19-04-2026, 11:42:19

Autor Tema: Kako se izvući kad plavci udare po džepu...  (Posjeta: 84486 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alfa75

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
    • Metković
    • Transaxle sekta
Odg: ...napunimo drzhavni prorachun - prometni prekrshaj...
« Odgovori #120 u: 21-11-2008, 08:35:00 »
Prekršaj se dogodio dok je stari zakon bio na snazi, dakle, zastara je 2.godine.... Još sitno brojimo (6.mjeseci !!!).
Upravo tako, likovi koji su bili u autima izgledaju kao momci iz Lepoglave! NHF

ijuric

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #121 u: 21-11-2008, 08:49:08 »
 :clap: :clap: onda si na konju...srecom  :hehe:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #122 u: 21-11-2008, 09:02:08 »
mora sva ta silna motorizacija i svita opravdati svoje postojanje  :craz
a pošto nam strani državnici stižu na kapaljku, onda treba pokazati ljutu silu i zaštititi domaće face, kojima bi netko, ne daj bože, u preticanju mogao pokazati srednji prst  :)
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Joke

• Ovisnik o alfistima
  • 164-2.0 TS,166-2.4 JTD,156-1.9 JTD, Ducato 2.8 JTD
    • Split
« Odgovori #123 u: 21-11-2008, 10:14:08 »
Idemo dalje...  :metak
Oko kuće jedan auto i hrpa traktora...

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #124 u: 21-11-2008, 10:48:19 »
Nemam pojma šta je sve u pitanju jer pišu neki članci iz zakona,a da budem iskren nisam se pretjerano zabrinuo, to je bilo u 5.mj 2007.
Nemam odvjetnika, ja to sve sam rješavam.
Sad čekam prvo rješenje od prekršajnog.
No, ima nešto smiješno: kad sam došao na prvo ročište i kad je sudac počeo čitati spis, doslovno se počešao po glavi i pitao šta je OVO ???
Nikad čovjek nije vidio te člakne zakona.
Tražio sam sučeljavanje sa dotičnim policajcem koji me gađao (a to će potrajat, jer je lik iz premijerovog osiguranja, pa je zastara više nego izgledna).

2 Viktor:
Šta su ovi po cesti radili dok ih nisam prestigao, neću ni govorit, osim jednog detalja: neki penzioneri, stari i stara u raspalom golfu 1, su od straha zarusali po zaštnoj ogradi kad ih je ovaj prestizao, mahao palicom i ih doslovno gurao s ceste!

Pa mamicim im poljubim, ako imaju avione i helikoptere, zašto nas po cesti je...
Za šta ja plaćam 450 kn cestarine svaku godinu....?????    Da me budala ubije, jer se nekome digao, pa se htio provozat po magistrali.
Više nas košta ta motorizirana zaštitna kolona nego da je letio za Dubrovnik iz Zagreba.

pa to me zanima, sam pošalji članke i koji zakon pa da vidim na kaj se pozivaju. To je normalni način vožnje. Svemoći od naroda izabrani premjer/predsjednik/zastupnik/jebivjetar koji ne želi imat vez s narodom.

Zastara ti nastupa u roku 2. godine od ročišta, ne od događaja. Bilo kakav pravni akt aktivira slučaj i zastara počinje teć iznova.

@Jurička sigurno nije krivično, može biti samo kazneno. U RH ne postoji krivični zakon, nema krivičnog postupka niti krivičnog prava, postoji samo KAZNENO.
« Zadnja izmjena: 21-11-2008, 10:53:28 od Isus »
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline alfa75

• Sa stažom
    • Metković
    • Transaxle sekta
« Odgovori #125 u: 21-11-2008, 11:06:26 »
pa to me zanima, sam pošalji članke i koji zakon pa da vidim na kaj se pozivaju. To je normalni način vožnje. Svemoći od naroda izabrani premjer/predsjednik/zastupnik/jebivjetar koji ne želi imat vez s narodom.

Zastara ti nastupa u roku 2. godine od ročišta, ne od događaja. Bilo kakav pravni akt aktivira slučaj i zastara počinje teć iznova.

@Jurička sigurno nije krivično, može biti samo kazneno. U RH ne postoji krivični zakon, nema krivičnog postupka niti krivičnog prava, postoji samo KAZNENO.

Vrlo brzo nakon samog događaja oni su poslali poziv (premijer je osobno tražio sankcioniranje "divljaka" ; ovo je provjerena informacija) koji sam ignorirao, pa je tako proces za utvrđivanje činjenica o događaju počeo neposrdeno nakon navodnog počinjenja navedenih prekršaja.
Tko ih j...

2 Isus: ako nađem poziv, napisat ću što je točno navedeno. (Ja sam za neke slučajeve ima par ročišta, a zastaru su uvijek računali od dana počinjenja prekršaja. To je provjereno)

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #126 u: 21-11-2008, 11:09:21 »
čudno, jer bi se trebalo od  ročišta.

Aha da divljak koji s enjegvu presvetost usudio preteći, grozno kak si mogao.

Offline Joke

• Ovisnik o alfistima
  • 164-2.0 TS,166-2.4 JTD,156-1.9 JTD, Ducato 2.8 JTD
    • Split
« Odgovori #127 u: 21-11-2008, 11:41:59 »
Oooo, grinch osobno tražio sankcioniranje divljaka  :funny:
Omeo si ga u razgledavanju  :hap:
Oko kuće jedan auto i hrpa traktora...

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #128 u: 21-11-2008, 11:50:43 »
Oooo, grinch osobno tražio sankcioniranje divljaka  :funny:
Omeo si ga u razgledavanju  :hap:
:smijeh

Offline AlfaZD

• Član Alfa Kluba 10
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfe, starije od 1990
    • Zadar
« Odgovori #129 u: 21-11-2008, 14:25:31 »
.............................
Pa mamicim im poljubim, ako imaju avione i helikoptere, zašto nas po cesti je...
............................
Više nas košta ta motorizirana zaštitna kolona nego da je letio za Dubrovnik iz Zagreba.

ne brini se, platimo mi i jedno i drugo    :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh

to ide ovako: dotični gospon leti avionom na odredište, a njegova kolona službenih vozila ide tamo cestom, pun gass.............
i stiže na vrijeme, da bi gospona dočekali, da se može naokolo vozati u udobnosti i sigurnosti svoje pratnje.
ponekad, kolona ga preuzme s aviona u mjestu xxx (npr. DU) a nakon obavljenog đira, isprati na avion u mjestu yyy (npr. ST)...........
pa gospon avionom ode kući, a i kolona isto, opet pod rotacijama pun gass..........
Alfe u srcu, Alfe u garaži, u Alfi na cesti

ijuric

• Gost
« Odgovori #130 u: 21-11-2008, 14:30:12 »
sve je stvar dobre logistike  :hehe:

Mirko

• Gost
« Odgovori #131 u: 21-11-2008, 14:31:11 »
 :mad: kako sam ja nabrijan na te njihove kolone  :gun: :gun: Jednom su me skoro bacili sa ceste kroz kaštela, a ja za njima  sva sreća kombi mi je bia pun pa ih nisam moga pratit, još bi i pucali na mene

Alfa-Dodo

• Gost
« Odgovori #132 u: 22-11-2008, 20:46:21 »
Mene zanima da li ti prometni tzv policajci inače idu na tečaj za računovođe i inkasatore s obzirom da im je glavna zadaća inkasiranje love a ne održavanje reda po cestama, upozoravanje, kontroliranje i uostalom sve ono za što dobivaju plaču da bi se mi normalni mogli voziti normalno po normalnoj cesti  :drive:  :mad: :mad:

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #133 u: 11-02-2009, 15:01:31 »
...nije se pojavio, samo kaj sam utrnuo kad je u chekaonicu u isto vrijeme uletio drot u uniformi...sve ga gledam i nije mi poznata faca i u glavi si mislim, jel to taj ili nije...vech smishljam prichu za sutkinju, tipa: oprostite, ali ja mislim da me ovaj policajac nije zaustavio  :)...kasnije pozove mene, ali njega ne, to ipak nije bio taj drot...unutra sam bio ravnih 30 sekundi...veli kao mogli bi dobiti josh jedan poziv bla-bla, na kaj sam odmah skochio: al chujte, nemogu ja sa posla samo tako izlaziti, kak se kojem policajcu poshalje poziv, a on se ne pojavi  :clap:...veli sutkinja: ma nechete vishe dobijat pozive...HVALA lijepo, dovidjenja, sa smjeshkom na licu... :craz

...koji lazhovi, opet sam dobio poziv na suochenje... :wal:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline dizelas 156

• Sa stažom
  • 156 2,4jtd
    • Vukovar-Mitnica
« Odgovori #134 u: 11-02-2009, 16:32:42 »
...koji lazhovi, opet sam dobio poziv na suochenje... :wal:
a šta da i kažem.. one lopove iz maesta su pustili, a obični ( da ne kažem sirotinja) uvijek naje*e.
Svi automobili imaju nešto ali samo jedan ima srce! ALFA ROMEO

PROMAJA

• Gost
« Odgovori #135 u: 17-02-2009, 12:02:59 »
Evo da i barba propuh da doprinos drugu Jovi Salamanderu da kupi nowi woc!!!  :craz Odnija vrag vozacku prosli vikend na 3 miseca i 4000 kn kazne.... :metak.....

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #136 u: 17-02-2009, 12:09:36 »
auu.... zahebano...

šta si napravio...  :?:
:cigara: :cigara:

PROMAJA

• Gost
« Odgovori #137 u: 17-02-2009, 12:14:18 »
auu.... zahebano...

zajeba se  :hehe:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #138 u: 17-02-2009, 12:15:07 »
auu.... zahebano...

:sado:  prati temu SPLIT susreti pa češ znat  :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

PROMAJA

• Gost
« Odgovori #139 u: 17-02-2009, 12:30:56 »
ma malo san bija cuknija arkohola  :craz i isa san poslin toga u stetu :hap: ali posto san prije toga izija cevape sa kapulon mora san kupit zvake da mi se mala ne onesvisti ka jon zinen a posto je bila nedija oko ponoci mora san otic na jedinu pumpu koja radi u gradu i kako mi se zurilo da mi se mala ne osusi :hehe: skrenija san u jednosmjernu i oma iza mene bili zandari u civilu i ajmo...pridlozili su u optuznom prijedlogu sucu za prekrsaje da me sibne vozacku na 12 miseci i da me odere za 7000kn kazne ali posto je sudac za prekrsaje bila sutkinja izvuka san minimum kazne.... :craz....

Offline Vele

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 1.9 JTDm 16 V Sportwagon
    • Split
    • www.designquarto.eu
« Odgovori #140 u: 17-02-2009, 15:47:56 »
 :sado:  a lipo te barba Vele tri put pita oš li da ti bude privatno/osobni vozač  :da: 
 A sad ti pivaj i pješači  :craz
Plava s efektom

...i zato pjevam da ne pojede me mrak...

PROMAJA

• Gost
« Odgovori #141 u: 17-02-2009, 18:56:11 »
:sado:  a lipo te barba Vele tri put pita oš li da ti bude privatno/osobni vozač  :da: 
 A sad ti pivaj i pješači  :craz

Je je to si mi ti tija drzat lampandinu.... :craz...

:redf: a je pita si me....a men ono jebga....drugi put  :craz

ijuric

• Gost
« Odgovori #142 u: 18-02-2009, 11:24:58 »
 :ne2: o promajo crni sine...jel moramo slusat starije i pametnije :batin vele ti se jos nudi a ti radis gluposti :batin ...a bas ti je bio dan za fatat vlagu, nakon kapuletine i rakijetine :hehe: ...i opet tezena dosla glave  :craz ...ja se jos uvijek nadam da ces drugi put pametnije kako piva dzibo :wal: ...mareo mislim da oni to proceduralno salju ponovno, al mi nije jasno ako su odbacili optuzbe za nesto i donjeli presudu? jel ti pise sta u obrazlozenju :?:

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #143 u: 18-02-2009, 11:40:55 »
...mareo mislim da oni to proceduralno salju ponovno, al mi nije jasno ako su odbacili optuzbe za nesto i donjeli presudu? jel ti pise sta u obrazlozenju :?:

...tak sam i ja chuo, da moraju 2x poslati poziv ako se netko od stranki prvi put ne odazove...meni bash neide u korist odgadjati dolazak, tako da bum opet otishao tamo...proshli put je poziv bio u 15:00 h, sada je u 16:00 h...mozhda se murijak zhalio jer radi do 16:00...  :craz

...nisam josh dobio pismeno obrazlozhenje, samo je zadnji put sutkinja rekla da nechu vishe dobijati poziv... :rolll:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

ijuric

• Gost
« Odgovori #144 u: 18-02-2009, 11:44:14 »
...tak sam i ja chuo, da moraju 2x poslati poziv ako se netko od stranki prvi put ne odazove...meni bash neide u korist odgadjati dolazak, tako da bum opet otishao tamo...proshli put je poziv bio u 15:00 h, sada je u 16:00 h...mozhda se murijak zhalio jer radi do 16:00...  :craz

...nisam josh dobio pismeno obrazlozhenje, samo je zadnji put sutkinja rekla da nechu vishe dobijati poziv... :rolll:

ma ja mislim da proceduralno se to rasteze ako se netko ne odazove da su ti dobro rekli...sa mos se i ti ne odazvat ali ja bi na tvom mjestu isto otisla...ma no sikiriki ni se on zalio na nis...on je svoje odradio i ispunio kvotu dnevnih kazni, a sad je briga suda tako da nece on vjerovatno ni ovaj put doc...znas koliko je takvih ko ti :) aj javi sta je bilo drzimo fige :ok:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #145 u: 18-02-2009, 12:49:38 »
ma ja mislim da proceduralno se to rasteze ako se netko ne odazove da su ti dobro rekli...sa mos se i ti ne odazvat ali ja bi na tvom mjestu isto otisla...ma no sikiriki ni se on zalio na nis...on je svoje odradio i ispunio kvotu dnevnih kazni, a sad je briga suda tako da nece on vjerovatno ni ovaj put doc...znas koliko je takvih ko ti :) aj javi sta je bilo drzimo fige :ok:

nope dva poziva su na suocenje, ak se ista stana oba puta ne odazove smatra se da je odustala i više se ne zove. Slučaj se nakon toga riješi i dobiješ riješenje kroz par mjeseci doma. Na to se onda mozes žaliti, kao što se i MUP ima pravo žaliti.

ijuric

• Gost
« Odgovori #146 u: 18-02-2009, 13:06:58 »
 :ok: ko zna zna...dzizs + za info :)

lord Varg

• Gost
« Odgovori #147 u: 20-02-2009, 16:30:43 »
evo moja iskustva
uglavnom kod plitvica me zaustavili i iso 72 a 50 limit i bla bla bodovi kazna i pitam ih da mi neku drugu kaznu pisu da ne dobijem te bodove a policajac se zbunio skroz sta da vam pisem svjetla imate vezani jeste-ja samo sta nisam umro od smjeha to mi bilo po starom zakonu
a ovaj novi zakon mi je vrhunski vise uopce ne gledam dal sam preko, naravno vozim brzo al nisam neki divljak znam di stisnut a di ne
kad god me zaustave pitaju
- koliko para imate kod sebe
- 300kn
- ajd dobro stavit cemo kaznu da nemate dozvolu ja platim i sibam dalje
i tako ja uvjek s 300kn u dzepu pa ako zaustave jbg

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #148 u: 02-03-2009, 18:06:43 »
danas su me nakon dužeg vremena zaustavili  :pol: i to 50 m od kuće, nisam se ni svezat stigao...

uglavnom uzeo mi voz i prometnu i otišao nekaj do auta na 30 sekundi zapisat i vratio se nazad i usput prokomentirao kako je cijena alfe stalno drugačija te za kolko bi mu prodao OZ felge s gumama  :funny: :funny:

no bitinija stvar je, dal ću ja sad dobit kakvu čestitku doma ili je to bila samo rutinska kontrola  :?:
:cigara: :cigara:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #149 u: 02-03-2009, 18:28:59 »
možda ga auto zanima :smijeh