Prvo, pozdrav svima!
Kad otkirijem kako povecati karmu, odma' cu istu povecati najmanje dvojici ovdje odgovornih za ovaj thread :P
E sad, kod mene je situacija skoro pa identicna gore navedenom.
Kad je motor hladan, sve radi ok. Kad se zagrije na nekakvu radnu temperaturu, znaci kojih 10ak, 15 minuta kasnije imam simptome gore opisane.
Ali ne traju stalno. Imam osjecaj, (subjektivna stvar, naravno, i time vrlo podlozna pogresnoj interpretaciji) da mi Lancia slabo vuce samo kad je motor jace zagrijan. Npr. kada cekam na semaforu, i dok ne krenem se malo vise zagrije, pa onda teze povuce (isto oko 2000 okretaja je trom ko krava a onda povuce i veselo dalje vozi do sljedeceg semafora)
Ok, rjesenje bi mozda bilo ne stajati na semaforima

Naisavsi na ovaj thread, povirih malo na crijeva koja su i slikom prikazana. I stvarno, jedno od crijeva (ono od VGT solenoida do Vacum reservoira) ne izgleda bajno. Ipak, prostim okom nisam uspio uociti puknuce, vec samo blage pukotine na povrsini crijeva.
Moguce je da kad se nesto tamo zagrije, da onda ipak negdje "pusta".
Pa sam, u nedostatku i nemogucnosti da sad odmah promjenim crijevo, napravio isto sto i vi, a to je skratio crijevo na najsumnjivijem mjestu. I cinilo se da je to to.
Ipak, i dalje mi nakon nekog vremena teze povuce, no sada se cini nesto rjedje (opet subjektivan osjecaj, nisam vrsio nikakva mjerenja pa ne mogu sebi dokazat da je stvarno tako).
Isao sam maloprije do AC i tamo sam jedva objasnio prodavacu sto mi treba, zapravo je on pozvao servisera koji je rekao da odreze dio od crijeva koje prodaju na metre.
Na kraju se ispostavilo da uopce nemaju to crijevo, vec nesto deblja ili tanja (mislec pri tome na unutarnji dio crijeva).
Ima li se to negdje normalno kupiti u Zagrebu? Vjerovatno ima i vjerovatno ne mora biti Fiat, Lancia il' Alfa Romeo trgovina. Skoro sam razmisljao, dok je frajer tamo trazio, da odem u prvu butigu gdje prodaju ves masine jer da cu tamo prije naci ono sto mi treba

Dakle, kada nadjem i zamjenim crijevo sa novim, tad cu znati da li je bilo do njega ili ne.
Al' sto cu ako nije, kud da dalje gledam. Strah me tog debi(l)metra. To jest, strah me njegove cijene :P
Pomagajte ljudovi, oce zena da putujemo slijedeci vikend... hehe, mozda me ovo izvuce od nezeljenog vikenda, kad bolje razmislim mozda i bolje da do tad ne rjesim ovo stanje.
EDIT: Zaboravih napomenuti da se meni crvena lampica nije upalila, jos.