33, Zadar)

bila je najjeftinija na sajmu na Preluci.....i kupim Alfu...odem jedini put u životu na izbore u toj Alfi...i odmah rat!...eto ti Alfa!...(Stanko, 41, Rjeka)

:song: :song:

od tad ne idem na izbore...ostala samo alfa...ali nije više živčana boxerica trentara...već...Old lady....

svaka slučajnost je...namjerna...normalno..... :song:

Do jaja :care

Offline zeljko_v

• Učim polako
  • 146 TS 1.4 '00
    • Banja Luka
« Odgovori #276 u: 08-11-2010, 09:16:18 »
1. Plastičarit po autu
2. Ne koristi izraze poput OVO AUTO i sl jer auto je muški rod, ne srednji 
3. dozvolit da Kitić trešti iz 52 zvučnika
4. Neće dozvolit da Kitić uopće svira
5. Nema 52 zvučnika
6. Poznaje skoro svaki šaraf na svojoj ljubimici
7. Umjesto tvorničkih 14" stavit chromane 21" sa spinerima
8. Imat neonke i ledice oko i ispod auta
9. Dolazit s Pugom na meet 
10. Stavljat nalje "BAD BOYS DRIVE BAD CARS" i sl.
11. Prodat svoju Alfu, a ne kupit drugu
12. vježbat jogu na vozačkom sjedalu (mislim na ono savijanje kičme u desno zbog izražavanja frajerizma)
13. bjesomučno turirat na semaforu i pritom ljuto pogledavati onog pokraj...
14. Fake rolex i citizen neće visit sa zgloba kroz vozačev prozor
15. Ne nose paćotice u kombinaciji s tri kile gela i remenom sa zakovicama
16. Ne nose bijele čarape na crne lakirane cipele
17. Ne nose uopće crne lakirane cipele
18. nece nikad uvalit nekom zaklan auto nego ce ga srediti i makar bio u minusu onda prodati dalje ako mora
19. djetinjasto se prepirati dal je bolja alfa il bmw, on ionako zna istinu
20. pljuvati po kolegama alfistima ni njihovim alfama, a ni po vozacima drugih marki automobila
21. biti će mu drago kad vidi pripadnicu ljepšeg spola u njemu najdražoj (istoj) marki automobila
22. nema milijun naljepnica tipa PIONEER i ne misli ako mu ih je auto pun da je odmah turbo sportski i nabrijan
23. neće staviti "ukras" na kojem piše V12, Kompressor, turbo i slicno....
24. neće nikad mijenjat alfu GT za golfa V
25. neće nikada parkirati Alfu pokraj VW-a ili kontejnera za smeće  :hehe:
26. nikad se neće naljutiti na Alfu, pa je zapustiti i neregistrovati, ostaviti na parkingu...

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #277 u: 08-11-2010, 09:55:23 »
Zasto AR?
- Cim  sam ju kupio sam uzrokovao drugim ljudima prometnu
- Zato sto trosi ko rus
- Zato sto su se obloge vrata odljepile
- Zato sto se obloga krova odljepila
- Zato sto ima posebne konektore za zvucnike tako da samo originali pasu (ili lemilica u ruke)
- Zato sto uvijek neka plastika skripi
- Zato sto rezi isto kao i moj pas kada unistava nogometnu loptu
- Zato sto moras platiti kada je se zelis rijesiti....

Nadam se da sam bio dovoljno precizan.....

OBOZAVAM SVOJ AUTO!!
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #278 u: 08-11-2010, 10:08:45 »
zasto alfa? zato sto ti sa njom nikad nije dosadno uvjek nesto cvili,lupa,skripi,kad jedno zamjenis crkne nesto drugo... :hap: hebo auto u koji samo sjednes,tocis i vozis to nije gust treba i malo sarafat po njemu  :craz

Offline Mafia

• Pripravnik
  • **
  • 156 sw 1.9jtd
    • Zaprešić
« Odgovori #279 u: 08-11-2010, 17:49:24 »
Zato što je srce uvijek u pravu i nema druge! :love:

Offline Ery

• Starosjedioc
  • 166 2.5 V6
    • Banjaluka, BiH
    • Seljak
« Odgovori #280 u: 08-11-2010, 18:08:46 »
8. Imat neonke i ledice oko i ispod auta - VIDJENO
21. biti će mu drago kad vidi pripadnicu ljepšeg spola u njemu najdražoj (istoj) marki automobilaVidjaš vjerovatno po BL onu curu što vozi Breru spider :) i zalijeće se po 40 na sat u trotoar, ne znam za tebe ali joj ja svaki put opsujem mater
EDIT: I nije mi drago, krivo mi je, i mrzim je jer ima Breru( i to 3.2 JTS) a ja nemam a ne pazi je ni malo
« Zadnja izmjena: 08-11-2010, 18:11:10 od Ery »
Dim u kuhinji se razišao u međuvremenu, no mačka je crna kao
gavran i kašlje.

bex

• Gost
« Odgovori #281 u: 08-11-2010, 18:30:23 »
zasto alfa? zato sto ti sa njom nikad nije dosadno uvjek nesto cvili,lupa,skripi,kad jedno zamjenis crkne nesto drugo... :hap: hebo auto u koji samo sjednes,tocis i vozis to nije gust treba i malo sarafat po njemu  :craz
:hehe: :hehe: :hehe: svaka čast, upravo tako!! što je još važnije da mi Alfisti želimo da sami popravljamo, mijenjamo, servisiramo svoje Alfice, ma sve što je u našoj mogućnosti.

Offline haky

• Sa stažom
  • lancia y-GT
    • ZAGABRIA-sesvete
« Odgovori #282 u: 08-11-2010, 19:17:20 »

......jedno srce i jedna duša...........
VOLIM SVE ŠTO MLADI VOLE

Orbital

• Gost
« Odgovori #283 u: 09-11-2010, 14:24:05 »
Prvo me privukao izgled pa performanse i zvuk.
« Zadnja izmjena: 09-11-2010, 19:35:18 od Orbital »

alfa fun

• Gost
« Odgovori #284 u: 09-12-2010, 08:52:05 »
Evo, nađoh temu u kojoj nije spam što bi napisao  :craz

U temi o kupovini Alfe sam napisao da se bojim da ne postane "dosadna" ako je kupi VW. Sad, osobno nemam baš ništa protiv te marke, a niti se prepirem ili krivo gledam vozače koji imaju VW. Znam svoje i to mi je dovoljno.

Kako imam godina, dosta automobila sam imao prilike voziti. Neke sam posjedovao, neke samo vozio - što službenih, što od prijatelja i rodbine. Od VW-a, osim nekoliko golfova, vozio sam i passat g60 syncro. Ali, da ne tupim oko te marke (vidim da ima na forumu več prilično o tome), ajmo mi na nešto drugo.
Do nedavno sam vozio Nissan primera, 2.0 16V. Auto ide zaista dobro, problema s njim imao nisam, potrošnja iznenađujuče korektna za auto te snage i dimenzija....."dosadan" je.  :craz  Hoću kazati da sjednem u takva auta, upalim, krenem ..... ide ona, ali se u principu ništa ne događa.....kao da ima onu gomilu uređaja koji kontroliraju svakog vraga u vožnji. D-O-S-A-D-N-O. Kad se potrudim, podupravljiva je malko u okukama i to je to. Ništa ne škripi, ko u fotelji sam, samo još malo odspavati i to je to.
Da ne "turpijam" samo po njima, ajmo malo i po "našima"  :craz
Pred nekoliko godina kupim si Fiat coupe. Na samo funkcioniranje auta nemam primjedbi. Ali, nedostajalo mi je nešto, osim pogleda ljudi na cesti za njim. Postao mi je "običan" jako brzo. I onda sam ga prodao.

O terencima da ne pričam. Jednog sam imao 4 godine, kupio jer mi je potreba bila za takvim autom. Ipak živim na otoku. Sad su uredili puteve pa.......... Uglavnom, kamion .... nikad više.

A sad, njeno veličanstvo .... Alfa  :da:

- Nikad mi nije dosadna (znam, jer mi nije prva)
- U njoj imam "onaj" osječaj (teško je baš to opisati) kad se čovjek "stopi" s autom i vozač/auto/cesta postaju jedno.
- Dizajn i zvuk Alfe
- Troši, ali ideeeee  :hehe:
- S njom je lakše upoznati freakove poput mene  :hehe:  :hehe:  :hehe:

Za kraj, jedno "gorko" priznanje. U ovom vremenu u kojem živimo, nisam baš siguran da bi mi Alfa bila kao "prvi" automobil doma. Eto, imamo doma još jedan (skoro nov) automobil, relativno male potrošnje pa je Alfa tu kao moja ljubimica, auto u kojem uživam, a i gospođi se sve više sviđa. 

Offline dizelas 156

• Sa stažom
  • 156 2,4jtd
    • Vukovar-Mitnica
« Odgovori #285 u: 09-12-2010, 22:44:33 »
 :ok: :ok: +++++
Svi automobili imaju nešto ali samo jedan ima srce! ALFA ROMEO

Offline damir 166

• Starosjedioc
  • 166 2.4 JTD 20 V
    • Domaljevac, BIH
« Odgovori #286 u: 09-12-2010, 23:36:52 »
baš sam pročitao sve postove,dobro je nisam jedini.prije sam bio lud što ne vozim alfu i uvijek se okrećem koji god model da prođe a sada kad je imam nisam dobar nikako.cijele dane visim na forumu gledam alfe sanjam alfe i stalno alfa.posebno 166 jer to mi je bio san snova,auto baš stvoreno za mene.stvarno sam se vozio u svakakvim limuzinama i vozao svašta,al prvi puta kada sam se provozao u srednjoj stopirajući kući u crnoj 164  QV 4 nije mi bilo dobro.znam da sam cijelo vrijeme pitao šta je ovo i ponavljao sve to.Još se sjećam kad je vratio iz pete u treću :hehe:.uglavnom sada vozim 166 2.4 jtd i uživam u svakom trenu provedenom sa njom.i naravno odsada nadalje pa ubuduće samo alfa.veliki pozdrav svima...

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #287 u: 10-12-2010, 09:09:21 »
Puno razloga....
...sićan se , a biće sam ima oko 6 god, kad je mene i starog njegov frend prebacija doma i modroj Alfaromeo GIULIA....
Pa je stari reka onako... ''a sine kupićemo i mi jedan dan ALFU''.....
81 ili 82 ,rođak od starog ,nas je provoza u novoj 33 ....  :love3: :love3:
I nakon 18 god doša je i taj DAN i ta ALFA ... crvena 33  :love3: :love:
Ali nikad nismo zaboravili onu MODRU....pa je došla i giulia  :love3: :love: :love3:
Pa doša dan i za  GT  alfared  :love: :love: :love:
....a priča se nastavlja ......  a pameti sve manje  :craz :hehe: :hehe: :hehe:
.... sempre gilles ....

Offline Ery

• Starosjedioc
  • 166 2.5 V6
    • Banjaluka, BiH
    • Seljak
« Odgovori #288 u: 10-12-2010, 12:05:00 »
negdje tamo 1992 možda i 1993, imao sam 5 ili 6 godina, i bio sam opasno nabrijan na sva auta koja su "gravirana" 200+  :smijeh
...skupljao sam Turbo sličice, znao sve marke i modele svakog super i ne tako super auta...bla bla bla...
U ta doba mi je nissan 100nx bio najbolji auto na svijetu jer je bio targa, imao 2 auspuha i trim line trkaće naljepnice  :smijeh  :)  :hehe:
....ali dobro, tako je to sa svima valjda bilo u periodu kad su bili mali.
Najbrži i najbolji auto u kom sam se do tada vozio je bio audi 80cc onaj kockasti, ko zna koji je motor bio u pitanju, a stari je imao smb 128micu  :craz
I onda smo baš tada, u doba teške krize, besparice i zamalo gladi, na neki način otišli kod rodbine u Crnu Goru, a tamo je tada živio moj nerodjeni brat Dejan, koji je imao crvenu 33jku 2Gen i alfu sprint.
Kao i svaki dječak, u starijem bratu ili rodjaku vidiš neku zajebanu zaštitničku i izuzetno mudru i pametnu figuru a ustvari je on tada bio jedan običan 20godišnji mangup kojem su starci kupovali šta je poželio, tako da je i te alfe vozio onako, nemilice.
I prvi put kada sam sjeo u sprinta :) :) kad sam vidio sve one lampice, čuda, i sportska sjedišta, i aluminijske felge sa čepovima na kojima su naslikane zmije kako jedu dječaka...i tako... :) i onda smo se išli voziti po gradu, ali jedno 120 kroz uske ulice i krivine...... (a možda i nismo jer su u strahu velike oči - ovako  :o000:)
To je bio moj prvi susret sa Alfom, i vatreno krštenje  :)
Nakon toga mi se slika u glavi malo promjenila, ćunerski 100nx je postao bezveze, alfu sam tada zavolio i volim je i danas.
Iako sam imao više ispada sa različitim vidovima transportnih sredstava tipa audi, nissan, bmw itd... shvatio sam da me u suštini privlače samo te "sportske limuzine" a fabrike koje to proizvode su uglavnom Alfa,Lancia, BMW, i Honda i onda smo lagano, metodom eliminacije našli najbolje od najboljeg odnosno po mojoj mjeri najbolje, eliminisali BMW i Hondu, i birao sam izmedju lybre sw, ili sedan ili 156 sw ili sedan...
Iako nikada neću preboliti svog bivšeg audi b4 coupe, koji je bio najpouzdaniji auto na svijetu, i uvijek ću pričati kako je to super auto, alfa mi je ipak izuzetno draga, ne samo zbog preformansi nego što sam primjetio da svaki put kad je vidim na parkingu, osmjehnem se onako blago i ne mogu skinuti taj retardirani osmjeh sa lica...
I sada ponosno vozim alfu, nema više straha od saobraćajne nesreće izazvane jako čudnom pojavom da pratim svaku alfu u retrovizoru dok se ne izgubi iz vida.....
 :mah: :alfisti:
« Zadnja izmjena: 10-12-2010, 12:08:58 od Ery »
Dim u kuhinji se razišao u međuvremenu, no mačka je crna kao
gavran i kašlje.

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #289 u: 10-12-2010, 12:53:02 »
Evo da i ja podijelim svoj prvi susret sa Alfom. Moram priznati da se to relativno kasno desilo godine 1997.  Do tada nisam pretjerano primječivao Alfe, naravno znao sam za marku i sviđao mi se dizajn ali nisam puno mislio o toj marki. Godine 1997 prvi put me je drug provozao u svojoj 145tici sa boxer motorom i tada sam prvi put vidio i čuo auto koje nije najobičniji toster ili pegla već ima zvuk i karakter, tada sam prvi put vidio da neko tjera auto u crveno i objašnjava sa "ona to voli"  :?:
Prvi slijedeća stvar mi je bila da probam baš tu alfu 145 kupiti od tog istog druga koji ju je već slijedeće godine prodavao jer mu je trebalo nešto veće....i nisam je kupio, tada sam bio odgovoren od alfe kao nepouzdane, troškali i rečeno mi je da se "držim švaba"......... Ipak od tog perioda se redovno okrećem za svim što nosi scudetto sa zmijom.
Infekcija alfa virusom je kod mene bila potvrđena 2001. godine kada je jedan kolega iz fabrike izveo novu 147 i tada sam prvi put sjeo u auto opšiveno kožom sa sportskim sjedištima, prvi put sam vidio okrugle instrumente sa talijanskim nazivima, prvi put sam vidio da neko mijenja brzine u crvenom, čuo auto koje nema zvuk nego reži i tada sam rekao da to auto moram posjedovat kad tad i da me ništa drugo ne zanima, pa taman da ga kupim a ono bude od stakla i saspe u komade uslijed nepouzdanosti.....

I to je bila tačka na i  :hap:

Alfu vozam zadnje tri godine, u međuvremenu sam ih dosta provozao dok sam svoju našao. I moram priznati da mi je to jedino auto u kome nakon tri godine imam isti feeling kad sjedam u auto kao i prvog dana, sve mi je jako zanimljivo i privlačno, redovno u trenucima dokolice sjedam u auto i idem se vozati, sam ili s nekim nebitno. Redovno se zaliječem na put prema Mostaru radi relativno zahtjevnog puta sa dosta krivina itd itd.....

Manje više poznata priča zar ne  :love:
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

g0xy

• Gost
« Odgovori #290 u: 10-12-2010, 12:54:42 »
Zato što ni jedam model nikoga ne ostavlja ravnodušnim,a dokaz da nisam lud su stotine hiljada fanatičnih Alfista širom sveta  :love:

Offline SrdjanBL

• Starosjedioc
    • Banja Luka
« Odgovori #291 u: 10-12-2010, 13:49:26 »
1. Plastičarit po autu
2. Ne koristi izraze poput OVO AUTO i sl jer auto je muški rod, ne srednji
3. dozvolit da Kitić trešti iz 52 zvučnika
4. Neće dozvolit da Kitić uopće svira
5. Nema 52 zvučnika
6. Poznaje skoro svaki šaraf na svojoj ljubimici
7. Umjesto tvorničkih 14" stavit chromane 21" sa spinerima
8. Imat neonke i ledice oko i ispod auta
9. Dolazit s Pugom na meet
10. Stavljat nalje "BAD BOYS DRIVE BAD CARS" i sl.
11. Prodat svoju Alfu, a ne kupit drugu
12. vježbat jogu na vozačkom sjedalu (mislim na ono savijanje kičme u desno zbog izražavanja frajerizma)
13. bjesomučno turirat na semaforu i pritom ljuto pogledavati onog pokraj...
14. Fake rolex i citizen neće visit sa zgloba kroz vozačev prozor
15. Ne nose paćotice u kombinaciji s tri kile gela i remenom sa zakovicama
16. Ne nose bijele čarape na crne lakirane cipele
17. Ne nose uopće crne lakirane cipele
18. nece nikad uvalit nekom zaklan auto nego ce ga srediti i makar bio u minusu onda prodati dalje ako mora
19. djetinjasto se prepirati dal je bolja alfa il bmw, on ionako zna istinu
20. pljuvati po kolegama alfistima ni njihovim alfama, a ni po vozacima drugih marki automobila
21. biti će mu drago kad vidi pripadnicu ljepšeg spola u njemu najdražoj (istoj) marki automobila
22. nema milijun naljepnica tipa PIONEER i ne misli ako mu ih je auto pun da je odmah turbo sportski i nabrijan
23. neće staviti "ukras" na kojem piše V12, Kompressor, turbo i slicno....
24. neće nikad mijenjat alfu GT za golfa V
25. neće nikada parkirati Alfu pokraj VW-a ili kontejnera za smeće  :hehe:
26. nikad se neće naljutiti na Alfu, pa je zapustiti i neregistrovati, ostaviti na parkingu...
27. Nikad nece dozvoliti da ti neko kaze prodaj to kupi WV (rekla mi zena to skoro, nismo razgovarali dva dana, ali bukvalno)

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #292 u: 10-12-2010, 22:50:13 »
hmm prije 22god vidio crvenu alfu u malom ili velikom losinju ( nesjecam se tocno koje je mjesto jer smo tjedan dana bili u malom pa tjedan u velikom i tak svake god.)   i ostala mi u sjecanju onako crvena i zapustena ispod bora na ispustenim gumama pored jako dugackih sptepenica koje su vodile do plaze .. jako slicna ovoj je bila http://img684.imageshack.us/i/dscn2990i.jpg/   :love3: i onda sam prije mjesec dana naletio na 159 i opet se zaljubio na prvi pogled  i sad je moja :pusi

[privitak je izbrisao admin]
:Horse: :mehanic

Offline otrov

• Sa stažom
  • 159 1.9jtdm 8v Grigio Titanio
    • Drežnik Grad
« Odgovori #293 u: 11-12-2010, 02:53:01 »
Da i ja podjelim svoje iskustvo, tj. svoju ljubav. Od malih nogu sam fanatik za autima jer mi je tata automehaničar, i stvarno sam probao vozit sve i svašta, motora, traktora, kamiona, raznih auta, popravljenih ne popravljenih. Oduvijek sam volio talijane, prije rata smo imali fiat 127. mala jurilica dok su ostali vozali fićeke, došao je rat izgorila kuća, stari na bojištu, pred kraj rata stari kupi crveni mirafiori, meni tada auto je bio predivan u vrijeme kad su se vozale dvojke i mazde sa svijetlima na dizanje, dok su seljaci na semaforima gledali se u retrovizor, a lijevom rukom otvarali prozor na palentu da se misli da imaju električne podizače, talijan je ima svu elektriku. Nakon toga stari kupi Prismu, bila je kao nova, unutra svemirski brod, znam čim smo je kupili stari ju je digao 180, mazio sam taj auto, dok ga stari nije posudio ujaku i on sleti, srećom nije nikome ništa bilo, al ja sam plakao za autom, imao sam cirka 12-13 godina. Od toga trenutka su nastupili raznorazni escorti (ne dame) Fordovi, kad sam položio opet sam se vratio na talijana ovaj put tempru sa onim digitalijama svima, tu sam se još tražio, al uvijek sam pratio Alfe, ma ko šta o njima pričao. I onda je doašo taj dan banka mi dala kredu idem si kupit prvi svoj auto, gledao sam Honde Prelude, Audi A3, BMW E36, stari je išao sa mnom po sajmovi, on je bio za Audi lako ga prodat ima dijelova na svakom ćošku, i onda igrom slučaja na Hreliću sjednem u crnu 156, i cijena je bila 7800, ja sam raspolagao sa nekim 8000-9000, kad sam vidio kakav si auto ja mogu kupit, u usporedibi sa starim Bemwejem il audijem, ma jednostvano sam se stopio sa tim autom i od toga dana sam samo tražio 156, i tata govori kupi A3, ja njemu moje su pare, ja radim za njih boli me kurac šta tko kaže, ja kupujem auto za sebe ne za druge, i našao sam svoju 156 1.8ts SP3, crna koža, sportsko podvozje, klima, karbon iznutra, pragovi, ma bio bi grijeh što nadodat na nju, ne mogu opisat koja je to sreća bila kad se probudiš i gledaš kroz prozor, a Afilca pred kućom i svaki put kad udješ u nju osmijeh je na licu, tko nije vozio Alfu ni ne zna što je ljubav. Normalno ljubomorni pogleda je uvijek bilo, to guta, to se kvari, a ekipa sa golfovima i audijima u ponoć zovu vučnu da selo ne vidi. Mene nikad nije bilo ničega sram, dapače bio sam ponosni vlasnik i opet ću! Sorry što sam ovoliko napisao!
Audentes deus ipse iuvat

Offline jaxo

• Sa stažom
  • Alfa u srcu-bmw u garazi
    • Stavanger-Norveska
« Odgovori #294 u: 30-12-2010, 10:30:23 »
Zasto Alfa Romeo?
Stvar je jednostavna. Prije nje bio Fiat i bila je to velika  :love:.
Nakon sto je nesretnim slucajem ta  :love: prekinuta, bilo je vrijeme da se kupi nesto vece, udobnije, novije, elegantno...
jer ipak i cerkica od 4 godine treba da se vozi u necemu ljepom.
Tako ja je bila opcija Alfa ili Alfa. Nakon mnogobrojnih poziva po oglasima, pao je i dogovor i odluka.
Bila je to moja prva Alfa.  :volim  Alfa 156 SW 2.4JTD Mjet 2003 godiste  :love:

starkelja

• Gost
« Odgovori #295 u: 03-01-2011, 22:05:04 »
Nisam procitao sve stranice ovog topica ali ukljucit cu se pa kud puklo da puklo :)... ionako sam taman htio otvoriti novi topic naziva

"Alfa Romeo nista ne valja, kvari se, nepouzdana, ..."

i njime pokusati dobiti vasa iskustva. Mala digresija - dogadja li se i vama kao i meni da, kad god se pokrene razgovor o Alfama, krene zustra rasprava? Svi imaju potrebu biti u pravu, "dokazati" kako to ne valja, kako su trule, talijani rade lose aute, tamovamo, kvare se itd? Prije dva, tri mjeseca sam na Fejsu stavio sliku svoje 156, napisao da ju prodajem i sto sam sve na njoj napravio/promjenio... preko 30 odgovora ispod slike!!!  "A kaj na autu NIJE promjenjeno?" i slicni pametnjakovici.  2.4 JTD s kozom je, ako se ne varam, kao nov kostao preko 200.000 kn, prozivio 10 godina upitnog odrzavanja i nekoliko vlasnika, te na kraju pao meni u ruke za desetinu (!) te cijene. Pa u kakvom stanju bi trebao biti? Promjenio sam sve glavne sklopove (ukljucujuci i novi turbo) i slozio auto sebi za gust, da ga vozim iducih 5g i otvoreno o tome razgovarao. Silom prilika, morao je otici.

Dogadjaju li se i vama slicne stvari?

A da se ipak donekle drzim topica - 156 je moj prvi pravi auto (ne prijevoz). Precizan, udoban, PREKRASAN. Svako jutro kad bih sjedao unutra, osjetio bih iznova divljenje onom zakrivljenom grebenu, upustenim satovima, skoljkastim sjedalima, znaku na volanu... Divno je kako talijani znaju bez pretjeranog "nabrijavanja" napraviti auto koji ce godinama izgledati atraktivno i decentno u isto vrijeme. Stil bez vulgarnog vikanja "gledaj me buraz, imam osam spulja i 60 m2 spojlera". Volim Alfu jer spada u rijetke proizvodjace koji danas u odvratnom sivilu klonova i dalje pruza uzitak u voznji, osjecaj da pripadam necem posebnom, necem sto traje godinama

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #296 u: 03-01-2011, 22:14:48 »
to je nešta na što se treba naviknuti,jedan poznanik je kada sam kupio alfu rekao da sam budala,da ču potrošit para i para na kvarove a kad se provozao samo je zanjemio i par dana kasnije rekao pa i nije to toliko loš auto...on inaće vozi passata karavana s kojim je na kvarove u manje km nego ja dao troduplo novaca,više nijednom nije zucnuo da je alfa loš auto

Offline Mafia

• Pripravnik
  • **
  • 156 sw 1.9jtd
    • Zaprešić
« Odgovori #297 u: 03-01-2011, 23:30:59 »
Ja samo znam da u ova 3 mjeseca koliko imam alfu,da mi još nitko nije rekao niti jednu lošu stvar o autu,čak štoviše svatko tko se bar jednom provozao u njoj bio je oduševljen njome toliko da me jedan čak i pitao koliko se kreću cijene 156 tica po oglasnicima,a drugi(koji je cijelo vrijeme govorio da mu je auto snova astra gtc/opc) je promijenio mišljenje i rekao je da ima para da bi si kupio alfu giuliettu sa 170 ks.Nedavno smo imali raspravu o alfi i svi su govorili neutemeljene(već svima poznate činjenice)-alfa se kvari,ako kupiš alfu,uzmi još jednu za dijelove...a sad kad su čak dvije alfe u društvu(od frenda 156 i moja 146) svi ih hvale i oduševljeni su njome,tako da je moj zaključak;oni koji govore loše o alfi ili nikada nisu vozili alfu ili su je vozili ali nisu je pravilno održavali,pa im je auto kriv.

Offline Marijo

• Sa stažom
  • 147 1.6TS
    • Zagreb
« Odgovori #298 u: 04-01-2011, 15:03:58 »
Ma ko je samo jednom sjeo u Alfu a da ne pričam da ju je i vozio, počeo je gledati oglasnik s rubrikom Alfa Romeo. To je moje iskustvo.
La belleza non basta

Alfa-Dodo

• Gost
« Odgovori #299 u: 04-01-2011, 21:28:15 »
Koji zaluđeni idealisti na ovom forumu  :song: :song: :funny: :funny: