19-04-2026, 11:44:06

Autor Tema: Kako se izvući kad plavci udare po džepu...  (Posjeta: 84487 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156
    • ZG Pešča
Odg: ...napunimo drzhavni prorachun - prometni prekrshaj...
« Odgovori #180 u: 12-05-2009, 19:07:03 »
i kaj kad ih i prijaviš ništa nemožeš dokazat samo se bezveze natežeš sa njima...

Principa radi. Jedna prijava neće niš značiti ai ako ih puno ljudi prijavljuje to će onda nešto značiti.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #181 u: 12-05-2009, 19:08:18 »
a moguće ali jako teško... ali da u tom slučaju čovjeku puno znači kad iskali bijes barem na taj način
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #182 u: 17-11-2009, 09:36:07 »
...tak sam i ja chuo, da moraju 2x poslati poziv ako se netko od stranki prvi put ne odazove...meni bash neide u korist odgadjati dolazak, tako da bum opet otishao tamo...proshli put je poziv bio u 15:00 h, sada je u 16:00 h...mozhda se murijak zhalio jer radi do 16:00...  :craz

...nisam josh dobio pismeno obrazlozhenje, samo je zadnji put sutkinja rekla da nechu vishe dobijati poziv... :rolll:

...nakon ovoga sam još 2x išao na suočenje, ali murjaka nema...eto napokon jučer dobio riješenje o obustavi postupka... :happ:

...e sad, pitam ja vas: dali će taj policajac odgovarati jer se 4x nije odazvao suočenju i nije opravdao svoj nedolazak (tako mi piše u rješenju)?...dali postoji mogućnost traženja naknade za sva 4 puta što sam morao uzimati slobodne dane/sate da bi išao na sud, a na kraju sam oslobođen optužbe???...

...najjača mi je zadnja rečenica u rješenju: troškove sudskog postupka snosi državni proračun!!!...ljudi plaćajte porez redovno... :wal:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
Odg: ...napunimo državni proračun - prometni prekršaj...
« Odgovori #183 u: 17-11-2009, 09:59:43 »
koliko znam njega su 3. ili taj 4. put trebali dovest na suočenje i uredno mu naplatit dolazak... al kako to biva u lijepoj našoj rođo rođu zna pa nema pravila....
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #184 u: 18-11-2009, 10:22:26 »
...nakon ovoga sam još 2x išao na suočenje, ali murjaka nema...eto napokon jučer dobio riješenje o obustavi postupka... :happ:

...e sad, pitam ja vas: dali će taj policajac odgovarati jer se 4x nije odazvao suočenju i nije opravdao svoj nedolazak (tako mi piše u rješenju)?...dali postoji mogućnost traženja naknade za sva 4 puta što sam morao uzimati slobodne dane/sate da bi išao na sud, a na kraju sam oslobođen optužbe???...

tebi je barem blizu, ja sam 2x išao u Zg na sud, na kraju me troškovi puta koštali više nego da sam kaznu platio...   :wal:

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #185 u: 30-07-2010, 15:25:14 »
...upravo stigoh iz Strojarske ulice, ispred Garden Malla mi pauk maznuo auto...kiša pljušti ko iz kabla, ja sa klincem, uparkiram se drito ispred ulaza (žuto za invalide) i vratim se za pol sata, a auta nema  :o000:...zovem zaštitare, veli lik: PAUK 100%...

...organiziram si prijevoz do strojarske i pljas 1200kn trošak (500kn pauk, 700kn kazna)...ljudi moji, zar je za nepropisno parkiranje kazna 700kn???... :mad: :mad: :mad:

...jel ima kakva fora za žalbu?...

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #186 u: 30-07-2010, 15:55:09 »
na godisnjem odmoru u vodicama dobio cestitku od 1000kn za voznju na skuteru bez kacige a kaciga ispod sica eto sta je ljenost   :hehe:

ijuric

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #187 u: 30-07-2010, 16:17:40 »
a di ces na invalide stajati   :sado:  :craz 700 ako si osobito tesko prekrsio parkiranje sto je ovo  :craz plati suti i ne spominji  :craz

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #188 u: 30-07-2010, 16:33:44 »
a di ces na invalide stajati   :sado:  :craz 700 ako si osobito tesko prekrsio parkiranje sto je ovo  :craz plati suti i ne spominji  :craz

...ma daj, parking za invalide doslovno prazan...i da krivo sam napisao, nisam se parkirao drito ispred ulaza, nego jedno 10-15 praznih mjesta dalje, ali ipak na inv. mjesto  :redf:...ma idem na prigovor da ga hebeš...nedam im za to 700kn... :ne2:

Offline Suki_san

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTDm 16V SW SP
    • Đakovo
« Odgovori #189 u: 30-07-2010, 17:01:44 »
...upravo stigoh iz Strojarske ulice, ispred Garden Malla mi pauk maznuo auto...kiša pljušti ko iz kabla, ja sa klincem, uparkiram se drito ispred ulaza (žuto za invalide) i vratim se za pol sata, a auta nema  :o000:...zovem zaštitare, veli lik: PAUK 100%...

...organiziram si prijevoz do strojarske i pljas 1200kn trošak (500kn pauk, 700kn kazna)...ljudi moji, zar je za nepropisno parkiranje kazna 700kn???... :mad: :mad: :mad:

...jel ima kakva fora za žalbu?...

jel ti piše gdje kakva uputa o pravnom lijeku?
« Zadnja izmjena: 30-07-2010, 17:02:19 od Suki_san »
Every night  I have the same dream
I'm hatching some plot, scheming some scheme!

Offline Suki_san

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTDm 16V SW SP
    • Đakovo
« Odgovori #190 u: 30-07-2010, 17:15:25 »
 evo šta zakon kaže

Članak 82.
(1) Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo:
1) na obilježenome pješačkom prijelazu i na udaljenosti manjoj od 5 m od tog prijelaza i na prijelazu biciklističke staze preko kolnika,
2) na prijelazu ceste preko željezničke ili tramvajske pruge u istoj razini,
3) na željezničkim ili tramvajskim prugama i u blizini tih pruga ako se time sprječava promet vozila koja se kreću po tračnicama,
4) na raskrižju i na udaljenosti manjoj od 5 m od najbližeg ruba poprečnog kolnika,
5) u tunelima, na mostovima, u podvožnjacima i na nadvožnjacima te na udaljenosti manjoj od 15 metara od mosta, tunela, podvožnjaka i nadvožnjaka,
6) na dijelu ceste u blizini vrha prijevoja i u zavoju gdje je preglednost ceste nedovoljna i gdje se vozila ne bi mogla obići bez opasnosti,
7) na mjestu na kojem bi vozilo zaklanjalo postavljeni prometni znak ili uređaj za davanje znakova prometnim svjetlima,
8) na biciklističkoj stazi, odnosno traci,
9) na dijelu kolnika koji je kao stajalište za vozila javnog prijevoza putnika obilježen oznakama na kolniku ili prometnim znakom,
10) na nogostupu i pješačkoj zoni,
11) ispred kolnoga ulaza u zgradu, sklonište, dvorište ili garažu, iznad priključka na vodovodnu mrežu i ulaza u kanalizaciju ili drugu komunalnu mrežu te na mjestima rezerviranim za vozila opskrbe ili na mjestima namijenjenim i obilježenim kao mjesta za odlaganje kućnog otpada, ispred i na vatrogasnim i drugim komunalnim i javnim prolazima i prilazima,
12) na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.
(2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, na mjestima iz točke 10. ovoga članka, zaustavljanje [/b] je dopušteno ako je za kretanje pješaka ostavljeno najmanje 1,6 m širine na površini za kretanje pješaka, s tim da ta površina ne može biti uz rub kolnika. Pod istim uvjetima može se i parkirati ako je to dopušteno prometnim znakom.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama stavka 1. točke 12. ovoga članka.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama stavka 1. točke 1. do 11. ovoga članka.

« Zadnja izmjena: 30-07-2010, 17:21:14 od Suki_san »
Every night  I have the same dream
I'm hatching some plot, scheming some scheme!

Offline .:PERZA:.

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • idem pjeske
    • Split
« Odgovori #191 u: 30-07-2010, 18:04:58 »
imam i ja par kaznica al evo jedna zanimljiva  :craz

mjesto radnje Solin tocnije parking nakon ispijenog pića u kafiću sidan na motor sa prijateljom
a motor nije moj neman kaciga i prijatelj isto i motor nije registriran te nailazi jos jedan
poznanik koji me toliko ispilao da ga povezen kuci jel mora materi dat neke tablete visok joj tlak vamo tamo i ajde on mene smuti i ja odlucin  aj sva 3-ca cemo sist ..trojica budala na motoru motor neregistriran ja neman vozacku i u suprotnom smjeru vozin !!! kad ono Nacelnik policije me zaustavi i skoro baci sa motora i "slomi" mi zglob, posli  me bolija 3 dana   !! ja sav bisan ovoj dvojici šapčem da budale pocmu trcat i da cu ja bižat sa motoron u suprotnome smjeru vamo tamo i nakraju nista od toga !! najjveca moguca kazna oko 4-5 t kn  :craz sad mi je smisno al eto onda nije bilo

p.s. zbog toga san bija skoro 2 miseca u kazni   :mad:

QV  Ja po kočnici, kočnica ne radi! Ja po ručnoj, ručna ne radi! Ja u kiosk, kiosk radi!! QV

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #192 u: 31-07-2010, 13:21:48 »
najveca kazna ti je cak i 20tkn i nemogucnost polaganja neko vrijeme  :mahm

PROMAJA

• Gost
« Odgovori #193 u: 05-11-2011, 22:52:35 »
Hahahha Bogami je zanimljiva...je's vid'ja rođe je te nacilja a?  :hehe: Ajde muči dobro nisi po tamburi dobija,biće se vraća od ljubavnice pa je bija dobro volje jer da se vraća od žene garant bi te ciloga polomija  :craz :hehe:

33QO

• Gost
« Odgovori #194 u: 06-11-2011, 08:41:48 »
Hahahha Bogami je zanimljiva...je's vid'ja rođe je te nacilja a?  :hehe: Ajde muči dobro nisi po tamburi dobija,biće se vraća od ljubavnice pa je bija dobro volje jer da se vraća od žene garant bi te ciloga polomija  :craz :hehe:

:smijeh :smijeh

Anton

• Gost
« Odgovori #195 u: 06-11-2011, 20:20:40 »
 :funny:

falio si promaja  :ok:

33stradale

• Gost
Odg: Kako se izvući kad plavci udare po džepu...
« Odgovori #196 u: 17-07-2012, 20:17:03 »
slucaj1:parkiran se u Gracu  skoro na plazu kad san se vratija cestitka na sajbi ja vec zivcan uzmen tiket proracunski kad ono drug falia umisto MA-216-AL stavija DU-216-AL   :smijeh nikad nije doslo nista
slucaj2:parkiran se u splitu isprid sestrine zgrade oko 1ujutro,oko 10 sati nema auta na parkingu gledan nigdi znaka za invalide niti ikakve zabrane mislia san da su je klepili ma isto san zva pauk -sluzbu kaze lik je je tu je taman je spustaju. :batin napisali da je bila parkirana na mistu za invalide, zalin se,  dodjen u sutkinje i kazen da nema ama bas nikakve signalizacije ni znaka ni vertikalnog ni horizontalnog niti je obojeno a ona kaze a stacete tako vam je to u nas  :mad: :mad: i smanji mi kaznu sa 800 na 500 + sudski troskovi sta ti je skoro pa isto para!!
slucaj3:vracan se iz mostara prema metkovicu i na pravcu od 3 kilometra negdi na pola rastu 3 bora okolo ceste s jedne strane brdo i neka rusevina od kuce nema krova kupina raste iz nje a sa druge vinograd.naletin sa oko 150kmh kad izleti drug na cestu na 50 metara od mene i mase umalo ga nisan skupija stanen i kaze a di se tebi zuri, ja reko ma nigdi ne znan bas cestu pa ne vozin brzo a on ce bolan jarane kako vozis kad znas cestu!nego znas li koliko je dozvoljeno? ja reko 80? a nije nego 60 i to joskroz naselje!!e tu mi je vec doslo da ga :batin okolo sama sikara i kazen mu pa di ti je naselje aon ce a kako nije vidi kuce! !ona razvaljena sto metara od magistrale!!!i kazem ja sta cemo sad? ma kaze lik daj 10 maraka da se ne natezemo po sudovima  :) prodjoh liso mada su i oni poostrili sada zakon

face

• Gost
« Odgovori #197 u: 05-07-2013, 18:25:17 »
imam i ja par tisuća kuna neplaćenih kazni ali ovaj slučaj je najzanimljiviji.
bio sam s društvom u nekom kafiću prije izlaska na neku pučku feštu,bili smo s 2 auta.popilo se malo nište extra i odlučili da idemo na feštu.skinuli smo tablice na autu jer smo znali da će bit policajaca.ova scena: frend ide prvi a ja nekih 200 metara iza.policajci ga zaustavljaju na nekom proširenju kod nekog drva a on se okrenuo oko tog drva za 360' stupnjeva i nastavio (skoro me pokupio pri povratku na cestu).ja iza njega sa starom 145-icom, prozori otvoreni,muzika trešti a drugi frend baca pive preko krova na njih.naravno policajci sjedaju u auto i prate me kroz Žminj ali uspijevam im pobjeći.parkirao sam se iza nekog kafica i taman ulazim u kafici dođe pandur zapuhan i nadrkan iza mene,stavlja mi lisičine i ajmo..pretres auta i puhanje(0.56).drugo ništa nisu našli,valjda su mislili da sam drogiran čim bježim.uglavnom nabrojili su mi 3500 kn kazne i otišlo u zastaru.toliko od mene
« Zadnja izmjena: 05-07-2013, 18:26:09 od face »

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #198 u: 05-07-2013, 18:54:39 »
Trebalo te je strpat 5 godina u zatvor pa bi se naučio pameti.

Sve super dok jedan dan netko nedužan ne pogine, pa će ispast da se nije baš popilo ništa extra. Ili takvima ode u zastaru, a nekog će drkat zbog toga jer je prošao 70kmh di je ograničenje 60 kmh

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #199 u: 05-07-2013, 19:41:24 »
zapresic navecer u 23h cetvrtak idem s posla okrecem se polukruzno kod vrnog centra ili ti sad petrola (mislim da se tamo okrece pola zapresica i okolice valjda) i kombi od murje me vidio bili tam negdi oko tifona, idem prema kauflandu i trebam tam skrenut unutra i bilo je zeleno, zuto crveno prazno raskrizje ja prosao i eto ti rotirki... mislio da cu brisnut medju ulice tamo u mrak al sam zaboravio na lezece policajce i stao te popusio kulturno 4000kn kazne sve skupa na kraju dobio mjesec dana zabrane b kategorije i 1000kn kazne, jel posteno ili nije neznam.. da sam zajebo jesam a sad ga jebi jel gore to ili kad neki klinac bez vozacke i kacige na skuteru bez rege juri gradom/mjestom/selom pa pravi sranja neznam.
poanta price je: zao mi 1000kn i nemojte bjezat ak su ispred vas lezeci  :craz

btw. uvijek za volanom 0.0
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #200 u: 06-07-2013, 13:13:23 »
znas sta je peh kad dodes na benzinsku sa neregistriranim jugicem bez tablica i papra i gospon policajac ti izade bas iz benzinske i spici 10tkn  :smijeh

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #201 u: 06-07-2013, 16:59:49 »
auuuuu... jeftinije da im auto osto :D
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline MKonta

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 166 2.5 V6 😎😁
    • Slatina
« Odgovori #202 u: 27-09-2015, 00:39:04 »
Jel zna netko koja je kazna ako imas rotirku? ;) u slucaju da ju upalim, a pajkani naidu hhah
Loving cars may seem childish to some but for us, IT'S A WAY OF LIFE :)

Offline Mihosan

• Pripravnik
  • **
    • Dubrovnik
« Odgovori #203 u: 27-09-2015, 00:42:51 »
Dobro pitanje. I da se nadovezem, kolika je kazna za plavu a kolika za narancastu rotirku?

Offline Evoluzione

• Koordinator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 75 2.0 TS , 147 1.9 8v
    • Zadar
« Odgovori #204 u: 27-09-2015, 00:45:16 »
Nebi tribalo biti razlike u bojama jer cini mi se da zakon to tretira ko neonke i cuda,nedozvoljena uporaba svjetala,a sad to je drugo sto kad nadu plavu platis najmanju sitnicu koju nadu na tebi ili autu  :pol:

Offline Mihosan

• Pripravnik
  • **
    • Dubrovnik
« Odgovori #205 u: 27-09-2015, 00:58:56 »
Tko sve smije koristiti plava rotacijska svjetla i pod kojim uvjetima?

Sukladno člancima 149. i 151. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, na vozila službe hitne pomoći, vozila sanitetskog prijevoza vatrogasne službe, unutarnjih poslova i vojne policije, kada posebnim uređajima daju svjetlosne i zvučne znakove ("rotirke"), ne primjenjuju se pojedine odredbe navedenog Zakona. Jednako tako (članak 151. navedenog Zakona), vozila koja koriste suci i državni odvjetnici za obavljanje očevida povodom kaznenih djela, službena vozila ovlaštenih carinskih službenika, službena vozila ovlaštenih službenika središnjeg tijela državne uprave nadležne za zaštitu i spašavanje, službena vozila inspektora cestovnog prometa, vozila Kriznog stožera ministarstva nadležnog za zdravstvo, vozila Gorske službe spašavanja, te vozila ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa, kojima se prevoze uhićene ili osuđene osobe, također kada posebnim uređajima daju svjetlosne i zvučne signale, imaju prednost prolaska u odnosu na sva druga vozila osim vozila pod pratnjom i na njih se također ne odnose pojedine zakonske odredbe.
Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač (članak 153.) koji u prometu na cesti ima ugrađene ili upotrebljava posebne uređaje suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Aj nije puno ako je frka  :funny:

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #206 u: 27-09-2015, 08:52:09 »
Od kolege sa faksa tata je svojedobno kupio novi passat. A kolega kupio plavi rotirku. I tako se zezao po Splitu, zaustavljao cure u autima. Jednu vecer stoji na stanici sa rotirkom, zaustavio curu a kad ono nakon minutu staju presretaci da pozdrave kolegu. Bilo im cudno sta ne znaju auto. Kad su shvatili sta je ogulili su ga do bola. Prisjelo mu je :D
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Mihosan

• Pripravnik
  • **
    • Dubrovnik
« Odgovori #207 u: 27-09-2015, 09:15:55 »
Znaci nije samo 700?  :funny:

Offline MKonta

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 166 2.5 V6 😎😁
    • Slatina
« Odgovori #208 u: 27-09-2015, 10:17:40 »
Ja sam isto saznao da je 700kn al reko nisam siguran haha moja je plavo crvena kao presretaci :D upalio sam jednom po mraku kad sam prolazio kraj njih al nitko nije reagirao haha
Loving cars may seem childish to some but for us, IT'S A WAY OF LIFE :)

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #209 u: 27-09-2015, 10:59:00 »
Znaci nije samo 700?  :funny:
700 za to.
Ali njemu su sve prevrnuli pa se skupilo. Jos je imao i alkohola u krvi, mlad vozac...ma komedija ispala.
Aliis si licet, tibi non licet.