27-04-2025, 01:51:24

Autor Tema: Filter zraka  (Posjeta: 15403 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

antun_156

• Gost
  • Trade Count: (0)
Filter zraka
« u: 06-01-2007, 13:08:35 »
Zanima me po kojoj cijeni bi mogao kupiti K&N filter 57i Kit (part number: 57-0350) kod nas, a koliko dođe vani?
Ima li tko kakvih iskustva sa navedenim filterom?
« Zadnja izmjena: 07-01-2007, 14:49:55 od Viktor »

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • KRK
Odg: Zračni Filter
« Odgovori #1 u: 06-01-2007, 13:26:32 »
ja sam imao k&n na tipu 2.0 16v zvuk boli glava :da: :kosa:

antun_156

• Gost
« Odgovori #2 u: 06-01-2007, 13:28:24 »
si imao 57i kit ili samo onaj filter
« Zadnja izmjena: 06-01-2007, 13:29:01 od antun_156 »

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #3 u: 06-01-2007, 13:43:25 »
si imao 57i kit ili samo onaj filter

samo filter, gljiva, a cijevi sam sam slagao, cijevi za vodu fi70 :redf:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #4 u: 06-01-2007, 13:47:07 »
trenutno najbolja stvar kad se uzme u obzir uloženo-dobiveno je simotin mini cda...nema u ovom kompu sliku ali sam već prije prićo o njemu i stavljo slike...550 kn kod mene,ima super zvuk i osim što propušta više zraka kao i panel u org airboxu ili gljiva zbog svoje specifičen konstrukcije olakšava ulazak zraka u motor...postoji još jedan cda koji ima u sebi još i lopatice za vrtloženje zraka ali je duplo skuplji...isto radi i bmc-ov cda ali on je 4 puta skuplji tako da moj prijedlog je simota mini cda
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

antun_156

• Gost
« Odgovori #5 u: 06-01-2007, 13:55:38 »
simota mini cda se montira izvan kučišta jel tako?
kako se održava i da li se mora mjenjati nakon određenog broja kilometara?
čuo sam da kod gljiva ulazi topal zrak, pa da ona nije najbolje
rješenje (da li je to istina?).

antun_156

• Gost
« Odgovori #6 u: 06-01-2007, 13:58:06 »

mislio si na ovo seb

antun_156

• Gost
« Odgovori #7 u: 06-01-2007, 16:36:26 »
na web stranici Autoispuh k&n 57i kit dođe 1353,00kn
ne znam koliko dođe u italiji, austriji, ili sloveniji možda jeftinije?

Zagorar

• Gost
« Odgovori #8 u: 06-01-2007, 17:57:08 »
Zanima me po kojoj cijeni bi mogao kupiti K&N filter 57i Kit (part number: 57-0350) kod nas, a koliko dođe vani?
Ima li tko kakvih iskustva sa navedenim filterom?

Imao sam ja baš taj 57i Kit. Samo to je bilo već davno (u prošlom stoljeću) :hap: i to na 33 QV. Auto je bio jako nabrijan, uključujući, između ostalog, i modificirani ispuh bez katalizatora (onda još nije bilo eko-testa). Zato je to teško uspoređivati s današnjom 156-icom.

Općenito, mogu reći da sam se ugodno iznenadio već postojanjem verzije filtera baš za taj auto. Tako da je sve bilo savršeno lako montirati. Čak i meni. :clap:  :redf: Početak one cijevi (i prema njihovim nacrtima) bio je na malom rebrastom otvoru pored maglenke (koji kao da je bio baš za to izmišljen), pa je učinak bio vjerojatno maksimalan. Razlika i u živahnosti i u zvuku bila je više nego očigledna. Zato preporučujem! (Bar za Alfu 33.)

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #9 u: 06-01-2007, 18:45:51 »
da to je to na slici...što se tiče gljive a i ovog cda i svega drugog, uvjek treba stavit na mjesto da ne vuče previše topli zrak...pogotovo turbo motori...atmosferci to ne osjete tolko jel ipak pričamo o min padu snage...najbolje ga je smjestit na debimetar i skinut tvorničke prigušnike zvuka :ok:
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

antun_156

• Gost
« Odgovori #10 u: 06-01-2007, 19:06:56 »
skinuo sam katalizator i stavio alfin protočni.
seb da li si imao iskustva sa tim 57i Kit-om.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #11 u: 07-01-2007, 10:17:54 »
ne..kakav je to kit?

antun_156

• Gost

antun_156

• Gost
« Odgovori #13 u: 07-01-2007, 14:11:32 »

Offline Boris156

• Na probi
  • *
    • Rijeka, Hrvatska
Odg: Filter zraka
« Odgovori #14 u: 07-01-2007, 22:15:54 »
K&N radi dobre filtere. Imao sam i ja jednog na 33ojki i bio vrlo zadovoljan, zvuk je bio odlican. Na performansama sumnjam da se sto dobije, osim mozda nesto boljeg odziva na gas.

Problem sa takvim (otvorenim) filterom na 156ici (ili na bilo kojem novijem autu) je to sto filtriraju nesto losije od standardnih filtera, pa dosta prasine prodje. Na starijim Alficama me to nije brinulo jer bi karburatori sve progutali (smrc, jos placem za svojim Dell'Orticima  :sad:).

Druga stvar je da su to vecinom "mokri" filteri, znaci mora ih se svako toliko prilikom ciscenja nauljiti. Eh sad, uglavnom ne bi trebalo biti problema, ali ako se zaneses sa uljem (stavis ga previse) onda ono moze zaprljati/unistiti MAF, a to je prilicno skup popravak.

Dosta se lome koplja oko filtera za zrak, nedavno sam se i ja odlucivao sto staviti, tako da se na kraju sve svede na osobne preferencije. Samo racunaj na to da bez protocnog ispuha (znaci samo sa drugim filterom) neces osjetiti bas nikakvu promjenu osim boljeg zvuka, a i sa drugim ispuhom je dobitak minimalan (opet, mozda, bolji odziv na gas).

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #15 u: 08-01-2007, 14:19:25 »
kao što sam reko...same gljive samo propuštaju veču količinu zraka i na seriskom autu nemaju efekta...rađe uzmi neki oblik cda jer oni i propuštaju i olakšavaju ulaz zraka...uvjek če se malo izgubit na okr momentu na nižim okr ali zato poslje bolje vuku auti...pogotovo načipani turbaci

antun_156

• Gost
« Odgovori #16 u: 10-01-2007, 22:46:33 »
K&N radi dobre filtere. Imao sam i ja jednog na 33ojki i bio vrlo zadovoljan, zvuk je bio odlican. Na performansama sumnjam da se sto dobije, osim mozda nesto boljeg odziva na gas.

Problem sa takvim (otvorenim) filterom na 156ici (ili na bilo kojem novijem autu) je to sto filtriraju nesto losije od standardnih filtera, pa dosta prasine prodje. Na starijim Alficama me to nije brinulo jer bi karburatori sve progutali (smrc, jos placem za svojim Dell'Orticima  :sad:).

Druga stvar je da su to vecinom "mokri" filteri, znaci mora ih se svako toliko prilikom ciscenja nauljiti. Eh sad, uglavnom ne bi trebalo biti problema, ali ako se zaneses sa uljem (stavis ga previse) onda ono moze zaprljati/unistiti MAF, a to je prilicno skup popravak.

Dosta se lome koplja oko filtera za zrak, nedavno sam se i ja odlucivao sto staviti, tako da se na kraju sve svede na osobne preferencije. Samo racunaj na to da bez protocnog ispuha (znaci samo sa drugim filterom) neces osjetiti bas nikakvu promjenu osim boljeg zvuka, a i sa drugim ispuhom je dobitak minimalan (opet, mozda, bolji odziv na gas).

što si onda stavio?
pozdrav!

Offline Boris156

• Na probi
  • *
    • Rijeka, Hrvatska
« Odgovori #17 u: 16-01-2007, 22:34:32 »
što si onda stavio?
pozdrav!

Na kraju sam isao na BMC CDA (AIR FILTERS BMC | AIR FILTER | CAR | MOTORCYCLE | bike - racing - venturi admission system - carbon dynamic airbox), jer sam ga uspio dobiti relativno jeftino, a i svidja mi se sto pri instalaciji zamjenjuje standardnu kutiju filtera, tako da ne bi trebalo biti problema. Nisam ga jos stigao staviti zbog posla, ali cu ovaj vikend probati uhvatiti malo vremena da to postavim...

Pepo

• Gost
« Odgovori #18 u: 12-02-2007, 11:18:09 »
Dobar odabir,propustat ce vise zraka a ne opet previse da vuce prasinu itd.
Inace najvise vjerujem ˛KN filterima a sve ove lose kopije kao simota su cisto bacanje love.

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #19 u: 12-02-2007, 12:53:21 »
što si onda stavio?
pozdrav!

Na kraju sam isao na BMC CDA (AIR FILTERS BMC | AIR FILTER | CAR | MOTORCYCLE | bike - racing - venturi admission system - carbon dynamic airbox), jer sam ga uspio dobiti relativno jeftino, a i svidja mi se sto pri instalaciji zamjenjuje standardnu kutiju filtera, tako da ne bi trebalo biti problema. Nisam ga jos stigao staviti zbog posla, ali cu ovaj vikend probati uhvatiti malo vremena da to postavim...

Po kojoj si cijeni našao BMC ako se smije znati?

Offline Boris156

• Na probi
  • *
    • Rijeka, Hrvatska
« Odgovori #20 u: 13-02-2007, 17:19:02 »
što si onda stavio?
pozdrav!

Po kojoj si cijeni našao BMC ako se smije znati?

Nije tajna, na kraju me izaslo 120 eura. Jos ga nisam stigao staviti.  :wal:

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #21 u: 13-02-2007, 17:20:37 »
Predobra cijena ako je BMC...da nije Simotin CDA u pitanju?  :?:

Offline Boris156

• Na probi
  • *
    • Rijeka, Hrvatska
« Odgovori #22 u: 13-02-2007, 17:37:10 »

Jok, BMC.  :clap: Imali su neki popust na Gazzela Racing stranicama (https://www.gazzella.cc/), a ja sam dobio jos nesto jer sam vec narucivao bregaste i jos par stvari od njih... Da ne duljim, odlicno sam prosao.  :ok: Bas sam sada pogledao, opet mu je normalna cijena, 144 £. Sto je opet dosta jeftinije od hrvatske cijene koja se krece oko 2k kn. Ako nije zurba, da se ih se i na eBayu naci.

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #23 u: 13-02-2007, 17:40:02 »

Jok, BMC.  :clap: Imali su neki popust na Gazzela Racing stranicama (https://www.gazzella.cc/), a ja sam dobio jos nesto jer sam vec narucivao bregaste i jos par stvari od njih... Da ne duljim, odlicno sam prosao.  :ok: Bas sam sada pogledao, opet mu je normalna cijena, 144 £. Sto je opet dosta jeftinije od hrvatske cijene koja se krece oko 2k kn. Ako nije zurba, da se ih se i na eBayu naci.

Cime si placao....??

Offline Boris156

• Na probi
  • *
    • Rijeka, Hrvatska
« Odgovori #24 u: 13-02-2007, 17:42:55 »

Cime si placao....??

BMC PayPalom, prije kreditnom...

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #25 u: 13-02-2007, 17:45:30 »

Cime si placao....??

Ja sam nasao na  ebayu nesto audio opreme po predobrim cijenama....ali nemaju dostavu u RH, najblize Njemacka ili italija, sada bi trebao nekoga naci sa prebivalistem gore, Dame 166 nema na forumu vec danima, tako da ga nisam ni mogao pitati  :da: :da:

Offline Boris156

• Na probi
  • *
    • Rijeka, Hrvatska
« Odgovori #26 u: 13-02-2007, 17:51:13 »

Cime si placao....??

Ja sam nasao na  ebayu nesto audio opreme po predobrim cijenama....ali nemaju dostavu u RH, najblize Njemacka ili italija, sada bi trebao nekoga naci sa prebivalistem gore, Dame 166 nema na forumu vec danima, tako da ga nisam ni mogao pitati  :da: :da:

eBay je OK ako si pazljiv, ima dosta muljanja. Ako ti mogu to dostaviti u Sloveniju (konkretno Ljubljanu) ja ti to pokupim i donesem do Rijeke, a onda su tu nase drage HP  :)))...

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #27 u: 13-02-2007, 21:10:18 »

Cime si placao....??

eBay je OK ako si pazljiv, ima dosta muljanja. Ako ti mogu to dostaviti u Sloveniju (konkretno Ljubljanu) ja ti to pokupim i donesem do Rijeke, a onda su tu nase drage HP  :)))...

Vidis ni Sloveniju nemaju  :wal:  Iz kine je tip...heben fedback, raspitao sam se po forum.156.net jer ekipa tamo bahato po ebayu kupuje, i uostalom našao sam ga na ebay.co.uk....i par njih sa foruma se javilo da su kupovali kod njega..da nema greške  :da: :da:

KOmar

• Gost
« Odgovori #28 u: 18-02-2007, 16:12:17 »
Ja sam sa frendom neki dan na njegovu  145-icu 1.8TS , OMP-ov filter(Gljiva u zatvorenom kucistu + crijevo za dovod hladnog zraka) u TP kosta 1050kn i mogu ga definitivno preporucit za TS motore jer se ova frednova preporodila

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #29 u: 18-02-2007, 16:34:54 »
Niko sa mislis da nema drugih problema. Nje Prob. Nisam ti stigao viditi za ono, al nisasmni zaboravio. Momentalno mi je vremenski koma.