15-05-2025, 09:09:02

Autor Tema: Filter zraka  (Posjeta: 15456 vremena)

0 Èlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

antun_156

• Gost
  • Trade Count: (0)
Filter zraka
« u: 06-01-2007, 13:08:35 »
Zanima me po kojoj cijeni bi mogao kupiti K&N filter 57i Kit (part number: 57-0350) kod nas, a koliko doðe vani?
Ima li tko kakvih iskustva sa navedenim filterom?
« Zadnja izmjena: 07-01-2007, 14:49:55 od Viktor »

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Mu¹ki
    • KRK
Odg: Zraèni Filter
« Odgovori #1 u: 06-01-2007, 13:26:32 »
ja sam imao k&n na tipu 2.0 16v zvuk boli glava :da: :kosa:

antun_156

• Gost
« Odgovori #2 u: 06-01-2007, 13:28:24 »
si imao 57i kit ili samo onaj filter
« Zadnja izmjena: 06-01-2007, 13:29:01 od antun_156 »

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #3 u: 06-01-2007, 13:43:25 »
si imao 57i kit ili samo onaj filter

samo filter, gljiva, a cijevi sam sam slagao, cijevi za vodu fi70 :redf:

Offline Seb

• Èlan Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #4 u: 06-01-2007, 13:47:07 »
trenutno najbolja stvar kad se uzme u obzir ulo¾eno-dobiveno je simotin mini cda...nema u ovom kompu sliku ali sam veæ prije priæo o njemu i stavljo slike...550 kn kod mene,ima super zvuk i osim ¹to propu¹ta vi¹e zraka kao i panel u org airboxu ili gljiva zbog svoje specifièen konstrukcije olak¹ava ulazak zraka u motor...postoji jo¹ jedan cda koji ima u sebi jo¹ i lopatice za vrtlo¾enje zraka ali je duplo skuplji...isto radi i bmc-ov cda ali on je 4 puta skuplji tako da moj prijedlog je simota mini cda
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

antun_156

• Gost
« Odgovori #5 u: 06-01-2007, 13:55:38 »
simota mini cda se montira izvan kuèi¹ta jel tako?
kako se odr¾ava i da li se mora mjenjati nakon odreðenog broja kilometara?
èuo sam da kod gljiva ulazi topal zrak, pa da ona nije najbolje
rje¹enje (da li je to istina?).

antun_156

• Gost
« Odgovori #6 u: 06-01-2007, 13:58:06 »

mislio si na ovo seb

antun_156

• Gost
« Odgovori #7 u: 06-01-2007, 16:36:26 »
na web stranici Autoispuh k&n 57i kit doðe 1353,00kn
ne znam koliko doðe u italiji, austriji, ili sloveniji mo¾da jeftinije?

Zagorar

• Gost
« Odgovori #8 u: 06-01-2007, 17:57:08 »
Zanima me po kojoj cijeni bi mogao kupiti K&N filter 57i Kit (part number: 57-0350) kod nas, a koliko doðe vani?
Ima li tko kakvih iskustva sa navedenim filterom?

Imao sam ja ba¹ taj 57i Kit. Samo to je bilo veæ davno (u pro¹lom stoljeæu) :hap: i to na 33 QV. Auto je bio jako nabrijan, ukljuèujuæi, izmeðu ostalog, i modificirani ispuh bez katalizatora (onda jo¹ nije bilo eko-testa). Zato je to te¹ko usporeðivati s dana¹njom 156-icom.

Opæenito, mogu reæi da sam se ugodno iznenadio veæ postojanjem verzije filtera ba¹ za taj auto. Tako da je sve bilo savr¹eno lako montirati. Èak i meni. :clap:  :redf: Poèetak one cijevi (i prema njihovim nacrtima) bio je na malom rebrastom otvoru pored maglenke (koji kao da je bio ba¹ za to izmi¹ljen), pa je uèinak bio vjerojatno maksimalan. Razlika i u ¾ivahnosti i u zvuku bila je vi¹e nego oèigledna. Zato preporuèujem! (Bar za Alfu 33.)

Offline Seb

• Èlan Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #9 u: 06-01-2007, 18:45:51 »
da to je to na slici...¹to se tièe gljive a i ovog cda i svega drugog, uvjek treba stavit na mjesto da ne vuèe previ¹e topli zrak...pogotovo turbo motori...atmosferci to ne osjete tolko jel ipak prièamo o min padu snage...najbolje ga je smjestit na debimetar i skinut tvornièke prigu¹nike zvuka :ok:
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

antun_156

• Gost
« Odgovori #10 u: 06-01-2007, 19:06:56 »
skinuo sam katalizator i stavio alfin protoèni.
seb da li si imao iskustva sa tim 57i Kit-om.

Offline Seb

• Èlan Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #11 u: 07-01-2007, 10:17:54 »
ne..kakav je to kit?

antun_156

• Gost

antun_156

• Gost
« Odgovori #13 u: 07-01-2007, 14:11:32 »

Offline Boris156

• Na probi
  • *
    • Rijeka, Hrvatska
Odg: Filter zraka
« Odgovori #14 u: 07-01-2007, 22:15:54 »
K&N radi dobre filtere. Imao sam i ja jednog na 33ojki i bio vrlo zadovoljan, zvuk je bio odlican. Na performansama sumnjam da se sto dobije, osim mozda nesto boljeg odziva na gas.

Problem sa takvim (otvorenim) filterom na 156ici (ili na bilo kojem novijem autu) je to sto filtriraju nesto losije od standardnih filtera, pa dosta prasine prodje. Na starijim Alficama me to nije brinulo jer bi karburatori sve progutali (smrc, jos placem za svojim Dell'Orticima  :sad:).

Druga stvar je da su to vecinom "mokri" filteri, znaci mora ih se svako toliko prilikom ciscenja nauljiti. Eh sad, uglavnom ne bi trebalo biti problema, ali ako se zaneses sa uljem (stavis ga previse) onda ono moze zaprljati/unistiti MAF, a to je prilicno skup popravak.

Dosta se lome koplja oko filtera za zrak, nedavno sam se i ja odlucivao sto staviti, tako da se na kraju sve svede na osobne preferencije. Samo racunaj na to da bez protocnog ispuha (znaci samo sa drugim filterom) neces osjetiti bas nikakvu promjenu osim boljeg zvuka, a i sa drugim ispuhom je dobitak minimalan (opet, mozda, bolji odziv na gas).

Offline Seb

• Èlan Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #15 u: 08-01-2007, 14:19:25 »
kao ¹to sam reko...same gljive samo propu¹taju veèu kolièinu zraka i na seriskom autu nemaju efekta...raðe uzmi neki oblik cda jer oni i propu¹taju i olak¹avaju ulaz zraka...uvjek èe se malo izgubit na okr momentu na ni¾im okr ali zato poslje bolje vuku auti...pogotovo naèipani turbaci

antun_156

• Gost
« Odgovori #16 u: 10-01-2007, 22:46:33 »
K&N radi dobre filtere. Imao sam i ja jednog na 33ojki i bio vrlo zadovoljan, zvuk je bio odlican. Na performansama sumnjam da se sto dobije, osim mozda nesto boljeg odziva na gas.

Problem sa takvim (otvorenim) filterom na 156ici (ili na bilo kojem novijem autu) je to sto filtriraju nesto losije od standardnih filtera, pa dosta prasine prodje. Na starijim Alficama me to nije brinulo jer bi karburatori sve progutali (smrc, jos placem za svojim Dell'Orticima  :sad:).

Druga stvar je da su to vecinom "mokri" filteri, znaci mora ih se svako toliko prilikom ciscenja nauljiti. Eh sad, uglavnom ne bi trebalo biti problema, ali ako se zaneses sa uljem (stavis ga previse) onda ono moze zaprljati/unistiti MAF, a to je prilicno skup popravak.

Dosta se lome koplja oko filtera za zrak, nedavno sam se i ja odlucivao sto staviti, tako da se na kraju sve svede na osobne preferencije. Samo racunaj na to da bez protocnog ispuha (znaci samo sa drugim filterom) neces osjetiti bas nikakvu promjenu osim boljeg zvuka, a i sa drugim ispuhom je dobitak minimalan (opet, mozda, bolji odziv na gas).

¹to si onda stavio?
pozdrav!

Offline Boris156

• Na probi
  • *
    • Rijeka, Hrvatska
« Odgovori #17 u: 16-01-2007, 22:34:32 »
¹to si onda stavio?
pozdrav!

Na kraju sam isao na BMC CDA (AIR FILTERS BMC | AIR FILTER | CAR | MOTORCYCLE | bike - racing - venturi admission system - carbon dynamic airbox), jer sam ga uspio dobiti relativno jeftino, a i svidja mi se sto pri instalaciji zamjenjuje standardnu kutiju filtera, tako da ne bi trebalo biti problema. Nisam ga jos stigao staviti zbog posla, ali cu ovaj vikend probati uhvatiti malo vremena da to postavim...

Pepo

• Gost
« Odgovori #18 u: 12-02-2007, 11:18:09 »
Dobar odabir,propustat ce vise zraka a ne opet previse da vuce prasinu itd.
Inace najvise vjerujem ²KN filterima a sve ove lose kopije kao simota su cisto bacanje love.

Offline Niko

• Predsjedni¹tvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ©IBENIK
« Odgovori #19 u: 12-02-2007, 12:53:21 »
¹to si onda stavio?
pozdrav!

Na kraju sam isao na BMC CDA (AIR FILTERS BMC | AIR FILTER | CAR | MOTORCYCLE | bike - racing - venturi admission system - carbon dynamic airbox), jer sam ga uspio dobiti relativno jeftino, a i svidja mi se sto pri instalaciji zamjenjuje standardnu kutiju filtera, tako da ne bi trebalo biti problema. Nisam ga jos stigao staviti zbog posla, ali cu ovaj vikend probati uhvatiti malo vremena da to postavim...

Po kojoj si cijeni na¹ao BMC ako se smije znati?

Offline Boris156

• Na probi
  • *
    • Rijeka, Hrvatska
« Odgovori #20 u: 13-02-2007, 17:19:02 »
¹to si onda stavio?
pozdrav!

Po kojoj si cijeni na¹ao BMC ako se smije znati?

Nije tajna, na kraju me izaslo 120 eura. Jos ga nisam stigao staviti.  :wal:

Offline Niko

• Predsjedni¹tvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ©IBENIK
« Odgovori #21 u: 13-02-2007, 17:20:37 »
Predobra cijena ako je BMC...da nije Simotin CDA u pitanju?  :?:

Offline Boris156

• Na probi
  • *
    • Rijeka, Hrvatska
« Odgovori #22 u: 13-02-2007, 17:37:10 »

Jok, BMC.  :clap: Imali su neki popust na Gazzela Racing stranicama (https://www.gazzella.cc/), a ja sam dobio jos nesto jer sam vec narucivao bregaste i jos par stvari od njih... Da ne duljim, odlicno sam prosao.  :ok: Bas sam sada pogledao, opet mu je normalna cijena, 144 £. Sto je opet dosta jeftinije od hrvatske cijene koja se krece oko 2k kn. Ako nije zurba, da se ih se i na eBayu naci.

Offline Niko

• Predsjedni¹tvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ©IBENIK
« Odgovori #23 u: 13-02-2007, 17:40:02 »

Jok, BMC.  :clap: Imali su neki popust na Gazzela Racing stranicama (https://www.gazzella.cc/), a ja sam dobio jos nesto jer sam vec narucivao bregaste i jos par stvari od njih... Da ne duljim, odlicno sam prosao.  :ok: Bas sam sada pogledao, opet mu je normalna cijena, 144 £. Sto je opet dosta jeftinije od hrvatske cijene koja se krece oko 2k kn. Ako nije zurba, da se ih se i na eBayu naci.

Cime si placao....??

Offline Boris156

• Na probi
  • *
    • Rijeka, Hrvatska
« Odgovori #24 u: 13-02-2007, 17:42:55 »

Cime si placao....??

BMC PayPalom, prije kreditnom...

Offline Niko

• Predsjedni¹tvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ©IBENIK
« Odgovori #25 u: 13-02-2007, 17:45:30 »

Cime si placao....??

Ja sam nasao na  ebayu nesto audio opreme po predobrim cijenama....ali nemaju dostavu u RH, najblize Njemacka ili italija, sada bi trebao nekoga naci sa prebivalistem gore, Dame 166 nema na forumu vec danima, tako da ga nisam ni mogao pitati  :da: :da:

Offline Boris156

• Na probi
  • *
    • Rijeka, Hrvatska
« Odgovori #26 u: 13-02-2007, 17:51:13 »

Cime si placao....??

Ja sam nasao na  ebayu nesto audio opreme po predobrim cijenama....ali nemaju dostavu u RH, najblize Njemacka ili italija, sada bi trebao nekoga naci sa prebivalistem gore, Dame 166 nema na forumu vec danima, tako da ga nisam ni mogao pitati  :da: :da:

eBay je OK ako si pazljiv, ima dosta muljanja. Ako ti mogu to dostaviti u Sloveniju (konkretno Ljubljanu) ja ti to pokupim i donesem do Rijeke, a onda su tu nase drage HP  :)))...

Offline Niko

• Predsjedni¹tvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ©IBENIK
« Odgovori #27 u: 13-02-2007, 21:10:18 »

Cime si placao....??

eBay je OK ako si pazljiv, ima dosta muljanja. Ako ti mogu to dostaviti u Sloveniju (konkretno Ljubljanu) ja ti to pokupim i donesem do Rijeke, a onda su tu nase drage HP  :)))...

Vidis ni Sloveniju nemaju  :wal:  Iz kine je tip...heben fedback, raspitao sam se po forum.156.net jer ekipa tamo bahato po ebayu kupuje, i uostalom na¹ao sam ga na ebay.co.uk....i par njih sa foruma se javilo da su kupovali kod njega..da nema gre¹ke  :da: :da:

KOmar

• Gost
« Odgovori #28 u: 18-02-2007, 16:12:17 »
Ja sam sa frendom neki dan na njegovu  145-icu 1.8TS , OMP-ov filter(Gljiva u zatvorenom kucistu + crijevo za dovod hladnog zraka) u TP kosta 1050kn i mogu ga definitivno preporucit za TS motore jer se ova frednova preporodila

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #29 u: 18-02-2007, 16:34:54 »
Niko sa mislis da nema drugih problema. Nje Prob. Nisam ti stigao viditi za ono, al nisasmni zaboravio. Momentalno mi je vremenski koma.

Offline Niko

• Predsjedni¹tvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ©IBENIK
« Odgovori #30 u: 18-02-2007, 20:29:24 »
Niko sa mislis da nema drugih problema. Nje Prob. Nisam ti stigao viditi za ono, al nisasmni zaboravio. Momentalno mi je vremenski koma.

Nije nista hitno tako da nemas brige  :da: Dalje cemo na PP :mah:

Alfaboxer

• Gost
« Odgovori #31 u: 18-02-2007, 20:49:56 »
koji filter najbolji za 145 1.6boxer

Offline Niko

• Predsjedni¹tvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ©IBENIK
« Odgovori #32 u: 18-02-2007, 20:56:15 »

Ja sam na 1.6 box imao k&n gljivu  :da: :da: Ok je bilo, a u svakom slucaju mislim da bi ti bilo najbolje ici na CDA  :da:

KOmar

• Gost
« Odgovori #33 u: 18-02-2007, 22:06:37 »
K&N ,BMC, Green,Pipercros...gljiva cijena cca.500kn

malo bolja solucija OMP zatvoreni filter ili Green twister...slicno kao CDA (najbolje ulozeno dobiveno) cijena cca1000kn

najbolja solucija BMC CDA

ps. izbjegavaj: LRX,one iz molydona filter cijene 100 do 200kn, te simota(kod nas malo razvikana) takodjer jako lose kvalitete filter(da nebi ipspalo da njamke imam ga ja na svom autu)...

Offline Lepi

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • BMW F30, MINI COOPER
    • Zagreb, ©estine
« Odgovori #34 u: 19-02-2007, 08:59:39 »

malo bolja solucija OMP zatvoreni filter ili Green twister...slicno kao CDA (najbolje ulozeno dobiveno) cijena cca1000kn

ps. izbjegavaj: LRX,one iz molydona filter cijene 100 do 200kn, te simota(kod nas malo razvikana) takodjer jako lose kvalitete filter(da nebi ipspalo da njamke imam ga ja na svom autu)...

mozes mi molim te pojasnit po cemu ti procjenjujes i zakljucujes koji filter valja a koji ne?

Offline Hondo

• Pripravnik
  • **
  • AR 145 1.6TS
    • Bjelovar
« Odgovori #35 u: 19-02-2007, 09:13:35 »
Po kvaliteti izrade i tome kako izgleda nakon odreðenog broja pranja. Razvikani K&N je svojevremeno imao problema sa onim plastièno/gumenim dijelovima koji su htjeli pucati...
Ovo koliko propu¹ta zraka i koliko filtrira su ionako samo teorije...
...i sve to doðe na svoje...

KOmar

• Gost
« Odgovori #36 u: 19-02-2007, 16:13:35 »
Po kvaliteti izrade i tome kako izgleda nakon odreðenog broja pranja. Razvikani K&N je svojevremeno imao problema sa onim plastièno/gumenim dijelovima koji su htjeli pucati...
Bas to, samo sto su ovi bolji koje sam naveo u zatvorenom kucistu i puno su bolje rjesenje pogotovo po toplom vremenu!

@Lepi:Kao sto je gore receno kvaliteta:pamuka,gume(negdje je plastika negdje silikon, to ces najbolje vidjet ako uzmes onaj filter iz molydona u ruke i jedan bmc ili pipercross), pa gustoca pamuka...pogledaj kroz k&n,Green prema svjetlu pa pogledaj kroz jednu simotu..i zakljucit ces sta bolje filtrira....moja simota nist ne filtrira osim nekih zivotinjica koje bi eventualno potratile skloniste u usisnoj cijevi
« Zadnja izmjena: 19-02-2007, 16:14:16 od KOmar »

Offline Seb

• Èlan Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #37 u: 19-02-2007, 16:58:11 »
Bas to, samo sto su ovi bolji koje sam naveo u zatvorenom kucistu i puno su bolje rjesenje pogotovo po toplom vremenu!

@Lepi:Kao sto je gore receno kvaliteta:pamuka,gume(negdje je plastika negdje silikon, to ces najbolje vidjet ako uzmes onaj filter iz molydona u ruke i jedan bmc ili pipercross), pa gustoca pamuka...pogledaj kroz k&n,Green prema svjetlu pa pogledaj kroz jednu simotu..i zakljucit ces sta bolje filtrira....moja simota nist ne filtrira osim nekih zivotinjica koje bi eventualno potratile skloniste u usisnoj cijevi

¹to se manje vidi,manje i propu¹ta...onda najbolje ostavi org filter i èe¹eèe ga mjenjaj

KOmar

• Gost
« Odgovori #38 u: 19-02-2007, 17:58:46 »
@Seb:  :ne: pa po tvom bi bilo najbolje skinut filter i stavit mrezicu za komarce...
jednostavno neki imaju kvalitetniji pamuk i drugaciju strukturu filtera...a ukoliko je manja propusnost to se rijesi vecom povrsinom filtera.....

pogledaj samo Pipercross filtere i njihove cijene, svi su suhi modeli znaci nema ovih pamucnih:
Pipercross Air Filters - Official Website
evo ovako bi ja nesto definitivno stavio na alfu:
http://www.pipercross.net/viper_product.asp
suhi je u zatvorenom kucistu, ima odlicnu filtraciju,odlican protok i dovod hladnog zraka, ali cijena je bezobrazna

Offline Boris156

• Na probi
  • *
    • Rijeka, Hrvatska
« Odgovori #39 u: 19-02-2007, 20:33:39 »
http://www.pipercross.net/viper_product.asp
suhi je u zatvorenom kucistu, ima odlicnu filtraciju,odlican protok i dovod hladnog zraka, ali cijena je bezobrazna

Ouch, 250£ za 156 2.0 TS.  :kosa:

Ne znam, iskreno, mislim da je i BMC dosta preskup, a kamo li ovako nesto. Osobito s obzirom na omjer ulozeno/dobiveno, jer na kraju, sve sto dobijes je drukciji/bolji zvuk, razlike u performansama su obicno akademske (bez drugih velikih zahvata na motoru i ispuhu). Radje onda ostati na stock filteru, barem znas da radi svoj posao i nece zeznuti MAF...

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #40 u: 19-02-2007, 20:45:15 »
K&N 57i  :ok: :da: :da:

KOmar

• Gost
« Odgovori #41 u: 19-02-2007, 22:17:33 »
Ouch, 250£ za 156 2.0 TS.  :kosa:

Ne znam, iskreno, mislim da je i BMC dosta preskup, a kamo li ovako nesto. Osobito s obzirom na omjer ulozeno/dobiveno, jer na kraju, sve sto dobijes je drukciji/bolji zvuk, razlike u performansama su obicno akademske (bez drugih velikih zahvata na motoru i ispuhu). Radje onda ostati na stock filteru, barem znas da radi svoj posao i nece zeznuti MAF...
Istina, BMC i ovaj Pipercross su odlicne stvari....ali samo za one koji bas i neznaju kud bi sa lovom, sto se mene tice ja bi radje tih 250 funti stavio sa strane i pristedio jos malo love i uredio glavu kompletno, a sto se tice filtera dovoljno je i BMC gljiva samo je treba stavit podalje od vrucih mjesta!

budem posliko OMP-ov filter staje frend stavio , slicno izgleda kao ovaj pipercross samo sto kosta 1050kn u TP-u a ima i jedan BMC isti za isto tako cca. 1000kn

Alfaboxer

• Gost
« Odgovori #42 u: 19-02-2007, 23:24:33 »

ok,hvala puno

Offline Niko

• Predsjedni¹tvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ©IBENIK
« Odgovori #43 u: 20-02-2007, 19:33:30 »
Sta sa Simotom ne valja?

KOmar

• Gost
« Odgovori #44 u: 20-02-2007, 22:34:51 »
Sta sa Simotom ne valja?
sta nevalja, meni smeta sta lose filtrira  :da: imam je na autu tako da...5x sam bio zadovoljniji sa greenom!

Evo ovo bi bio nekakav best bay BMC DIA Airbox cijena 1000 i kusur kunica, a bmc je  :ok:

http://www.tpautoshop.com/IDprikaz.asp?unos=440#

Offline Niko

• Predsjedni¹tvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ©IBENIK
« Odgovori #45 u: 20-02-2007, 23:07:10 »
Sta sa Simotom ne valja?
sta nevalja, meni smeta sta lose filtrira  :da: imam je na autu tako da...5x sam bio zadovoljniji sa greenom!

Evo ovo bi bio nekakav best bay BMC DIA Airbox cijena 1000 i kusur kunica, a bmc je  :ok:

Mi smo probali par Simota CDA...i fenomenalno....prijatelj je imao prije i BMC CDA...kaze nema razlike vidljive....
Ja sam imao i K&N i Simota gljivu na 145 i razliku nisam vidio  :da:

KOmar

• Gost
« Odgovori #46 u: 20-02-2007, 23:27:32 »
Sta sa Simotom ne valja?

Mi smo probali par Simota CDA...i fenomenalno....prijatelj je imao prije i BMC CDA...kaze nema razlike vidljive....

Ni ja nisam vidio razliku u perfomansama izmedju gljiva, razlika moze biti jedino izmedju CAI,AIRbox systema,RamAir,SRI...
Al vidio sam razliku u zaprljanosti u kolicini prasine sto prodje kroz simotinu gljivu, a nitko od nas ne zeli bas da mu "necistoca" ulazi u motor
« Zadnja izmjena: 20-02-2007, 23:28:33 od KOmar »

Offline Niko

• Predsjedni¹tvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ©IBENIK
« Odgovori #47 u: 20-02-2007, 23:30:50 »
Sta sa Simotom ne valja?

Ni ja nisam vidio razliku u perfomansama izmedju gljiva, razlika moze biti jedino izmedju CAI,AIRbox systema,RamAir,SRI...
Al vidio sam razliku u zaprljanosti u kolicini prasine sto prodje kroz simotinu gljivu, a nitko od nas ne zeli bas da mu "necistoca" ulazi u motor

Vidis za time nisam i¹ao... :ne2:  Nema druge nego NOS uvaliti...pa svako malo shot puknut da ocisti disne puteve  :crazy:

KOmar

• Gost
« Odgovori #48 u: 20-02-2007, 23:57:12 »
@Niko: Onda ti jedan "suhi singlpoint N2O" dodje kao "Bronhi"  :rolll: N2O Lakse se dise! :drive:

Offline Niko

• Predsjedni¹tvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ©IBENIK
« Odgovori #49 u: 21-02-2007, 00:01:09 »
@Niko: Onda ti jedan "suhi singlpoint N2O" dodje kao "Bronhi"  :rolll: N2O Lakse se dise! :drive:

Ocisti leptir...itd  :)))

Offline meDo75

• Starosjedioc
  • 75 2.0 TS
    • Oslo
« Odgovori #50 u: 13-03-2008, 22:46:21 »
da ne otvaram novu temu -imam pitanje  :craz
kako najlakse i najjednostavnije ocistit-opret kn filter i dal se treba su¹it , i kolko  :?: :?:
 :pivo:
...AR 75 stealth edition ...fast as a shark....

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #51 u: 14-03-2008, 01:13:54 »
da ne otvaram novu temu -imam pitanje  :craz
kako najlakse i najjednostavnije ocistit-opret kn filter i dal se treba su¹it , i kolko  :?: :?:
 :pivo:
ima za kupiti tekuèina sa kojom se po¹prica filter, i onda ga sa toplom vodom ispere¹ i osu¹i¹ na suncu li sa neèim ¹ta pu¹e topli zrak  :ok:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Seb

• Èlan Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #52 u: 14-03-2008, 07:13:08 »
@Seb:  :ne: pa po tvom bi bilo najbolje skinut filter i stavit mrezicu za komarce...
jednostavno neki imaju kvalitetniji pamuk i drugaciju strukturu filtera...a ukoliko je manja propusnost to se rijesi vecom povrsinom filtera.....

pogledaj samo Pipercross filtere i njihove cijene, svi su suhi modeli znaci nema ovih pamucnih:
Pipercross Air Filters
Pipercross Viper induction kits - carbon fibre heat shield, sealed cold air feed

to ja nisam reko...e sad kak bi ti stavio veæi ulo¾ak filtera u org air box????... a ¹to se tièe ovog The page cannot be found èuo sam da je sranje...to nije moja izjava ali je par ljudi to reklo èak i oni ¹to ga prodaju

Offline mauroar

• Donator kluba
  • Trade Count: (+7)
  • Starosjedioc
  • *
  • ALFA 147SS,trenutno i 147jtd
    • PULA
« Odgovori #53 u: 14-03-2008, 09:47:20 »
a niste mozda zainteresirani za sprintfilter?imate i popuste za èlanove a ako vas se sakupi vise ima dodatni popust
bira se po kubikazi i materijal kuèiste karbonski/aluminijski a i filter moze biti od tkanine kao ¹to ima K&N ili od poliestera ¹ta ima samo sprintfilter
 :mah:
ALFA147SS,SUPERSPRINT,OZ-ULTRA,SPRINTFILTER,CSC,COLOMBO&BARIANI
TAR-OX
SPEED-DAY.HR

Offline meDo75

• Starosjedioc
  • 75 2.0 TS
    • Oslo
« Odgovori #54 u: 14-03-2008, 10:11:56 »
ima za kupiti tekuèina sa kojom se po¹prica filter, i onda ga sa toplom vodom ispere¹ i osu¹i¹ na suncu li sa neèim ¹ta pu¹e topli zrak  :ok:

je , u molydonu mi tip dao samo neko ulje za  podmazivanje filtera nakon pranja (50 kn ) , i kaze da operem filter sa deterðentom  :sado:
znaci opet u shoping :wal:
...AR 75 stealth edition ...fast as a shark....

KOmar

• Gost
« Odgovori #55 u: 24-03-2008, 23:37:13 »
evo malog testa di se vidi razlika medju filterima  :song:

Test Filtera