čitam malo razloge zašto ljudi voze alfe i sve mi to djeluje jako idealistički, sad mi se neda tražiti ali vjerojatno sam i ja prije koju godinu u ovoj temi idealizirao alfu ali s vremenom se sve to mjenja...
kao klinac sam imao mišljenje o alfama kao najcool autima, još otkad mi je mama imala novu 33 zadnje serije, onda nisam imao pojma o autima i nije mi bilo jasno zašto nam je barem jednom mjesečno nestajao znak da haube i zašto smo svaki drugi put kad smo išli u Trst morali kupovati znak od alfe, ta siva 33 je za mene bio brz auto koji je puno trošio i NIJE se kvarila
još u srednjoj školi mi je jedina želja bila da mi prvi auto bude 145 i štedio sam lovu ali kad sam imao vozačku u rukama nisam uspio naći dobru 145, a pogledo sam ih dosta, tako da mi je prvi auto bio fiat bravo koji me super služio dok sam bio na faksu....ali ipak to nije bila alfa
faks je završio, bravo je odradio svoje, bezbroj relacija Pula-Dubrovnik i obrnuto i došlo je vrijeme za 147 koju imam i danas i ne mislim je prodavati dok se ne raspadne...
...ALI ne zato jer danas želim voziti samo alfu nego zato jer taj auto danas, sa 10 godina pod kotačima vrijedi mizeriju a služi, alfa me nikad nije ostavila na cesti, sa 140 ks savršeno dobro ispunjava moje potrebe, troši s obzirom na to što pruža jako malo, izgleda bolje nego mnogi noviji auti i održavanje nije skupo...
sad alfu uglavnom vozi žena, ja sam u međuvremenu imao lanciu i hondu, to je sve došlo i prošlo ali alfa se i dalje drži....a punac ima 33 druge serije, prvi vlasnik i auto je u stanju kao da je izašao iz tvornice, taj auto danas ne vrijedi ni 500 € a bolje se vozi nego mnogi duplo mlađi auti
Danas kad razmišljam koji auto kupiti, na žalost ni jedna alfa mi nije ni blizu prvog izbora, 156 koja mi se oduvijek sviđala je prestari model i previše sličan onome šta imam, 159, je jako lijep auto ali osim izgleda i dobrog 1.9 jtd motora mislim da ne pruža dovoljno argumenata pred konkurentima, mito nije ni blizu onoga što tražim a giulietta mi je lako lijepa ako je qv, ali i jako skupa (za mene)...a odličan je auto ali alfa romeo, tj. fiat kao gazda je uništio jednu jako lijepu priču i svo nasljeđe, moja percepcija današnjih alfi nije više premium nego nešto što želi biti premium a zaostaje sve više za tom premium konkurencijom
Prije 7-8 godina nisam mogao naći argumente zašto ne kupiti alfu a danas imam sve manje argumenata zašto je kupiti
sorry na dugom postu