jedan kratki rezime od kraja 12mj. do sad. Primjetio sam bio tzv majonezu na èepu od ulja i isto je bila malo prisutna na ¹ipki. Auto bilo kod mehanièara 3-4 dana i on tvrdio lo¹e ulje, kondenzacija zbog hladnijeg vremena, blablabla. Ajde ok, veæina za koja vozi ALFA/FIAT/LANCIU u ST i okolici su èuli za njega. On mi nije bio prvi izbor za servis ali jbg, bo¾iæno/novogodi¹nje vrijeme je bilo a on me jedini primio i to preko veze.
Ja sad raèunam super, problemi rje¹eni...jesu 3pm bili rje¹eni. Primjetim ja fluktuacije razine rashladne tekuæine, èas je nema, èas full do èepa. Meni u glavi odmah najcrnji scenario, brtva glave. Nabijem nos na ekspanzionu posudu i eto ga, osjeti se miris benzina. I odvezem je do mehanièara koji je moj prvi izbor (neæu ga reklamirati ali je maher, Abatenoj æe potvrditi). Ka¾e mi ¹to sam i mislio, brtva je.
Nova brtva, novo ulje, sranje od crvenog Paraflu zamjenjenom sa plavim, tokarenje glave i ¹tancanje gumenog dijela servo crijeva (rupa ko od igle ali dovoljno da posvud slini).
Odlièno, zadovoljan.
Prije nekih sedam dana osjetim da se gas sporije vraæa u leru kad ga stisnem te da ne nema neki odaziv u 5-oj i 6-oj brzini. Opet posjet mom pozdanom me¹tru i ka¾e mjenjaj debimetar (MAF).
Tra¾im po duæanima i netu ba¹ Boschev koji mi je bio do prije par dana ali kujac-palac ne proizvodi se vi¹e.
Ok, naruèim Pierburgov, prekjuèer ga namontiram i to je sad kompletno druga zvijerka.
Samo gas dalje